Gönderen Konu: Rolanti dalgalanması,titreme-çözüm  (Okunma sayısı 2221 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
Rolanti dalgalanması,titreme-çözüm
« : Eylül 21, 2015, 21:40:46 »
Merhaba,

2008 T25 kasa Avensis sahibiyim,araç yaklaşık 1 senedir bende,aldığımdan beri rolantide dalgalanma ve titreme vardı.Ben çok üzerine gitmedim önemli olmadığını düşünmüştüm.
Neyse fazla uzatmayım benzer sorun yaşayan arkadaşlar için bir öngörü olabilir diye paylaşmak istedim.Arabaya hafta sonu LPG kiti taktırdım son ayarları yaparken montaj yapan arkadaş rolantide fazla titreme var normal değil dedi ve motoru incelerken,motora giden hava hortumlarından birinde çatlak olduğunu ve hava kaçırdığını farkettik abi böyle lpg ayarı yapamam bunu halletmeniz lazım dedi.Bahsettiğim hava hortumu filitreye bağlı olan büyük hortum değil daha aşağıda olan ince bir hortum.

Rolanti sorunun nedeni genelde hava giriş sensörü kirlenmesi + kelebek boğazı kirlenmesi olur,bence birde hava hortumlarının kontrolüde yapılmalı.

Aslında baya bir macera yaşadım,bir günde  LPG montajı, rolanti sorunun tespiti için yapılan testler hortum tamiri +kelebek boğazı temizliği+hava giriş sensor temizliği ve mutlu son.

Toyota Club Türkiye

Rolanti dalgalanması,titreme-çözüm
« : Eylül 21, 2015, 21:40:46 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 60000
  • Model Yılı: '11
  • 92 kere teşekkür etti
  • 86 kere teşekkür edildi
Ynt: Rolanti dalgalanması,titreme-çözüm
« Yanıtla #1 : Eylül 22, 2015, 00:02:28 »
Merhaba,

2008 T25 kasa Avensis sahibiyim,araç yaklaşık 1 senedir bende,aldığımdan beri rolantide dalgalanma ve titreme vardı.Ben çok üzerine gitmedim önemli olmadığını düşünmüştüm.
Neyse fazla uzatmayım benzer sorun yaşayan arkadaşlar için bir öngörü olabilir diye paylaşmak istedim.Arabaya hafta sonu LPG kiti taktırdım son ayarları yaparken montaj yapan arkadaş rolantide fazla titreme var normal değil dedi ve motoru incelerken,motora giden hava hortumlarından birinde çatlak olduğunu ve hava kaçırdığını farkettik abi böyle lpg ayarı yapamam bunu halletmeniz lazım dedi.Bahsettiğim hava hortumu filitreye bağlı olan büyük hortum değil daha aşağıda olan ince bir hortum.

Rolanti sorunun nedeni genelde hava giriş sensörü kirlenmesi + kelebek boğazı kirlenmesi olur,bence birde hava hortumlarının kontrolüde yapılmalı.

Aslında baya bir macera yaşadım,bir günde  LPG montajı, rolanti sorunun tespiti için yapılan testler hortum tamiri +kelebek boğazı temizliği+hava giriş sensor temizliği ve mutlu son.

Mehmet bey hortum değişimi sonrası boğaz ve sensörü temizletmeden deneme yaptınızmı? Dalgalanma devam ediyormuydu?
<3 Sen Benim Her Gece Efkarım.... <3
             ÇoK SeVDiK Be ABİ!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Eylül 23, 2015, 12:02:54 »
Gökhan bey,merhaba,

Aslında benim gördüğüm motorun titremesinde hortum ve temizliklerin aşamalı olarak etkisi vardı.Bu durumu direksiyon başında pek anlayamıyorsunuz fakat motor çalışır vaziyette kaput açık içine bakarken daha iyi anlayabiliyorsunuz.Benim gördüğüm rolantide hortum kaçağından dolayı içerden ince bir pıs pıs ses geliyordu bu lpg montajı yapan arkadaş gösterdi,hortumu düzeltince motorun kendini sallamasını azaltı ama titreme temizlikleri yapınca düzene girdi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 60000
  • Model Yılı: '11
  • 92 kere teşekkür etti
  • 86 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Eylül 23, 2015, 17:48:04 »
Gökhan bey,merhaba,

Aslında benim gördüğüm motorun titremesinde hortum ve temizliklerin aşamalı olarak etkisi vardı.Bu durumu direksiyon başında pek anlayamıyorsunuz fakat motor çalışır vaziyette kaput açık içine bakarken daha iyi anlayabiliyorsunuz.Benim gördüğüm rolantide hortum kaçağından dolayı içerden ince bir pıs pıs ses geliyordu bu lpg montajı yapan arkadaş gösterdi,hortumu düzeltince motorun kendini sallamasını azaltı ama titreme temizlikleri yapınca düzene girdi.

Anladım teşekkür ediyorum, güzel günlerde kullanın bu arada :)
<3 Sen Benim Her Gece Efkarım.... <3
             ÇoK SeVDiK Be ABİ!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: AB-
  • Kilometre: 15000
  • Model Yılı: '08
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Ekim 01, 2015, 16:44:02 »
Mehmet bey benim arabada ilk çalışma esnasında devir 2000 'e kadar çıkıyor ısındıktan sonra devir 600 - 800 arasına kadar düşüyor acaba aynı sorun benim araba da mı var ...