0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
merhaba herkeseklimayı ac modunda açtığımda (sıcak modda denemedim) 20 30 sn kadar bir nem kokusu geliyor sanki klimanın içinde nemli bez unutmuşuz gibinasıl bir çözümü vardır bunun
polen filitrenizi kontrol edin nemlenmiş olabilir.
@Osman YILDIRIM (31711) Bir müddet sıcak modda çalıştırın, klimayı önce dışarıdan hava alacak şekilde ayarlayın daha sonra iç sirkülasyona alın, sürekli iç sirkülasyonda çalıştırmak ta nemi arttırır ve dolayısı ile koku yapabilir.
Uzun yolda kullanırken çoğunlukla dışarıdan hava almayı kesmelisiniz ki klima performansı düşmesin arada bir camı 1 parmak açıp varsa sunroof aralanıp kısa bir süre taze hava alınmalı ..
Kesin işe yarayacak bir yol söyleyeyim.Klimayı ilk açtığınızda pencereleriniz 30sn açık dursun, sonra kapatırsınız. Hatta kendim yapıyorum. Normalde yazın araç içi sıcaklığı yüksek olduğundan binmeden önce kapıları açıp vaktim varsa 5-6 yoksa en az 1 dk araca binmeden havalandırıyorum. Araca binince klimayı açıp pencereleri kapatmadan 1dk yol alıyorum. Bu yöntemle aracı daha çabuk soğutuyorum ama esas sebebi bu değil. Araç plastiklerinde kullanılan bazı maddeler (benzen vs anımsadığım kadarıyla) eser miktarda kanserojen içerikli. Normalde çok zararlı değil, ancak ısınma ile zararlı seviyelere geliyor. Aracı havalandırmadan kullandığımızda bu maddeleri soluyoruz, çocuklarımıza solutuyoruz. İşte bu yüzden aracı havalandırmaya azami özen gösteriyorum.
bu konuda bendede sıkıntı oldu. aracım daha yeni bir kaç aylık ben genelde şu klima panellerine dışardan hava girişini engelleyen düğme hep basılı gezdiğimden yeni plastik aksanın kokusu filtreye sinmiş. banada nem kokusu gibi geliodu ama sıkıntının o olduğunu söyledi servis uzun yolda o düğmyi kapat gecer dedi dedği gibi sorun cözüldü:D