0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Aynı sorun benim 2002 Terra'da da vardı. MAF sensörü ile boğaz kelebeğini temizledim sorun 4 aydır falan yoktu. Bu aralar hafif dalgalanmaya başladı tekrar.
maf sensörü biraz hassasdır kontak spreyi ile temizlenir. titreme çok ise subap kontrolüne götürebilirsiniz.
sarsıntılı çalışma genelde subap sorunudur. ama önce basitten başlamak lazım. gaz ayarı, buji, sensörler kontrol edilir sonra subap ayarı ve subaplara bakılır.subap kaçırma yapıyorsa ustası bilir. buji sökülüp sıkıştırmaya bakılır. belki eskişehirde endeskop varsa motor açılmadan bakılabilir.
Merhaba,Bu konuda bende de benzer bir durum var.Motor ısındığında rolantide 600/800 devir aralığında gezebiliyor.Bu aslında motorunda bir özelliği değişken devirli olduğu için devri düşürerek tasaruf moduna geçiyor.Bence rolantide motor stop etmiyorsa arabayı fazla kurcalatmamak lazım.
600 700 arası dalgalanma varsa küçük de olsa aksaklık var. ama vvt motor zaten 700 devirde çalışıyor. fabrika ayarı bu.
Erzurumda oktay usta var. Toyota başustası. Ama bu durum kronik bir mesele. Kullanmaya devam edin.
kardeş sen okulda değil misin ? titremeyi baskı balata yapar ama devirle hissedilir.
Barış abi biliyorum oktay ustayı, yolum erzuruma düşerse ona götürürüm.. kullanmaya devam ediyorum da titreme sinir bozucu, ışıklarda falan durduğum zaman sinirim bozuluyo..birde daha büyük problemler çıkarmasından korkuyorum.. inş sıkıntı olmaz..
Hasan beySizinle konuşmuştuk numara yollamıştık. Büyük ihtimal arkadaşların dediği gibi subab sıkışması. Yolda koymaz subab olayı yakmadığı sürece.hayırlısı hasan bey.
ayni sorun bizim aractada var devir saati geziniyor ozelikle isiklarda falan durunca titreme yapiyor tekrar yukseliyor devir göstergesi,maf sensoru bogaz kelebegi temizlenince tekrar kirlenene kadar sıkınti vermiyor