Gönderen Konu: corolla verso rolantide titreme  (Okunma sayısı 2458 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 12100
  • Model Yılı: '15
  • 13 kere teşekkür edildi
corolla verso rolantide titreme
« : Eylül 13, 2015, 11:48:45 »
selam arkadaşlar.yaklaşık 1.5 yıl önce aisin marka baskı balata aldım .değişimden sonra araba rölantide titremeye başladı.bu titremenin kaynağı baskı balatamı merak ediyorum.ustaya sürekli söylüyorum ondan değil diyor.ilk takıldığındada boşta iken cik cik diye ses geliyodu.debraja basınca kesiliyordu.servise gittim bilyeden dedi.ama  değişen usta yağlama yaptı o sesi kesti.bugün yine aradım ondan değil dedi.kafaya taktım ne yapayım arkadaşlar.
44 MALATYA 44
2007  verso comfort

Toyota Club Türkiye

corolla verso rolantide titreme
« : Eylül 13, 2015, 11:48:45 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
Ynt: corolla verso rolantide titreme
« Yanıtla #1 : Eylül 17, 2015, 12:55:33 »
kimseninki titremiyor demek  :D
44 MALATYA 44
2007  verso comfort

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Eylül 17, 2015, 16:32:39 »
 Debriyaja basılı iken titreme oluyor ise baskı balatadan şüphelenmemek gerekir. Kalkış esnasında titreme varsa durum değişir. Bu titreme gaza basınca geçiyor mu? Hava fiktresi vs kaliteli ürünler ile zamanında değişti mi? Sensör temizliği yapıldı mı? Titreme sürekli mi, motor ısınınca geçiyor mu?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • P R İ N S VSI2- Japan Keihin Corporation
  • Araç: Rav 4
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 220000
  • Model Yılı: '05
  • 572 kere teşekkür etti
  • 511 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Eylül 17, 2015, 16:52:25 »
Raif bey debriyaj ancak hareket esnasında titreme yapar oda sorun varsa..Forum olarak Türkçe yazım kurallarına dikkat etmeye çalışıyoruz dikkatinize..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #4 : Eylül 18, 2015, 13:35:51 »
Teşekürler cevaplarınız için.Şimdi bakımları her zaman zamanın da veya bakım zamanına yakın yaptırırım.Bu konuda hassasım.
Geçen balatamı değişen ustanın yanına tekrar gittim.Bir müşterinin aracının baskı balatasını değiştiriyordu.Baktım iyice ,anlattı.Bilye çatala oturuyor, çatalın bir ucu şanzıman dışında sanırım.O çatal araç rölanti de iken titriyor doğal olarak debriyaj pedalımda titriyor.Daha önce titreme yoktu.ayrıca tuncay'ın ve bir arkadaşın aracına bindim ,ne rölantide nede debriyaj pedalında titreme var.Devir göstergesi aynı yerde.Benim aklıma başka birşey gelmiyor.
Bilyeyi tutan çatal titrermi?
Bu arada vites geçişlerim çok rahattı şimdi ise bir yere takılıp geçiyor gibi.Debriyaj a tam basıyorum.   
44 MALATYA 44
2007  verso comfort

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #5 : Eylül 18, 2015, 13:43:43 »
 Devir ibresi rölanti de mi oynuyor sürekli?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #6 : Eylül 18, 2015, 13:45:51 »
Devir ibresinde sıkıntı yok,oynama yok ,sabit.Aracın kasası titriyor ve d.pedalı.
44 MALATYA 44
2007  verso comfort

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #7 : Eylül 18, 2015, 13:50:04 »
 Motor kulakçıkları kontrol edildi mi?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 288000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 929 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Eylül 18, 2015, 13:53:51 »
Raif bey benim anlamadığım şey sizin aracınızın genelinde düşük rölanti nedeniyle bir titrememi var yoksa debriyaj pedalınız da mı bir titreme var anlayamadım. Eğer aracınız motor ısındıktan sonra rölantide titriyor ise ve de debriyaja bastığınızda bu titreme kesiliyor ise debriyaj pedalından ayırma ayarını yukarı kaldırarak yanı kavramayı yukarı çekerek bu işten kurtulabilirsiniz .Ama eğer debriyaja bastığınızda da sonuç değişmiyor araç titremeye devam ediyor ise ilk etapta aracın kelebek boğazı ve maf sensörü  temizlenmeli eğer kirli ise hava filtresi yenilenmeli. Akabinde sorun devam ederse .Araçta lpg var ise ve uzun süre lpg de kullanıldı ise araç siboplara bakılabilir veya araç bir müddet benzinde kullanılıp  sorunuz düzelip düzelmediğine bakılabilir

Mesaj Birleştirildi: Eylül 18, 2015, 14:04:35
Sonra okudum eğer devir ibresinde bir sorun yok kasa ve debriyaj pedalı sallanıyor ise çok yüksek ihtimal aracın motor kulakçıkları ile alakalı bir sorun olabilir .Neden derseniz zamanın efsane kasa corollamız vardı babam baskı balata değiştirmiş aracın her yeri sallanıyor gaza basınca falan en son takır tukur sesler gelmeye başladı yapan ustaya götürdük arabayaa life kaldırmışlar babamda eski kaporta cıdır sanayicidir arabadan çok iyi anlar baksa ki arabanın motor kulağını takmamışlar ortada sallanıyor bir tarafın 3 vidası varken 1 tanesi takmışlar oda tam sıkılmamış yanlış vidaları yanlış yerlere takmışlar felan filan anlayacağınız içine etmişler aracın sonra özel toyata servisine götürdük adamalar komple dağıtıp geri topladılar da araç normale döndü .Bence sizde vakit kaybetmeden iyi bir özel servise götürüp aracın bağlantılarını kontrol ettirin
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #9 : Eylül 18, 2015, 14:05:42 »
Raif bey benim anlamadığım şey sizin aracınızın genelinde düşük rölanti nedeniyle bir titrememi var yoksa debriyaj pedalınız da mı bir titreme var anlayamadım. Eğer aracınız motor ısındıktan sonra rölantide titriyor ise ve de debriyaja bastığınızda bu titreme kesiliyor ise debriyaj pedalından ayırma ayarını yukarı kaldırarak yanı kavramayı yukarı çekerek bu işten kurtulabilirsiniz .Ama eğer debriyaja bastığınızda da sonuç değişmiyor araç titremeye devam ediyor ise ilk etapta aracın kelebek boğazı ve maf sensörü  temizlenmeli eğer kirli ise hava filtresi yenilenmeli. Akabinde sorun devam ederse .Araçta lpg var ise ve uzun süre lpg de kullanıldı ise araç siboplara bakılabilir veya araç bir müddet benzinde kullanılıp  sorunuz düzelip düzelmediğine bakılabilir
Hem debriyaj pedalı hemde kasada ,fakat devir de kesinlikle dalgalanma yok.Motor normal derecesine gelince titriyor.Debriyaja basıncada kesilmiyor,denedim.Kelebek boğazı ve maf sensörüde temizlettim.2010 dan beri lpg takılı ama her uzun yola çıktığımda 20 30 km benzinde giderim.
Bir tek siboplar kaldı.siboplar arızalı olsa devirde de dalgalanma olmazmı?
şanzıman sökülürken motor kulakcıkarı sökülürmü?
44 MALATYA 44
2007  verso comfort

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Eylül 18, 2015, 14:31:39 »
Sanziman sökülürken bir tane motor takoz unu söküyorlar ama.kardeş geri mutlaka takılır. Bencede senin.subaplarda sıkıntı  var.
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #11 : Eylül 23, 2015, 13:42:54 »
Evet arkadaşlar sorun galiba çözüldü. Malatya porgalıya gittim usta bindi gezdi pedalda ve 1.vites te titreme var dedi.Baskı balata dedi ve fiyat 1380 çıktı.sanayide tanıdık usta vardı o a götürdüm güçlendirilmiş aisin marka malzeme aldık. Söktü şanzumanı ve bilye baskıyı yemiş.muhtemelen işçilik hatası yapmış usta.toplamda 615 tl ye mal oldu.400 baskı balata 200 işçilik 15 siprey. 50 tl de geri vites müşürü.
44 MALATYA 44
2007  verso comfort

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Eylül 24, 2015, 22:50:14 »
nasil yanlış takmislar raif balatadan kaynakli degilmismiyim sikinti
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #13 : Ekim 01, 2015, 23:11:47 »
Bilmiyorum taktıklarından beri memnun değildim.Aldığım balata aynı ,bilye içinde yamuk dönüyormuş o yüzden Çatalda titreme vardı.Parça yanlış olsa bile ustanın başta demesi lazımdı bu değil diye.Şu an memnunum bi sıkıntı yok.Çatalda milim oynama yok pedalda ki titreşim gitti ve vites geçişleri düzeldi.
44 MALATYA 44
2007  verso comfort