Gönderen Konu: 2006 corolla 4. viteste tork (çekiş gücü)eksikliği.???  (Okunma sayısı 2566 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • şaban demirel
    • facebook
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
arkadaşlar merhaba.yeni satın aldığım 2006 toyota corolla sol 1.6 arabamda ilk kullanmamda farkettiğim bir konuyu sizinle paylaşmak istedim.daha önce hiç corolla kullanmadığım için bu durumun normalmi yoksa normal dışımı olduğunu merak ediyorum.2 sorom olacak.
1: gaza basıp bıraktığım zaman motor sesi gazı bırakmamdan 2 sanıye sonra normale düşüyor yanı 2 sanıye hala gaza basıyormuşum gibi davranıyor???
2:4 . viteste giderken ani hızlanma yanı tork istediğimde gaza daha fazla basmam yeterli olması gerektiğini sanıyordum ama bu arabada gaza bassamda güç alamıyorum arabadan.yanı koltkta otururken arabanın verdiği tork gücünü hissedemiyorum.bu normalmidir.
sanki otomatik vitesli araba gibi yavaş yavaş hızlanıyor.bu arabayla sollamalara nasıl gireceğim düşüncesi hasıl oldu bende benı aydınlatırsanız sevinirim...
toyota'sız adam

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • No Stock+
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
Ynt: 2006 corolla 4. viteste tork (çekiş gücü)eksikliği.???
« Yanıtla #1 : Ocak 02, 2009, 01:38:22 »
Daha önce aracınız varmıydı? varsa marka model uzantısı neydi?
2005 Corolla 1.6 (2005 - 2018)
2013 Avensis 1.6 (2018 -         )

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • If it is not Boeing, I am not going... ;)
    • ToyotaClubTr Facebook Sayfası
  • Araç: Prius
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '10
  • 2 kere teşekkür etti
  • 18 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ocak 02, 2009, 08:37:17 »
 Emre'nin de söylediği gibi önceki aracınızın marka ve modeli neydi.
1. sorunuzun cevabı  gerçi bu Toyota'ya çzgü bi durum değil ama(motorun çalışması ile ilgili bi durum) gazdan ayağınızı çektiğinizde eğer emme manifoldu girişinde bulunan gaz kelebek gövdesi biden kapanırsa emme manifoldu içinde aşırı vakum olacağından Toyota gibi plastik emme manifoldlu araçlarda emme manifoldunun patlamasına neden olur. Bu durumu önlemek için Toyota'nın eski modellerinde bi vakum tamburu vardı, şimdikilerde ise elektrikli gaz kelebek gövdesi sayesinde hiç bir mekanik işlem görmeden söz konusu olan gaz kelebeğinin gazı bıraktıktan bi miktar sonra kapanması sağlanıyor.
2. sorunuzun cevabı için de gene önceki kullandığınız aracın marka model vs.'sini verirseniz basit bi kıyaslama yapabiliriz. Kez'a Toyota'nın 4. vitesi diğer bi çok markaya göre daha torkludur, vvt-i motor zaten extra torklu bi motor, neden istediğiniz verimi alamadınız anlamak güç. Eski arabanızı hakikaten merak ediyorum.
 Ayrıca 4. vites mekanizması bi çok markada motordan aldığı gücü direk şanızamana, dolayısıyla da tekerleklere aktarır. Fakat Toyota şanzımanlarında 4. vites küçük bir rediksiyona uğrayarak (ki bu değer 0,94 ile 0,96 arasındadır) aktarılır. Yani şanzımandan çıkışta bi miktar daha torku aktarılmış olarak tekerleklere verilir.
 Umarım anlatmak istediklerimi anlatabilmişimdir. :)
Toyota Prius 1.8 Premium Hybrid

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • No pain no gain...
  • Araç: Başka Marka
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ocak 02, 2009, 08:55:41 »
Eski araba 6.2 lt V8 dizel Hummer ise torku daha fazladır ;)

Şaka bir yana çok uzak bir ihtimal de olsa debriyaj kaçırıyor olabilir mi?
1982 Land Rover Series III 88 inch SWB hobi aracı
2009 Peugeot 207 1.4 Trendy 90 hp hanımın aracı
2011 Citröen C4 1.6 e-Hdi 112 hp şirket aracı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • If it is not Boeing, I am not going... ;)
    • ToyotaClubTr Facebook Sayfası
  • Araç: Prius
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '10
  • 2 kere teşekkür etti
  • 18 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ocak 02, 2009, 09:49:44 »
 Yok Umut abi uzak bi ihtimal değil bence. Çünkü kesin bi sorun var. Ya debriyajla ilgili bi sorun yada yakıtla ilgili.
Toyota Prius 1.8 Premium Hybrid

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • şaban demirel
    • facebook
« Yanıtla #5 : Ocak 04, 2009, 22:31:09 »
arkadaşlar ilginiz için teşekkürler.daha önce toyota kullanmadım ama şirket araçlarımız olsun kendi arabalarım olsun birçok kıyaslama yapabileceğim marka var.ama kullandığım hangi marka araba olursa olsun 4. viteste bu arabadan daha iyi tork aldığımı söyleyebilirim.afedersiniz ama kıçı kırık kıytırık tofaşta bile 4. viteste daha çok tork hissettim.sanki bu arabada bir gariplik var yada motorun bir özelliği olsa gerek bu durum.ama bildiğim tek şey otobanda sollamaya girdiğim zaman üçbuçuk atacağım kesin...debriyaj  benımde aklıma geldi ama 1.2.3. viteslerde süper tork var. peki bu tork yada güç 4.5. viteslerde nerede???
toyota'sız adam

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Ocak 05, 2009, 19:55:15 »
4.viteste hangi hızda tork beklediğinize de bağlı  70 le giderken 4te tork almanız zor  90 dan sonra torka ulasmanız daha kolay olacaktır.
ayrıca aracın   filtre buji vs bakımlarının yapılmıs olması da onemli
Saygılar, Yaman.
2010 Captiva  Beyaz 2.0 CDTI Auto
Daha eski: Corsa, Corolla, Mini cooper, Twingo, Uno, Justy

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • No pain no gain...
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Ocak 05, 2009, 21:01:56 »
Benim arabada (2.8 düz dizel) rölantide ayağınızı gazdan birden çekince stop etmiyor, direk zıplaya zıplaya gitmeye başlıyor:)))) Tork bu olsa gerek:)) Ama malesef bütün tork ve beygir gücü yaklaşık 2000 devirde bitiyor...(Sizlerin araçlarda daha yeni yeni güç gelmeye başlarken benim nefes tükeniyor yani)

Bu arada gazdan çekme olayını 4L modunda 3.viteste yapınca da stop etmiyor 8-)
1982 Land Rover Series III 88 inch SWB hobi aracı
2009 Peugeot 207 1.4 Trendy 90 hp hanımın aracı
2011 Citröen C4 1.6 e-Hdi 112 hp şirket aracı