Gönderen Konu: Motor Soğuk iken stop ediyor.  (Okunma sayısı 34541 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: '20
  • 253 kere teşekkür etti
  • 713 kere teşekkür edildi
Ynt: Motor Soğuk iken stop ediyor.
« Yanıtla #20 : Eylül 27, 2015, 11:03:55 »
her araçta var. kimisi elektronik kimisi mekanik. otomatik olarak soğukta biraz gaz verir.

mesela eski araçları kullandıysanız el ile ayarlıydı. ama vardı. eskiden de bu iş böyleydi , araba ilk çalışınca ısınması için beklerdik ki stop etmesin.
soğuk motorda verimli yanma olmaz. ısınması ve yağlanması lazım ki rolanti normal devirlere gelsin.

vvt motor da mekanizma nasıldır bilmem ancak eğer gaz vererek çalıştırıyorsanız ve gazı bıraktığınızda stop ediyorsa sistemde bir sorun vardır. belkide gaz veren motoru bozulmuştur. onu biz bilemeyiz..

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Eylül 27, 2015, 11:03:55 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 40000
  • Model Yılı: '16
  • 23 kere teşekkür etti
  • 62 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Eylül 27, 2015, 11:40:12 »
Maf sensörü var ya hocam. Jikle karbüratörde kaldı. Enjeksiyonlu aracta gaz verilerek calısıyorsa zaten sorun vardır. Gaz vermeden calışmalı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Scientia Dux Vitae Certissimus
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 38000
  • Model Yılı: '21
  • 2116 kere teşekkür etti
  • 3164 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Eylül 27, 2015, 12:04:57 »
Aracı benzine aldım.  Lpg tankinin çıkış vanasini kapattım. Akü kutup başını söküp yeniden taktım. Marşa bastım, araç hemen çalıştı. Bir süre sonra hafifçe gaz verdim devir biraz yükseldi. Ayağını gazdan çekince araç bir anda 500 devirlerde kadar düşüp stop etti. Devir düşerken tekrar gaz verdiğinde araç kendini topluyor ama ayagimi gazdan çekince stop ediyor. Bu işlem motor ısınana kadar devam ediyor. Motor biraz isininca her şey normale dönüyor. Kullandığım benzini değiştirsem faydası olurmu. Yakıt filtresi benzin pompası arızalı desem motor isininca her şey normale dönüyor. İlk calistirmada bir marşta çalışıyor. Bugün depoda bulunandan farklı bir marka benzin alacagim.  Maf sensorunu temizleyecegim ve yarın sabah kontrol edeceğim. Umarım düzelir😔

Hocam rölantide bir sıkıntı var demek ki. Vvti motorlarda rölantiyi kendi ayarlıyor motor. Siz rölanti sonrası gaza basarak bu dengeyi bozmuş olabilirsiniz. Tekrardan aküyü resetleyin. Akü kutup başı takılı değilken kontak açık halde frene basın. Sonra kutup başını takın. Ardından da aracı çalıştırıp rölantide 10 dk çalıştırın. Rölantiyi kendisi algılayıp düzeltecektir. Benzinde böyle bir süre daha kullanın.
Dediğim gibi lpg kaynaklı gibi gözüküyor.

Bir de bu maf sensörü temizleyici sprey ile temizlemek de fayda edebilir. Ek olarak benzine enjektör temizleyici atarsanız yarım depo benzinde binmeniz daha iyi olabilir. Sürekli düşük devirde kullanıyorsanız benzinde yüksek devir çevirmeniz de katkı sağlar.
Dacia Duster 1.3 TCE EDC Comfort 2021 model (2023-...) 38bin km- ...
Dacia Sandero Stepway 0.9 TCE Easy-R 2017 model (2021-2023) 32bin km-56bin km
Toyota Corolla 1.6 Multidrive S 2019 model (2019-2021) 0 km-23bin km.
Mazda 3 1.6 Touring 2010 model (2015-2019) 96bin km-171bin km Toyota Yaris 1.3 Terra 2007 model (2013-2015) 55bin-91bin km.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2001 Corolla Sol Spc. 1.6 VVt-I
  • 4 kere teşekkür etti
« Yanıtla #23 : Eylül 27, 2015, 12:05:58 »
Otomatik jigle var. Manuel yok bu modelde.

Mesaj Birleştirildi: Eylül 27, 2015, 12:15:16
Mutlu bey ilk calistirmada gaz vermeden çalışıyor. Hafif gaz verip gaz pedalı bırakınca stop ediyor. Motor ısınana kadar böyle devam ediyor. Motor isininca her şey normale dönüyor canavar gibi oluyor maşallah.  Bu ilk calistirmada storm işlemi benzinde yapılıyor. Gaz ile çalıştirmiyorum arabayı. Sıralı Sistem olduğundan kendisi lpg ye motor isininca geçiyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 4 kere teşekkür etti
« Yanıtla #24 : Eylül 29, 2015, 19:01:14 »
Mutlu bey söylemlerini bizzat uyguladım. Bu sabah aracim stop etmedi. Ilerleyen gunlerde yine bilgilendirme yaparım.  Ilginiz için çok teşekkür ederim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 4 kere teşekkür etti
« Yanıtla #25 : Ekim 07, 2015, 14:31:24 »
Arkadaşlar sorun lpg enjektorlerinin temizlenmesi ile çözüldü.  Zamanla enjektorlerde yağ gibi tortular olusuyormus. Motor soğuk iken lpg ye geçerken bu tortular gaz geçişini engelliyor ve motor stop ediyor. Motor biraz isininca yağ birikintisi gevsiyor sorunsuz çalışıyor. Lpg enjektorleri temizlendi stop sorunu çözüldü. Ilgili arkadaşların hepsine teşekkür ediyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 265
  • Model Yılı: '01
  • 46 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Ekim 07, 2015, 15:37:05 »
Hocam rölantide bir sıkıntı var demek ki. Vvti motorlarda rölantiyi kendi ayarlıyor motor. Siz rölanti sonrası gaza basarak bu dengeyi bozmuş olabilirsiniz. Tekrardan aküyü resetleyin. Akü kutup başı takılı değilken kontak açık halde frene basın. Sonra kutup başını takın.
mutlu bey bu bilgi benimde işime yaradı, teşekürler ayrıca maf sensörü ve lpg filtre temizliği yaptırdım rolanti baya dengelendi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
« Yanıtla #27 : Ekim 07, 2015, 16:56:19 »
mutlu bey bu bilgi benimde işime yaradı, teşekürler ayrıca maf sensörü ve lpg filtre temizliği yaptırdım rolanti baya dengelendi

Sorunlarınız geçtiyse ne mutlu. Yolda Lpg ayarını yaptırmayı unutmayın.
Mazda 3 1.6 Touring 2010 model (2015-2019) 96bin km-171bin km Toyota Yaris 1.3 Terra 2007 model (2013-2015) 55bin-91bin km.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 265
  • Model Yılı: '01
  • 46 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #28 : Ekim 19, 2015, 13:21:12 »
Hocam rölantide bir sıkıntı var demek ki. Vvti motorlarda rölantiyi kendi ayarlıyor motor. Siz rölanti sonrası gaza basarak bu dengeyi bozmuş olabilirsiniz. Tekrardan aküyü resetleyin. Akü kutup başı takılı değilken kontak açık halde frene basın. Sonra kutup başını takın. Ardından da aracı çalıştırıp rölantide 10 dk çalıştırın. Rölantiyi kendisi algılayıp düzeltecektir. Benzinde böyle bir süre daha kullanın.
Dediğim gibi lpg kaynaklı gibi gözüküyor.

Bir de bu maf sensörü temizleyici sprey ile temizlemek de fayda edebilir. Ek olarak benzine enjektör temizleyici atarsanız yarım depo benzinde binmeniz daha iyi olabilir. Sürekli düşük devirde kullanıyorsanız benzinde yüksek devir çevirmeniz de katkı sağlar.

Mutlu bey kutup başını tekrar takarken kontak açık olması gerekirmi bende yaptımda tam olmadı sanki araç kalkarken ve vites değiştirirken sarsılıyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
« Yanıtla #29 : Ekim 19, 2015, 18:26:12 »
Mutlu bey kutup başını tekrar takarken kontak açık olması gerekirmi bende yaptımda tam olmadı sanki araç kalkarken ve vites değiştirirken sarsılıyor.

Kutup başını takarken hiç bir şey takılı olmamalı, anahtar takılı olmamalıdır. Aküden kutup başlarını çıkarıldığında kontak açıp selektör ya da fren yapmanın sebebi sistemde kalan statik elektriğin de bitmesini sağlamaktır.

Sorun benzinde de düzelmiyorsa ateşleme sisteminde bir sorun olabilir, benzinde sorun olmayıp lpg de yapıyorsa lpg enjektörleri tıkanmış olabilir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 118000
  • Model Yılı: '10
  • 261 kere teşekkür etti
  • 168 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #30 : Kasım 11, 2015, 09:36:29 »
Otomatik jigle var. Manuel yok bu modelde.

Mesaj Birleştirildi: Eylül 27, 2015, 12:15:16
Mutlu bey ilk calistirmada gaz vermeden çalışıyor. Hafif gaz verip gaz pedalı bırakınca stop ediyor. Motor ısınana kadar böyle devam ediyor. Motor isininca her şey normale dönüyor canavar gibi oluyor maşallah.  Bu ilk calistirmada storm işlemi benzinde yapılıyor. Gaz ile çalıştirmiyorum arabayı. Sıralı Sistem olduğundan kendisi lpg ye motor isininca geçiyor.

Konuyu gördüm,şu an çözmeye uğraştığım konu ile aynı olduğundan konuyu canlandırmak istedim.

Sabahları motor soğukken araç çalışıyor devir yüksek bi şekilde,devir düşerek araç stop ediyor,gaz verirsem stop etmiyor ve kısa bi süre sonra kendine geliyo araç.Cihaza bağladık sıkıntı yok,jikle-boğaz temizlendi ,subaplara bakıldı sorun yok yok yok, ama stop etme sorunu halen devam ediyor.MAF temizlendi.lpg takılalı 15 bin km,yolda ayarıda yapılalı 2 500 km oldu,soğuklar başlayınca bizim sorun ortaya çıktı.

Mutlu bey in dediklerini bende yapmak istiyorum.Sırası ile şunları mı yapıcam:
1-lpg vanasını kapat
2-akü kutup başını sök
3-kontak aç,frene bas
4-kutup başını tak
5-aracı çalıştır,10 dk bekle gaza dokunma.Ama gaza dokunmasam araç stop edecek,bu nasıl olucak.
2010 1,6 corolla
2002 1,6-vvt-i Corolla
2001 1,4 astra-f

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Yaris
  • Kilometre: 200000
  • 35 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #31 : Kasım 14, 2015, 01:20:07 »
Arkadaşlar sorun lpg enjektorlerinin temizlenmesi ile çözüldü.  Zamanla enjektorlerde yağ gibi tortular olusuyormus. Motor soğuk iken lpg ye geçerken bu tortular gaz geçişini engelliyor ve motor stop ediyor. Motor biraz isininca yağ birikintisi gevsiyor sorunsuz çalışıyor. Lpg enjektorleri temizlendi stop sorunu çözüldü. Ilgili arkadaşların hepsine teşekkür ediyorum.
benim 2000 model yarisimde de aynı sorun var her usta ayrı bişey diyor kesin sonuç enjektör temizliği mi ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 118000
  • 261 kere teşekkür etti
  • 168 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #32 : Kasım 15, 2015, 16:27:41 »
benim 2000 model yarisimde de aynı sorun var her usta ayrı bişey diyor kesin sonuç enjektör temizliği mi ?

Burak aynı sorunu bizde yaşadık,incelemeni tavsiye ederim.http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=70083.msg956703#new
2010 1,6 corolla
2002 1,6-vvt-i Corolla
2001 1,4 astra-f