İmla konusunda lütfen biraz daha özen gösterelim.
hocam ne yalan söylim ben hala kafayı yemekteyim
neden eksik çıkıyor belittiğiniz gibi cihazlarda kalibrasyon sorunu mu var ustalar herkese normal diyor hatta benim ki olayı bi adım öteye götürüp "fabrikada bunların motorunu sandalye üstünde ölçüyolar biz teker üstü ölçüyoruz " diyip koskoca japon devini ulusun arka sokağından yerin dibine sokalı yaklaşık 1,5 sene oldu
not:hocam peki bizim test sonuçları nasıl sizce ?
Bunu diyen kısmen doğru söylemiş ama bilgi tam olmayınca anlamsuzdan öte yanlış yönlendirme oluyor.
Ölçüm şekli SAE ya da DIN vb şekilde belirtilir. Bunun detaylarını sitede paylaşmıştım, araştırılabilir. Kısaca; Sae de motordan güç çeken sistemler olmadan, ham gücüdür, genelde Amerikan araçlarında bu ölçüm çeşidi kullanılır. Din ise Alman ölçü şeklidir ve tekerden alınan verileri ima eder. Diğer yandan araç fabrika verisi PS olarak gücü veriyorsa, Hp olarak yırumlarken çevrim gerekir. Aslında en ideali tüm araç ve ölçpm değerlerinin Kw olarak güç birimini kullanması. Yani standart ve ideal ölçüm birimi olarak Kw seçilmeli.
Bugatti Veyron içşn verilen 1001hp standart değerdir(gerçi farklı versiyonları da çıktı). Aynı motor ile araç, ideal yakıt ve iklim koşullarında 1100hp den fazla güç üretebilmekte.
Kalibrasyon olayına Talat arkadaşımız değinmiş zaten.