0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Kullandığı aracı ve markayı eleştirme konusunda bu forum gibisi yoktur. Aynı şekilde araçlarıyla ilgili, yeri geldiğinde sorunu kendi bulan, yağına suyuna bakmayı bilen, aracının dilinden anlayan ender insanlar bu forumda toplanmıştır. Sever de döver de diye bir deyiş vardır ya aynen bu forumu anlatır. O nedenle bu forumda Toyotayı babasının malı gibi sahiplenen kimsenin olacağını sanmıyorum. Olsa olsa Japon hayranlığından ötürü ve PKK desteklediği alenen bilinen Almanya antipatikliği denebilir. Eziklik gösterecek hiç bir durumumuz yok. Minibüs de yapıyoruz, otobüs de yapıyoruz. Ticari otomobili bursalı firmamız yaptı. Binek otomobil de eksik kalsın...
Bu arada olayın gerçekleştiği ülkede adamlar 6-8 silindirden aşağıya inmezler emisyon oranlarından ceza yazmışlar .
Bu da ayrı bir ironi. İşin içinde biraz da gıcıklık olduğunu düşünüyorum, yoksa her firma bir şekilde kalem oyunu yapıyor. Tüketim verisi bire bir tutan araba yok mesela. Tabi bu VW'in yapmış olduğu düzenbazlığı hiçbir şekilde aklamaz ama kimse de bana gelip VW sahtekar, x marka dürüst demesin. (VW bence de bu konuda biraz fazla sabıkalı, o ayrı) Al birini vur ötekine hesabı.
Enes ne vw ne başka bir marka umurumda değil . Az bile yazmışlar . Adamlar burada aynı şanzımana skoda seat gibi markalardan 5000 civarı fark alırken vw 13000 gibi fark alıyor . Yani kısaca kaktırabildikleri gibi kaktırıyorlar . Belki bunu bizim buradaki ithalatçı yapıyor onu bilemem ama bunu yapan kadar göz yuman da suçlu . Diğer yandan bunu silah zoruyla satmadıkları gibi millet sıraya girerek alıyor . Daha komiği bazıları vw ni premium sanıyor . Ben vw golf veya passat düşünüyordum yalan yok ama vw nin satış politikası kafama yatmadı ve biraz fark vererek A3 aldım beklediğim süre 1 hafta oldu . Ve fiyatı sabitlediler . Ben vw golfte karar kılsa idim aracı bana bu günlerde teslim edeceklerdi o zaman euro 2870 dolaylarında idi bugün 3300-3400 arasında . Audiye verdiğim farkı kura verip vw ne binecektim .
Ne premiumu abi , Almanya'da Passat'ın satış rakamları yerlerde; isteyen girer bakar.Ama doğuş işi biliyor. Şu an dizel ve otomatik farkı ,VW için, tam 36000TL . 1 ay önce 32000 TL idi. Milletimiz de sıraya girip alıyor yapacak bir şey yok. Aslında bu sıra verme olayı da doğuşun bir oyunu ama onu sonra açıklarız
Almanı, japonu, rusu araba yapar satar bizde sanki toyota bize ait bir firma gibi vw nin üç kağıdının ortaya cıkmasindan mutlu oluruz. Bu psikoloji eziklik sendromu olarak da adlandırılabilir.
vw ni öpecek ler.
Bu forum gerçekten diğerlerinden farklı . Eskiden çok daha iyi idi .Fakat halen diğer forumlardan karşılaştırılmayacak kadar iyi . VW cilerin halen havasından geçilmiyor . Bir audi ci olarak çeksinler cezalarını diyorum . Bu arada olayın gerçekleştiği ülkede adamlar 6-8 silindirden aşağıya inmezler emisyon oranlarından ceza yazmışlar .
adamlarda emisyon oranı nasıl sıkı yahu. Türkiye'de kim kime dum duma
Almancı arkadaş burada .
Konuda asıl sorulacak soru bence; o satılan araçlar ne olacak?
insan psikolojisinde vardır böyle şeyler. ailenizin sürekli övdüğü komşu çocuğu tökezleyince sevinirsiniz. "gördünüz mü ?" dersiniz. hangi marka olursa olsun cümlelerine inanmıyorum. şurada aynı duruma mitsubishi ya da mazda düşse, kimse zil takıp oynamaz. bilinç altınızdaki marka düşmanlıklarını çıkarıp insanların neden her şeye rağmen bazı ürünlere yöneldiğini bir düşünüp kendinize olumlu sonuçlar çıkarmaya çalışmak gerek. bir aracı beğenirsiniz, araştırırsınız ve alıp binersiniz. bu kadar basit. toyota plastik yığını corolla'ya 80-90 bin tl isterken her şey normal değil mi ?aynı duruma yakın zamanda tüketim verilerindeki yanıltıcı bilgilerden ötürü hyundai de düştü. yüksek meblalı cezalara çarptırıldı. kimse çıkıp "iyi oldu koreliler'e" demedi. neden ? çünkü hyundai markasına karşı bir hazımsızlık yok. hakan bey'in de dediği gibi başka firmaların falsoları, kendi araçlarınızı daha iyi duruma getirmez. konuyu milli değer ve duygulara bile taşıyanlar var. tamamen özverili davranacaksak meyve sebzeden hazır gıdaya kadar birçok ürünü tüketmememiz gerek. fransızın almanın ürünlerini boykot edeceğinize kendi kendine yetebilen ülkeden her şeyi ithal etmeye başlayan bir ülke konumuna düşmemizi sağlayan kimlikleri sorgulayın. zevk için yüzlerce şehit verdiren oluşumlara baş kaldırın. klavyeden yazmak kolaydır.
konuyu milli değer ve duygulara bile taşıyanlar var. tamamen özverili davranacaksak meyve sebzeden hazır gıdaya kadar birçok ürünü tüketmememiz gerek. fransızın almanın ürünlerini boykot edeceğinize kendi kendine yetebilen ülkeden her şeyi ithal etmeye başlayan bir ülke konumuna düşmemizi sağlayan kimlikleri sorgulayın. zevk için yüzlerce şehit verdiren oluşumlara baş kaldırın. klavyeden yazmak kolaydır.
Elbetteki mutlu olurum. Hiç biri babamın firması değil! Adamların işi sıkı tutmaları takdir edilmesi gereken bir durum. Bizde nasılsa bir kılıf bulunuyor. Bakıyorsun diğer ülkelere hiç affetmiyor! Bu sadece vw veya Toyota, bmv farketmeksizin geçerli! Keşke Benim Ülkemde de bu tarz ciddi düzenlemeler yapılsa.Vw için pek sorun olacağını da düşünmüyorum. Nasılsa Ülkemizde hayran kitlesi yüksek. Her araca 10 bin zam ile kolayca halleder!
Şimdi bu arabalar arızalımı ? Biz neyin tartışmasını yapıyoruz. Yazılımsal bir olaydan dolayı emisyon değeri düşük gösterilmiş falan filan. ABD kyoto protokolünü imzaladı mıda böyle tepkiler veriyor.
Bunu benim için dediniz sanırım. Evet aracım VW Group' tan SEAT' ın Ibiza modeli. Araştırdım, ölçtüm, biçtim, ... vs. bu marka ve model en optimumu idi. Yoksa daha optimum bir Japon otomobili olsa onu alırdım.