Gönderen Konu: Doğruyu yazana ''agresiflik'' diyerek, itibar düşürülürse vay halimize...  (Okunma sayısı 1693 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • 3 kere teşekkür edildi
   10 Ekim tarihinde, 17 yaşında bir arkadaşımız ''160 km.yi geçince özellikle şoför kapısı titriyor ve direksiyon da titremeye başlıyor. 200 km.ye çıktığımda bu ses dayanılmaz şekilde artıyor'' diye mesaj yazıyor ve yardım talep ediyor.
   Kendisine bu hareketin doğru olmadığını,''bu seslerin Trafik canavarının içinizdeki sesi olduğunu ve bu km.rakamlarının bir gün sizi yutan bir canavara dönüşeceğini unutmayın ''
diyerek cevap yazdım.
   Diğer genç bir arkadaşımız direk beni muhatap alarak,''kızmaya gerek yokki arkadaşa???''
diyerek konuya girdi ve ağzına geleni yazdı.

Ben şahsen kendi yazdığım mesajın cümlelerinde bir agresif tutum ve davranış içinde olmadım.Sadece çok genç iki yakınımı sadece hız nedeniyle kaybetmenin acısını her an gözümün önüne getirip yaşadığım için, bu gibi davranışların yanlış olduğunu vurguladım.
   Şimdi bu yazımın agresiflikle ve itibarla ne ilişkisi var?
  '' Doğru söyleyeni dokuz köyden kovarlar'' söz'ü itibarımızı sıfıra indirecekse varsın insin.Doğru her yerde doğrudur.

Bu arada Alper bey ve diğer yönetici arkadaşlara,İtibar detaylarını yeniden düzenledikleri için teşekkür ederim.Hiç olmazsa okuyup görürüz, söz hakkımız olur.
98 Corolla 1.6 GLI Special

Düşüncelerle karşılaşınca,zayıflar korkar,aptallar karşı gelir,akıllılar karar verir,ustalar da yönetir.
''Mme Jeanne Roland''

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
kemal bey siteminizde çok haklısınız...siz gereken uyarıyı yapmışsınız...içiniz raat olsun...aslında onlarda biliyo hatalı olduklarını ama sorun hatalarını kabul etmeyi bilmemeleri...demek ki çok büyük bi olay onlar için 200 km yi görmek...vay be...diyecek laf bulamıyorum....ama dediğim gibi siz rahat olun...gerekeni en güzel şekilde söylemişsiniz...gerisi onların bileceği iş...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
  Kemal bey bence de çok iyi yapmışsınız. Bizim görevimiz uyarmak sonuçta her ne kadar arkadaşlarımızdan alınanlar olsada. Sonuçta biz onları, ailelerini ve trafiği paylaştıkları diğer insanları düşünüyoruz ve eminim o arkadaşlarda bu düşünce içindedir. Ama kimi zaman istemedende olsa fevri davranışlar sergilenebiliyor ve hep birlikte amacımız mümkün olduğunca bunları en aza indirmek.
 Yazının geçtiği başlıkta ''Moderatöre Bildir'' i kullandınız mı?

Geçen gün aracımda eşi ve ben gidiyoruz ve ileride sokaktan bir araç çıkma niyetinde. Baktım sürücüsü diğer yöne bakıyor, bende normal yoluma devam ediyorum. Fakat bu yarım saniye içinde oluyor. Benim tarafa hiç bakmadan birden yola çıktı ve benim ters istikametime doğru dönmek üzere. Bende ani bir direksiyon hareketi ile onun arkasına dolaştım. Frenle dururmuydum emin değilim çünkü aramızda mesafe kalmamıştı ve kafası diğer tarafa bakarak çıktı sürücü. Doğal olarak arkasından dolaşırken frende yaptım ve durdum. Utanmasa bana neden yol vermedin diyecek. Neyse sürücü sonra doğru olanı yaptı ve yoluna devam etti ve bende. (eğer karşı taraf olayı germeye çalışmazsa bende orta yolu bulmaya çalışırım)
 Ama anlam verilemeyen şu oluyo; yanlış birşey yapıldığı halde insan neden ilk olarak kendini savunma durumuna geçer?
 Haksız olan, yanlış yapanda aklı ve gururu ile pardon diyebilmesi lazım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi

Yazının geçtiği başlıkta ''Moderatöre Bildir'' i kullandınız mı?

Sizlerin yönetici olarak gereken uyarı ve ilgiyi gösterdiğinizden emin olduğum için, olayların daha fazla ateşlenip uzamasını istemedim.Bu nedenle ''Moderatöre Bildir' i kullanmadım.
   Bilhassa İstanbul'da karşılaştığımız, olağan sürücü davranışlarından biri sizin de karşınıza çıkmış.Neyse ki, şahıs yoluna devam etmiş ve kendini haklı çıkarmaya çalışmamış.

Düşüncelerle karşılaşınca,zayıflar korkar,aptallar karşı gelir,akıllılar karar verir,ustalar da yönetir.
''Mme Jeanne Roland''

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
Ben ara sıra verilen açıklamalara bakıp garip olan tokatları siliyordum, ama şimdi herkes açıklamaları görebildiği için bu işlem kolaylaşacaktır. Ayrıca tabi tokatlarken de üyeler bir kez daha düşünecektir :)
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 120 bg 290 Nm D-4D
  • 4 kere teşekkür edildi
bu tarz unvanlandırma şekilleri her forumda var ve bir zaman sonra bu unvanlar hayal edemeyeceğiniz kadar artış gösteriyor siteye üye olan kişilerle ve bir sonraki aşamada rep to rep olayı daha sonraki aşama rep kralı olmak daha sonraki aşama kavga döğüş tartışma Son aşama ise Adminin bu uygulamayı kaldırması :)

o yüzden pek sallanası bir durum değil kanımca aklıma mantığıma yatmayan bir şeyi  saygı ve mantık kuralları içinde sonuna kadarda tartışırım hiçte çekinmem ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi

bu tarz unvanlandırma şekilleri her forumda var ve bir zaman sonra bu unvanlar hayal edemeyeceğiniz kadar artış gösteriyor siteye üye olan kişilerle ve bir sonraki aşamada rep to rep olayı daha sonraki aşama rep kralı olmak daha sonraki aşama kavga döğüş tartışma Son aşama ise Adminin bu uygulamayı kaldırması :)
o yüzden pek sallanası bir durum değil kanımca aklıma mantığıma yatmayan bir şeyi  saygı ve mantık kuralları içinde sonuna kadarda tartışırım hiçte çekinmem ;)

Selam Sinan bey,
Sırf muhabbet olsun diye yazıyorum yanlış anlamayın.Bu konular herkesi ilgilendirdiği için basit gibi görünse de önemli detayları var.
  Tokatlama ve alkış ünvanlandırma değildir.Bildiğiniz gibi ünvan bir eğitim, kariyer veya bir tecrübe  sonucunda elde edilir.Buradaki tokatlama ve alkış, yönetimin koyduğu bir değerleme veya onure etme biçimidir.Güldüreni alkışlarız,güzel söz söyleyeni alkışlarız. Ağzımızı açsak alkışlarlar.Bir çok örnek verebiliriz. Tokatlamaya gelince ; Alkış kadar kolaymı? Her önümüze geleni tokatlayabilirmiyiz.Çok önemli nedeni olması gerekir.Kendimizi savunacak hiçbir tezimiz olmamalı.Neticede; Alkış ve tokat birbirinden çok iyi ayrılmalıdır.Gerçek yaşamda da sınırlarını çok iyi çizmek gerekir.
   ''O yüzden pek sallanası durum değil kanımca'' diyorsunuz.Bu söze katılmıyorum.Nerede olursa olsun, ister kamusal alanda, ister iş yerinde, konulan kurallara katılmak ve uymak zorundayız.Bunun aksini söylemek pek mümkün değil.Ben katılmıyorum derseniz; İşine gelirse arkadaş derler ve kapıyı gösterirler.
  '' mantığıma yatmayan bir şeyi saygı ve mantık kuralları içinde sonuna kadar  tartışırım hiç de çekinmem'' Sözünüze katılıyorum.Ancak konulan kesin kurallar varsa bunları tartışmak zaten saygı ve mantık kurallarına ters düşebilir.
   Saygısız ve sevgisiz yaşayan insanlar bu dünyada yalnız kalmaya mahkumdur.Saygı ve sevgi aileden başlar.Saygı olmazsa sevgi hiç olmaz.Birbirimize ne kadar saygı gösterirsek  sevgimiz ve bağlılığımız o derece artar.

''Mme Jeanne Roland''

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 120 bg 290 Nm D-4D
  • 4 kere teşekkür edildi
Sayın kemal bey sizi anlıyorum ama ben 2004 den beri bu ve benzeri forumlarda karşılaştığım durumu anlattım toplasanız 20 bin mesaj atmışımdır :)  ve ne yazıkki layıkıyla kullanılan özellikler olmadığını söyledim ilerleyen zamanlarda dediğimi anlarsınız...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
  Sinan bey,
Attığınız mesajların içeriğini bilmiyorum. Ama sayısal anlamda tecrübenize saygı gösteriyorum.Mühim olan seviyeli muhabbet olsun.İlerleyen zamanlar hepimize güzel şeyler göstersin. :)

''Mme Jeanne Roland''

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 120 bg 290 Nm D-4D
  • 4 kere teşekkür edildi
burda reklamını yapmiyim ama modifiye üzerine bir forumda aktif olarak yazıyorum. hepsi teknik bilgi içermıyor elbette :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
  Bence burada hepimizin sayesinde yukarıdaki satırlarda geçen saygı başarılmıştır ve bunun trafikteki diğer arkadaşlara da örnek olmasını dilerim. Hatta belli bir alt yapıyı oturtabilirsek bunu bizzat forum olarak ve hep beraber aktif bir kampanya ile yapabiliriz de sanırım. Biraz gayret gerekebilir ancak bunu başarır isek, trafikte kaç kişinin ve yakınlarının üzülmesini önleyebileceğimizi ve bunun oluşturacağı haklı gururu düşünün.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
  Evet Kemal abinin dediği bu konuyu gayet iyi hatırlıyorum.Yapılanın yanlış oldugunu bende Kemal ve Hakan abilerde bizzat belirtmiştiler.Malum kişinin babasınıda bu yanlışa artık izin vermemesini dile getirmiştik.Kemal abiye ver yansın eden arkadaşım sonra ki günlerde bilmem kaç km hız ile giderken kaldırıma çıkmışta aracın neresine ne olmuş diye bir yazı yazmıştı..Kemal abinin demek istediğini acaba o gün anladımı ve hatırladımı.
  Daha pazar günü Ankara şaşmaz inişinde kamyon takla atıp bir aracı preslemiş hale getirmişti.Nedeni de yağan kara rağmen yapılan hız,kontrolden çıkan kamyon,ezilen bir otomobil ve belkide ölü....Daha başka bir şey de söylemek istemiyorum...
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 120 bg 290 Nm D-4D
  • 4 kere teşekkür edildi
bazı admin arkdaşlar kendilerine atılan tokatları silme yluna gidiyor. Madem hazmedemiyorsun yorumuna katılmamızı o zaman niye demokrat gibi davranıyorsunuz sayıp Alper Bey? Şakşakcılara prim veren bi platformun bana düzgün bir açıklama yapmasını bekliyorum!!!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
agresif magresif ..durun arkadaşlar. sizin buluşmalarda bööle mi geçiyo yoksa. kocaeli buluşması renkli geçti.2 yaralı var falan..gençler yeni kasaları kafa kafaya çarpiştırdı falan.
 boşverin forumdur ..sözler gelip geçicidir. fazla alıngan olmayalım güzel kardeşlerim. itibar tokat çok da önemli değil. :P

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
bazı admin arkdaşlar kendilerine atılan tokatları silme yluna gidiyor. Madem hazmedemiyorsun yorumuna katılmamızı o zaman niye demokrat gibi davranıyorsunuz sayıp Alper Bey? Şakşakcılara prim veren bi platformun bana düzgün bir açıklama yapmasını bekliyorum!!!
Tokatlama görüşe katılmama aracı değildir, kurallara uymayanları uyarma aracıdır. Görüşüme katılmıyorsanız demokratik olarak cevap bırakabilirsiniz. Hangi demokraside görüşe katılmayınca kişiye tokat atılıyor? Ayrıca açıklama belirtilmeden bırakılan tokatlar silinecektir, birçok tokat veya alkışınızda açıklama yazmamışsınız, lütfen yazmaya gayret edin.
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 120 bg 290 Nm D-4D
  • 4 kere teşekkür edildi
Madem Tokatlama butonu kural ihlali yapanları moderatöre bildirme amaçlı kullanılılıyor  bir üyeyi Alışladığımız zaman takdire laik olduğuna siz mi karar veriyorsunuz ? . Açıklama kısmındaki uyarınız için teşekkürler ayrıca dikkat ederim bundan sonra...