Gönderen Konu: direksiyon simidi  (Okunma sayısı 3125 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 121000
  • Model Yılı: '11
  • 19 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
direksiyon simidi
« : Eylül 29, 2015, 15:01:25 »
Arkadaşlar 2011 model 53,000 km deki aracımın deri direksiyon simidi aşınmaya başladı. direksiyonun üzerindeki deride kabarmalar ve ince kesikler oluştu. Bu sorunu çözmek için bildiğinz herhangi bir losyon veya uygulama şekli var mı??

Toyota Club Türkiye

direksiyon simidi
« : Eylül 29, 2015, 15:01:25 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: C-HR
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 42000
  • Model Yılı: '20
  • 284 kere teşekkür etti
  • 309 kere teşekkür edildi
Ynt: direksiyon simidi
« Yanıtla #1 : Eylül 29, 2015, 22:54:39 »
Evet, benim direksiyonda aynı durumda, hatta küçük parçalar dökülüyor bazen. Yakında yok olup gidecek diye korkuyorum  :)
Deri değil direksiyonum. Konuyu takipteyim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 60000
  • Model Yılı: '12
  • 44 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Eylül 30, 2015, 00:10:49 »
Elimizin teri ve güneş yıpratıyor.deri bakım kremi,badem yağı süren var.çatlayıp dökülüyorsa;ya 150 tl civarına yenilenir veya 15 tl civarı suni deri kılıf alıp siz dikersiniz.ben önceki aracıma yapmıştım...
2012 corolla comfort extra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: ---
  • Model Yılı: -
  • 54 kere teşekkür etti
  • 13 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Eylül 30, 2015, 00:24:21 »
Aynı durum az da olsa benim deri direksiyonda da var bakalım nereye kadar gidecek

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 19 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Eylül 30, 2015, 00:38:27 »
sonax ve ziebart ı arayıp sordum ama direksiyon için bakım yapmadıkları söylediler piyasada da ürün bulamıyorm..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Eylül 30, 2015, 02:54:34 »
Atas plak 2 düzenli kullanılırsa deriyi koruyabilir . Ama bu saatten sonra işe yarar mı bilmiyorum .

Garantisi olanlara tavsiyem servise götürmeleri ikiletmeden direksiyonu değiştiriyorlar . Hatta garantisi bitenlerde şansını deneyebilir .

Benim corollamın direksiyondaki amblem soyulmuştu ve direksiyon üzerindeki tuşlar silinmişti garantinin son günü gittim önce sipariş verildi 1 hafta sonra aradılar ve değiştirmiştim .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 43000
  • Model Yılı: '10
  • 67 kere teşekkür etti
  • 186 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Eylül 30, 2015, 04:04:20 »
Garanti bittiği için değiştirmediler benim direksiyonu. Deri kalitesinden midir bilmiyorum ama çabuk aşınıyor. Deri tabakasının altından yeşil renk katman çıkıyor. Onun da altından beyaz renk iplikler(tüy) çıkıyor. Bakalım daha fazla nereye kadar aşınacak  :lol:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
  • Kilometre: 100000
  • 2592 kere teşekkür etti
  • 1513 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Eylül 30, 2015, 07:00:03 »
Benim avensisi alırken servis kayıtlarına bakmıştım.  Soyulmadan  dolayı garanti kapsamında değişmişti. Şimdi maşallah tek bir Soyulma yok.  Arada bir yanlışlıkla tırnağımı vuruyorum. Ona rağmen maşallahı var. Herhangi bir bakım da yapmadım. Bence bu iş insanın aşırı terlemesi ve terinin içindeki maddelerin derdiyle olan ilintisinden kaynaklı.
***Ayetleri görmezlikten gelirseniz, çocukları bile ihtiyarlatan bir günde kendinizi nasıl koruyacaksınız? (73:17)
***25k(benzin) 75k (lpg) =105k+km....MaşaAllah

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2928 kere teşekkür etti
  • 2553 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Eylül 30, 2015, 08:32:31 »
Benim avensisi alırken servis kayıtlarına bakmıştım.  Soyulmadan  dolayı garanti kapsamında değişmişti. Şimdi maşallah tek bir Soyulma yok.  Arada bir yanlışlıkla tırnağımı vuruyorum. Ona rağmen maşallahı var. Herhangi bir bakım da yapmadım. Bence bu iş insanın aşırı terlemesi ve terinin içindeki maddelerin derdiyle olan ilintisinden kaynaklı.

Canım arkadaşım bak kendinde demişsin, seninkisi zaten değişmiş ve sorunsuz olan takılmış. :saygi:

Burada daha öncede yazmıştım benimkiside soyulmuş vaziyette, 2. el aldım diye lafımı sözümü etmedim garanti falanda yoktu zaten, ama bu avensislerde aslında AYIPLI BİR ÜRÜN. Ben üstüne malum 10 TL lik direksiyon kılıfını diktim şimdi güzel güzel kullanıyorum. Elim eskisinde orjinalinde yani değişik bir dokunma hissi yaşıyordu şimdi daha güzel oldu.  :tamam:
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Model Yılı: '19
  • 109 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Eylül 30, 2015, 09:24:03 »
derideki bu farklı aşınmalar kişiden kişiye değişen terlemeden kaynaklı, benim aracın ki 10 sene oldu daha bu sene derisi soyulmaya başladı ve komple direksiyondaki deriyi yenilettim 80tl verdim, sizinki ise daha hızlı aşınmış araçta 2 el olduğu için daha önceside var bu durum normal, birde genelde araç sürerken genelde elimiz direksiyonda hep aynı yerde olur bu sebeple belli noktalar daha hızlı aşınıyor, kılıf takılarak bir süre idare edilebilir ama dediğiniz gibi eski his olmuyor direksiyonda tavsiyem aracı kullanmaya devam edecekseniz bir süre daha deryi yeniletin
2019 Corolla Hybrid Passion X-Pack e-CVT

Efsaneler ölmez şekil değiştirir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Eylül 30, 2015, 09:27:03 »
@Yağız GÜNGÖR (29961) Deri direksiyonun şıklığının yanında bu tip dezavantajları oluyor, düzenli bakım yapılmadığı takdirde çatlama vs, kaçınılmaz. Bazı arkadaşlar direksiyon simidini garantiden değiştirmişlerdi, serviste şansınızı deneyin.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
« Yanıtla #11 : Eylül 30, 2015, 11:01:17 »
Canım arkadaşım bak kendinde demişsin, seninkisi zaten değişmiş ve sorunsuz olan takılmış. :saygi:

Burada daha öncede yazmıştım benimkiside soyulmuş vaziyette, 2. el aldım diye lafımı sözümü etmedim garanti falanda yoktu zaten, ama bu avensislerde aslında AYIPLI BİR ÜRÜN. Ben üstüne malum 10 TL lik direksiyon kılıfını diktim şimdi güzel güzel kullanıyorum. Elim eskisinde orjinalinde yani değişik bir dokunma hissi yaşıyordu şimdi daha güzel oldu.  :tamam:
E yeni takılan orjinal parça değil mi? Değişim sonrası daha iyisini mi taktıklarını iddia ediyorsun?
***Ayetleri görmezlikten gelirseniz, çocukları bile ihtiyarlatan bir günde kendinizi nasıl koruyacaksınız? (73:17)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2928 kere teşekkür etti
  • 2553 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Eylül 30, 2015, 11:08:30 »
E yeni takılan orjinal parça değil mi? Değişim sonrası daha iyisini mi taktıklarını iddia ediyorsun?

Bence o şekilde oldu. Bazı arkadaşların Corolla - Yaris Auris vb arabalarında hatırlarsan Farları değişti, Far aynı Far ama kodları farklıydı. Demek ki hatalı üretim olan bazı şeyleri farklı üreticilere üretip yada artık içeriğini değiştirip takıyorlar. Burası Türkiye olunca da işte kim uyanırsa ona muamele yapıyorlar, haaa bu sorunlu komple her arabayı değiştirelim demiyorlar.  :olu: :olu: :olu:
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
« Yanıtla #13 : Eylül 30, 2015, 11:32:57 »
Bence o şekilde oldu. Bazı arkadaşların Corolla - Yaris Auris vb arabalarında hatırlarsan Farları değişti, Far aynı Far ama kodları farklıydı. Demek ki hatalı üretim olan bazı şeyleri farklı üreticilere üretip yada artık içeriğini değiştirip takıyorlar. Burası Türkiye olunca da işte kim uyanırsa ona muamele yapıyorlar, haaa bu sorunlu komple her arabayı değiştirelim demiyorlar.  :olu: :olu: :olu:
Haklısın abi.  Nasıl bir ülkede yaşadığımızı bir an unutmuşum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 150000
  • 183 kere teşekkür etti
  • 37 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Eylül 30, 2015, 13:04:28 »
Selamın aleyküm
peki bu direksiyonun soyulmaması için ne bakım yapmak gerekir çatlamaması için bilgisi olan bi kardeş yazarsa sevinirim
selametle

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '12
  • 16 kere teşekkür etti
  • 259 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Eylül 30, 2015, 20:02:37 »
Ben turtle wax deri bakım urunu kullanıyorum ve memnunum tavsiye ederim. İyice yedirip biraz bekledikten sonra kuru bir bez ile iyice siliyorsunuz bakım için. Ayda bir yapmak bence ideal. Buna ilaveten sıcak havalarda guneşlik kullanmanız gerekiyor.
2012 Mazda 3 1.6D (2016-....)
2006 Suzuki Grand Vitara (2015-2016)
2011 1.33 Auris (2014-2015)
1997 Renault Broadway (2008-2009)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 19 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Eylül 30, 2015, 22:33:26 »
@Yağız GÜNGÖR (29961) Deri direksiyonun şıklığının yanında bu tip dezavantajları oluyor, düzenli bakım yapılmadığı takdirde çatlama vs, kaçınılmaz. Bazı arkadaşlar direksiyon simidini garantiden değiştirmişlerdi, serviste şansınızı deneyin.
maalesef Aytaç Bey aracın garantisi bitti ama yinede bi şansımı denerim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 54 kere teşekkür etti
« Yanıtla #17 : Kasım 17, 2015, 10:45:28 »
Bugün sipariş veriliyor garanti kapsamında yenisi ile değişecek direksiyon ve vites topuzu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 288000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 929 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Kasım 17, 2015, 11:49:15 »
Bu durum elinizin terlemesinden kaynaklı oluşuyor direksiyonu sürekli tuttuğunuz bölgelerde bu tür sorunlar olabilir . Benim aracımın direksiyonu  da soyulmaya başlamıştı bende suni deriden yapılmış hazır dikilmeli kılıf alıp direksiyonuma diktim .Maliyetim 10 tl oldu .Uğraşmam derseniz 50 tl gibi rakamları bunu yapıyorlar .Ha ben orijinal hali ile kullanmak istiyorum derseniz bu işi profesyonel anlamada yapan yerler var  .150-200 tl gibi rakamlara direksiyonu söküp orijinal hali gibi kaplıyorlar .
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 54 kere teşekkür etti
« Yanıtla #19 : Kasım 17, 2015, 12:46:06 »
Bu durum elinizin terlemesinden kaynaklı oluşuyor direksiyonu sürekli tuttuğunuz bölgelerde bu tür sorunlar olabilir . Benim aracımın direksiyonu  da soyulmaya başlamıştı bende suni deriden yapılmış hazır dikilmeli kılıf alıp direksiyonuma diktim .Maliyetim 10 tl oldu .Uğraşmam derseniz 50 tl gibi rakamları bunu yapıyorlar .Ha ben orijinal hali ile kullanmak istiyorum derseniz bu işi profesyonel anlamada yapan yerler var  .150-200 tl gibi rakamlara direksiyonu söküp orijinal hali gibi kaplıyorlar .
Şimdilik garantiden ücretsiz yenilecegiz ileride tekrar bu sorun oluşmasını engellemek için sizin dediğiniz kılıfla kullanilabilir