Gönderen Konu: İlk Marşta Çalışmama sorunu  (Okunma sayısı 30588 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Scientia Dux Vitae Certissimus
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 38000
  • Model Yılı: '21
  • 2116 kere teşekkür etti
  • 3162 kere teşekkür edildi
Ynt: İlk Marşta Çalışmama sorunu
« Yanıtla #20 : Eylül 12, 2015, 21:09:53 »
Ateşleme bobinlerini kontrol ettirmedim ama ederim hocam

Bujileri değiştirmiştim sadece o kısımda

Orjinal olmayan bujiler ya da zamanı dolmuş bobin de bu problemi yaratabilir.
Dacia Duster 1.3 TCE EDC Comfort 2021 model (2023-...) 38bin km- ...
Dacia Sandero Stepway 0.9 TCE Easy-R 2017 model (2021-2023) 32bin km-56bin km
Toyota Corolla 1.6 Multidrive S 2019 model (2019-2021) 0 km-23bin km.
Mazda 3 1.6 Touring 2010 model (2015-2019) 96bin km-171bin km Toyota Yaris 1.3 Terra 2007 model (2013-2015) 55bin-91bin km.

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Eylül 12, 2015, 21:09:53 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • P R İ N S VSI2- Japan Keihin Corporation
  • Araç: Rav 4
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 220000
  • Model Yılı: '05
  • 572 kere teşekkür etti
  • 511 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Eylül 12, 2015, 21:21:03 »
Benzinde çalışmaması yakıtın yeterli gelemediğinin işareti olabilir ,aracı direk lpgde çalıştırmayı deneyin..Bilmeyenler olabilir lpg seviye kontrol göstergesinin ortasına basarak marş yapabilir direk lpg de çalıştırabilirsiniz bazı sıkıntılı durumlarda...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 256000
  • Model Yılı: '03
  • 9 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Eylül 12, 2015, 21:29:14 »
Benzinde çalışmaması yakıtın yeterli gelemediğinin işareti olabilir ,aracı direk lpgde çalıştırmayı deneyin..Bilmeyenler olabilir lpg seviye kontrol göstergesinin ortasına basarak marş yapabilir direk lpg de çalıştırabilirsiniz bazı sıkıntılı durumlarda...
  Evet ama kesin bir çözüm olmazki sonucta aracı benzinde de kullanmak istersin
Orjinal olmayan bujiler ya da zamanı dolmuş bobin de bu problemi yaratabilir.
Bbujiler orjinal hocam ama bobinleri kontrol ettiricem
"Toyota Corolla 2003 1.6 Sol Otomatik Granit gri"

Arka koltukta oturan dış kapı mandalının dışarıya verdiği patron imajı ..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • P R İ N S VSI2- Japan Keihin Corporation
  • Araç: Rav 4
  • Kilometre: 220000
  • Model Yılı: '05
  • 572 kere teşekkür etti
  • 511 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Eylül 12, 2015, 21:40:05 »
Eğer lpg de direk çalışıyorsa benzin pompası, filtre vb..kontrol ettirirsin..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Sadece Toyota
  • Kilometre: 75000
  • Model Yılı: '13
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Eylül 12, 2015, 21:51:20 »
Yorumları okumadım ama belki bahsi geçmiştir enjektörün. Enjektörler yakıt kaçırabilir servise gidip eski yada kazalı araçtan enjektör takın deneyin bir kaç gün.
Sadece Toyota

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 57000
  • Model Yılı: '04
  • 205 kere teşekkür etti
  • 374 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Eylül 12, 2015, 21:54:54 »
Mevzu  enjektöre benziyor. basınçlarını ölçtürün tek tek sağlıklı sonuc verir.
1)ToyotaCorolla 1996gliAC 181000- 225000km (2013- 2016  )satıldı
2)ToyotaCorolla 2004SOL 57.500km(2015-   )
İnsan, kınadığı yaşamadıkça ölmezmiş. (Hadis-işerif)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Sadece Toyota
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Eylül 12, 2015, 21:55:08 »
Kendinize yol haritası çizin böyle durumlarda. Şöyle düşünmek lazım bu sıkıntılarda. Yakıt yada ateşleme sistemi üzerinden yola çıkmak lazım. Yakıt şamandırası, pompa, enjektör ateşleme sistemi gibi düşünmek lazım...

Mesaj Birleştirildi: Eylül 12, 2015, 21:58:32
Problem bahsettiğimiz yerden gelirse maliyeti yüksek olacaktır. Sakın olaki yan sanayi ne olur diye düşünmeyin çünkü bu konu aracın can damarı gibi

Mesaj Birleştirildi: Eylül 12, 2015, 21:59:43
Kendinize yol haritası çizin böyle durumlarda. Şöyle düşünmek lazım bu sıkıntılarda. Yakıt yada ateşleme sistemi üzerinden yola çıkmak lazım. Yakıt şamandırası, pompa, enjektör ateşleme sistemi gibi düşünmek lazım...
Sadece Toyota

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • ömür nöbettir, nöbete devam...
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #27 : Eylül 15, 2015, 21:34:40 »
Aynı sıkıntı 2003 model 193000 kmde olan corolamda da var. Benzin pompası değişti. Olmadı orijinali yeniden takıldı.  Ateşleme bobini değişti. Yine de 2. Kontağı çevirmede çalışıyor. Sicakken 1. De çalışıyor. Dinlenince 2. De çalışıyor. Direk benzinde calistirdim olmadı LPG de calistirdim olmadı.  Yarın yine gidecegim. Olmazsa ustayi degistireceğim.
TOYOTA COROLLA SOL 2003

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Sadece Toyota
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #28 : Eylül 16, 2015, 21:36:45 »
Hulusi bey yukarıda daha önceki yazılanları test ettiniz mi
Sadece Toyota

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #29 : Eylül 16, 2015, 22:15:28 »
İlk once yakit pompasindan suphelendiler ve motoru degisti. Araba calismadi bilgisayara bagladilar atesleme bobini arizasi cikti. Bobinler degisti. Ama araba dinlenip soguyunca ancak 2. Marşa basmada çalisiyor. İki gün akşam arabayı benzinde bıraktım. Lpg yi de vanasından kapattım. Sabah ilk seferde çalış ti. LPG ciye gittim. Bir şey bulamadılar. Benzin geri dönüş valfinden olabilir dediler. Toyota özel servise gittim. LPG enjektör inden şüphelendiler. Gaz hortumunun bağlantısını kestiler. İki gün sadece ve sadece benzinle test edeceğim.
TOYOTA COROLLA SOL 2003

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
« Yanıtla #30 : Eylül 16, 2015, 23:44:08 »
İlk once yakit pompasindan suphelendiler ve motoru degisti. Araba calismadi bilgisayara bagladilar atesleme bobini arizasi cikti. Bobinler degisti. Ama araba dinlenip soguyunca ancak 2. Marşa basmada çalisiyor. İki gün akşam arabayı benzinde bıraktım. Lpg yi de vanasından kapattım. Sabah ilk seferde çalış ti. LPG ciye gittim. Bir şey bulamadılar. Benzin geri dönüş valfinden olabilir dediler. Toyota özel servise gittim. LPG enjektör inden şüphelendiler. Gaz hortumunun bağlantısını kestiler. İki gün sadece ve sadece benzinle test edeceğim.

LPG regülatör ve enjektörlerini değiştirin. 2sinden birinde bu sorun. Belli ki lpg ile iyi km yapmışsınız, değişmeniz faydanıza olur.
Ah bu lpgciler...
Mazda 3 1.6 Touring 2010 model (2015-2019) 96bin km-171bin km Toyota Yaris 1.3 Terra 2007 model (2013-2015) 55bin-91bin km.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 9 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #31 : Eylül 20, 2015, 06:33:29 »
Aynı sıkıntı 2003 model 193000 kmde olan corolamda da var. Benzin pompası değişti. Olmadı orijinali yeniden takıldı.  Ateşleme bobini değişti. Yine de 2. Kontağı çevirmede çalışıyor. Sicakken 1. De çalışıyor. Dinlenince 2. De çalışıyor. Direk benzinde calistirdim olmadı LPG de calistirdim olmadı.  Yarın yine gidecegim. Olmazsa ustayi degistireceğim.

Hulusi bey son durum nedir bir gelişme var mı ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #32 : Eylül 20, 2015, 07:30:49 »
Son durum: 3 gün sadece benzinle çalıştırdım. Sadece 2defa 2. Marşta calisti. Onun dışında problem yok. Toyota özel servise gittim. Durumu anlattım. LPG enjektör inden şüphelendiler. Eğer o da değilse kaputun altında bir parça gösterdiler bundan olabilir dediler. LPG ciye gittim. Durumu anlattım. Hem programı hem enjektoru kontrol ve test ettiler. Sorun yok. Bende serviste söylenen enjektorde değilse Şundadır dedikleri parçayı gösterdim. Alakası yok. Olamaz dediler. Dediler ki bu boyle olmayacak arabayı bize bırakın bir sabah bizim elamanlar servise götürsün. Böyle git gel olmuyor. Biz karşılıklı daha iyi cozeriz. Bayram tatili girdi araya. Şu an LPG de kullanıyorum. İlginc olan 2 gunden beri sadece1 defa 2. Marsta calisti. LPG ci usta bazen birkaç gün sadece benzinde kullanarak problemin kendiliğinden duzeldigini söylemişti. Birkaç gün daha kullacağım. Bayramdan sonra sorun devam ederse başka usta arayacagim.

Bu arada Ferit Öztekin bey sizin problem hallodu mu?

TOYOTA COROLLA SOL 2003

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 9 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #33 : Eylül 23, 2015, 08:02:16 »
Son durum: 3 gün sadece benzinle çalıştırdım. Sadece 2defa 2. Marşta calisti. Onun dışında problem yok. Toyota özel servise gittim. Durumu anlattım. LPG enjektör inden şüphelendiler. Eğer o da değilse kaputun altında bir parça gösterdiler bundan olabilir dediler. LPG ciye gittim. Durumu anlattım. Hem programı hem enjektoru kontrol ve test ettiler. Sorun yok. Bende serviste söylenen enjektorde değilse Şundadır dedikleri parçayı gösterdim. Alakası yok. Olamaz dediler. Dediler ki bu boyle olmayacak arabayı bize bırakın bir sabah bizim elamanlar servise götürsün. Böyle git gel olmuyor. Biz karşılıklı daha iyi cozeriz. Bayram tatili girdi araya. Şu an LPG de kullanıyorum. İlginc olan 2 gunden beri sadece1 defa 2. Marsta calisti. LPG ci usta bazen birkaç gün sadece benzinde kullanarak problemin kendiliğinden duzeldigini söylemişti. Birkaç gün daha kullacağım. Bayramdan sonra sorun devam ederse başka usta arayacagim.

Bu arada Ferit Öztekin bey sizin problem hallodu mu?

Malesef Hulusi bey bende 3-4 gün sadece benzinde kullandım fakat yine de tek marşta basmadı.Ondan önce buji, akü yağ su filtre benzin pompası vs degiştirmiştim bilgisayara bagladıkları zaman hicbir sorun görünmedi.Bulundugum şehirde malesef Usta diyebilecegim usta yok ben yapabilirim diyenlere de nedense itimadım yok şayet olurda problemi çözersek burdan en azından nerden kaynaklandıgını belirtelim

Fakat dikkatimi ceken birşey oldu hava filtresini henüz değiştirdim aşırı kirlenmişti o anda araba sogukken tek marşta çalıştı..5 dk aracla gezindim lpg de de kullandım sonra motoru kapatıp bir kaç dakika bekledim tekrar tek marşta çalıştı fakat aradan bir kaç saat gectikten sonra bu sefer tek marşta çalışmamaya başladı. Gariptir acaba hava filtresini değiştirirken ne oldu da tek marşta çalıştı daha sonra tekrar aynı sorun oluştu acaba sorun motora giden hava aksanlarından biri olabilir mi ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #34 : Eylül 23, 2015, 09:23:10 »
Ben 3 gün benzinde kullandigimda sadece 2 defa 2. Marşta çalıştı. 5 günden beri LPG de kullanıyorum. Sadece 1 defa 2. Marşta çalıştı. LPG ustamin dediğine gore bazen bu durumda birkaç gün benzinde çalıştıktan sonra kendiliğinden düzeliyor. Demişti. Umarım düzelmiştir. Çok can sıkıcı bir durum. Benim arabanın  bakımı zaten 3 ay önce yapılmıştı. Hava filtresi, yagı bujisi değişmişti. 2. Marşta çalışma problemi icin Ustalar benzinle gazı ayıran parçani n bozulmuş olabileceğini sanki sistemde  hem benzin hem de gaz karışımı olduğundan 1. Marşta  Çalışmada sıkıntı çektiğini söylediler. Kesin teşhis yok. LPG markam landirenzo. SizinLPG markaniz ne bilmiyorum ama firumda okumistum. atiker marka bir arkadasin ayni sorunda enjektoru ve beyni bozulmuş değiştirince düzelmiş. LPG ustasına marka söylemeden enjektör ve beyinden olabilir mi  dedim. O da o sorun atikerlerde oluyor dedi.
TOYOTA COROLLA SOL 2003

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
« Yanıtla #35 : Eylül 23, 2015, 09:56:25 »
Sorun ne atikerde ne de aracın lpg enjektörlerinde, sorun ayarsızlık. Zaten benzinle başlayan aracın lpg enjektöründe sorun araması hata. O ustalardan uzaklaşın. Yolda ayar yapan kaliteli bi usta bulun.
Aküyü resetleyerek deneyin demiştim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 9 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #36 : Eylül 23, 2015, 18:40:41 »
Ben 3 gün benzinde kullandigimda sadece 2 defa 2. Marşta çalıştı. 5 günden beri LPG de kullanıyorum. Sadece 1 defa 2. Marşta çalıştı. LPG ustamin dediğine gore bazen bu durumda birkaç gün benzinde çalıştıktan sonra kendiliğinden düzeliyor. Demişti. Umarım düzelmiştir. Çok can sıkıcı bir durum. Benim arabanın  bakımı zaten 3 ay önce yapılmıştı. Hava filtresi, yagı bujisi değişmişti. 2. Marşta çalışma problemi icin Ustalar benzinle gazı ayıran parçani n bozulmuş olabileceğini sanki sistemde  hem benzin hem de gaz karışımı olduğundan 1. Marşta  Çalışmada sıkıntı çektiğini söylediler. Kesin teşhis yok. LPG markam landirenzo. SizinLPG markaniz ne bilmiyorum ama firumda okumistum. atiker marka bir arkadasin ayni sorunda enjektoru ve beyni bozulmuş değiştirince düzelmiş. LPG ustasına marka söylemeden enjektör ve beyinden olabilir mi  dedim. O da o sorun atikerlerde oluyor dedi.

Hulusi bey Stefanelli LPG kullanıyorum. yalnız Mutlu beyin de dedigi gibi açıkçası bende lpg ile ilgili oldugunu attı enjektorlerle ilgili oldugunu  düşünmüyorum cunku lpg yi tamamiyle bitirip arkadan vanasını kapatıp tamamiyle benzinde de çalıştırdım ve sadece benzinde de kullandım yine fayda etmedi düzelmeler olmadı şimdilik kesin teşhis yok dediginiz gibi umarım anlayan bilen bir ustaya denk geliriz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '15
  • 4 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #37 : Ekim 01, 2015, 00:33:04 »
Aynı sorun iki aydır benim 2005 corollada da var. Araç LPG li. Servis teki usta tanıdik bu modelde karşılaştığımız bir sorun bu, orinkten kaynaklanıyor dedi servisten orinki (küçük çeşme contası gibi birşey) alıp sanayide ustama takması için verdim usta yakıt pompasını orinki takmak için söktü. Pompanın da eski ve yansanayi olduğunu değişmezse yüzde seksen arızanın devam edeceğini söyledi ve tamam değiştirelim dedim. Usta sorunun çözüldüğünü söyledi ve aracı teslim etti. Ama sorun devam etti. Bu sefer servisteki önceki tanıdık ustaya aracı teslim ettim pompanın da değiştiğini söyledim usta bir gün sonra beni aradı sorun çözüldü  filtreyi temizlediğini oringi değiştirdiğini düşük olan basıncı yukselttigini,aracın ilk marsta çalıştığını söyledive servisten aaracı aldım. Ancak bir gün sonra yine sabah yine geç çalıştı. Bu sayfa da yazildigi  gibi LPG deposunda ki vanayi kapattim benzinde kullandım bir gün ama sorun devam etti. Servis  ustasiyla bugün yine gorustum bir çözüm bulmasi için o da aracın önündeki LPG soket-fislerini sokelim öyle kullan bir kacgun benzinde dedi. LPG tankından vana kapansa bile LPG enjektorlerinden kaçak varsa yine devam eder bu yüzden öndeki LPG bağlantısı soketleriini çıkaralım dedi.Bir de böyle deneyecegiz bakalım. Sorunu yaşayıp çözen arkadaşlar yapılan işlemi paylasirsa çok makbule geçer , sorunsuz günler gecirmeniz dileğiyle... :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 175000
  • 4 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #38 : Ekim 02, 2015, 08:57:50 »
 bende yasadım sonuç ikinci ateşleme bobinde idi değişti sorun yok lpg den dolayı yapar .dediler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #39 : Ekim 02, 2015, 23:14:31 »
Bende sorun şuan için yok gibi. Aşağı yukari 10 günden beri 2 defa falan yaptı. Bazen hemen çalışıyor. Bazen birinci defa da nazlanarak çalışıyor.
TOYOTA COROLLA SOL 2003