Gönderen Konu: motor yuzunde yaglanma :(  (Okunma sayısı 1986 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A-
  • 44 kere teşekkür etti
  • 45 kere teşekkür edildi
motor yuzunde yaglanma :(
« : Eylül 14, 2015, 14:42:33 »
Albea'min motorunu gördüğümde şaşkına döndüm. Ust kapak contasinda yağlanma vvardı. Normal mi bu durum

94' reno broadway :)

Toyota Club Türkiye

motor yuzunde yaglanma :(
« : Eylül 14, 2015, 14:42:33 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
Ynt: motor yuzunde yaglanma :(
« Yanıtla #1 : Eylül 14, 2015, 15:22:31 »
Bence normal değil, kaçak olabilir. Yağ seviyesinde de azalma oluyor mu ona da bakmak lazım.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • İYİLİK İYİDİR ...
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 40800
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 930 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Eylül 14, 2015, 16:29:07 »
Bu denli yağlanma pek normal gelmedi yağın kaynağına bakmak gerekir iyi yapılacak şey ki ben ilk aracım olan doğan ın üst kapak contasını değiştirmiştim .Balata spreyi ile yağlanan bölgeyi iyice temizledim pırıl pırıl yaptım daha sonra 1 hafta sonra tekrar baktım gene yağlanmıştı tabi sarı motor yağı idi geldiği yerde zaten gayet net belli oluyor idi temizken tespiti kolay oluyor .Ben bu şekilde çözmüştüm  usta yeni conta takıp etrafını temizledi satana kadar bir daha bu sorunu yaşamadım
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

2016  - Corolla Multi Drive S - Advance

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 44 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Eylül 14, 2015, 17:36:15 »
Bence normal değil, kaçak olabilir. Yağ seviyesinde de azalma oluyor mu ona da bakmak lazım.

Yag ı çok fazlaydı zaten. Ustaya goturdum olur bu kadar dedi. Yağ seviyesini kontrol etti çok dedi. Bir lt kadarını aldı yağın.

Bu denli yağlanma pek normal gelmedi yağın kaynağına bakmak gerekir iyi yapılacak şey ki ben ilk aracım olan doğan ın üst kapak contasını değiştirmiştim .Balata spreyi ile yağlanan bölgeyi iyice temizledim pırıl pırıl yaptım daha sonra 1 hafta sonra tekrar baktım gene yağlanmıştı tabi sarı motor yağı idi geldiği yerde zaten gayet net belli oluyor idi temizken tespiti kolay oluyor .Ben bu şekilde çözmüştüm  usta yeni conta takıp etrafını temizledi satana kadar bir daha bu sorunu yaşamadım

Bende o yöntemi kullanarak temizleyip her gün bakıp kaçağın yerini bulacagim. Kapak contasini degistirdigimde yine kacarsa canim sikilir yaa :((. Fiat in hala kullandigi bi motor bu linealarda ve bu durumu yasayacagim aklıma gelmezdi ya

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 333
  • Model Yılı: '15
  • 636 kere teşekkür etti
  • 964 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Eylül 14, 2015, 17:38:59 »
Fazla dan 1 litre yağı koyan ustanın aklını seveyim. Fazla yağdan olma ihtimali çok yüksek.
"Herkesin polisi kendi vicdanıdır, fakat polis vicdanı olmayanların karşısındadır."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Scientia Dux Vitae Certissimus
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 38000
  • Model Yılı: '21
  • 2116 kere teşekkür etti
  • 3164 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Eylül 14, 2015, 18:37:30 »
Yağ kaynağının neresi olduğu keşfedilmeli. Bunu da ancak abilerimizin dediği gibi balata temizleme spreyi ve ıslak mendille başarabilirsiniz.
Yağların seviye kontrolünü kendiniz yapın, ustalara güvenmeyin. 1 lt fazlalığını aldığını sanırken bu sefer de motoru yağsız bırakmış olmasın?

Seviyeleri kontrol edip motoru temizledikten sonra, kısa bir sürüş yapın ve temizlediğiniz yerlerde nerede yağ var keşfedin. O zaman daha iyi yardımcı olabiliriz.
Dacia Duster 1.3 TCE EDC Comfort 2021 model (2023-...) 38bin km- ...
Dacia Sandero Stepway 0.9 TCE Easy-R 2017 model (2021-2023) 32bin km-56bin km
Toyota Corolla 1.6 Multidrive S 2019 model (2019-2021) 0 km-23bin km.
Mazda 3 1.6 Touring 2010 model (2015-2019) 96bin km-171bin km Toyota Yaris 1.3 Terra 2007 model (2013-2015) 55bin-91bin km.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 44 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Eylül 14, 2015, 19:11:31 »
Fazla dan 1 litre yağı koyan ustanın aklını seveyim. Fazla yağdan olma ihtimali çok yüksek.

Aldığım adam koydurmuş  sanirim fazladan. Bende şimdiye kadar aldırma gereği duymamistim. Eğer fazla yagdansa ve olmuşsa artıkhep olur mu kesilir mi bu sşekilde olunca :(

Yağ kaynağının neresi olduğu keşfedilmeli. Bunu da ancak abilerimizin dediği gibi balata temizleme spreyi ve ıslak mendille başarabilirsiniz.
Yağların seviye kontrolünü kendiniz yapın, ustalara güvenmeyin. 1 lt fazlalığını aldığını sanırken bu sefer de motoru yağsız bırakmış olmasın?

Seviyeleri kontrol edip motoru temizledikten sonra, kısa bir sürüş yapın ve temizlediğiniz yerlerde nerede yağ var keşfedin. O zaman daha iyi yardımcı olabiliriz.

O şekilde temizleyip fotograflayacagim. Lakin fazla yağdan haberim vardi. Koymuslarsa zararı yoktur diye bindim öyle. Taa ki dün dik bi rampa cikana kadar. Geldiğimde motor o haldeydi :(. Şimdi spreyle temizleyip günlükbbakacağım. İlk izlenimim fotoda da görünen kapaktaki vidanın dibinden geliyor gibi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Scientia Dux Vitae Certissimus
  • Kilometre: 38000
  • Model Yılı: '21
  • 2116 kere teşekkür etti
  • 3164 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Eylül 14, 2015, 19:24:13 »
Fazla yağ da az yağ da zararlıdır. Az yağ, yağlamada yetersizlik yapar, aşınmayı artırır. Fazla yağ da motorda (ya da şanzımanda) fazla basınç oluşturur, keçeleri zorlar.

Araç çalışıp da motor ısınınca yağ genleşir, seviye çubuğunda yükselir. Yokuş çıkarken de bir de zorladıysanız motoru, fazlalığı seviye çubuğundan atmış olabilir. Temizleyip seviyeyi tam olması gerektiği yerde tutup sürekli kontrol edin.
Dacia Duster 1.3 TCE EDC Comfort 2021 model (2023-...) 38bin km- ...
Dacia Sandero Stepway 0.9 TCE Easy-R 2017 model (2021-2023) 32bin km-56bin km
Toyota Corolla 1.6 Multidrive S 2019 model (2019-2021) 0 km-23bin km.
Mazda 3 1.6 Touring 2010 model (2015-2019) 96bin km-171bin km Toyota Yaris 1.3 Terra 2007 model (2013-2015) 55bin-91bin km.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • İYİLİK İYİDİR ...
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 40800
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 930 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Eylül 15, 2015, 10:04:17 »
Fazla yağ motor için sakıncalıdır neden derseniz motor içinde kapalı devre çalışıyor sistem motor ısınınca yağ belli bir ısıya ulaşınca yağ buharı oluşuyor siz faz yağ koyarsanız bu buharı içinde dolaştıracak alan kalmayacağından zayıf gördüğü bir yerlerden atacaktır bu kaçınılmaz sondur .Size tavsiyem yağ lamacılarda fazla yağı çeken aparat var yağ seviyenizi normal düzeye çektirin ve de yağlanan bölgeleri balata spreyi ile güzelce temizleyin daha sonra yağ kaçağı var mı kontrol ettirin birde motor soğukken motor üst kapak vidalarını sıktırın
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

2016  - Corolla Multi Drive S - Advance

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 52000
  • Model Yılı: '16
  • 281 kere teşekkür etti
  • 530 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Eylül 15, 2015, 11:40:19 »
Göründüğü kadarıyla külbütörün altındaki saplamadan yağ kaçırmakta. Muhtemelen üst kapak contası değişebilir, geçmiş olsun.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2908 kere teşekkür etti
  • 3274 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Eylül 15, 2015, 14:15:01 »
 Motor aşırı beslemeli ise fazla yağın başka sakıncaları da olacaktır, kontrol etmekte fayda var.
Üst kapak açıldı ise her halukarda conta değişmeli, conta yeni olsa dahi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 44 kere teşekkür etti
« Yanıtla #11 : Eylül 22, 2015, 00:11:07 »
Herkese çok tesekkur ederim değerli yorumlarınız için. İyice temizledim motorun ustunu bi bbaktım yine geldi canım ssıkıldı. İyi olduğu söylenen bi ustaya goturdum. Ben gorememisim. Yağ devridaim hortumu sertleşmiş uç kısmındaki kelepçe özelliğini yitirmiş ondan kaciriyormus. Adam kapaktan falan değil yaa dedi elini attı aha bak burdan dedi :))))). Masrafın küçük çıkması değilde motora anahtar vurulmadan hallolmus olması çok sevindirdi