Gönderen Konu: Değerlerimiz  (Okunma sayısı 968 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '17
  • 69 kere teşekkür etti
  • 77 kere teşekkür edildi
Değerlerimiz
« : Eylül 13, 2015, 17:11:17 »
 Özellikle son 2-3 ayda yeniden alevlenen şiddet olaylarını hepimiz biliyoruz. Olayların siyasi boyutuna burada girmeyeceğim. Çünkü anlatmak istediğim bu boyut değil. Bugün saat 14 gibi Eskişehir merkezde  yine yaklaşık 100 genç teröre tepki sloganları atarak ışıklarda karşıya geçerken  plakasını aldığım bir Tofaş 131 camlar açık durumda  etrafı müzikle  inletiyordu. Gruptan kimsenin tepki göstermemesi iyi oldu.  Sanki seçim çalışması yürüten bir parti aracı gibi. Bu gün yine şehidimiz var. Acı var. Arkadaş sonuna kadar müzik nedir. Normal zamanda bile yasal açıdan doğru değil. Neden bu kadar hissizleştik. Eminim müzik dinleyen gençlerin kötü bir niyeti yok.   Eskiden köyümüzde veya mahallemizde yakınlarımızda   cenaze evi  olduğunda TV, radyo 7 gün boyunca açılmazdı. Açılsa bile sadece akşam haberlerini izlemek için açılırdı.  Toplumdan bu kadar uzak yaşanmamalı. Ben mi çok geride kaldım?

Toyota Club Türkiye

Değerlerimiz
« : Eylül 13, 2015, 17:11:17 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 180
  • Model Yılı: '14
  • 175 kere teşekkür etti
  • 129 kere teşekkür edildi
Ynt: Değerlerimiz
« Yanıtla #1 : Eylül 13, 2015, 21:41:49 »
... Arkadaş sonuna kadar müzik nedir. Normal zamanda bile yasal açıdan doğru değil. Neden bu kadar hissizleştik. Eminim müzik dinleyen gençlerin kötü bir niyeti yok...
Niyetin kötü olduğundan benim de şüphem yok ancak maalesef düşüncesizleştik toplum olarak. Önceden komşuyu rahatsız etmek ayıp sayılırken, bugün ikaz etmeye gitseniz alacağınız ilk cevap "senden mi öğrenecem lan!" oalcaktır maalesef.
İYİ şoför, herhangi bir durumda, iki şoförden birinin durması, ya da yavaşlaması gerekiyorsa, 'Hak, kural' falan demeden, ilk davranan, arabasının kaderini başkasına bırakmayandır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '17
  • 69 kere teşekkür etti
  • 77 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Eylül 13, 2015, 23:09:42 »
Kesinlikle dediğiniz gibi olacaktır. İnsanlar özellikle grup halinde farklı ruh halinde olabiliyorlar.  İster sevinçli ister üzüntülü durum olsun aniden karışıklık doğabiliyor. Olayı uzaktan izledim.En son katıldığım bir eğitim toplantısında hocamızın dedikleri geldi aklıma: "Günümüzün eğitim programları daha çok sınav başarısını hedeflemekte, düzgün karakterde yurttaş yetiştirme kaygısını pek taşımamaktadır." Uğur Bey kazasız belasız yolculuklar diliyorum. Selamlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 65000
  • Model Yılı: '12
  • 106 kere teşekkür etti
  • 142 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Eylül 14, 2015, 04:15:56 »
Geçen gün bende şahit oldum. Bursada Fsm bulvarında konvoy yapıyorlar. İçlerinden bir araç sanki piyasa yapıyor gibi aracı limitöre falan sokuyor. Egzoz bağırtıyor. Oda yetmezmiş gibi konvoyun büyük kısmı bilerek arka arkaya saat akşam  7-8 civarları esentepe gibi aşırı yoğun bir kavşakta kırmızıda geçiyorlar göz göre göre.  Bir taneside Motor ilerlerken selenin arkasına basmış ayakta bağırıyor falan...

Acı hepimizin acısı fakat bunlar nedir ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Eylül 15, 2015, 17:57:49 »
 Özgürlük; istenen her şeyi yapmak değil, istenmeyen şeyi yapmak zorunda olmamaktır.

Olaya nereden bakarsak bakalım, kaybedilen çok şey var.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: A-
  • Kilometre: 127000
  • Model Yılı: '05
  • 31 kere teşekkür etti
  • 54 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Eylül 15, 2015, 19:14:01 »
Toplumsal değerlerimizi her türlü kaybediyoruz. Bunların başında iletişim, teknoloji ve medya geliyor. İnsanlar gerçekte gerçekletiremedikleri olguları sanalda gerçekleştirip belki de keyif alıyorlar ya da alıyoruz. Jobs bile kendi evlatlarına teknoloji bağımlısı yapmamıştır.
Bence tek mesela bu. Okumamak ve hayal gücü(ilimi ve bilime çok uzağız hazırcıyız). Değerlerimizi artık para ile eş değer görüyoruz ve para ne kadar çoksa güçte o kadar çoktur mentalitesindeyiz.
Hayat bize hiç yeşil ışık yakmadı. Biz de kırmızıda hiç durmadık.
Benim yollarım patikadır, çamurdur, rampadır, pusludur.
Çıkarım senle her yola TOYOTA.