Gönderen Konu: 4soruma cevap verir misiniz.  (Okunma sayısı 3226 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
4soruma cevap verir misiniz.
« : Eylül 13, 2015, 19:48:14 »
Arkadaşlar arabam henüz 470 km de .
1-Özellikle duvar kenarlarından geçerken tekerin hızı ile artan bir metal sesi var.Buneyden kaynaklanıyor.Servis balataların alışma süresi diyor.
2-Frene basınca ötme sesi geliyor. Sol ön diskte diğer disklerden farklı olarak çaprazlanma çizgileri mevcut.Ses bundan kaynaklımı.Bu çapraz derin çizgilerin zararı varmı.
3-Ön cam daki cam contası kendiliğinden çıkıyor.Nasıl bir çözüm önerirsiniz.Conta dediğim yer ön camın aşağısında yağmur sularının toplandığı siyah bölgede ki kısım.
4-Bütün camlardan su lekeleri mevcut.Sıfır diye aldık hertarafı leke dolu.Bu nasıl çıkacak.

Toyota Club Türkiye

4soruma cevap verir misiniz.
« : Eylül 13, 2015, 19:48:14 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 136000
  • Model Yılı: '10
  • 15 kere teşekkür etti
  • 32 kere teşekkür edildi
Ynt: 4soruma cevap verir misiniz.
« Yanıtla #1 : Eylül 13, 2015, 20:46:21 »
diğer sorularına arkadaşlarımız cevap vericektir fakat ben 4 cü sorunuza cvp vereyim sirke yada içtiğimiz coca cola ile aracınızı yıkarsanız su lekeleriniz cıkacaktır

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Sadece Toyota
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 75000
  • Model Yılı: '13
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Eylül 13, 2015, 21:03:19 »
İyi akşamlar.
Daha dün arkadaşım anlattı onun araba işlerinde kimse eline su dökemez. Hyundai Türkiye'ye araç getirirken gemisi batmış tabi arabalarda su gömülmüş sonra araçlar Türkiye pazarında ve başka pazarlarda kampanyalı olarak ucuz demeyelimde satılmış. Tabi olay zamanını bilemiyorum. Sıfır olarak araç alıyoruz ama ne derece sıfır. Değerli üstatlar ne der bu konulara acaba...
Sadece Toyota

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 100
  • Model Yılı: '10
  • 367 kere teşekkür etti
  • 316 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Eylül 13, 2015, 21:08:23 »
Balatalarin fotosunu cekip atarsaniz daha sglikli cevap alabilirsiniz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Eylül 13, 2015, 21:35:03 »
fotosu varda nasıl eklicem

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .: Toyota Eco-Driver :.
  • Kilometre: 11111
  • Model Yılı: '18
  • 66 kere teşekkür etti
  • 563 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Eylül 13, 2015, 22:07:35 »
kemal bey balatalarınızın garantiden değişme ihtimâli olabilir. daha önce aynı sorunu yaşadığını söyleyenler oldu ve serviste düzeltildi. forum içi arama yaparsanız ilgili konulara ulaşabilirsiniz. genelde ilk üretilen serilerde yaşanmıştı fakat sizin araç modeliniz zamanındaki üretimde düzeltilmiş de olabilir net bilgim yok.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Eylül 13, 2015, 22:11:26 »
kemal bey balatalarınızın garantiden değişme ihtimâli olabilir. daha önce aynı sorunu yaşadığını söyleyenler oldu ve serviste düzeltildi. forum içi arama yaparsanız ilgili konulara ulaşabilirsiniz. genelde ilk üretilen serilerde yaşanmıştı fakat sizin araç modeliniz zamanındaki üretimde düzeltilmiş de olabilir net bilgim yok.
1000km ya gelsin servise gösrerecem.Hem sağdan bende soldan tekerin hızıyla doğru orantılı artan bir ses var.Ayrıca diskteki  çapraz çizgilerin bir zararı varmı.Diğer disklerde böyle çizgiler gözükmüyor

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .: Toyota Eco-Driver :.
  • Kilometre: 11111
  • Model Yılı: '18
  • 66 kere teşekkür etti
  • 563 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Eylül 13, 2015, 23:12:38 »
1000km ya gelsin servise gösrerecem.Hem sağdan bende soldan tekerin hızıyla doğru orantılı artan bir ses var.Ayrıca diskteki  çapraz çizgilerin bir zararı varmı.Diğer disklerde böyle çizgiler gözükmüyor

yanıtla tuşuna bastıktan sonra açılan pencerede görsel ekle ya da dosya ekle kısmı olması gerek. yazı kısmının hemen altında. oradan bilgisayarınızdaki fotoğrafı iletiye yükleyebilirsiniz. eğer alıntı yapacaksanız yazı kısmının üstünde en solda resim/görsel ekle tuşu var. "img" yazılarının arasına fotoğrafın konumunu yapıştırıp yollarsanız web'deki bir fotoğrafı paylaşmış olursunuz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Eylül 14, 2015, 14:16:00 »
 Lütfen imlaya biraz daha özen gösterelim, büyük harf ile de yazmayalım.

Fotoları daha net ve yakundan çekerseniz faydalı olur.
 Fren diskinde çapraz çizgi olmaması lazım ama görsel kontrol iyi olur.
 Fren balatası sesini arkadaşlar açıklamış zaten.
 Kuyu suyu lekeye neden olabilir, sirke karışımlı su ile yıkama bu lekeleri çıkaracaktır. Balatalar için biraz daha zaman tanıyın bence, ses devam ederse servise bildirin.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Eylül 14, 2015, 16:31:29 »
yanıtla tuşuna bastıktan sonra açılan pencerede görsel ekle ya da dosya ekle kısmı olması gerek. yazı kısmının hemen altında. oradan bilgisayarınızdaki fotoğrafı iletiye yükleyebilirsiniz. eğer alıntı yapacaksanız yazı kısmının üstünde en solda resim/görsel ekle tuşu var. "img" yazılarının arasına fotoğrafın konumunu yapıştırıp yollarsanız web'deki bir fotoğrafı paylaşmış olursunuz.
evet resmi yükledim yönetici silmiş.

Mesaj Birleştirildi: Eylül 14, 2015, 16:36:16
Lütfen imlaya biraz daha özen gösterelim, büyük harf ile de yazmayalım.

Fotoları daha net ve yakundan çekerseniz faydalı olur.
 Fren diskinde çapraz çizgi olmaması lazım ama görsel kontrol iyi olur.
 Fren balatası sesini arkadaşlar açıklamış zaten.
 Kuyu suyu lekeye neden olabilir, sirke karışımlı su ile yıkama bu lekeleri çıkaracaktır. Balatalar için biraz daha zaman tanıyın bence, ses devam ederse servise bildirin.

Anladımda neden yüklediğim resimleri, mesajı sildiniz.Bir kere uyarmanız kafi idi.

Mesaj Birleştirildi: Eylül 14, 2015, 16:40:41

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Eylül 14, 2015, 17:25:37 »
 Neden silindiği yukarıda açıklanmıştır. Uyarı foruma girerken size sunulan yazıda zaten mevcut.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • EN İYİ PERFORMANS UZUN ÖMÜRLÜ OLANDIR.
  • Kilometre: 40000
  • Model Yılı: '14
  • 239 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Eylül 15, 2015, 21:47:33 »
diskler çatlamış....garantiden değiştirin.disk neden çatlar.soğık su ile yıkarsanız sıcakken çatlayabilir başkada sebebi yok...yada üretim hatası..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • adapazarı
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '19
  • 66 kere teşekkür etti
  • 85 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Eylül 16, 2015, 20:46:54 »
3.sorunuzdaki olayı bende yaşadım camdaki conta yerinden çıkmış geçen yerine geçirdim bugün yikattirdm yine çıkmış servise gidince belirtcem çözüm bulan varmı
Çıkarım seninle her yola 🚕🚗

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Eylül 21, 2015, 11:51:41 »
3.sorunuzdaki olayı bende yaşadım camdaki conta yerinden çıkmış geçen yerine geçirdim bugün yikattirdm yine çıkmış servise gidince belirtcem çözüm bulan varmı
ben çözüm bulamadım.acaba serviste komple değiştirirlermi yoksa yapıştırırlar mi?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • adapazarı
  • 66 kere teşekkür etti
« Yanıtla #14 : Eylül 22, 2015, 19:23:51 »
kemal bey bizden baska bu sorunu yasayan varmı dogrusu merak edıyorum arkadaslar bılgılendırse bugun aracımı yıkadım yıne o lastık yerınden cıkmıs ben biraz titizim olmazsa japon yapstırcıyla kendım yapıstırsammı tasırmadan zannedersem servısın yapacagı ıslemde buyoönde gercı bırsey olsa servıs kabul etmez
tüm arkadaslar ön cam dakı sılecegın altındakı contayı kontol edebılırmı yerıden cıkıyormu..cam ile plastık aksam arasındakı conta tarzında bır parca

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Eylül 22, 2015, 22:14:51 »
kemal bey bizden baska bu sorunu yasayan varmı dogrusu merak edıyorum arkadaslar bılgılendırse bugun aracımı yıkadım yıne o lastık yerınden cıkmıs ben biraz titizim olmazsa japon yapstırcıyla kendım yapıstırsammı tasırmadan zannedersem servısın yapacagı ıslemde buyoönde gercı bırsey olsa servıs kabul etmez
tüm arkadaslar ön cam dakı sılecegın altındakı contayı kontol edebılırmı yerıden cıkıyormu..cam ile plastık aksam arasındakı conta tarzında bır parca
Hocam sakın yapıştırmayın.Ben iki gündür araştırıyorum.Yapıştırma değil geçmeymiş.Bugün Toyota Türkiye yede yazdım.1000km olunca servise götürecem. Bulunduğum yerde servis olmadığı için gidemiyorum.1000km de soracam.Muhtemelen hata fitilin takıldığı siyah parçada.Ve bu parça komple değişmesi gerekiyormuş.Umarım garantiye girer.GirmeSe mahkemeye verecem.Parçanın servis ücreti 560Tl.Eğer bulunduğunuz yerde servis varsa sormanızı rica edebilir miyim.Ama dediğim gibi sakın yapıştırmayın sakın.70bin TL veripte araştırdığımız şeylere bak.Şaka gibi... :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • adapazarı
  • 66 kere teşekkür etti
« Yanıtla #16 : Eylül 22, 2015, 23:55:21 »
Anladım kemal bey değişik bir durum söz konusu durumu yaşayan başka arkadaşlar varsa bize vyol gösterir herhalde zaten elinizle hafif kuvvette bile yerinden çıkabiliyor..bayramdan sonra bi servise gostereyim işlerim yoğun bu aralar bakalım necdiyecekler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • adapazarı
  • 66 kere teşekkür etti
« Yanıtla #17 : Eylül 24, 2015, 09:42:53 »
Kemal bey azonce otoparka duran başka corolla yada baktım onunda cam önünde ki conta sol ta raftan hafif kuvvetle çıkıyor muhtemelen durum ckronik

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Eylül 24, 2015, 22:06:03 »
Kemal bey azonce otoparka duran başka corolla yada baktım onunda cam önünde ki conta sol ta raftan hafif kuvvetle çıkıyor muhtemelen durum ckronik
Doğrudur. Lakin benimki komple çıktı.Ve zorlamadan ziyade kendiliğinden çıkıyor.Sinek pisliği mide bulandırır.70milyar para verdim.Adam gibi yaptırana kadar peşinde olacam.Belki basit birşey olabilir fakat uzun yıllar binecem diye aldım.Şimdiden böyle saçma sapan basit şeylerle uğraşmak istemiyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • adapazarı
  • 66 kere teşekkür etti
« Yanıtla #19 : Eylül 25, 2015, 00:10:33 »
Bende yaptırcam boyle bırakmak sonuçta bu durum birkusur