Gönderen Konu: ön sol cam otomatik arizasi  (Okunma sayısı 3161 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
ön sol cam otomatik arizasi
« : Ocak 01, 2009, 17:39:58 »
merhaba arkadaslar. 2002 model corolla sedan terra arabamin ön sol otomatigi bozuldu. cami asagi indirirken genelde takiliyo indigi zaman geri kaldirmada hic sorun yok. servisinde degismesi gerek dediler ve 360 ytl para istediler. bu arizanin tamiri varmidir veya daha ucuza nerden bulabilirim.. simdiden tesekkürler.

Toyota Club Türkiye

ön sol cam otomatik arizasi
« : Ocak 01, 2009, 17:39:58 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • ©®UzMaN®©
    • yok
  • Kan Grubu: 0+
Ynt: ön sol cam otomatik arizasi
« Yanıtla #1 : Ocak 01, 2009, 19:31:24 »
wallAhi benimde sol arka cama aynısı oldu ne yaPıcam bilmiyorum benimde cam açılıp kapanırken zorlanıyo ... 2007 D-4D film attırdığı myere götürdüm adam kaydırıcı sıvı sıktı ama hala birazcık zorlanma var camda :S
eSeR KaŞıK

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ocak 02, 2009, 08:17:37 »
  Kapı döşemesinin içinden açınca camı yukarı aşağı hareket ettirne mekanizmanın yanında birde ray gibi birşey olacak. Onlara ve takılan birşey olup olmadığına, vidaların vs. iyi tutuğuna bakmak lazım bence. Sonuçta cam hareket ediyor ise motorunda birşey yoktur muhtemelen. Sadece bu hareketi engelleyen birşey olabilir, yalıtım bile araya sıkışmış olabilir bence. Gözle itina ile bakmak lazım bence.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
« Yanıtla #3 : Ocak 03, 2009, 19:10:00 »
cam otomatiginin içine su gitmis ve oksitlenmis olabilirmi bi arkadas1nkine öle olmus.. eger öyleyse ne yapmama gerikiyo... te_ekkürler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #4 : Ocak 03, 2009, 20:26:12 »
merhabalar
öncelikle cam düğmesini kontrol etmenizi tavsiye ederim. toyota ve honda'da başıma geldi. genelde düğmelerin kontakları toz v.s. gibi nedenlerden dolayı kirleniyor. önce düğmeyi kontrol edin olmadı o zaman cam motorunu bir deneyin derim.
iyi günler
ok

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • Kan Grubu: B+
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Ocak 04, 2009, 02:25:40 »
wallAhi benimde sol arka cama aynısı oldu ne yaPıcam bilmiyorum benimde cam açılıp kapanırken zorlanıyo ... 2007 D-4D film attırdığı myere götürdüm adam kaydırıcı sıvı sıktı ama hala birazcık zorlanma var camda :S
o kaydırıcı sıvıdan bende almak istiyorum, markası nedir, nerde bulunur

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 66 kere teşekkür etti
  • 254 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Şubat 10, 2009, 10:40:59 »
merhabalar
öncelikle cam düğmesini kontrol etmenizi tavsiye ederim. toyota ve honda'da başıma geldi. genelde düğmelerin kontakları toz v.s. gibi nedenlerden dolayı kirleniyor. önce düğmeyi kontrol edin olmadı o zaman cam motorunu bir deneyin derim.
iyi günler
Mehmet bey size katılıyorum benimde başıma gelmişti bu durum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Model Yılı: '14
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Şubat 10, 2009, 11:11:17 »
merhabalar
iyi günler

bende de olmuştu. normal açma kapama yaparken, tam çektiğimizdeki otomatik kapama çalışmıyordu. söktüm içi toz olmuş. zaten devre tuşlu değil, dokunmatik devre yapmışlar. toz olunca da temas olmuyor. temizledim herşey çalıştı. hatta tuşlar bile rahatladı. sertken şimdi daha yumuşak dokunuşlarla çalışıyor.
2015 vw golf 7 1.4 comfortline (2018- ...)
2014 honda crv 1.6 elegant (2016- ... )
2011 toyota yaris 1.33 terra sporty (2012- 2018), 2011 toyota corolla comfort extra 1.6 d-vvti (2011- 2016), 2004 toyota corolla terra sedan 1.4 vvti (2007-2011)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi