Gönderen Konu: Araç içi tozlar ve piano black kaplama  (Okunma sayısı 3104 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 8600
  • Model Yılı: '15
  • 4 kere teşekkür etti
Araç içi tozlar ve piano black kaplama
« : Eylül 09, 2015, 15:01:16 »
arkadaşlar ya da abilerim ablalarım  :) o kadar dikkat etmeme rağmen aracım bir kaç gün içinde gözle görünecek kadar tozlanıyor dışardan geliyordur diyordum fakat sırf bunun için 2 gün camları açmadım yine aynı durum ve bir diğeri özellikle multidrive s vites kolunun piano black kaplaması gün geçtikçe soluyor gibi görünüyor acaba piano black kaplama ve araç içi detaylı temizlik konusunda önerebileceğiniz ürünler ve kullanım şekilleri hakkında yardımcı olabilirmisiniz? şimdiden yardımcı olan herkese çok teşekkür ediyorum

Toyota Club Türkiye

Araç içi tozlar ve piano black kaplama
« : Eylül 09, 2015, 15:01:16 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: -
  • 504 kere teşekkür etti
  • 208 kere teşekkür edildi
Ynt: Araç içi tozlar ve piano black kaplama
« Yanıtla #1 : Eylül 09, 2015, 15:34:09 »
Toz oluyor evet. Toz olmaması imkansız gibi. Kullandığımız sürece bunlar olacak.
" Less English, more bike."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 47000
  • Model Yılı: '19
  • 306 kere teşekkür etti
  • 336 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Eylül 09, 2015, 15:53:04 »
atas plak2'yi tavsiye ederim. toz geliyorsa onun çaresi yok ama plak2'nin antistatik etkisi olduğundan yüzeye tozların tutunmasını engelliyor. siyah plastiklerde güzel bir görünüm sağlıyor. fiyatı da gayet makul. tüm konsola plastik aksama uygulayabilirsiniz. ben dış plastiklerde de kullanıyorum. silecek bölgesini gayet güzel koruyor. peki sizin tozlar nereye mi gidecek :blink: :blink: gözünüzün görmediği yere :rofl:
2019 Mondeo 1.5 Ecoboost (Prins VSİ-3 DI)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 35
  • 4 kere teşekkür etti
  • 85 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ocak 30, 2016, 00:33:44 »
atas plak2'yi tavsiye ederim. toz geliyorsa onun çaresi yok ama plak2'nin antistatik etkisi olduğundan yüzeye tozların tutunmasını engelliyor. siyah plastiklerde güzel bir görünüm sağlıyor. fiyatı da gayet makul. tüm konsola plastik aksama uygulayabilirsiniz. ben dış plastiklerde de kullanıyorum. silecek bölgesini gayet güzel koruyor. peki sizin tozlar nereye mi gidecek :blink: :blink: gözünüzün görmediği yere :rofl:

Hocam peki bu plastik parlatıcılar gibi sonradan kullanılmayınca çatlama filan oluyor mu ?
-KARABÜK ÜNİVERSİTELİ TRABZONSPORLULAR-
-CEVAP YAZARKEN ALINTI YAPINIZ-

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 306 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Ocak 30, 2016, 01:42:25 »
Hocam peki bu plastik parlatıcılar gibi sonradan kullanılmayınca çatlama filan oluyor mu ?
ben sürekli kullandığım için çatlama hususunu tecrübe edemedim haliyle :D ama detay forumlarında vs. hiç bu tarzda bir şikayette bulunanı da duymadım. ki kişisel görüşüm de sıkıntı olmayacağı yönünde.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • 53 kere teşekkür etti
  • 90 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Ocak 30, 2016, 09:36:38 »
torpido silikon spreyleri de aynı şekilde antistatik özelliğinden toz tutmyor ve parlak bir görüntü sağlıyor. aslına bakarsanız silikon spreyler (yağsız olursa daha iyi) araç iç yüzeylerinde parlatıcı görevi görüyor lastik plastik yüzeylerin ömrünü uzatıyor. ancak satın alırken içerisindeki madde ortalama aynı olduğundan 200ml spreye 20tl vereceğinize yanındaki lastik parlatıcı 750ml lik spreyi 20tl ye alıp konsolunuza iç plastik döşemelerinize sürebilirsiniz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Ocak 30, 2016, 10:08:56 »
Silikonlu malzemeyi iç mekanda ve plastik üzerine tavsiye etmem. Plak2 içeriğinde cila, yani wax vardır, bu yüzden korkmadan kullanabilirsiniz.

Koltuklar deri olunca tozlanma biraz gecikebiliyor ama tamamen önüne geçemezsiniz. Toz süpürgesi veya nemli bez ile düzenli olarak toz almanız gerekecek.
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 103000
  • Model Yılı: '12
  • 1003 kere teşekkür etti
  • 1011 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Ocak 30, 2016, 13:47:49 »
Aracımda alakant deri var arka koltuklardaki emniyet kemer tokalarının siyah boyası deriye geçmiş nasıl çıkartacağım hakkında fikriniz veya ürün tavsiyeniz varmı??  :(
Toyota avensis 1.6 elegant 2006 Tüplü
Toyota avensis 1.6 elegant extra 2012 BRC Tüplü

Öleceğiz birgün, gömecekler. Birkaç gün övecekler, sonra kalan malını bölecekler; Hatta memnun kalmayıp üstüne birde sövecekler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 100000
  • Model Yılı: '11
  • 2592 kere teşekkür etti
  • 1513 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Ocak 30, 2016, 16:20:10 »
Aracımda alakant deri var arka koltuklardaki emniyet kemer tokalarının siyah boyası deriye geçmiş nasıl çıkartacağım hakkında fikriniz veya ürün tavsiyeniz varmı??  :(
Sonax genel temizleyici ya da atas genel temizleyici ile bir dene abi yada elinde varsa araç içi temizleyici onunla dene çıkmazsa başka ürünlere bakarız
***Ayetleri görmezlikten gelirseniz, çocukları bile ihtiyarlatan bir günde kendinizi nasıl koruyacaksınız? (73:17)
***25k(benzin) 75k (lpg) =105k+km....MaşaAllah

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 306 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Ocak 31, 2016, 00:50:29 »
sıvı arap sabununu sulandırarak beze dökerek uygula abi. sonrasında nemli bezle durulayıp, deri koruyucu krem uygularsın. turtle wax güzel bir koruyucu. koçtaş-büyük marketler vs. temin edebilirsin. bunu da periyodik olarak sürmende fayda var. ben kışın her ay, yazın 2 haftada bir uygularım. yıpranmasın deriler :tamam:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • 53 kere teşekkür etti
  • 90 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Şubat 01, 2016, 13:50:14 »
sırf bu yüzden corolla alırken içi siyah istedim. bej renk koltuk vs. çok çabuk kirleniyor yada kir gösteriyor desek daha doğru. kirli tozlu kıyafetten, iyi taşlanmamış kot kumaşından, deri çanta veya kottaki aksesuar vs.den hemen renk alıyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 16000
  • Model Yılı: '14
  • 34 kere teşekkür etti
  • 12 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Mart 08, 2016, 22:45:20 »
Toza nemli bezle müdahale etmekten başka pek çare bulunmuyor ancak bugün yıkamacı arkadaş o piano black kısımları seramik kaplayabileceğini ve çizilmeyi önleyeceğini söyledi, yaptıran varmı burada bilemiyorum ancak araştırma aşamasındayım ben de. Karar verirsem veya yaptırırsam paylaşırım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 51000
  • Model Yılı: '13
  • 259 kere teşekkür etti
  • 825 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Mart 09, 2016, 06:57:56 »
vıtesın oldugu kısım ne yaparsan yap toz tutuyor sureklı sıldıgın zaman ıse cızılıyor. en ıyısı folyo tarzı bı sey ıle kaplamak forumda bı arkadas yapmıstı karbon tarzı folyo ıle kaplamıstı orasını
Gulumsemesini Bilmeyen Tukkan Acmasin
Kars Atasozu