Gönderen Konu: sıfır aracımla ufak kaza atlattım :(((((  (Okunma sayısı 3665 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 450
  • Model Yılı: '15
  • 65 kere teşekkür etti
  • 27 kere teşekkür edildi
sıfır aracımla ufak kaza atlattım :(((((
« : Eylül 09, 2015, 00:02:27 »
Arkadaşlar merhabalar. Daha 6 aylık aracımla dün gece malesef ufak bir kaza yaptım. Allah korudu da Bizlere bişey olmadı. Tesellim bu yönde ama yine de insan üzülüyor tabiki. Sizlere bir kaç sorum olacak. aşağıda fotoğrafları bulunan ufak çizik/göçükler meydana geldi. Bu işlemler boya vurulmadan yapılır mı. Bu arada aracta toyota protect vardı sanırım o boyayı korumuş çiziklerde herhangi bir boya kalkması yok fakat kapıdaki koruma kalmış beyaz tortular var etrafında bu bölgeye tekrar koruma yapılabilir mi. birde tır aynaya vurduğu için ayna tersine katlandı dısındaki boyaya zarar gelmedi ama sanırım ayna motoru zarar gördü ki ayna yavaş açılıyor ve yavaş kapanıyor bunu kaskodan değiştirmeli miyim çok fazla kasko fiyatı artar mı ya da tamir yolunu mu seçmeliyim. Değerli düşünceleriniz bekliyorum.
2015 1.6 advanced inci beyazı corolla

Toyota Club Türkiye

sıfır aracımla ufak kaza atlattım :(((((
« : Eylül 09, 2015, 00:02:27 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 20 kere teşekkür etti
  • 12 kere teşekkür edildi
Ynt: sıfır aracımla ufak kaza atlattım :(((((
« Yanıtla #1 : Eylül 09, 2015, 00:09:06 »
Geçmiş olsun.  Allah beterinden korusun.
2014 1,33 life

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Model Yılı: -
  • 100 kere teşekkür etti
  • 425 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Eylül 09, 2015, 00:09:07 »
tahminimce bunlar  boyasiz göcüksüz düzelmez servis ve kasko yoluna giderseniz camurluk icin iki yol var macun boya veya değişim  ezilmiş çünkü illa yaptircaksaniz kapiyi elletmeyin bana kalirsa
geçmiş olsun
E12 COROLLA SİMOTA AİR INTAKE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 65 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Eylül 09, 2015, 00:11:25 »
Geçmiş olsun.  Allah beterinden korusun.
teşekkürler amin...

Mesaj Birleştirildi: Eylül 09, 2015, 00:12:36
tahminimce bunlar  boyasiz göcüksüz düzelmez servis ve kasko yoluna giderseniz camurluk icin iki yol var macun boya veya değişim  ezilmiş çünkü illa yaptircaksaniz kapiyi elletmeyin bana kalirsa
geçmiş olsun
değişim veya komple boya yapılacak denilirse yaptıracağımı sanmıyorum çünkü biliyosunuz değişim denilince miletimiz buna ben de dahil kıllanıyoruz.. :(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Eylül 09, 2015, 00:34:22 »
Yunus bey geçmiş olsun . Allah beterinden korusun .

Kaza bu aracın sıfır veya 20 senelik olduğuna bakmıyor . Önemli olan kimseye bir şey olmaması gerisi teferruat .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 65 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Eylül 09, 2015, 00:38:54 »
Yunus bey geçmiş olsun . Allah beterinden korusun .

Kaza bu aracın sıfır veya 20 senelik olduğuna bakmıyor . Önemli olan kimseye bir şey olmaması gerisi teferruat .
Teşekkürler mahmut bey. Aynen kaza seneye bakmıyor ama insani duygular vardır ya yeni araç olunca insan fazla üzülüyor sanki. Amacım boyasız bu işi halledebilmek inşallah...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 118000
  • Model Yılı: '13
  • 24 kere teşekkür etti
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Eylül 09, 2015, 01:05:51 »
buna değişim ve boya gerekmeyecek.çektirerek göçüklere müdahale edilebilir.ardından pasta,rotüş ve cila.aynaya baktırmak lazım.bence ucuz atlatmışsınız. eğer çektirirsek boya çatlar derlerse özellikle bu işle uğraşan bir yer bulman gerekir.skodaturkey ve detailingturkey sitelerinde özellikle istanbul için bu işi yapan yerlerin isimleri veriliyordu.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 65 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Eylül 09, 2015, 01:08:48 »
buna değişim ve boya gerekmeyecek.çektirerek göçüklere müdahale edilebilir.ardından pasta,rotüş ve cila.aynaya baktırmak lazım.bence ucuz atlatmışsınız. eğer çektirirsek boya çatlar derlerse özellikle bu işle uğraşan bir yer bulman gerekir.skodaturkey ve detailingturkey sitelerinde özellikle istanbul için bu işi yapan yerlerin isimleri veriliyordu.
cok yesekkur ediyorum guzel seyler soylediniz dediginiz siteleri arastiracagim isin asli bana da sizin dedikleriniz gibi hallolur gibi geliyor cunku boyada sikinti yok evet sanirim uciz atlattik..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Eylül 09, 2015, 01:12:44 »
Teşekkürler mahmut bey. Aynen kaza seneye bakmıyor ama insani duygular vardır ya yeni araç olunca insan fazla üzülüyor sanki. Amacım boyasız bu işi halledebilmek inşallah...

Yunus bey araç sıfır olunca tabi ki insanın daha çok zoruna gidiyor . Ama sonuçta dünya malı dediğim gibi kimseye bir şey olmadıktan sonra gerisi teferruat . Tekrardan geçmiş olsun Allah beterinden saklasın .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 118000
  • 24 kere teşekkür etti
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Eylül 09, 2015, 01:18:18 »
bir de standart kaportacılar veya servisler bu göçük işleriyle uğraşmayı sevmezler,anlamazlar veya uğraşmak istemezler.mantıkları değişim veya boyadır.maksatları daha fazla parayı bildikleri yoldan kazanmaktır.tıpkı fabrikalardaki seri üretimler gibi.oysa size bahsettiğim yerler titiz adamlara ince işçilik yapar....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 65 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Eylül 09, 2015, 08:08:11 »
Yunus bey araç sıfır olunca tabi ki insanın daha çok zoruna gidiyor . Ama sonuçta dünya malı dediğim gibi kimseye bir şey olmadıktan sonra gerisi teferruat . Tekrardan geçmiş olsun Allah beterinden saklasın .

Mesaj Birleştirildi: Eylül 09, 2015, 08:11:47

Evet mahmut bey size aynen katiliyorum gerisi teferruat. Cana gelen mala gelsin..

Mesaj Birleştirildi: Eylül 09, 2015, 08:12:55
bir de standart kaportacılar veya servisler bu göçük işleriyle uğraşmayı sevmezler,anlamazlar veya uğraşmak istemezler.mantıkları değişim veya boyadır.maksatları daha fazla parayı bildikleri yoldan kazanmaktır.tıpkı fabrikalardaki seri üretimler gibi.oysa size bahsettiğim yerler titiz adamlara ince işçilik yapar....
Sizin dediginiz gibi bir yer bulmak gerek isini iyi yapan. Kocaelide var mi bildiginiz yada bilen arkadaslar tecrubelerini paylasirsa sevinirim...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • <<<Toyotasını Bırakan Genç>>>
    • Facebook
  • Kilometre: 48048
  • Model Yılı: '06
  • 940 kere teşekkür etti
  • 930 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Eylül 09, 2015, 08:26:47 »
Bostanci sanayide cok guzel bir boyasiz gocuk duzeltme yapan yer var. Fazla bir fiyat cikaragini sanmiyorum.  Ben kendi aracımdaki göçükleri kendisinde yaptırdım. Orda size bilgi verir boyanın kalkacağı veya kalkmayacağı hakkında.

http://www.boyasizgocukduzeltme.net

Geç kaldı desinler, geçmiş olsun demesinler...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 65 kere teşekkür etti
« Yanıtla #12 : Eylül 09, 2015, 09:08:45 »
Bostanci sanayide cok guzel bir boyasiz gocuk duzeltme yapan yer var. Fazla bir fiyat cikaragini sanmiyorum.  Ben kendi aracımdaki göçükleri kendisinde yaptırdım. Orda size bilgi verir boyanın kalkacağı veya kalkmayacağı hakkında.

Tesekkurler haftaya tatilim var ilk once kocaelinde arastirma yapacagim sayet burda bulamassam dediginiz yere gidecegim. 

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • İYİLİK İYİDİR ...
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 317000
  • 19 kere teşekkür etti
  • 930 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Eylül 09, 2015, 10:16:01 »
Geçmiş olsun Allah beterinden korusun .Boyasız göçük düzelten birçok yer var ama tavsiye edilen garantili iş yapan yerlere yaptırabilirsiniz düzelmeyecek bir hasar gözükmüyor yapıldıktan sonra siz bile anlayamazsınız
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • atiker grand 2018
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 110524
  • 136 kere teşekkür etti
  • 128 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Eylül 09, 2015, 10:42:32 »

burayı ben de tavsiye ederim, çok güzel işçilikleri var.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 333
  • 636 kere teşekkür etti
  • 964 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Eylül 09, 2015, 10:57:38 »
Geçmiş olsun. Boyasız göcük düzeltme işinde yalan dolan çok fazla. Hallederiz derler , sonra boya çatladı boyanması gerekiyor derler. Bence gittiğiniz yerlerdeki işlem gören arabalara iyi bakın. Eğer dükkanda sadece lüks araçlara işlem yapıyorlarsa oraları tercih etmeniz de fayda var. Bu şekilde yapılan işlenleri prefosyoneller yapıyorsa aynı zamanda ucuz değil pahalı oluyor ve iş yoğunluğuna göre 1 -2 hafta sonraya randevu verebiliyorlar. Abim insigniasının 2 kapısı için 900 tl para vermişti sene başında.
"Herkesin polisi kendi vicdanıdır, fakat polis vicdanı olmayanların karşısındadır."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 35000
  • 13 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Eylül 09, 2015, 11:45:59 »
Öncelikle çok geçmiş olsun...
Kaskonuzda mini onarım hakkınız varsa oradan faydalanın derim... Bir ay önce bende arka tamponu sürttürmüştüm mini onarımdan boya onarımı mini yama (PR) hakkımı kullanarak ücretsiz bir şekilde yaptırdım. Fakat çok yoğun olduklarından ! üç hafta sonrasına gün vermişlerdi. Araç bir gün orada kalmıştı.
2013 Avensis Elegant Extra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Eylül 09, 2015, 12:00:08 »
Geçmiş olsun.Manisadan antepe dönerken  ......... ......,, birinin.yola atmis olduğu  bira şişesi  bir başka aracin tekeri ile vurmasi sonucu benim kapıya  geldi vurdu.Şişenin  ucu denk gelmis birde tam kapi koruma bandi ile  kapidaki çelik  bariyere denk gelmis 25 kuruş kadar ezmis.Daha kötüsü  de olabilirdi .
Allah korusun cana değil  mala gelsin demir yigini yapilir.
Dışarı ile uğraşmayın  kaskodan yaptirin.Sizdeki hasar göçük degil de çizik seklinde oluşmuş  hasar boyasiz çok zor gibi.Aynanizida degistirin gitsin
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 65 kere teşekkür etti
« Yanıtla #18 : Eylül 09, 2015, 12:06:54 »
Geçmiş olsun Allah beterinden korusun .Boyasız göçük düzelten birçok yer var ama tavsiye edilen garantili iş yapan yerlere yaptırabilirsiniz düzelmeyecek bir hasar gözükmüyor yapıldıktan sonra siz bile anlayamazsınız
Tesekkurler yucel bey ben de o isi hakkiyla yapabilecek bir usta ariyorum umarim dediginiz gibi halledebilirim.

Mesaj Birleştirildi: Eylül 09, 2015, 12:07:37
Geçmiş olsun. Boyasız göcük düzeltme işinde yalan dolan çok fazla. Hallederiz derler , sonra boya çatladı boyanması gerekiyor derler. Bence gittiğiniz yerlerdeki işlem gören arabalara iyi bakın. Eğer dükkanda sadece lüks araçlara işlem yapıyorlarsa oraları tercih etmeniz de fayda var. Bu şekilde yapılan işlenleri prefosyoneller yapıyorsa aynı zamanda ucuz değil pahalı oluyor ve iş yoğunluğuna göre 1 -2 hafta sonraya randevu verebiliyorlar. Abim insigniasının 2 kapısı için 900 tl para vermişti sene başında.
Tesekkurler mehemt bey dediklerinize dikkat edecegim.

Mesaj Birleştirildi: Eylül 09, 2015, 12:09:04
Öncelikle çok geçmiş olsun...
Kaskonuzda mini onarım hakkınız varsa oradan faydalanın derim... Bir ay önce bende arka tamponu sürttürmüştüm mini onarımdan boya onarımı mini yama (PR) hakkımı kullanarak ücretsiz bir şekilde yaptırdım. Fakat çok yoğun olduklarından ! üç hafta sonrasına gün vermişlerdi. Araç bir gün orada kalmıştı.
Tesekkurler hamdi bey bu isin mini onarima girecegini sanmiyorum ama denerim insalalh girer...

Mesaj Birleştirildi: Eylül 09, 2015, 12:11:45
Geçmiş olsun.Manisadan antepe dönerken  ......... ......,, birinin.yola atmis olduğu  bira şişesi  bir başka aracin tekeri ile vurmasi sonucu benim kapıya  geldi vurdu.Şişenin  ucu denk gelmis birde tam kapi koruma bandi ile  kapidaki çelik  bariyere denk gelmis 25 kuruş kadar ezmis.Daha kötüsü  de olabilirdi .
Allah korusun cana değil  mala gelsin demir yigini yapilir.
Dışarı ile uğraşmayın  kaskodan yaptirin.Sizdeki hasar göçük degil de çizik seklinde oluşmuş  hasar boyasiz çok zor gibi.Aynanizida degistirin gitsin
Size de gecmis olsun tuncay bey. Aslinda haklisiniz hic ugrasmadan kaskoyla serviste halletmek mantikli ama gerek boya ya da degisim yapilmasi gerek hasar kaydinin fazla olusmasi beni dusunduruyor. O yuzden ilk basta boyasiz onarim yolunu deniyecegim umarim basarili olurum...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Vazgeçemeyeceğiniz bir ilişki; TOYOTA! -
  • Kilometre: 140000
  • 836 kere teşekkür etti
  • 836 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Eylül 09, 2015, 12:29:02 »
Geçmiş olsun.

Boyasız göçük düzeltme olmaz maalesef. Zira damardan gitmiş.
Yüzey çektirilip, macunlanacak, ardından astarlanıp boyanacak.

Otto Zenith'te çalışıyorum.
Bugün benzer bir hasar geldi, aynı sizinki gibi. Sol tarafa üstte yazdığım işlem sırası uygulanacak.
1.6 VVT-i