0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Aracı benzine aldım. Lpg tankinin çıkış vanasini kapattım. Akü kutup başını söküp yeniden taktım. Marşa bastım, araç hemen çalıştı. Bir süre sonra hafifçe gaz verdim devir biraz yükseldi. Ayağını gazdan çekince araç bir anda 500 devirlerde kadar düşüp stop etti. Devir düşerken tekrar gaz verdiğinde araç kendini topluyor ama ayagimi gazdan çekince stop ediyor. Bu işlem motor ısınana kadar devam ediyor. Motor biraz isininca her şey normale dönüyor. Kullandığım benzini değiştirsem faydası olurmu. Yakıt filtresi benzin pompası arızalı desem motor isininca her şey normale dönüyor. İlk calistirmada bir marşta çalışıyor. Bugün depoda bulunandan farklı bir marka benzin alacagim. Maf sensorunu temizleyecegim ve yarın sabah kontrol edeceğim. Umarım düzelir😔
Hocam rölantide bir sıkıntı var demek ki. Vvti motorlarda rölantiyi kendi ayarlıyor motor. Siz rölanti sonrası gaza basarak bu dengeyi bozmuş olabilirsiniz. Tekrardan aküyü resetleyin. Akü kutup başı takılı değilken kontak açık halde frene basın. Sonra kutup başını takın.
mutlu bey bu bilgi benimde işime yaradı, teşekürler ayrıca maf sensörü ve lpg filtre temizliği yaptırdım rolanti baya dengelendi
Hocam rölantide bir sıkıntı var demek ki. Vvti motorlarda rölantiyi kendi ayarlıyor motor. Siz rölanti sonrası gaza basarak bu dengeyi bozmuş olabilirsiniz. Tekrardan aküyü resetleyin. Akü kutup başı takılı değilken kontak açık halde frene basın. Sonra kutup başını takın. Ardından da aracı çalıştırıp rölantide 10 dk çalıştırın. Rölantiyi kendisi algılayıp düzeltecektir. Benzinde böyle bir süre daha kullanın. Dediğim gibi lpg kaynaklı gibi gözüküyor.Bir de bu maf sensörü temizleyici sprey ile temizlemek de fayda edebilir. Ek olarak benzine enjektör temizleyici atarsanız yarım depo benzinde binmeniz daha iyi olabilir. Sürekli düşük devirde kullanıyorsanız benzinde yüksek devir çevirmeniz de katkı sağlar.
Mutlu bey kutup başını tekrar takarken kontak açık olması gerekirmi bende yaptımda tam olmadı sanki araç kalkarken ve vites değiştirirken sarsılıyor.
Otomatik jigle var. Manuel yok bu modelde.Mesaj Birleştirildi: Eylül 27, 2015, 12:15:16Mutlu bey ilk calistirmada gaz vermeden çalışıyor. Hafif gaz verip gaz pedalı bırakınca stop ediyor. Motor ısınana kadar böyle devam ediyor. Motor isininca her şey normale dönüyor canavar gibi oluyor maşallah. Bu ilk calistirmada storm işlemi benzinde yapılıyor. Gaz ile çalıştirmiyorum arabayı. Sıralı Sistem olduğundan kendisi lpg ye motor isininca geçiyor.
Arkadaşlar sorun lpg enjektorlerinin temizlenmesi ile çözüldü. Zamanla enjektorlerde yağ gibi tortular olusuyormus. Motor soğuk iken lpg ye geçerken bu tortular gaz geçişini engelliyor ve motor stop ediyor. Motor biraz isininca yağ birikintisi gevsiyor sorunsuz çalışıyor. Lpg enjektorleri temizlendi stop sorunu çözüldü. Ilgili arkadaşların hepsine teşekkür ediyorum.
benim 2000 model yarisimde de aynı sorun var her usta ayrı bişey diyor kesin sonuç enjektör temizliği mi ?