0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
iyi dilekler için teşekkür ederim. aracı aldığımda yağını değiştirmiştim ama son 1 yıldır motor sesi ile artan bir ses vardı. boşta gaz verince bir miktar ses vardı ama önemsemedim. 4 vitesde 2000 devirde ve 5. vites de tam 105 kmh hızda biraz ses geliyordu. onun dışında 1. vitesde hep ses var. bugünlerde 2. vitesde yapmaya başladı. her türlü denemeye açığım. dişli sistemi bozulmamışsa ben 4 bilyasını değişmeye razıyım. tanesi 100 tl. işçilik falan derken 1000 lirayı yine bulur. baskı balata ve aks falan aldım. belki yarın açabilirim şanzumanı. debriyaj değişince akslara bilyalara bir de ben bakacağım. usta " eski arabadır yapar okadar " diyor. çok mantıksız. ses varsa sorun da var. üstelik az değil gürül gürül maaşallah..beni bilirsiniz ses olunca akan sular durur bende. elden birşey gelmemesi kötü. çok itinalı kullandığımı vites geçişinde bile aragazı verdiğimi söyleyeyim. yinede başımıza geldi.
boşta iken ses yapıyorsa muhtemelen prizdirek bilyası bozuktur. yolda viteslerde yaparsa yine bilye arızasıdır, dişlilerde arıza olsa çok kötüses yapar , en iyisi şanzımanı devamlı resim çekerek sökmek ve bilyaları güzelce kontrol etmek, bilyaları numaralarına göre bilya ıdan alırsan çok daha ucuza mal olur, kolay gelsin.
Tam otomatik şanzıman mı abi? Eğer içindeki süzgeç değiştirilmediyse 300bin km. sonrasındaki metal çapaklar fazlalaşarak sıkıntı yaratmış olabilir. Bir de şanzıman yağı değişimi aksatıldıysa önceden bunun da etkisiyle çapaklar fazlalaşmış olabilir.Belirli devirlerde geliyorsa V kayış avarelerinden de şüphelenebilirsin.