Gönderen Konu: Titresimli yolda ön sol taraftan gelen lıkırtı  (Okunma sayısı 1451 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • 5 kere teşekkür etti
Titresimli yolda ön sol taraftan gelen lıkırtı
« : Eylül 22, 2015, 20:24:30 »
Arkadaslar aracim 2003 corolla terra.toprak yolda veya puturlu asfalt yolda giderken ön sol taraftan lıkırtı duyuyorum.bu ses metalik bir sesten cok plastik bir ses.ustaya goturdum tur attik dinledik.sonra aracin alt takimini komple kontrol etti direksiyon kutusunu da konrol etti hepside saglam.zaten amortisorler ve alt takimdaki bazi parcalar yakin bir zamanda yenilendi.kaputu actik herseyi elimizle yokladik hersey saglam duruyor.kaportaci ön tamponu sapasaglam sıkıladi.kilitci kaputu sıkıladi ama ses hala devam ediyor.ses plastik bir ses ama ne oldugunu bulamiyoruz bilgisi fikri olan var mi?

Toyota Club Türkiye

Titresimli yolda ön sol taraftan gelen lıkırtı
« : Eylül 22, 2015, 20:24:30 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 66 kere teşekkür etti
  • 254 kere teşekkür edildi
Ynt: Titresimli yolda ön sol taraftan gelen lıkırtı
« Yanıtla #1 : Eylül 22, 2015, 21:44:44 »
karter koruma plastiği ve çamurluk içerisindeki davlumbazları da kontrol ettiniz mi ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 333
  • Model Yılı: '15
  • 636 kere teşekkür etti
  • 964 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Eylül 22, 2015, 22:40:59 »
İnşallah direksiyon kolanu arızası değildir. Ses araç içi direksiyon altın dan geliyor olabilir mi ?
"Herkesin polisi kendi vicdanıdır, fakat polis vicdanı olmayanların karşısındadır."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Camry
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 112000
  • Model Yılı: '09
  • 15 kere teşekkür etti
  • 27 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Eylül 22, 2015, 22:49:01 »
Ses dışarıdan değil de içeriden geliyor olmasın.
Camry 3.5

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 5 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Eylül 23, 2015, 21:25:50 »
karter koruma plastiği ve çamurluk içerisindeki davlumbazları da kontrol ettiniz mi ?
Rolga bey Karter koruma ve davlumbaz plastigi saglam vidalanmis durumda.onlari ben de dusundum ama onlar saglam  :olu:

Mesaj Birleştirildi: Eylül 23, 2015, 21:29:06
İnşallah direksiyon kolanu arızası değildir. Ses araç içi direksiyon altın dan geliyor olabilir mi ?
Mehmet bey ustam arabyla gezerken ozellikle direksiyondan suphelenip dinledi ama o da sesin direksiyonun altina gore daha soldan yani lastige yakin bir yerden geldigini farketti.ses sanki ön sol camurlugun icinde gibi ama orda be olabilir bilmiyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 65000
  • Model Yılı: '12
  • 106 kere teşekkür etti
  • 142 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Eylül 23, 2015, 21:55:04 »
Sigorta kutusunun olduğu kısımları kontrol edin. Benim aracımda orjinal alarmı sigorta kutusunun üstüne çift taraflı banltla yapıştırmışlar. Oradan kurtulduğu için ses yapıyordu. Bakmanızda fayda var.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 21000
  • Model Yılı: '12
  • 5 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Eylül 23, 2015, 22:33:23 »
Kaliper pimlerini kontrol ettirin. yağlayıp bakım yapsınlar bi sorun kalmaz diye düşünüyorum. :tamam:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 5 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Eylül 27, 2015, 22:39:11 »
Kaliper pimlerini kontrol ettirin. yağlayıp bakım yapsınlar bi sorun kalmaz diye düşünüyorum. :tamam:
Bu kaliper dediginiz parca fren  sisteminin bir parcasi degilmi? Cunku eger oyleyse sizin dusuncenizi pekistirecek sekilde bir cumle duymustum: bu kasa corollalarda fren kaliperleri zamanla bozuluyor ve ayar gerektiriyor demisti bir arkadas.

Mesaj Birleştirildi: Eylül 27, 2015, 22:42:25
Sigorta kutusunun olduğu kısımları kontrol edin. Benim aracımda orjinal alarmı sigorta kutusunun üstüne çift taraflı banltla yapıştırmışlar. Oradan kurtulduğu için ses yapıyordu. Bakmanızda fayda var.
Valla evin onunde kaputu kaldirip elimin ulasacagi tüm parcalari salladim yumrukladim ama hepsi de sapasaglam duruyor.oynak bir parca tespit edemedim ama yola cikinca birsey lingir lingir oynuyor sanki.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: '20
  • 252 kere teşekkür etti
  • 711 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Eylül 27, 2015, 22:50:36 »
yol bozukken direksiyona biraz açı verin. sağa veya sola giderken ses yoksa direksiyon mili olabilir .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Vazgeçemeyeceğiniz bir ilişki; TOYOTA! -
  • Kilometre: 140000
  • Model Yılı: '06
  • 836 kere teşekkür etti
  • 836 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Eylül 27, 2015, 22:58:36 »
Kaliper pimi olması muhtemel.
Daha önce aynı lıkırtılardan müpdarip biri olarak dayanamayıp kaliper tamir takımı aldım ve sorundan kurtuldum.
1.6 VVT-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Ekim 10, 2015, 22:04:20 »
Arkadaslar aracim 2003 corolla terra.toprak yolda veya puturlu asfalt yolda giderken ön sol taraftan lıkırtı duyuyorum.bu ses metalik bir sesten cok plastik bir ses.ustaya goturdum tur attik dinledik.sonra aracin alt takimini komple kontrol etti direksiyon kutusunu da konrol etti hepside saglam.zaten amortisorler ve alt takimdaki bazi parcalar yakin bir zamanda yenilendi.kaputu actik herseyi elimizle yokladik hersey saglam duruyor.kaportaci ön tamponu sapasaglam sıkıladi.kilitci kaputu sıkıladi ama ses hala devam ediyor.ses plastik bir ses ama ne oldugunu bulamiyoruz bilgisi fikri olan var mi?

sis lambası yerinden oynuyor ses yapıyor

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 210000
  • Model Yılı: '04
  • 27 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Ekim 30, 2015, 00:07:14 »
Aynı sorun benim araçtada var.Elimle direksiyonun sol tarafında gosterge paneline,gösterge çerçevesine yada göstergenin ustunde kalan göğüs kısmına basınca ses kesiliyor.Sizde elinizle o bölgelere baskı yaparak deneyebilirsiniz.Ama çözümü bulamadım.