0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Elimde hiç hisse yok:) sadece kullandığım araç dizel Toyota. Vw kullanıcıları bu durumdan Nasıl etkilenir diye İngilizce bir yazı okudum bugün. Bizim de başımıza gelirse Nasıl etkileniriz diye merak ettim. Hepsi bu
Ne olur VOLKSWAGEN yazmayı öğrenin önce V sonra W Hürriyet dahil bu hatayla dolu yapmayın, Toyota senelerdir 1.6 D yapmadı 2.2 D-CAT yapalı da on sene falan oldu Toyota'yı mevzuya bulaştırmaya çalışmayın. Önem verdikleri konu Dünya'da 1. olmak olsaydı VW gibi marka satın alırlardı en çok araba satmak olsaydı Hybrid sistemini yıllar önce paylaşır Renault ya da Ford grubundan 1.5 1.6 D alırlardı Toyota'nın önceliği satış değil.
Kurandan ayet yazsanız bu kadar dert etmem, bunu ederim.
Geçen aylarda Mahmutbey gişelerinde çevre il müdürlüğü ekipleri emisyon kontrolü yapmış ve bir çok araca (yük ve yolcu araçlarına) yüklü miktarda ceza kestiler.Şimdi diyelim ki VW marka veya o gruba ait bir arabam var ve denetlemeye girdim.Sahip olduğum aracın emisyon oranı katalogda 122g olsun ve denetlemede 260g çıktı.Yiyeceğim cezayı kim ödeyecekti?
ford cargo'nunkini kim ödüyorsa vw markayı da o öder. emisyon oranı sadece fabrika çıkışına bağlı değil sanırım. bu aracın yakıt filtresi, kullanılan yakıt, periyodik bakımında emisyonunu etkileyecek diğer unsurlar vb. zamanla kullanıcının aracına nasıl baktığı da önemli. bu yüzden aracın kataloğuna göre emisyon ölçüldüğünü en azından bizim ülkede sanmıyorum. belirli bir değeri aşıyorsa ceza kesiyorlardır.bir de gerçekten çevreyi ve gelecek nesli kendinden çok düşünen insanın kolay kolay dizel araca bineceğini sanmıyorum. ne kadar çevreci olduğu iddia edilirse edilsin, istenirse peugeot gibi adblue koysunlar. öte yandan bizim halkımızın ağzına dedikoduyu vermeye görün. toplumda tdi motorlarda yapılan düzenbazlık ne olduğuna bakmadan bilinçli ya da bilinçsizce ve biraz da abartarak bir yayıldı mı sahibinden.com adresinde satılık tdi patlaması da yaşanabilir. her şey olur.
Audi de kabul etmiş hile yaptığını arkadaşlar,aklim almıyor bu firmaları buna iten neydi? Buda kaynak;http://m.haberturk.com/ekonomi/otomobil/haber/1133568-skandaldan-2-1-milyon-audi-etkilendi