0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Arkadaşlar akşam bahsi geçen sorunun çözümü için bütün olasılıkları düşündükten sonra uygulamaya geçtim .Hani yaptığım şey bilgi dahilinde de değil .Fren hidrolik sıvısının max seviyesinin üzerinde olduğunu gördüm yeni balatalar takılınca hidrolik seviyesi haliyle yükseliyor .İlk önce fren hidrolik kabını kapağını çıkardım aracı çalıştırdım araç çalışır vaziyette iken çok defa fren pedalını pompaladım .Daha sonrasın aracı sop ettim şırınga yardımı ile fazla hidroliği çektim max çizgisinin tam üzerine gelene kadar çektim fren hidrolik kabının kapağını kapattım sıkıca daha sonra aracımı tekrar çalıştırıp frenlere pompaladım sıvı max çizgisinin hizasında duruyordu herhangi bir eksilme yükselme olmadı .kaputu kapatıp teste çıktım 30-40 lı hızlarda ani frenleme yaptım abs gayet başarılı çalıştı bu işlemi geri geride yaptım 5-6 defa ileri geri ani fren yaptıktan sonra 2-3 defada el freni çektim 20 li hızlarda oda gayet başarılı tuttu .Akabinde ailemle biraz gezmeye çıktık aracımın normale döndüğünü gayet akıcı şekilde ilerlediğini gördüm birkaç eğim ve rampada aracı boşa attım eskisi gibi çok akıcı şekilde ilerledi.Eşim bile araba rahat gidiyor normale dönmüş dedi umarım başına bu tarz bir şey gelen birilerine yardımım olur
Eyvallah kardeşim sağolasın.Şimdi şöyle bir durum var 2 yıl aynı aracı kullanıp farklılık olunca insan hemen hissediyor .Şükür normale döndü
Abi aynı durum bende de var .Ufak bir değişiklik olsa araçta anlarım ve sebebini öğrenmeden duramam sebebini öğrenince ve sorunu çözünce de oyuncak almış çocuk gibi oluyorum .
Yücel Bey tebrikler.Kazasız belasız İnşaallah.Hayatımda eline boya fırçası almamış olan ben bugün evin odasının birisini boyadım. O nedenle sizi çok iyi anlıyorum.
Evet, benim hidrolik de fazlaymış. 4 şırınga yağ çektim anca max çizgisine düştü. Bu arada hidrolik neredeyse renksiz, bu yüzden kabın dışından çok zor görülüyor. Cam açıkken gelen sürtme ses artık duyulmuyor. Yakıtı yola cıkınca göreceğiz. Çektiğim hidroligi ufak bir kavanoza alıp bagaja koydum, balatalar bittikce ister belki ekleriz. Teşekkür ederim.@YÜCEL AYDOGAN (13179)
o hidrolik bir daha kullanılmaz. yeni açtığın kutunun bile kapağını kapatıp daha sonra kullanmak mahzurludur. hidrolik yağı havanın nemini çeker ve kalitesi bozulur.
Geçmiş olsun Mehmet abi sorunun düzeldiğine sevindim dedim ya işte ustacıklar bizleri böyle kendi sorunlarımızı kendimiz çözmeye itiyor .Bu arada Atilla abinin dediği çok doğru fren hidroliği pahalı bir malzeme değil benzinliklerde rahatlıkla alabileceğiniz bir şey .Ben çektiğim fazla hidroliği toprağa boşalttım .Hafta sonu köye gidip geldim 100 km falan yol yaptım aracım eski düzenine geri gelmiş yağ gibi akıyor artık çekiş müthiş eskisi gibi .