Dün sıkıntıdan, parklara bakayım dedi l şeklinde demir sekmanı şekillendirdim. Mutfak ocağında kızartıp kızartıp araya girdim. Bu şekilde 2cm kadar ilerledim ama bi ısıtma ile 3mm filan ilerliyorum

. Soğuyunca da çıkarmak işkence oluyor. Aklıma havya geldi, fakat L şeklinde uç var mı? ben bulamadım. Acaba yaptığım L demir sekmanı havyanın ucuna telle sağlam bağlasam sürekli sıcak kalıp işlem yapabilir miyim ?.
Mehmet herhangi bi elektrikçiden 2.5 mm çapında bakır kablo al havyanın ucuna tak daha kolay olur. Tahta saplı havyalarda kullanılan bakır,diğerlerinde kullanılan gümüş alaşımlı uctur.
Abi havya mevcut bende plastik saplı 17W galiba. 2.5mm tel yamulmaz mı ? çünkü biraz olsun güç uygulayacağım.
4 mm yazacaktım. Kafam başka yerde :-)
Abi yani 0.4cm kalın olmaz mı nasıl girecek oraya

. Bana 1mm kalınlığında lazım ama 5mm genişliğinde olabilir, sekmanlar gibi.
Ucunu çekiçle ezebilir veya eye ile inceltebilirsin. Bakır malum yumuşak ve ısıyı eşit dağıtan bir madde.
Peki güç ile ittirirsem yamulmaz mı sağlam mıdır ?
Kardeş şarjlı matkabın varsa ucuna kıl daire destere al plastik kısmı çepecevre kes sonra tekrar silikonla yapıştır bütün farcılar böyle yapıyor
Emin çok kişi böyle tavsiye etti ama , o şekilde yapınca sağlam olmaz diye başka çözümler bakıyorum. En son çare dediğin gibi yapacağım

. Teşekkürler.
Yok yamulmaz o kadar yumuşak değil. L şekline getir ucunuda tornavida gibi yap o araya girer bıçak gibi dikey çektinmi iş görür.