Gönderen Konu: Polen filtresi neden ıslandı  (Okunma sayısı 3289 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 125000
  • Model Yılı: '06
  • 65 kere teşekkür etti
  • 89 kere teşekkür edildi
Polen filtresi neden ıslandı
« : Ekim 01, 2015, 21:58:03 »
Merhaba değerli üyeler  iki gündür bulunduğum bölgede şiddetli yağış var bu akşam iş çıkışı aracımla eve dönerken kaloriferin çalıştığını fakat peteklerden gelen havanın çok yetersiz olduğunu gördüm hemen polen filitresini kontrol ettim filtre aşırı bir şekilde ıslanmıştı. Sebebi sileceklerin oradaki tahliyelerin tıkanmasından  kaynaklanabilir mi ? Daha önce başına böyle birşey gelen var mı ?
1-Fiat Marea Liberty 1,6  2004
2-Opel Corsa Essentia 1,2 2011
3-Tofaş Şahin 1,6  2000  :)
4-Corolla 1,4 D-4D MMT 2006

Toyota Club Türkiye

Polen filtresi neden ıslandı
« : Ekim 01, 2015, 21:58:03 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '05
  • 21 kere teşekkür etti
  • 61 kere teşekkür edildi
Ynt: Polen filtresi neden ıslandı
« Yanıtla #1 : Ekim 01, 2015, 22:11:20 »
Merhaba değerli üyeler  iki gündür bulunduğum bölgede şiddetli yağış var bu akşam iş çıkışı aracımla eve dönerken kaloriferin çalıştığını fakat peteklerden gelen havanın çok yetersiz olduğunu gördüm hemen polen filitresini kontrol ettim filtre aşırı bir şekilde ıslanmıştı. Sebebi sileceklerin oradaki tahliyelerin tıkanmasından  kaynaklanabilir mi ? Daha önce başına böyle birşey gelen var mı ?
forumdaki konulardan birinde konuşulmuştu diye hatırlıyorum bu durum. Tahliye kanalının tıkanmasından dolayı içeriye bile su verebileceğinden bahsedilmişti sanırım. Sorunu bir arattırın bence forumda, kesin bilen biri de çıkar elbet. Ama benim bildiğim kadarıyla tıkanıklık olup olmadığını; sileceklerin ordan  su döküp, aracın altından döktüğünüz kadar su gelip gelmediğine bakarak anlarsınız. Tıkanıksa daha az su gelir ya da hiç gelmez.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 66 kere teşekkür etti
  • 254 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ekim 01, 2015, 22:13:58 »
forumdaki konulardan birinde konuşulmuştu diye hatırlıyorum bu durum. Tahliye kanalının tıkanmasından dolayı içeriye bile su verebileceğinden bahsedilmişti sanırım. Sorunu bir arattırın bence forumda, kesin bilen biri de çıkar elbet. Ama benim bildiğim kadarıyla tıkanıklık olup olmadığını; sileceklerin ordan  su döküp, aracın altından döktüğünüz kadar su gelip gelmediğine bakarak anlarsınız. Tıkanıksa daha az su gelir ya da hiç gelmez.

Doğru ön silecek altında su tahliye kanallarınız tıkalı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ekim 01, 2015, 23:25:11 »
Aynen muzaffer beyo kasada sedan larda tahliyeler tıkanıyor. Biran önce kış baslamadan actirin.
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ekim 10, 2015, 22:00:43 »

yagmur suyu tahliye kanalları çok dar oldugu için tıkanıyor.silceklerin altındaki ızgarayı söküp uzun bir tel yardımıyla giderleri aç...bunu her mevsim değişiminde yap...aksi halde su polen filtresini gececek alttaki fan motorunu bozar ve arabanın içine su girer...ayrıca çok debili suyla aracını yıkama...tahliye kanalları dar oldugu için suyu tahliye edemez aracının içine su girer...başıma geldi..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 180000
  • 186 kere teşekkür etti
  • 250 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Ekim 10, 2015, 22:49:08 »
bunu bilmiyordum öğrendiğim iyi oldu polen filtresi e12 de nerde bulunuyor nasıl sökülüyor?
Toyota Corolla 2002 1.4 Terra e120 Sedan (2015—)
Toyota Corolla 2005 1.6 Sol Hb (2024——)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 21 kere teşekkür etti
  • 61 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Ekim 10, 2015, 23:11:02 »
bunu bilmiyordum öğrendiğim iyi oldu polen filtresi e12 de nerde bulunuyor nasıl sökülüyor?
şemadaki araç markası veya modeli farklı olabilir belki ama okla gösterilen yerde filtre kabini. Torpido kapağını sağ yandaki pistondan kurtararak çıkarıp rahatça değiştirebilirsiniz. ama kapağı çıkarmadan aradaki boşluktan da biraz zor da olsa değiştirilebiliyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Ekim 10, 2015, 23:12:08 »
torpidonun arkasinda.dikdörtgen bir kutu var görürsünüz zaten kenarlarinda.iki tirnak var bastirinca kapak cikar.
torpidoyuda iki kenardan bastirip.kendinize dogru cekin.sonra.kenarda hidroligi var onu takildigi yerden.kurtarin.sonra torpidoyu cikartin.Tam tersi işlemler ile yerine takin
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 180000
  • 186 kere teşekkür etti
  • 250 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Ekim 10, 2015, 23:58:59 »
anladım bu problem başıma gelirse denildiği gibi yaparım teşekürler :)
Toyota Corolla 2002 1.4 Terra e120 Sedan (2015—)
Toyota Corolla 2005 1.6 Sol Hb (2024——)