Gönderen Konu: Recovery formatlama  (Okunma sayısı 2398 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 140
  • Model Yılı: '03
  • 33 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
Recovery formatlama
« : Eylül 05, 2015, 09:30:52 »
Arkadaslar bugün samsung laptoba format atmayi dusunuyorum ancak soyle bir sorun var ben format atarken recovery i de bastan olsun istiyorum win 7 yüklü nasil yapabilirim
2003 CoRoLLa TeRRa 1.6 VVT-İ

Toyota Club Türkiye

Recovery formatlama
« : Eylül 05, 2015, 09:30:52 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: C-HR
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 15000
  • Model Yılı: '17
  • 108 kere teşekkür etti
  • 148 kere teşekkür edildi
Ynt: Recovery formatlama
« Yanıtla #1 : Eylül 05, 2015, 11:54:09 »
Arkadaslar bugün samsung laptoba format atmayi dusunuyorum ancak soyle bir sorun var ben format atarken recovery i de bastan olsun istiyorum win 7 yüklü nasil yapabilirim
recovery baştan olsun cümlesini biraz açıklar mısınız?  Belki yardımcı olabilirim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Scientia Dux Vitae Certissimus
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 38000
  • Model Yılı: '21
  • 2116 kere teşekkür etti
  • 3164 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Eylül 05, 2015, 13:32:55 »
Recovery zaten gerekli program ve sürücülerin yüklü halinin HDD'de yedekte bulunmasıdır.
Başlatırken bir tuş kombinasyonu vardır f12 olabilir, hatırlamıyorum. Oradan recovery yi başlatarak temiz kurulum sağlarsınız.
Temiz kurulumu sağladıktan sonra windows 10'a geçebilirsiniz, daha hızlı. Windows 10'da da temiz kurulum (format) yapmak zorunda değilsiniz, resetleyerek tüm sistemi temizleyebiliyorsunuz.
Dacia Duster 1.3 TCE EDC Comfort 2021 model (2023-...) 38bin km- ...
Dacia Sandero Stepway 0.9 TCE Easy-R 2017 model (2021-2023) 32bin km-56bin km
Toyota Corolla 1.6 Multidrive S 2019 model (2019-2021) 0 km-23bin km.
Mazda 3 1.6 Touring 2010 model (2015-2019) 96bin km-171bin km Toyota Yaris 1.3 Terra 2007 model (2013-2015) 55bin-91bin km.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 140
  • Model Yılı: '03
  • 33 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Eylül 11, 2015, 22:40:19 »
recovery baştan olsun cümlesini biraz açıklar mısınız?  Belki yardımcı olabilirim.

abi şimdi bazen recovery yapıyorum sistem de hata var galiba birde eski programlar yükleniyor ondan yapmak istedim de

Mesaj Birleştirildi: Eylül 11, 2015, 22:41:41
Recovery zaten gerekli program ve sürücülerin yüklü halinin HDD'de yedekte bulunmasıdır.
Başlatırken bir tuş kombinasyonu vardır f12 olabilir, hatırlamıyorum. Oradan recovery yi başlatarak temiz kurulum sağlarsınız.
Temiz kurulumu sağladıktan sonra windows 10'a geçebilirsiniz, daha hızlı. Windows 10'da da temiz kurulum (format) yapmak zorunda değilsiniz, resetleyerek tüm sistemi temizleyebiliyorsunuz.

abi recovery yapmak la format atmak arasındaki fark nedir ? ben sistem komple yenilensin istiyorun recovery yaptıgımda mesela önceden otomatik ekran kartı yüklenirdi simdi ise olmuyor o işi çözemedim
2003 CoRoLLa TeRRa 1.6 VVT-İ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Scientia Dux Vitae Certissimus
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 38000
  • Model Yılı: '21
  • 2116 kere teşekkür etti
  • 3164 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Eylül 11, 2015, 22:47:30 »
abi şimdi bazen recovery yapıyorum sistem de hata var galiba birde eski programlar yükleniyor ondan yapmak istedim de

abi recovery yapmak la format atmak arasındaki fark nedir ? ben sistem komple yenilensin istiyorun recovery yaptıgımda mesela önceden otomatik ekran kartı yüklenirdi simdi ise olmuyor o işi çözemedim

Ekran kartının en son güncel driver ını indir. Bulunsun kenarda. Onu yükle oldu bitti işte.
Win10 a yükselt sonra format atmak istediğinde sistem yenile yaparsın. İlk günkü formatlanmış haline döndürür.
Dacia Duster 1.3 TCE EDC Comfort 2021 model (2023-...) 38bin km- ...
Dacia Sandero Stepway 0.9 TCE Easy-R 2017 model (2021-2023) 32bin km-56bin km
Toyota Corolla 1.6 Multidrive S 2019 model (2019-2021) 0 km-23bin km.
Mazda 3 1.6 Touring 2010 model (2015-2019) 96bin km-171bin km Toyota Yaris 1.3 Terra 2007 model (2013-2015) 55bin-91bin km.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 108 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Eylül 12, 2015, 10:49:45 »

recovery önceden yüklenmiş bir yedeklemeyi geri yüklemektir. firmalar bilgisayarları satışa sunmadan önce sürücülerin ve promosyon programların yüklü olduğu böyle bir yedek bölüm oluştururlar ve bunu harddiske kaydederler. siz recovery ile geri yükleme yaptığınızda bu yedeği geri yüklersiniz.
format ise sistemin silinip komple sıfırdan kurulmasıdır. bunu windows yüklü bir bootable cd ile ya da eğer bilgisayarınız destekliyorsa windows yüklü bootable usb üzerinden yapabilirsiniz. windows 8 ve windows 10 gibi yeni nesil işletim sistemleri bunu kendileri de yapabiliyorlar ancak kendiniz formatlarsanız daha çabuk biter. siz format atarken recovery bölümünü silmiş ya da biçimlendirmişseniz artık geri yükleme yapamazsınız. size tavsiyem bilgisayarı formatlayıp (format sırasında harddiski mutlaka biçimlendirin ki eski yükleme kalıntıları ve silinsin. dosyalarınızı yedeklemezseniz onlar da silinir unutmayın.) tüm sürücü ve ihtiyacınız olan programları kurduktan sonra Windowsun içerisindeki yedekleme ve geri yüklemeden kendi recovery yedeğinizi cd ya da harddiske kaydetmeniz. böylece bir problem anında bu yedekten recovery yapabilirsiniz. böylece her defasında format atmak zorunda kalmazsınız.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 103000
  • Model Yılı: '12
  • 1003 kere teşekkür etti
  • 1011 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Eylül 12, 2015, 11:53:29 »
Arkadaşlar bilgisayar konusunda sorularınızın cevaplarını bulabileceginiz çok güzel bir site üye olursanız sorularınızada cevap veriliyor.

http://www.enpedi.com/
Toyota avensis 1.6 elegant 2006 Tüplü
Toyota avensis 1.6 elegant extra 2012 BRC Tüplü

Öleceğiz birgün, gömecekler. Birkaç gün övecekler, sonra kalan malını bölecekler; Hatta memnun kalmayıp üstüne birde sövecekler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • Model Yılı: -
  • 32 kere teşekkür etti
  • 201 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Eylül 12, 2015, 13:05:03 »
Biraz toparlamak gerekirse;

1: Sakın ola Windows 10'a temiz forma atmayın.Eğer USB veya CD yolu ile sıfırdan Windows 10 kurarsanız lisansı etkinleştiremezsiniz. Tekrardan  yükseltme yapmanız gerekir.

2: Recovery  bilgisayarın Hard diski içinde  bulunan çalıştırıldığında bilgisayarı o bölümü temel alarak formatlayan bölümün ismidir. Eğer Recovery format atarsanız bilgisayarı ilk aldığınız güne döndürür.Bunun  iyi yanı Format için herhangi bir CD DVD yada USB bellek ile yükleme , driver ve ek program kurmayı hemen hemen gerektirmez. Kötü yanı ise Recovery  bilgisayarın yaşınada bağlı olarak eski driver (sürücü) ve Bloatware denilen Windows harici şirketlerin kendi sunduğu programların eski versiyonlarını barındırır.Örneğin 3 yaşındaki bir bilgisayarın Recoveri bölümündeki ekran kartı driver'i 3 yıllıktır.Size gereken ise güncel sürümdür. iki seçenek arasındaki tercih şahsızına kalmış.

3:Recovery den kurulum bilgisayardan bilgisayara değişen şekilde recoveri tuşuna bağlıdır.Bu tuş  F9 F12 ESC olabildiği gibi Lenovo bilgisayarlarda Novo tuşu denilen ayrı bir recoveri tuşu ile yapılıyor.Bilgisayarınızın kitapçığına bakarak yada internetten modeline bakarak hangi tuşla recoveriyi başlatacağınızı bulabilirsiniz.

4:Recoveryi ile  uğraşmak istemiyorsanız bilgisayarınızı en güncel hale getirdikten sonra (sürücüleri ,programları v.s kurunca) sistem geri yüklemeyi aktif edin.Bir nevi format gibidir.Bilgisayarınızı sistem geri yüklemeyi aktif ettiğiniz tarihe geri dönderir.Yükleme v.s ile uğraşmazsınız. Bunun kötü yanı ney derseniz oda bazı virüslerin sistem geri yükleme ilede silinememesidir ama ufak tefek aksaklıkları için kullanılacak basit bir yoldur.

5:Tavsiyem 4 gb lik bir Flash bellek bulup buna Windows 7 Windows 8 veya Windows 8.1  kuracak şekilde hazırlatıp veya hazırlayıp bir köşede saklamanız.Biraz emek ister ama temiz kurulum en sağlıklısıdır.Tabi buna Windows 10 dahil değil.Windows 10 yükseltmesi yaptıysanız yada yeni aldığınız bilgisayar Windows 10 yüklü geldiyse format ile uğraşmanıza gerek yok.Zaten Windows 10 içinde Sıfırlama denilen bir seçenek var ve bu sayede ister temiz ister sürücüleri ve dosyaları saklayarak format atabilirsiniz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 108 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Eylül 12, 2015, 13:12:31 »
Biraz toparlamak gerekirse;

1: Sakın ola Windows 10'a temiz forma atmayın.Eğer USB veya CD yolu ile sıfırdan Windows 10 kurarsanız lisansı etkinleştiremezsiniz. Tekrardan  yükseltme yapmanız gerekir.

2: Recovery  bilgisayarın Hard diski içinde  bulunan .alıştırıldığında bilgisayarı o bölümü temel alarak formatlayan bölümün ismidir. Eğer Recovery format atarsanız bilgisayarı ilk aldığınız güne döndürür.Bunun  iyi yanı Formt için herhangi bir CD DVD yada USB bellek ile yükleme gerektirmez ve diriver ve ek program kurmayı hemen hemen gerektirmez. Kötü yanı ise Recovery  bilgisayarın yaşınada bağlı olarak eski driver (sürücü) ve Bloatware denilen Windows harici şirketlerin kendi sunduğu programların eski versiyonlarını barındırır.Örneğin 3 yaşındaki bir bilgisayarın Recoveri bölümündeki ekran kartı driver'i 3 yıllıktır.Size gereken ise güncel sürümdür. iki seçenek arasındaki tercih şahsızına kalmış.

3:Recovery den kurulum bilgisayardan bilgisayara değişen şekilde recoveri tuşuna bağlıdır.Bu tuş  F9 F12 ESC olabildiği gibi Lenovo bilgisayarlarda Novo tuşu denilen ayrı bir recoveri tuşu ile yapılıyor.Bilgisayarınızın kitapçığına bakarak yada internetten modeline bakarak hangi tuşla recoveriyi başlatacağınızı bulabilirsiniz.

4:Recoveryi ile  uğraşmak istemiyorsanız bilgisayarınızı en güncel hale getirdikten sonra (sürücüleri ,programları v.s kurunca) sistem geri yüklemeyi aktif edin.Bir nevi format gibidir.Bilgisayarınızı sistem geri yüklemeyi aktif ettiğiniz tarihe geri dönderir.Yükleme v.s ile uğraşmazsınız. Bunun kötü yanı ney derseniz oda bazı virüslerin sistem geri yükleme ilede silinememesidir ama ufak tefek aksaklıkları için kullanılacak basit bir yoldur.

5:Tavsiyem 4 gb lik bir Flash bellek bulup buna Windows 7 Windows 8 veya Windows 8.1  kuracak şekilde hazırlatıp veya hazırlayıp bir köşede saklamanız.Biraz emek ister ama temiz kurulum en sağlıklısıdır.Tabi buna Windows 10 dahil değil.Windows 10 yükseltmesi yaptıysanız yada yeni aldığınız bilgisayar Windows 10 yüklü geldiyse format ile uğraşmanıza gerek yok.Zaten Windows 10 içinde Sıfırlama denilen bir seçenek var ve bu sayede ister temiz ister sürücüleri ve dosyaları saklayarak format atabilirsiniz.
ben win 8.1 yüklü bilgisayarı 10 a yükselttim sonra da win 10 üzerinden sıfırlama yaptım 8.1 e döndü. tekrar yükseltmek zorunda kaldım. anlattığınız sebeplerden ötürü usb kurulumu da yapamıyorum. core i7 ve 16 gb ram ileyeterli performansı alamıyorum bu yüzden.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 32 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Eylül 12, 2015, 13:21:30 »
ben win 8.1 yüklü bilgisayarı 10 a yükselttim sonra da win 10 üzerinden sıfırlama yaptım 8.1 e döndü. tekrar yükseltmek zorunda kaldım. anlattığınız sebeplerden ötürü usb kurulumu da yapamıyorum. core i7 ve 16 gb ram ileyeterli performansı alamıyorum bu yüzden.

Esat Bey;

Zan ederim siz Recoveryden çalıştırdınız  yoksa normal şartlarda  Başlat -ayarlar-Güncelleştirme ve güvenlik-(sol menüde) kurtarma  yolunu  izlerseniz SIFIRLAMA ve gelişmiş başlangıç seçeneklerine ulaşmanız  ve ordanda sıfırlamayı  çalıştırmanız halinde tekrar Windows 10 kurması lazım.

Windows 10 yükseltmesi Recoveriyi değiştirmediği için tuş kombinasyonu ile başlatırsanız Windows 8.1kurar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 108 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Eylül 12, 2015, 13:24:55 »
Esat Bey;

Zan ederim siz Recoveryden çalıştırdınız  yoksa normal şartlarda ( Başlat -ayarlar-Güncelleştirme ve güvenlik-(sol menüde) kurtarma  yolunu  izlerseniz SIFIRLAMA ve gelişmiş başlangıç seçeneklerine ulaşmanız  ve ordanda sıfırlamayı  çalıştırmanız halinde tekrar
yok direkt olarak dediğiniz yerden yaptım ama 8.1 e döndü her şeyi kaldır dediğim için bir kaç saat beklemem de cabası.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 32 kere teşekkür etti
« Yanıtla #11 : Eylül 12, 2015, 13:26:38 »
yok direkt olarak dediğiniz yerden yaptım ama 8.1 e döndü her şeyi kaldır dediğim için bir kaç saat beklemem de cabası.

Bilgisayarın marka ve modeli nedir?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 108 kere teşekkür etti
« Yanıtla #12 : Eylül 12, 2015, 13:29:44 »
Bilgisayarın marka ve modeli nedir?