0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Bence normal değil, kaçak olabilir. Yağ seviyesinde de azalma oluyor mu ona da bakmak lazım.
Bu denli yağlanma pek normal gelmedi yağın kaynağına bakmak gerekir iyi yapılacak şey ki ben ilk aracım olan doğan ın üst kapak contasını değiştirmiştim .Balata spreyi ile yağlanan bölgeyi iyice temizledim pırıl pırıl yaptım daha sonra 1 hafta sonra tekrar baktım gene yağlanmıştı tabi sarı motor yağı idi geldiği yerde zaten gayet net belli oluyor idi temizken tespiti kolay oluyor .Ben bu şekilde çözmüştüm usta yeni conta takıp etrafını temizledi satana kadar bir daha bu sorunu yaşamadım
Fazla dan 1 litre yağı koyan ustanın aklını seveyim. Fazla yağdan olma ihtimali çok yüksek.
Yağ kaynağının neresi olduğu keşfedilmeli. Bunu da ancak abilerimizin dediği gibi balata temizleme spreyi ve ıslak mendille başarabilirsiniz. Yağların seviye kontrolünü kendiniz yapın, ustalara güvenmeyin. 1 lt fazlalığını aldığını sanırken bu sefer de motoru yağsız bırakmış olmasın? Seviyeleri kontrol edip motoru temizledikten sonra, kısa bir sürüş yapın ve temizlediğiniz yerlerde nerede yağ var keşfedin. O zaman daha iyi yardımcı olabiliriz.