Gönderen Konu: Yeni Corolla debriyaj çok yukarıda kavrıyor!  (Okunma sayısı 18121 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 4 kere teşekkür etti
  • 23 kere teşekkür edildi
Yeni Corolla debriyaj çok yukarıda kavrıyor!
« : Eylül 22, 2015, 08:08:06 »
Merhaba ,  Yeni Corolla debriyaj çok yukarıda kavrıyor! Aracı 10.000 kmde aldım aldığımdan beri bu böyle.sürüş konforunu bozuyor. Aynı araç sahibi arkadaşlara soruyorum onlarda aynıymış. Bu debriyaj ayarlanıyormu arkadaşlar bilen varmı?

Toyota Club Türkiye

Yeni Corolla debriyaj çok yukarıda kavrıyor!
« : Eylül 22, 2015, 08:08:06 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Toyota corolla 1.4d-4d premium
    • Elkar oto fren servisi (büyük araç)
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 20000
  • Model Yılı: '13
  • 79 kere teşekkür etti
  • 29 kere teşekkür edildi
Ynt: Yeni Corolla debriyaj çok yukarıda kavrıyor!
« Yanıtla #1 : Eylül 22, 2015, 08:13:14 »
Aynen benimkisi de öyle hocam aslında böyle daha iyi ufak tefek hataları kabul ediyor araç vitese geçmesi için debriyaja dokunman yeterli
Düştük bir japon sevdasına Allah ayırmasın ...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 4 kere teşekkür etti
  • 23 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Eylül 22, 2015, 08:30:32 »
Aynen benimkisi de öyle hocam aslında böyle daha iyi ufak tefek hataları kabul ediyor araç vitese geçmesi için debriyaja dokunman yeterli

yok be kardeşim valla araçtan o kadar memnunum ki anlatamam ama sırf bu yüzden satmayı düşünüyorum.Hele hafif rampada geri geri giderken oy oyoy  çok sıkıntı.....işin kötü tarafı bizim burda hertaraf yokuş..acemi şöför gibi hissediyorum kendimi ..bence zarardan başka hiçbir faydası yok.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Eylül 22, 2015, 09:23:52 »
Merhaba ,  Yeni Corolla debriyaj çok yukarıda kavrıyor! Aracı 10.000 kmde aldım aldığımdan beri bu böyle.sürüş konforunu bozuyor. Aynı araç sahibi arkadaşlara soruyorum onlarda aynıymış. Bu debriyaj ayarlanıyormu arkadaşlar bilen varmı?

Debriyajın yukarıda kavraması,Toyota'nın genel özelliği zamanla ayağınız alışacaktır, bana da ilk başlarda değişik geldi zamanla alıştım. Bu sebepten arabayı satmayı düşünmeniz gereksiz zira araçtan da memnun muşsunuz.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 42000
  • 4 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Eylül 23, 2015, 23:31:16 »
Benim eski yariste oyleydi hemen kavriyordu cok sertti baski balata degisecek dediler . Ama arabayi 20 bin km kullandim hic bi sikinti olmadi
i%M

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • P R İ N S VSI2- Japan Keihin Corporation
  • Araç: Rav 4
  • Kilometre: 220000
  • Model Yılı: '05
  • 572 kere teşekkür etti
  • 511 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Eylül 24, 2015, 00:27:49 »
Ben ce yukarda kavramıyordur, önceki aracınız neydi? Önceki aracınızdan kalma bir alışkanlık olmalı kısa zamanda alışılır diye düşünüyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 277 kere teşekkür etti
  • 406 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Eylül 24, 2015, 07:32:20 »
Zamanla alışırsınız fakat o kadar yukarıdan kavrıyorsa bir sıkıntı var demektir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 16100
  • 6 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Eylül 24, 2015, 11:52:43 »
Serviste debriyaj pedal ayari yaptirabilirsiniz. Yalniz servise debriyaj ayari yaptiracagim derseniz ayar yapilamiyor derler. Bu yuzden debriyaj pedali diye ozellikle belirtin.
2013 Corolla 1.6 Premium MultiDrive S

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 175000
  • Model Yılı: '03
  • 4 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Ekim 30, 2015, 11:16:35 »
eskiden ayarını aldıra biliyordun assğıya ama her arabada varmı bu bilmiyorum sanayi ye git arastır orda ustalara sor

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
    • XenForo Destek Forumu
  • Kilometre: 95000
  • Model Yılı: '21
  • 763 kere teşekkür etti
  • 798 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Kasım 02, 2015, 03:09:16 »
Bu yüzden dolayı bir aylık arabayı ben yokuşta kalkarken arka tamponu duvara çarptım (:.
Hemde fazlasıyla yukarda kavrıyor, yokuş kalkış desteği otomatik girmiyor illa frene köklicen saçma sapan bişi olmuş bu olay araba kaçırmadan kalkmasını istiyorsan 2.500 devirden sonra kaldırıcaksın hatta 3000 (:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Gayrimeşgul
    • INSTAGRAM
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 99000
  • 684 kere teşekkür etti
  • 2110 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Kasım 02, 2015, 12:34:01 »

Bu yüzden dolayı bir aylık arabayı ben yokuşta kalkarken arka tamponu duvara çarptım (:.
Hemde fazlasıyla yukarda kavrıyor, yokuş kalkış desteği otomatik girmiyor illa frene köklicen saçma sapan bişi olmuş bu olay araba kaçırmadan kalkmasını istiyorsan 2.500 devirden sonra kaldırıcaksın hatta 3000 (:
Çok üzüldüm keşke yokuş kalkışı devreye soksaydınız
Aslında bu sistemi kendimiz çalıştırmamız daha iyi, hemde fren pedalınıda tanımış oluyoruz. Panik fren esnasında pedalın nereye kadar gittiğini biliyor olacağız. Acil durumda yokuş kalkışı çalıştırır gibi frene basarsak her açıdan sağlığımıza :)
intagram.com/tosicorolla16
youtube.com/kaankara

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2015 Corolla 1.33 Life
  • Kilometre: 38500
  • Model Yılı: '15
  • 10 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Kasım 26, 2015, 13:51:50 »

Debriyaja bende alışamadım başlarda hatta arabadan soğudum :) dediğiniz gibi, çok yukarıda kavrıyor, dik rampada kaydırıp insana kendisini acemi hissettirmesine sebep oluyor :) umarım zamanla alışırsınız, bu arada yokuş kalkış desteği otomatik olmalıydı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Corolla 1.33 Life / İnci beyazı
  • Kilometre: 22460
  • Model Yılı: '14
  • 1151 kere teşekkür etti
  • 735 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Kasım 26, 2015, 18:03:30 »
Çok afedersiniz ama ben merak ediyorum doğrusu sizler nasıl araba kullanıyorsunuz? Bir insan ilk aldığı arabanın debriyajına nasıl alışamaz acaba?
Evet yukarı da kavrıyor ama çok da yukarı da değil. Şahsen ben bir yıl önce ilk marşa bastığım gün o kadar da yadırgamadım. Ha, önce ki arabam da aynı kavramaya sahipti belki ondan yadırgamadım ve hemen alıştım debriyajına ve yokuşta kalkış yaparken mesela ışıkta boşta bekliyorum diyelim. Ayağımı fren pedalından çektiğim sırada debriyaja basıp vitese takıp kalkıyorum ve çok da rahatım ve en fazla bir cm. kayıyor araba. Biraz seri ve pratik olun yeter.
2013 yılında 2013 model 26 km de Linea kiralamıştım 3 günlüğüne ve aşağıda kavrıyordu hiç hoşuma gitmemişti.
Yokuş kalkış desteği ise tam istediğim gibi olup zırt pırt devreye girmiyor. Çok dik yokuşlarda onu kullanırım ve haricinde işim olmaz. Yani 21 yıldır manual vitesli araba kullanan biri olarak yokuş kalkış vs bozar beni.
Daima Rock ve daima Erkin baba..!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Model Yılı: '20
  • 13 kere teşekkür etti
  • 136 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Kasım 26, 2015, 19:03:59 »
Burak Bey, affınıza sığınarak birşey soracağım... Mecbur musunuz mesajlarınızdaki bu anlatma tarzına? Ne zaman bir mesajın üzerinde adınızı görsem bana birşeyler oluyor :) Stress mi desem, anlamsız bir gerginlik mi desem ... Mesela tvde birsey çıkar da ekranda yapılan şey sizi utandırır ya oturduğunuz yerde... Sanırım onun gibi birşey :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Corolla 1.33 Life / İnci beyazı
  • Kilometre: 22460
  • Model Yılı: '14
  • 1151 kere teşekkür etti
  • 735 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Kasım 26, 2015, 19:15:23 »
Burak Bey, affınıza sığınarak birşey soracağım... Mecbur musunuz mesajlarınızdaki bu anlatma tarzına? Ne zaman bir mesajın üzerinde adınızı görsem bana birşeyler oluyor :) Stress mi desem, anlamsız bir gerginlik mi desem ... Mesela tvde birsey çıkar da ekranda yapılan şey sizi utandırır ya oturduğunuz yerde... Sanırım onun gibi birşey :)

Pardon da ne varmış anlatım tarzımda? Okumazsın olur biter.  Tam tersini söylesem yani "evet yahu çok yukarı da kavrıyor, lanet olsun 1 yıl oldu halen alışamadım" desem ki duymak istenilen buydu hoşunuza gider ve mutlu olurdunuz. Ama gerçekleri söyleyince "rahatsız oluyorum, anlatım tarzı böyle olmak zorunda mı" vs. vs. sıralandı hemen.
Daima Rock ve daima Erkin baba..!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 7000
  • 18 kere teşekkür etti
  • 62 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Kasım 26, 2015, 20:11:17 »
Bende avensisi yeni aldım sayılır önceki astrama göre yukarıda kavrıyoru doğru ama 1 2 haftada alıştım beni asıl sinir eden kavrama noktasının hissedilmemesi ve kavramada aracın durmaması önceki araç kavrama noktasında titrerdi frenden çekince geri kaymazdı ama yeni avensisim hiç titremiyo anlamak için devir saatine bakıyorum oynayınca anlıyorum kavrama noktası ve tutmuyoda güzel yokuşlarda önceki opelimde asla el freni vs kullanmazdım ama bu araçta dik yokkuşlarda elektronik park frenini devreye sokuyorum kalkarken yada çok fazla gaz vermem gerekiyo yoksa geri kayıyo araç

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Kasım 26, 2015, 20:26:56 »
Bende de aynı araba var. Genel olarak alıştım ama arkadaşlara katılıyorum. Çok dik yokuşta el freni ya da yokuş kalkış olmadan kaldırmıyorum. Babamda Vito 111 cdi var, neredeyse debriyajı kaldırmadan gidecek araba, olması gereken de bu bence.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 51000
  • 259 kere teşekkür etti
  • 825 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Kasım 26, 2015, 21:03:51 »
2014 model Manuel Corolla kullandım 3 gün debriyajı  pambıh gibiydi
Gulumsemesini Bilmeyen Tukkan Acmasin
Kars Atasozu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 30000
  • 26 kere teşekkür etti
  • 15 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Kasım 26, 2015, 22:41:57 »
toyota debriyajı yukarıda kavrar yabancı arabadan inip kendi arabama bindiğimde unutup stop ettirdiğim çok oldu hatta geçen gün bir arkadaşım bu araba yaramıyor sana dedi. her bindiğinde bozuyor seni diyor. ama ben memnunum rahat yumuşacık. yazın istanbulda 3 saat trafikte kaldım otomatiği aratmadı. hatta bu arabanın otomatiğini almaya gerek bile yok dedim kendi kendime. kavrama noktası o kadar fazla ki alışınca stop ettirmek imkansız sadece biraz onu hissetmek gerekir nerede kavrıyor diye onun haricinde mesela ben viteslere geçerken ne bir garçlama sesi duydum nede debriyaja basmadan vites değiştirmeye çalıştığımda bir zorluk çıkarttı bence denediklerim arasında en iyi manuel şanzıman şuan toyotanın debriyajdan senkromeçlere ve dişlilerlere kadar tüm mekanikliği hissedip ona göre hal ve hareketinizi ayarlayabiliyorsunuz sadece onu hissetmeyi deneyin ve hissettiğinizde başka manueller keyif bile vermeyecektir. :tamam:
2015 COROLLA ADVENCE
2005 YARİS SOL A/T

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dr. Driver
  • Araç: ---
  • Model Yılı: -
  • 63 kere teşekkür etti
  • 384 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Kasım 27, 2015, 04:20:59 »
Debriyaj ve frende hidrolik sistemi kullanıldığı için debriyaj biraz yukarıda kavrarken gaz tepkilerinde de bir miktar gecikme olması olağan. Ve bunu ayarlatma gibi bir durum olamaz. Alışılmayacak bir durum değil açıkçası. Bunun için de araba satılmaz yani. Debriyaja alışmak için Balıkesir'deki Milli Kuvvetler Cadesinden iki kere geçseniz yeterli. Orda 10 dk da debriyajın ömründen ömür gidiyor valla. O 10 dk yerine 1000 km uzun yol yapsan o kadar yıpratamazsın yani debriyajı. Dur kalk yarım debriyaj kombinasyonuyla gidiyozun sürekli

Uğur Avensis Astra gibi titremiyo demişsin de Avensis yani bi zahmet titremesin. D sınıfı araba :D
R1 35 
╚╬╬╬     Yolumuza Auris olmadan devam ediyoruz :(
  24 6   
Bu sene de şampiyon görelim sizi!! Beşiktaşk En Büyük Aşk