0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Ateşleme bobinlerini kontrol ettirmedim ama ederim hocam Bujileri değiştirmiştim sadece o kısımda
Benzinde çalışmaması yakıtın yeterli gelemediğinin işareti olabilir ,aracı direk lpgde çalıştırmayı deneyin..Bilmeyenler olabilir lpg seviye kontrol göstergesinin ortasına basarak marş yapabilir direk lpg de çalıştırabilirsiniz bazı sıkıntılı durumlarda...
Orjinal olmayan bujiler ya da zamanı dolmuş bobin de bu problemi yaratabilir.
İlk once yakit pompasindan suphelendiler ve motoru degisti. Araba calismadi bilgisayara bagladilar atesleme bobini arizasi cikti. Bobinler degisti. Ama araba dinlenip soguyunca ancak 2. Marşa basmada çalisiyor. İki gün akşam arabayı benzinde bıraktım. Lpg yi de vanasından kapattım. Sabah ilk seferde çalış ti. LPG ciye gittim. Bir şey bulamadılar. Benzin geri dönüş valfinden olabilir dediler. Toyota özel servise gittim. LPG enjektör inden şüphelendiler. Gaz hortumunun bağlantısını kestiler. İki gün sadece ve sadece benzinle test edeceğim.
Aynı sıkıntı 2003 model 193000 kmde olan corolamda da var. Benzin pompası değişti. Olmadı orijinali yeniden takıldı. Ateşleme bobini değişti. Yine de 2. Kontağı çevirmede çalışıyor. Sicakken 1. De çalışıyor. Dinlenince 2. De çalışıyor. Direk benzinde calistirdim olmadı LPG de calistirdim olmadı. Yarın yine gidecegim. Olmazsa ustayi degistireceğim.
Son durum: 3 gün sadece benzinle çalıştırdım. Sadece 2defa 2. Marşta calisti. Onun dışında problem yok. Toyota özel servise gittim. Durumu anlattım. LPG enjektör inden şüphelendiler. Eğer o da değilse kaputun altında bir parça gösterdiler bundan olabilir dediler. LPG ciye gittim. Durumu anlattım. Hem programı hem enjektoru kontrol ve test ettiler. Sorun yok. Bende serviste söylenen enjektorde değilse Şundadır dedikleri parçayı gösterdim. Alakası yok. Olamaz dediler. Dediler ki bu boyle olmayacak arabayı bize bırakın bir sabah bizim elamanlar servise götürsün. Böyle git gel olmuyor. Biz karşılıklı daha iyi cozeriz. Bayram tatili girdi araya. Şu an LPG de kullanıyorum. İlginc olan 2 gunden beri sadece1 defa 2. Marsta calisti. LPG ci usta bazen birkaç gün sadece benzinde kullanarak problemin kendiliğinden duzeldigini söylemişti. Birkaç gün daha kullacağım. Bayramdan sonra sorun devam ederse başka usta arayacagim.Bu arada Ferit Öztekin bey sizin problem hallodu mu?
Ben 3 gün benzinde kullandigimda sadece 2 defa 2. Marşta çalıştı. 5 günden beri LPG de kullanıyorum. Sadece 1 defa 2. Marşta çalıştı. LPG ustamin dediğine gore bazen bu durumda birkaç gün benzinde çalıştıktan sonra kendiliğinden düzeliyor. Demişti. Umarım düzelmiştir. Çok can sıkıcı bir durum. Benim arabanın bakımı zaten 3 ay önce yapılmıştı. Hava filtresi, yagı bujisi değişmişti. 2. Marşta çalışma problemi icin Ustalar benzinle gazı ayıran parçani n bozulmuş olabileceğini sanki sistemde hem benzin hem de gaz karışımı olduğundan 1. Marşta Çalışmada sıkıntı çektiğini söylediler. Kesin teşhis yok. LPG markam landirenzo. SizinLPG markaniz ne bilmiyorum ama firumda okumistum. atiker marka bir arkadasin ayni sorunda enjektoru ve beyni bozulmuş değiştirince düzelmiş. LPG ustasına marka söylemeden enjektör ve beyinden olabilir mi dedim. O da o sorun atikerlerde oluyor dedi.