Gönderen Konu: LPG depo tercihi için görüşleriniz.  (Okunma sayısı 3378 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
LPG depo tercihi için görüşleriniz.
« : Eylül 18, 2015, 15:53:26 »
MERHABA,

Lpg kiti için deponun sizce, stepne kısmında simit tip olmasımı yoksa koltuk arkası silindir olmasımı daha uygun olur.Güvenlik ve kullanışlılık açısından görüşlerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Toyota Club Türkiye

LPG depo tercihi için görüşleriniz.
« : Eylül 18, 2015, 15:53:26 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 52000
  • Model Yılı: '16
  • 281 kere teşekkür etti
  • 530 kere teşekkür edildi
Ynt: LPG depo tercihi için görüşleriniz.
« Yanıtla #1 : Eylül 18, 2015, 16:15:02 »
Aracınızın modeli nedir bilmiyorum, profil bilgilerinizde de belirtilmemiş ancak uygun bir şekilde koltuk arkasında bağlı olması ve stepnenin çıkartılmamasının daha mantıklı olacağı kanısındayım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Eylül 18, 2015, 16:30:26 »
2008 avensis var aslında bagaj baya büyük sildir tankmı yoksa stepne içine simit tankmı daha mantıklı karar veremedim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Camry
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 112000
  • Model Yılı: '09
  • 15 kere teşekkür etti
  • 27 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Eylül 18, 2015, 19:08:33 »
Bagajı kullanıyorsanız stepne modeli daha uygun. Ama bu da sizi uzun yolda ciddi derecede bıktıracaktır, malum simit deponun diğerine göre kapasitesi az..
Camry 3.5

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A-
  • Kilometre: 127000
  • Model Yılı: '05
  • 31 kere teşekkür etti
  • 54 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Eylül 18, 2015, 19:21:14 »
Simit depo iyidir.
Hayat bize hiç yeşil ışık yakmadı. Biz de kırmızıda hiç durmadık.
Benim yollarım patikadır, çamurdur, rampadır, pusludur.
Çıkarım senle her yola TOYOTA.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • uykuya doyamıyorum arkadaş!
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: '12
  • 12 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Eylül 28, 2015, 14:23:47 »
iki durumu inceleyelim.

bagaj içinde koltuk arkasına monte ettirdiğinizi farz edelim. olası bir yüksek hacim bagaj ihtiyacınızda lpg tankını hareket ettirmek ya da oradan kaldırmak gibi bir şansınız olmayacak. eğer koltuklarınız katlanabilir koltuksa bu fonksiyonda artık özelliğini yitirmiş olacak.

stepne kısmına taktırdığınız stepne bagaj içinde fazladan yer tutacağı için ilk bakışta bagaj öldü gibi düşündürebilir. ama büyük bir bavulu ya da benzeri eşyayı bagaja koymak istedğinizde stepneyi hareket ettirebilme şansınız olur. hiç olmadı böylesi bir durumda stepneyi alır araç içinde arka koltuk önüne koyarsınız. tabiki stepne sürekli arka koltukta gezecek değil ama her zaman da bagaja bu denli ihtiyaç duymuyoruz.

sonuç olarak bagajın kullanımı ve estetiği açısından stepne yeri lpg  tankı için daha uygun diye düşünüyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 288000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 929 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Eylül 28, 2015, 14:37:45 »
2 Sefer aracıma lpg taktırdım her ikisinde de normal tank tercih etim ama öyle kaba olanlarından değil bagajda amartisör girintilerinin tam arasına göre kalem tank dedikleri ince uzun tanklar var yaklaşık 40-43 lt relik oluyorlar hem kaba  durmuyor bağajda kötü görüntü olmuyor hem üzerinde 10-15 cm li bir boşluk kalıyor bu sayede arka koltuklar yatırdığınızda çok kalın malzeme olmasa da ince uzun malzemeleri taşıma olanağı sağlıyor bağajın o yönüde ölmüyor .Sitetme lastiğini her daim bir yerlere koyma işi bence gayet sıkıcı ve görüntü kirliliğinden başka bir şey değil .Düşünün yaz tatiline çıkıyorsunuz bağaj dolu aracın çide öyle stepne lastiği mecburen kömürlüğe olası bir lastik patlaması durumunda ailenizle birlikte çekeceğiniz sıkıntıyı düşünün . Ben lpg taktırsam gene kalem tank tercih ederim ama dediğim gibi ince uzun tanklardan .37-38 litre lpg alıyor ortalama şehir içi 370-380 km şehir dışı 450 km civarı yol yaparsınız buda gayet yeterli bence
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 151234
  • Model Yılı: '04
  • 189 kere teşekkür etti
  • 62 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Eylül 28, 2015, 14:59:12 »
Bagaj ölmesin diye stepneye taktırdık lpg yi  fakat şuanki düşüncem keşke koltuk arkasına taktırsaydım. Çünkü uzun yolda mecburen stepne araçta olması gerekiyor. Avensisin lastiği yeterince büyük bagaja koyulduğu an yer baya küçülüyor ve kötü oluyor valiz falan koymaya adam akıllı yer bile zor oluyor en azından koltuk arkası olsaydı daha düzenli olabilirdi diye düşünüyorum. (Benim fikrim)
Kalite + Konfor + Güven + Yakıt = AVENSİS ;)

Safkan BEYAZZ..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Model Yılı: -
  • 2928 kere teşekkür etti
  • 2553 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Eylül 28, 2015, 15:27:13 »
Bagaj ölmesin diye stepneye taktırdık lpg yi  fakat şuanki düşüncem keşke koltuk arkasına taktırsaydım. Çünkü uzun yolda mecburen stepne araçta olması gerekiyor. Avensisin lastiği yeterince büyük bagaja koyulduğu an yer baya küçülüyor ve kötü oluyor valiz falan koymaya adam akıllı yer bile zor oluyor en azından koltuk arkası olsaydı daha düzenli olabilirdi diye düşünüyorum. (Benim fikrim)

Bende aynı sıkıntıyı çekenlerdenim. Genelde uzun yolda kullanıyorum ve tüp takıldı takılalı stepne arabanın bagajında. Atsan atılmaz satsan satılmaz yapıştı kaldı  :rofl: :rofl: :rofl:
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Gayrimeşgul
    • INSTAGRAM
  • Kilometre: 99000
  • Model Yılı: '13
  • 684 kere teşekkür etti
  • 2110 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Eylül 28, 2015, 15:57:43 »
Bende aynı sıkıntıyı çekenlerdenim. Genelde uzun yolda kullanıyorum ve tüp takıldı takılalı stepne arabanın bagajında. Atsan atılmaz satsan satılmaz yapıştı kaldı  :rofl: :rofl: :rofl:

abi mini stepne almayı düşündünüz mü?

lastik basınç sensörü de yok sıkıntı olmaz diye düşünüyorum
intagram.com/tosicorolla16
youtube.com/kaankara

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 151234
  • Model Yılı: '04
  • 189 kere teşekkür etti
  • 62 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Eylül 28, 2015, 16:25:31 »

Abi şehir içi çıkartıyorum stepneyi şehirler arası da pek gitmediğim için sıkıntı olmuyor. Uzun yola çıkmadan önce mecburen atıyoruz bagaja  ;)
Kalite + Konfor + Güven + Yakıt = AVENSİS ;)

Safkan BEYAZZ..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: C-HR
  • Kilometre: 42000
  • Model Yılı: '20
  • 284 kere teşekkür etti
  • 309 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Eylül 28, 2015, 16:48:16 »
Ben 56 Litre simit derim eğer t25 için uygunsa. Benim araca oldu (t27), sadece üstte 1 cm boşluk kaldı, araya güneşliği koyunca düzleniyor. 50 litre alıyor şehirler arası menzil sıkıntısı olmuyor.
Şehir içi stepne evde, tamir spreyi arabada, 2 adet.
Şehir dışı stepne arabada, paraya kıyabilirsem ince stepne alacağım ama senede 1-2 kez uzun yol için değer mi karar veremedim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 47000
  • Model Yılı: '19
  • 306 kere teşekkür etti
  • 336 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Eylül 28, 2015, 17:11:09 »
eski araçlarımla 6 sene simit tankla gezdim. stepne balkonda yuvarlandı durdu :D 2 kez lastik patlattım lastikçiye kadar attım kendimi. 2 tane şişirme tüpüyle dolaştım. allah muhafaza lastiği yarmadığınız sürece stepneye pek ihtiyaç olmuyor. t27'yi aldığımda ise silindir tank vardı. brc'ye sordum simit tank değişimi için 400 tl istediler. hala aklımın köşesinde durur değiştireyim mi diye. sonuçta 509 lt. bagaj tankın üstü yanı derken düşüyor 400'e. 2 çocukla olmuyor.
2019 Mondeo 1.5 Ecoboost (Prins VSİ-3 DI)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Model Yılı: -
  • 2928 kere teşekkür etti
  • 2553 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Eylül 28, 2015, 19:31:07 »
abi mini stepne almayı düşündünüz mü?

lastik basınç sensörü de yok sıkıntı olmaz diye düşünüyorum
Kaan hayatımda hiç o dediğini görmedim bile :) lastikçilerdemi oluyor?
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Gayrimeşgul
    • INSTAGRAM
  • Kilometre: 99000
  • Model Yılı: '13
  • 684 kere teşekkür etti
  • 2110 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Eylül 28, 2015, 19:52:00 »
Kaan hayatımda hiç o dediğini görmedim bile :) lastikçilerdemi oluyor?

lastikçilerde var mıdır bilmiyorum abi ama internet üzerinden satışı mevcut :)

http://www.ministepne.com.tr/

DS Otomotiv
(0258) 242 58 86
1. Sanayi Sitesi 154 Sk. No:27/A Denizli
intagram.com/tosicorolla16
youtube.com/kaankara

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '05
  • 21 kere teşekkür etti
  • 61 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Eylül 28, 2015, 21:54:23 »
Ben de simit tank kullanan ve tavsiye edenlerdenim. Sebebi; tankın montajında şaseye zarar verilmemesi kablo, hortum ya da saplamalar için delik açılmamış oluyor araçta. Sık uzun yol yaptığım ve maalesef haddinden fazla eşya ile yolculuk yapma alışkanlığımız olduğu için bagajda sorun yaşıyorum ama arkadaşların bahsettiği ince stepneden aldım ve onu da koltuğun sırtına dik vaziyette sığdırdım, eskiye oranla ciddi bir oranda yer tasarrufu oldu. İnce stepneyi de 2 yıl kadar araştırdım, yenisi oldukça pahalı, her lastikçiye soruyordum çıkma var mı diye ve çok şükür birinde denk geldi yarı fiyatı civarına almıştım geçen yıl ( sanırım 125 tl idi ) Çeker çekmez foto atıp net bir şekilde gösteririm.

Mesaj Birleştirildi: Eylül 28, 2015, 22:26:46
Bunlar da resimler : daha şık bir şekilde sabitlenebilir elbette ama ben vakit bulamadım.
Bir de çamurluklarda içe doğru olan girintinin önüne set yaptım. Kartonu oraya göre kesip siyah carbon bantla kapladım ve tekstilcilerin kullandığı cırtlı şeritle sabitledim. İçlerine oldukça fazla malzeme alıyor ve etrafa dağılmıyor.