Gönderen Konu: İlk Marşta Çalışmama sorunu  (Okunma sayısı 30590 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 256000
  • Model Yılı: '03
  • 9 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
Ynt: İlk Marşta Çalışmama sorunu
« Yanıtla #40 : Ekim 23, 2015, 05:40:45 »
Sorun çözülmezse aracı direk Japonya'ya sürerim artık  :olu:
"Toyota Corolla 2003 1.6 Sol Otomatik Granit gri"

Arka koltukta oturan dış kapı mandalının dışarıya verdiği patron imajı ..

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #40 : Ekim 23, 2015, 05:40:45 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Scientia Dux Vitae Certissimus
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 38000
  • Model Yılı: '21
  • 2116 kere teşekkür etti
  • 3162 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #41 : Ekim 23, 2015, 13:55:19 »
Sorun çözülmezse aracı direk Japonya'ya sürerim artık  :olu:

Vanadan kapattıktan sonra benzinde sürdünüz fakat, aküyü resetlemiş miydiniz? Akü resetlenmediyse motorun orjinal ayarlarına gelmesi vakit alabiliyor, bu nedenle en hızlı yöntem akü resetleme. Eğer olmadıysa buji,bobin ve subaplardan şüphelenilebilir.
Dacia Duster 1.3 TCE EDC Comfort 2021 model (2023-...) 38bin km- ...
Dacia Sandero Stepway 0.9 TCE Easy-R 2017 model (2021-2023) 32bin km-56bin km
Toyota Corolla 1.6 Multidrive S 2019 model (2019-2021) 0 km-23bin km.
Mazda 3 1.6 Touring 2010 model (2015-2019) 96bin km-171bin km Toyota Yaris 1.3 Terra 2007 model (2013-2015) 55bin-91bin km.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Honda CRV 1.5 Turbo Executive-Life Style
  • Araç: ---
  • Kilometre: 63000
  • Model Yılı: '20
  • 2023 kere teşekkür etti
  • 2545 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #42 : Ekim 23, 2015, 21:00:15 »
LPG sistemi olan motorlarda subap erimesi-yamulması gerçekleştiğinden ilk soğuk çalıştırmalarda yeterli kompresör oluşmadığından tipik bu aynı sorun oluşur, daha ileri safhalarında ise sekman-piston erimesidir.

Bu tip arıza, Toyota motorlarında sadece benzin kullanıldığında 1 milyon km sonucunda oluşur.
Lastikler: Michelin Latitude Cross M+S (dört mevsim)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Vazgeçemeyeceğiniz bir ilişki; TOYOTA! -
  • Kilometre: 140000
  • Model Yılı: '06
  • 836 kere teşekkür etti
  • 836 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #43 : Ekim 23, 2015, 22:19:03 »
Olay LPG regülatöründe veya LPG enjektörlerinde, başka bir şeyde değil.

Aynı problem 1,5 yıl önce bende de çıkmıştı. 150,00 TL vererek enjektör tamir takımlarını yenilettim problem kalmadı.
1.6 VVT-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: -
  • 66 kere teşekkür etti
  • 254 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #44 : Ekim 24, 2015, 23:53:51 »
Olay LPG regülatöründe veya LPG enjektörlerinde, başka bir şeyde değil.

Aynı problem 1,5 yıl önce bende de çıkmıştı. 150,00 TL vererek enjektör tamir takımlarını yenilettim problem kalmadı.
Aynı sorunla karşı karşıyayım lpg regületörü emme manifolduna gaz sızdırıyor denemek için akşamdan lpg map sensörünün hortumunu söktüm tabi aracı lpg de stop ettim sabah tek marşta çalıştı.Böylece lpg regületörünün diyaframında kaçak olduğunu tespit ettim.Daha önceden de benzinde stop ederek lpg sisteminden kaynaklandığını anlamıştım zaten.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '20
  • 252 kere teşekkür etti
  • 711 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #45 : Ekim 25, 2015, 10:03:57 »
Aynı sorunla karşı karşıyayım lpg regületörü emme manifolduna gaz sızdırıyor denemek için akşamdan lpg map sensörünün hortumunu söktüm tabi aracı lpg de stop ettim sabah tek marşta çalıştı.Böylece lpg regületörünün diyaframında kaçak olduğunu tespit ettim.Daha önceden de benzinde stop ederek lpg sisteminden kaynaklandığını anlamıştım zaten.

gaz kesici arızalı yani ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 66 kere teşekkür etti
« Yanıtla #46 : Ekim 25, 2015, 10:24:19 »
gaz kesici arızalı yani ?
Gaz kesici arızalı değil gaz kesici regületör yani gaz beyninden önce ayrı o gazı kesiyor fakat gaz kesiciden sonra filitre ve borularda kalan basınçlı gaz regületörün çatlak diyaframından emme manifolduna sızıyor daha sonra sabah ilk marşta benzinde gelince hem benzin hem gaz zengin karışım oluyor ve araç boğuluyor eski karbüratörlü araçlarda stop halindeyken gaz pedalına bir kaç defa basınca yaşanan durum gerçekleşiyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '15
  • 4 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #47 : Ekim 25, 2015, 11:57:05 »
Aynı sorunla karşı karşıyayım lpg regületörü emme manifolduna gaz sızdırıyor denemek için akşamdan lpg map sensörünün hortumunu söktüm tabi aracı lpg de stop ettim sabah tek marşta çalıştı.Böylece lpg regületörünün diyaframında kaçak olduğunu tespit ettim.Daha önceden de benzinde stop ederek lpg sisteminden kaynaklandığını anlamıştim

Mesaj Birleştirildi: Ekim 25, 2015, 12:05:31
Tolga bey, maf sensorunun üstünde soket var onu mu çıkarıp deneyecegiz. Hortumu soktum demissiniz , bu işlemi nasıl yapacağım yardiminiz için tesekkurler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 66 kere teşekkür etti
« Yanıtla #48 : Ekim 29, 2015, 18:30:07 »
Link koyamıyorum nedense anlayamadım ama google ye atiker sıralı sistem beyin arıza tespiti deyin lpgyedek parça sitesinin olduğu kısımda detaylı anlatım var bu konu hakkında resimli.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 4 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #49 : Ekim 30, 2015, 14:59:56 »
Her bir ustadan ayrı bir sorun tespiti var biri öbürünün dediğine öyle olmaz der. Hararet musurunden diyen de var, pompa değişecek diyen de  tüp beyni kaçırıyor diyen de. Bir şey yaptirmadim manifolda giren hortumu çıkarttım oraya tampon yaptı vida ile bir de ecoya giden kaplodaki  sigortayi çıkardı 2 gün böyle dene sorun devam ederse LPG beyninde sorun yok benzin pompa basıncını olceriz dedi son usta. Başka bir üstada LPG enjektorlerinden komple LPG sistemini sokturecektin öyle anlaşılmaz dedi. Yanı bir şey anlamadan sanayiden döndük. Sorun devam ediyor. Hakikaten ya usta yok ya da bize denk gelmedi. Deli gönül böyle bin sonra SAT der. Tolga bey teşekkürler baktım ilgili sayfaya.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 9 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
Ynt: İlk Marşta Çalışmama sorunu (Çözüldü )
« Yanıtla #50 : Kasım 29, 2015, 04:14:53 »
Arkadaşlar uzun bir aradan sonra nihayet işini bilen bir ustaya denk geldim ve asıl sorunun ne benzin pompası ne de diğer kısımlardan olduğunu söyledi. Benzin pompa düzeneğini açıp inceledi ve pompa düzeneğinden yukarı doğru cıkan yerde sadece kücük bir plastik parçanın işlevi bozuldugundan ötürü pompa benzini çekerken aradan kaçırma yapıyordu ve boylece marşa uzun uzun basarak ya da 2-3 kez cevirerek ancak benzin cekebiliyordu. sağolsun ustam benzin pompa düzeneğinin tamamını almaktan alıkoyup ki orjinal fiyatı söyledigine göre 1600 tl civarındaymış o kücük plastiğin aynısını bulup yerine koyup düzeltti.Şimdi araçım çok şükür tek marşta hemen çalışıyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Verso
  • Kilometre: 72000
  • Model Yılı: '11
  • 12 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #51 : Kasım 29, 2015, 05:37:10 »
Pompa degistirilip denenmiş miydi daha önce?
Geçmiş olsun diyelim inşallah tekrar etmez.
Güzel gören güzel düşünür.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 9 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #52 : Aralık 05, 2015, 01:30:17 »
Pompa degistirilip denenmiş miydi daha önce?
Geçmiş olsun diyelim inşallah tekrar etmez.
Pompa değiştirilip denenmişti ama sorun yine devam ediyordu. basit bir plastik parçasından ötürü 1 yıldır strese girmiştim bu yuzden cok şükür çözüldü.. Sağol kardeş

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 4 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #53 : Aralık 06, 2015, 18:18:02 »
Ferit bey geçmiş olsun kurtulmuşsunuz. Benim araç devam ediyor tam olarak değişen parça resimde gosterdigininiz yerdeki parcami bu resmi ustaya gostersek anlar umarım.  Pompa ve daha önce orink dediği bir parça değişmişti bende.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 9 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #54 : Aralık 09, 2015, 01:45:24 »
Ferit bey geçmiş olsun kurtulmuşsunuz. Benim araç devam ediyor tam olarak değişen parça resimde gosterdigininiz yerdeki parcami bu resmi ustaya gostersek anlar umarım.  Pompa ve daha önce orink dediği bir parça değişmişti bende.

Teşekkür ederim Mehmet bey umarım sizde en kısa sürede çözersiniz bu durumu. Ustanın kontrol etmesi gereken marşa basarken, pompadan üst kapaga doğru çıkan kısımda bir kaçak var mı yok mu şahsen biz bu şekilde baktık ustayla benzin pompa düzeneğini arka koltugu cıkarıp baktık ve usta kontol edince marşa basarken gösterdigim kısımda benzin kaçırıyordu . Oysa kücük yuvarlak  bir plastik parçası işlevini yitirmiş benzinde ordan sızıyordu. Ustanıza durumu anlatın anlayacaktır. Bu arada fotograftaki toyotanın benzin pompa düzeneği değildir resim bulamadım acıkcası ve usta yaparken foto cekmek aklıma gelmedi bir anlık malum odaklanınca.Ama ustanın anlayacgından eminim şimdiden kolay gelsin umarım sizinbu sıkıntınız da giderilir tez zamanda gıcık bir durum. bir gelişme kaydedeseniz yazarsınız iyi günler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 4 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #55 : Aralık 09, 2015, 14:48:23 »
Teşekkürler Ferit Bey, Başka işlerden dolayı arizayi otelemistim bu şekilde anlatacam ustaya sonucu mutlaka bildirrim. Baskı balata bitmiş önce onu degistirecegim ilginiz ve duyarlılıginiz için tesekkur ederim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #56 : Aralık 09, 2015, 17:45:31 »
Gecmis olsun, umarim paylasimlarin faydasini gormussunuzdur ve ihtiyaci olanlar da gorecektir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 4 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #57 : Aralık 16, 2015, 14:46:23 »
İki farkli usta son 5 gunluk surede baktı bar ölçüldü bar 2 nin altına düşüyordu dönüş valfinde kaçak var dendi sarıldı beyaz a. Ketenle her açan pompanın bir tarafını sıkıştırıp sarıyor  birinin elinde kalacak. Ustalar Orjinal pompa aldiracaklar ama sorunu cozemeyecekler anlaşılan

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 9 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #58 : Aralık 17, 2015, 23:44:32 »
Gecmis olsun, umarim paylasimlarin faydasini gormussunuzdur ve ihtiyaci olanlar da gorecektir.
Sağolun ziyadesiyle faydasını gördüm umarım yardımcı da olabiliyorumdur.

İki farkli usta son 5 gunluk surede baktı bar ölçüldü bar 2 nin altına düşüyordu dönüş valfinde kaçak var dendi sarıldı beyaz a. Ketenle her açan pompanın bir tarafını sıkıştırıp sarıyor  birinin elinde kalacak. Ustalar Orjinal pompa aldiracaklar ama sorunu cozemeyecekler anlaşılan
Pompanın giriş ya da çıkış kısmında kaçırma olucak ki ustanında dediği gibi dönüş valfindeyse ketenle sarılarak düzelecek iş değil keten içeri hava alır, siyah yuvarlak çevresi 2cm'i geçmeyen plastik bir parça ile o kaçak giderilip sıkıştırılması lazım.
Şöyle bir yöntemde var Mehmet bey, benzin pompası düzeneğini cıkarıp pompayı direk giriş cıkış valfine de bağlayabilir tabi şu zaafı var şamandıra devre dışı kalşacağı için gösterge çalışmayacaktır.Umarım sizinde bir an önce çözülür

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 4 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #59 : Aralık 18, 2015, 10:27:03 »
 :quote author=Ferit ÖZTEKİN (32943) link=topic=69479.msg964674#msg964674 date=1450388672]
 Sağolun ziyadesiyle faydasını gördüm umarım yardımcı da olabiliyorumdur.
 Pompanın giriş ya da çıkış kısmında kaçırma olucak ki ustanında dediği gibi dönüş valfindeyse ketenle sarılarak düzelecek iş değil keten içeri hava alır, siyah yuvarlak çevresi 2cm'i geçmeyen plastik bir parça ile o kaçak giderilip sıkıştırılması lazım.
Şöyle bir yöntemde var Mehmet bey, benzin pompası düzeneğini cıkarıp pompayı direk giriş cıkış valfine de bağlayabilir tabi şu zaafı var şamandıra devre dışı kalşacağı için gösterge çalışmayacaktır.Umarım sizinde bir an önce çözülür
[/quote].    Artık kendim el atacağım yumuşak bir ince lastikle saracagim. Ayrıca yeni aldığım pompa motoru ölçüm yapıla yapıla sesli çalışmaya başladı. Boch marka 5 bar alıp kendim halletmeyehalletmeye çalışacağım. Dönüş valfi sibop gibi birseydi metal o parçayı da degisteregim dedim ama sanayi de bulamadım. Sorun anlaşıldı teşhis konuldu ,artık bir hafta  sonu el atacagim ya elimde kalır servise gider bütün hazne değişir ,ya da yeni bir mesleğin daha olur, :D