Gönderen Konu: Yeni Nesil Corolla ve Aurislerin bazıları Toyota Tarafından Servise Çağrılıyor  (Okunma sayısı 2089 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2007 corolla 1.6 class
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
Arkadaşlar bir ay önce internette gezinirken bir haber okumuştum, yeni nesil corolla ve aurislerin bazılarını şasi numarasına göre direksiyon sistemindeki bir parçanın değişmesi için toyota merkezden arıyorlarmış ve istenilen servise yönlendiriyorlarmış diye.
 Aracımı ikinci el almıştım (corolla 1.6 class), bu haber üzerine ve genel bir kontrol için Çorumda servise gittim. Direksiyondaki problemden dolayı geri çağrılma durumunu sordum, bilgisayardan kontrol ettiler ve aracımında direksiyon sisteminde ufak bir parçanın değişmesi gerektiğini ciddi bir problem olmadığını söylediler ve araçla yol testi yaptılar, direksiyondaki parçayı araç içinden gösterge panelini sökerek Kampanya dahilinde diyerek ücretsiz değiştirdiler. 30 dk. sürdü değiştirmeleri. Değişen parçalar bana verilen faturada  şu şekilde yazıyor :
         Parça No                       Parça Adı
   -      8631J1              Cor_Auris_Direksiyon_Kolon Braketi
   -     0400822112        Kapsul ve Kilitleme Pulu,Direk

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2007 Auris 1.6 Elegant - 5 İleri Mekanik
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 131000
  • Model Yılı: '07
  • 4 kere teşekkür edildi
Bana da iki gün önce Toyota İletişim'den telefon açtılar Celal Bey. Aynı şekilde direksiyon sistemindeki parçanın değişeceğini söylediler, yalnız bu sanırım önlem için, görünüşe bakılırsa arıza olan-olmayan tüm yeni nesilleri çağırıyorlar, yani aslında araçta bir sorun yok şu an. Bildikleri birşey vardır heralde :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2007 corolla 1.6 class
fatih bey direksiyonla ilgili daha önceden bir probleminiz varmıydı boşluk, tıkırdı vs.
ben direksiyonda ara sıra boşluk hisseder gibi oldum, ama parça değişiminden sonra henüz öyle bişiy olmadı, açıkçası değiştikten sonraki farkı pek anlayamadım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2007 Auris 1.6 Elegant - 5 İleri Mekanik
  • Kilometre: 131000
  • Model Yılı: '07
  • 4 kere teşekkür edildi
Dediğiniz şekilde bir problem yaşamadım şimdiye kadar, gerçi araç daha 9600 km de, ilerleyen zamanlarda böyle bir sorun ortaya çıkıyordur belkide, sizin araç kaç km de?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: A+
Arkadaşlar , aynı durumu servise sordum ve MMT araçların direksiyonundaki parçayı değiştirdiklerini söylediler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2007 corolla 1.6 class
fatih bey ben aracı ikinci el aldım, 20.500 km deydi aldığımda, aldığım kişiye sordum oda herhangi bir sorunla karşılaşmamış, 1500 km kullandım, bende fazla birşey hisetmedim, internette bi forumda görünce toyotaların geri çağrıldığını, kendim gittim baktılar, parçayı değiştirdiler. 

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2007 corolla 1.6 class
ali bey benim aracım düz vites, ben gittiğimde şasi numarasına göre baktıklarını söylemişlerdi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2007 corolla 1.6 class
galiba forumda yeni corolla ve auris sahibi az yada henüz toyota tarafından aranmadılar :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
  Celal bey, Test bölümünde d4d ve dual vvt-i karşılaştırmasını okudunuz mu hiç?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
2008 model corolla comfort kullanıyorum bende fakat direksiyonda bir sorun hissetmedim bugüne kadar yada farketmedim ayrıca önceki gün servise uğradım ve tarafıma hiçbirşey iletilmedi. Forumdaki konuyuda yeni farkettim. Bulunduğum şehirdeki ve aracımı aldığım servise yarın ulaşıp, aldığım yanıtı buraya yazıcam.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
Arkadaşlar bugün aracımı aldığım Toyota Kale Keşan'ı arayarak konu hakkında bilgi istedim.

2007 yılında satışa sunulan yeni kasa corolla modelleri şase numarasına göre sırayla direksiyon sisteminde, şuanda bir soruna yol açmamış fakat uzun vadede sorun çıkartması muhtemel bir parçayı değiştirmek maksatıyla servise çağırıkdıklarını öğrendim. Söz konusu parça geliştirilerek uzun vadede çıkacak sorunların önüne geçmek amacıyla servis tarafından araç sahibinden ücret alınmadan değiştirilecekmiş.
   Saygılar...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
Bende bir hafta sonra servise gidip araştırayım benimki de 2007
Toyota Corolla 2007 1.6 comfort

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
arkadaşlar benim araç 23000 de auris 6 aylık rutin bakıma gittim 2 gün önce. banada bazı araçlarda bu sorunun olduğunu, diğer araçlardada ileride bir sorun olmaması için değiştirdiklerini söylediler. fiyatı 45tl ücretsiz değiştiriyorlar. beni arayan olmadı ve şasi numaramda yokmuş bakıma gelen herkezinkini değiştiriyorlarmış...
hayat yüreğin kadar, yaşamak nekadar gülebiliyorsan o kadar...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
  Testler bölümünde D4D, Dual VVT-i karşılaştırmasını gördünüz mü Serkan bey?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • 4 kere teşekkür etti
10 000 bakımına gittigim de birşey yapmamışlar direksiyon boşlugu için gittim zaten çagıracaktık dediler bi sorun vardı yani

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • ae101japon
evet arkadslar dıreksıyon kapsül degısım yapılıyor yenı modellerde dıreksıyon kolonunun baglantı yerlerınde bulunuyor bu kapsuller plastık bı parca ıyılesme olarak daha kalın yapıldı bırz daha pullar boylelıkle kolon daha ıyı sıkı govdeye baglnmıs oluyor buda sesı ortaya cıkan sesi onluyor
mustafa

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • DEPREMDE ŞEHİT OLAN MESLEKTAŞLARIMA AÐLIYORUM...
  • 13 kere teşekkür etti
  • 15 kere teşekkür edildi
Bugün Aydın'dan dönerken servise bir uğradım, şu benim radyo cızırtısı ile direksiyon sorununu sordum. "Direksiyon için aramadıysak sizde sorun yoktur." dediler. Yine de kontrol etmelerini söyledim. Aracı 2. el aldığımdan benden bir önceki sahibinin adı-soyadı görünüyor hala bilgisayarlarında, tutmuş onu aramışlar!!! Neyse, cumartesi günü değiştirecekler parçaları...
2013 TOYOTA COROLLA D4D ADVANCE MANUEL
İNCİ BEYAZI

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
BEn gittim değiştirdiler.
Toyota Corolla 2007 1.6 comfort

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
8 aylık auris beni de arayan olmadı 10 binde yapsınlar hepsinini beraber artık

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
ya rav4ün direksiyonunda da döndürürken tıkır tıkır sesler geliyo o yüzdenmi acaba..