0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Arkadaslar bugün samsung laptoba format atmayi dusunuyorum ancak soyle bir sorun var ben format atarken recovery i de bastan olsun istiyorum win 7 yüklü nasil yapabilirim
recovery baştan olsun cümlesini biraz açıklar mısınız? Belki yardımcı olabilirim.
Recovery zaten gerekli program ve sürücülerin yüklü halinin HDD'de yedekte bulunmasıdır.Başlatırken bir tuş kombinasyonu vardır f12 olabilir, hatırlamıyorum. Oradan recovery yi başlatarak temiz kurulum sağlarsınız. Temiz kurulumu sağladıktan sonra windows 10'a geçebilirsiniz, daha hızlı. Windows 10'da da temiz kurulum (format) yapmak zorunda değilsiniz, resetleyerek tüm sistemi temizleyebiliyorsunuz.
abi şimdi bazen recovery yapıyorum sistem de hata var galiba birde eski programlar yükleniyor ondan yapmak istedim de Mesaj Birleştirildi: Eylül 11, 2015, 22:41:41abi recovery yapmak la format atmak arasındaki fark nedir ? ben sistem komple yenilensin istiyorun recovery yaptıgımda mesela önceden otomatik ekran kartı yüklenirdi simdi ise olmuyor o işi çözemedim
Biraz toparlamak gerekirse;1: Sakın ola Windows 10'a temiz forma atmayın.Eğer USB veya CD yolu ile sıfırdan Windows 10 kurarsanız lisansı etkinleştiremezsiniz. Tekrardan yükseltme yapmanız gerekir.2: Recovery bilgisayarın Hard diski içinde bulunan .alıştırıldığında bilgisayarı o bölümü temel alarak formatlayan bölümün ismidir. Eğer Recovery format atarsanız bilgisayarı ilk aldığınız güne döndürür.Bunun iyi yanı Formt için herhangi bir CD DVD yada USB bellek ile yükleme gerektirmez ve diriver ve ek program kurmayı hemen hemen gerektirmez. Kötü yanı ise Recovery bilgisayarın yaşınada bağlı olarak eski driver (sürücü) ve Bloatware denilen Windows harici şirketlerin kendi sunduğu programların eski versiyonlarını barındırır.Örneğin 3 yaşındaki bir bilgisayarın Recoveri bölümündeki ekran kartı driver'i 3 yıllıktır.Size gereken ise güncel sürümdür. iki seçenek arasındaki tercih şahsızına kalmış.3:Recovery den kurulum bilgisayardan bilgisayara değişen şekilde recoveri tuşuna bağlıdır.Bu tuş F9 F12 ESC olabildiği gibi Lenovo bilgisayarlarda Novo tuşu denilen ayrı bir recoveri tuşu ile yapılıyor.Bilgisayarınızın kitapçığına bakarak yada internetten modeline bakarak hangi tuşla recoveriyi başlatacağınızı bulabilirsiniz.4:Recoveryi ile uğraşmak istemiyorsanız bilgisayarınızı en güncel hale getirdikten sonra (sürücüleri ,programları v.s kurunca) sistem geri yüklemeyi aktif edin.Bir nevi format gibidir.Bilgisayarınızı sistem geri yüklemeyi aktif ettiğiniz tarihe geri dönderir.Yükleme v.s ile uğraşmazsınız. Bunun kötü yanı ney derseniz oda bazı virüslerin sistem geri yükleme ilede silinememesidir ama ufak tefek aksaklıkları için kullanılacak basit bir yoldur.5:Tavsiyem 4 gb lik bir Flash bellek bulup buna Windows 7 Windows 8 veya Windows 8.1 kuracak şekilde hazırlatıp veya hazırlayıp bir köşede saklamanız.Biraz emek ister ama temiz kurulum en sağlıklısıdır.Tabi buna Windows 10 dahil değil.Windows 10 yükseltmesi yaptıysanız yada yeni aldığınız bilgisayar Windows 10 yüklü geldiyse format ile uğraşmanıza gerek yok.Zaten Windows 10 içinde Sıfırlama denilen bir seçenek var ve bu sayede ister temiz ister sürücüleri ve dosyaları saklayarak format atabilirsiniz.
ben win 8.1 yüklü bilgisayarı 10 a yükselttim sonra da win 10 üzerinden sıfırlama yaptım 8.1 e döndü. tekrar yükseltmek zorunda kaldım. anlattığınız sebeplerden ötürü usb kurulumu da yapamıyorum. core i7 ve 16 gb ram ileyeterli performansı alamıyorum bu yüzden.
Esat Bey;Zan ederim siz Recoveryden çalıştırdınız yoksa normal şartlarda ( Başlat -ayarlar-Güncelleştirme ve güvenlik-(sol menüde) kurtarma yolunu izlerseniz SIFIRLAMA ve gelişmiş başlangıç seçeneklerine ulaşmanız ve ordanda sıfırlamayı çalıştırmanız halinde tekrar
yok direkt olarak dediğiniz yerden yaptım ama 8.1 e döndü her şeyi kaldır dediğim için bir kaç saat beklemem de cabası.
Bilgisayarın marka ve modeli nedir?