Gönderen Konu: 2015 avensis arıza  (Okunma sayısı 8295 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 2928 kere teşekkür etti
  • 2553 kere teşekkür edildi
Ynt: 2015 avensis arıza
« Yanıtla #20 : Eylül 27, 2015, 14:51:11 »
Murat Bey benim kit OBD ama takan arkadaşlar aktif etmemiş o ayrı bir konu  :)
Kablo alıp kendim yaptım ayarı biliyorsunuz. Daha sonra hic yanmadı.

Ben unuttum yazmayı P0171 fakir karışım hata kodu vardı ELM ile baktiğımda ama bu fren sistemi ile ilgili olmadığı için pek ilişkilendirememiştim.

Merhaba Mehmet hocam, hayırlı bayramlar,

Ne yaptın gittin mi İlker Beyin yanına? Nasıl aktif etmemişler yahu, halbuki orası en yetkililerden birisi  :olu: :olu:

Zaten OBD lilerde lamba yakması için ayarın baya baya bir bozuk olması lazım herhalde. Videoda görmüşsündür, güzel bir noktayı bulunca nasılda yukarda Gas Trim 1-0- -1 arasında gidip geliyor.  :tamam: Bakma bende tam bir ayar yapamadım gitti, habire yolda video kaydı yapıyorum eve gelip inceliyorum ama hala daha bir yol kat edemedim, herkes gibi bende aman ne olursa olsun deyip binmeye devam edeceğim yakında :) Artık olayı aştım, ben monte ettirirken lpgci aküyü sökmeden yapmıştı sanki beceriymiş gibi, tabii sökmediği için araçtaki mevcut ayarlara göre ilk kalibrasyon yapılmış oldu, ben şimdi akü negatif kutubu söküp beyni sıfırlayarak son noktayı koymaya çalışıyorum. Bakalım artık nasip.
THE END

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Eylül 27, 2015, 14:51:11 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: C-HR
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 42000
  • Model Yılı: '20
  • 284 kere teşekkür etti
  • 309 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Eylül 27, 2015, 16:03:59 »
İyi bayramlar Murat hocam, bizim zamanlama biraz kötüydü, aynı gün 2 montaj yaptırdık ve İlker Bey yoktu. İyi oldu aslında bu işi de öğrenmiş olduk  :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 7000
  • Model Yılı: '15
  • 18 kere teşekkür etti
  • 62 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Eylül 28, 2015, 13:30:21 »
Arkadaşlar şimdi köyden döndüm ışıkların hepsi yanıyo hala 15 inde ankarada taktırdığım yere gitcem o zamana kadar böyle kullancam mecbur arabada gözle görülür hiçbir sorun yok gidiyorum acaba ne yapabilirim kendim bi öneriniz varmı lpg yi ankara efe plazada taktırdım bayiide landirenzo taktılar

Mesaj Birleştirildi: Eylül 28, 2015, 13:32:35
Bu obd falan ben bilmiyorm onları kendimiz yapabilirmiyiz ustayı aradım lpg den olmuş olabilir bi gelin ayarları yapalım dedi 15 inde gelcem dedim sorun olmazda çok kullanmamaya çalışın dedi 500 km böyle yol yapcam benzinde kullansammıki tüp devammı ???

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #23 : Eylül 28, 2015, 15:21:43 »
500 km yakınlarda hiç mi Toyota bayisi yok? Oraya gidip arıza olayını halledip benzinde devam etseniz can be mal güvenliği açısından daha iyi olur diye düşünüyorum. Allah muhafaza sonra KEŞKE demeyin.  :tamam:
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 18 kere teşekkür etti
« Yanıtla #24 : Eylül 28, 2015, 15:27:25 »
300 km yakında varda sadece bunun için git gel yapasım yok

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 47000
  • Model Yılı: '19
  • 306 kere teşekkür etti
  • 336 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Eylül 28, 2015, 17:21:14 »
üstadım al bi elm 327. 2 güne elinde olur. arızanın nevini falan görürsün. zaten bundan sonra ihtiyacın olur gibi  :islik: o ışıklar o ışıklar :asikadam:
http://urun.gittigidiyor.com/otomobil-motor-aksesuar/obdii-2-1-yazilim-elm327-mini-dugmeli-bluetooth-183671586
2019 Mondeo 1.5 Ecoboost (Prins VSİ-3 DI)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 18 kere teşekkür etti
« Yanıtla #26 : Eylül 28, 2015, 21:46:36 »
Bu alet ile napıcam ben lpg ayarını yapabiliyomuyuz :)))

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 306 kere teşekkür etti
« Yanıtla #27 : Eylül 28, 2015, 21:53:23 »
obd soketine elm 327'yi takarak araç bilgilerini elde ediyorsunuz. akıllı telefon veya tablete torque pro programını kurarak bluetooth üzerinden elm 327 ile irtibat kuruyorsunuz. sonrasında arıza kodlarının görülmesi arıza, silinmesi, araç sensörlerinden bilgilerin okunması gibi birçok işlem yapabilirsiniz.

Mesaj Birleştirildi: Eylül 28, 2015, 21:55:17
lpg ayarı yapamazsınız ama ltft-stft değerlerini görerek lpg ayarınız (zengin-fakir karışım) hakkında bilgi sahibi olursunuz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 18 kere teşekkür etti
« Yanıtla #28 : Eylül 28, 2015, 22:28:38 »
bilgiler için teşekkürler ama hatayı tamir edemedikten sonra ışığı söndürsem ne olacakki

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 306 kere teşekkür etti
« Yanıtla #29 : Eylül 29, 2015, 00:32:25 »
bilgiler için teşekkürler ama hatayı tamir edemedikten sonra ışığı söndürsem ne olacakki
bir dahaki ikaza kadar vsc-trc devrede olacak :tamam:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • o bir avensis...
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '12
  • 1 kere teşekkür etti
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #30 : Ekim 07, 2015, 14:24:00 »
hangi servis lpg takımından sonra garantiden çıkartmadı ben eskişehiri aradım garantiden çıkar dedi...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 103000
  • 1003 kere teşekkür etti
  • 1011 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #31 : Ekim 07, 2015, 15:31:20 »
hangi servis lpg takımından sonra garantiden çıkartmadı ben eskişehiri aradım garantiden çıkar dedi...

Servis kendisi anlaştığı yere taktırırsa ve sizin takdırdığınız fiyat aynı sistemde 1800 tl servis taktırırsa 2300 tl.ise garantiden çıkmıyor.Servis zaten ara farkı alarak sizi garantiden çıkartmıyor. :D >:(
Toyota avensis 1.6 elegant 2006 Tüplü
Toyota avensis 1.6 elegant extra 2012 BRC Tüplü

Öleceğiz birgün, gömecekler. Birkaç gün övecekler, sonra kalan malını bölecekler; Hatta memnun kalmayıp üstüne birde sövecekler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #32 : Ekim 07, 2015, 15:39:01 »
Servis kendisi anlaştığı yere taktırırsa ve sizin takdırdığınız fiyat aynı sistemde 1800 tl servis taktırırsa 2300 tl.ise garantiden çıkmıyor.Servis zaten ara farkı alarak sizi garantiden çıkartmıyor. :D >:(

Peki bu evrensel bir garantiden çıkarmama mı? yoksa sadece o serviste geçerli bir garantiden çıkarmama mı? Saçma bir işlem gibi geldi bana.

Bu arada LANDİ-LANDİ RENZO-LOVATO falan aynı firmaların herhalde,  :asikadam: :asikadam:
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #33 : Ekim 07, 2015, 15:49:24 »
Peki bu evrensel bir garantiden çıkarmama mı? yoksa sadece o serviste geçerli bir garantiden çıkarmama mı? Saçma bir işlem gibi geldi bana.

Bu arada LANDİ-LANDİ RENZO-LOVATO falan aynı firmaların herhalde,  :asikadam: :asikadam:

Murat ben brc sistemini kendim 1800 tl verip taktırdım taktırdığım yer kocaeli kaya plazayada brc sistem lpg takıyor ve fiyat o zamanlar kaya taktırırsa 2300 tl idi.Şurdan biliyorum avensisi almadan önce 0 auris alacaktım ve aracı almadan önce lpg dömüşümü yaparmısınız diye sorduğumda bu fiyatı vermişlerdi garanti olayını sorduğumdada biz taktırırsak garantiden çıkmaz demişlerdi.Servis senden piyasa değerinden 500 tl zaten fazla alıyor birde brc ile anlaşması varsa ve benim taktırdığım fiyattan daha uyğuna anlaşmışsa niye garanti vermesinki.
Ha bu arada her serviste brc takmıyor lavato takan servislerde var yanlış hatırlamıyorsam.

Öleceğiz birgün, gömecekler. Birkaç gün övecekler, sonra kalan malını bölecekler; Hatta memnun kalmayıp üstüne birde sövecekler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #34 : Ekim 07, 2015, 16:00:27 »
Murat ben brc sistemini kendim 1800 tl verip taktırdım taktırdığım yer kocaeli kaya plazayada brc sistem lpg takıyor ve fiyat o zamanlar kaya taktırırsa 2300 tl idi.Şurdan biliyorum avensisi almadan önce 0 auris alacaktım ve aracı almadan önce lpg dömüşümü yaparmısınız diye sorduğumda bu fiyatı vermişlerdi garanti olayını sorduğumdada biz taktırırsak garantiden çıkmaz demişlerdi.Servis senden piyasa değerinden 500 tl zaten fazla alıyor birde brc ile anlaşması varsa ve benim taktırdığım fiyattan daha uyğuna anlaşmışsa niye garanti vermesinki.
Ha bu arada her serviste brc takmıyor lavato takan servislerde var yanlış hatırlamıyorsam.

İşte onu diyorum abi,

Bu garanti o servisin garantisi mi=? Yani başka bir servise gitse, başka servis işte bu lpg den olmuş deyip garanti kapsamında mı işlem yapar yoksa garantiden çıkmış mı der?

THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #35 : Ekim 07, 2015, 16:13:37 »
İşte orası muamma sistemde belki kayıt ettikleri bir yer varsa farklı serviste sistemde garanti olayını görebilir.Tabiki servisler işlerine geldiği gibi hareket ettiklerinden şuçu lpg sisteminede atabilirler. :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: B-
  • Kilometre: 5500
  • 6 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #36 : Ekim 07, 2015, 18:47:27 »
LPG olayı biraz çetrefilli. Ben servise sorduğumda sıfır araca lpg montajı yapabileceklerini belirttiler. Garanti konusundada değişen bir şey olmadığını ( ? ) lpg' den etkilenebilecek-arızalanabilecek  parçalara lpg dönüşüm firmasının garanti verdiğini söylediler böylece garantide herhangi bir sorun oluşmayacağını ( kendilerince) belirttiler. Bu uygulamayı çevremdeki insanlara sordugumda ise sıfır araçta oluşabilecek bir arıza sonrası dönüşüm firması servisi, servis ise dönüşüm firmasını adres göstererek size mekik dokutuyorlar oldu. Bende sıfır aracı 1000 km benzinde kullandıktan sonra kendim dışarıda lpg dönüşümü yaptırdım prins taktırdım ve bayi fiyatından daha uyguna geldi. Garanti olayına gelirsek aynı şey geçerli lpg kaynaklı bir arıza durumunda garanti dışı kalıyor. Diğer parçalar yine garanti kapsamında.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '13
  • 35 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #37 : Ekim 10, 2015, 20:07:30 »
2013 avensisimde lovato obd var.16000 km oldu hic sikinti yok.bir kere bile isik yanmadi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Model Yılı: '10
  • 28 kere teşekkür etti
  • 77 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #38 : Ekim 16, 2015, 10:49:24 »
Konuyu açan arkadaş keşke sorunun sebebini yazsada bizde faydalansak.Beim avensiste bugün ilk mesajdaki arıza lambalarını yaktı.check parking brake VSC sytem ve check VSC sistem uyarısı veriyor.Bulunduğum ilde servis de yok.Bu arızanın sebebi nedir tam olarak.Lpg mi yoksa başka sebepleri var mı?Benim araçta lpg li bu arada.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #39 : Ekim 16, 2015, 12:02:18 »
Konuyu açan arkadaş keşke sorunun sebebini yazsada bizde faydalansak.Beim avensiste bugün ilk mesajdaki arıza lambalarını yaktı.check parking brake VSC sytem ve check VSC sistem uyarısı veriyor.Bulunduğum ilde servis de yok.Bu arızanın sebebi nedir tam olarak.Lpg mi yoksa başka sebepleri var mı?Benim araçta lpg li bu arada.

Muhtemelen LPG kaynaklı, ayarsızlıktan. Markası ne hocam LPG kitinin?
THE END