Gönderen Konu: Muayene Vekaletnamesi Hk.  (Okunma sayısı 1508 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 16200
  • Model Yılı: '15
  • 2 kere teşekkür etti
Muayene Vekaletnamesi Hk.
« : Eylül 03, 2015, 18:44:33 »
Kullandığımız araçlardan bir tanesi şirket adına kayıtlı, şirket de amcamın adına.Şirket çalışanı olmadığım için TuvTürk sitesindeki vekaletname örneğinde yazan "çalışanımız" kısmını silip de gittim muayene yaptırmaya ve geri çevrildim.Noterden vekalet gerekiyormuş sanırım şirket çalışanı olmadığım için...Çalışanımız ibaresi olan vekalet ile tekrar gitsem herhangi bir kontrol yapılıyor mu şirketin çalışanı mıyım diye ?

İkinci olarak ruhsatta koltuk sayısı 4 görünüyor, araştırdığım kadarıyla normalde 5 olduğu için ağır kusurlu olarak muayeneden geçmiyormuş ve ruhsatta değişiklik yapılması gerekiyormuş.Değişiklik için emniyete giderken yanımda ne tür belgeler ve nasıl bir vekalet bulundurmam gerekli acaba ?

Ve son olarak; ruhsatta muayene pulu için yer kalmamış.Bu da sanırım emniyette değişiyormuş muayeneden geçtikten sonra TuvTürk'ün verdiği bir belge ile.Bu değişiklik içinde gene vekalet gerekir mi ?

İlk kez aracı muayeneye götürüyorum, bu vekalet işi yüzünden sinir stres sahibi oldum. |-\

Cevaplayan herkese şimdiden teşekkürler  :)

Toyota Club Türkiye

Muayene Vekaletnamesi Hk.
« : Eylül 03, 2015, 18:44:33 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • <<<Toyotasını Bırakan Genç>>>
    • Facebook
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 48048
  • Model Yılı: '06
  • 940 kere teşekkür etti
  • 930 kere teşekkür edildi
Ynt: Muayene Vekaletnamesi Hk.
« Yanıtla #1 : Eylül 03, 2015, 19:32:46 »
1 ay boyunca baska arac goturmediyseniz. Direkt evrak vs almadan araci goturebilirsiniz
Geç kaldı desinler, geçmiş olsun demesinler...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • P R İ N S VSI2- Japan Keihin Corporation
  • Araç: Rav 4
  • Kilometre: 220000
  • Model Yılı: '05
  • 572 kere teşekkür etti
  • 511 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Eylül 03, 2015, 20:32:01 »
Muayane randevusu alırken muayeneye getirecek kişi ismi kayıtlı olmalı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Eylül 03, 2015, 20:37:42 »
1 ay boyunca baska arac goturmediyseniz. Direkt evrak vs almadan araci goturebilirsiniz

Sizin söylediğiniz araç şahıs adına kayıtlı ise oluyor sanırım.Çünkü ben şirketten vekaletname çıktısı alarak gittim üzerinde kaşe ve imza vardı ama çalışanımız ibaresi yok diye geri yolladılar.Sizin dediğiniz gibi olsa o kağıda bakmamaları gerekir diye düşünüyorum.

Muayane randevusu alırken muayeneye getirecek kişi ismi kayıtlı olmalı.

Randevuyu ben aldım internet üzerinden kendi bilgilerimle onda bir sıkıntı yok.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 45000
  • Model Yılı: '13
  • 114 kere teşekkür etti
  • 74 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Eylül 03, 2015, 21:09:46 »
Şirket çalışanı yazması sizin için problem olmaz. Yani vekalet yazısında şirket çalışanı yazsın, sen burada çalışıyormusun diye sormazlar. Ben nerdeyse iki ayda bir araba götürüyorum muayeneye. Sadece kaşe olmasına dikkat ediyorlar, şirket çalışanı mısın değil misin onu bilemezler zaten de sormuyorlar. Ama şu var ki muayene randevusu alırken sizin adınız ve telefon numaranızı girmeniz gerekiyor sisteme.

Mesaj Birleştirildi: Eylül 03, 2015, 21:11:49

Yanlış bilgi İlke...

Senin dediğin şahıs adına kayıtlı araçlar için. Şirket araçlarında farklı bir uygulama var...
196.000 de yenilendik.
195 binde geldin 201 binde gittin. 1996 corolla GLİ
2013 Hyundai İ20 kusura bakma sana ısınamadım.
2013 Fluence 1.5 dci EDC hoşgeldin.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Eylül 03, 2015, 22:19:17 »
Şirket çalışanı yazması sizin için problem olmaz. Yani vekalet yazısında şirket çalışanı yazsın, sen burada çalışıyormusun diye sormazlar. Ben nerdeyse iki ayda bir araba götürüyorum muayeneye. Sadece kaşe olmasına dikkat ediyorlar, şirket çalışanı mısın değil misin onu bilemezler zaten de sormuyorlar. Ama şu var ki muayene randevusu alırken sizin adınız ve telefon numaranızı girmeniz gerekiyor sisteme
İstediğim cevap buydu, teşekkürler [emoji1] Peki bu ruhsatın koltuk sayısı değişimi için herhangi bir bilgiye sahip misiniz ? TüvTürk'ün verdiği değişim gerekli raporu ile onu da ek bir belgeye gerek olmadan değiştirebilir miyim ? Bu arada aracın noter onaylı satış vekaleti de bende bilmiyorum buralarda işe yarar mı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 45000
  • Model Yılı: '13
  • 114 kere teşekkür etti
  • 74 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Eylül 03, 2015, 22:44:47 »
Ruhsat üzerinde boş muayene onayı alanı bulunmuyor ise öncelikle muayene için istasyona başvurulması ve muayenenin tamamlanmasının ardından istasyonlarımızdan elektronik ortamda ücretsiz olarak hazırlanarak onaylanan elektronik tespit formu ile birlikte trafik tescil bürolarına giderek yeni bir trafik belgesi alabilirsiniz.

Alıntıdır...
196.000 de yenilendik.
195 binde geldin 201 binde gittin. 1996 corolla GLİ
2013 Hyundai İ20 kusura bakma sana ısınamadım.
2013 Fluence 1.5 dci EDC hoşgeldin.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • <<<Toyotasını Bırakan Genç>>>
    • Facebook
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 48048
  • Model Yılı: '06
  • 940 kere teşekkür etti
  • 930 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Eylül 04, 2015, 00:01:27 »

Şirket çalışanı yazması sizin için problem olmaz. Yani vekalet yazısında şirket çalışanı yazsın, sen burada çalışıyormusun diye sormazlar. Ben nerdeyse iki ayda bir araba götürüyorum muayeneye. Sadece kaşe olmasına dikkat ediyorlar, şirket çalışanı mısın değil misin onu bilemezler zaten de sormuyorlar. Ama şu var ki muayene randevusu alırken sizin adınız ve telefon numaranızı girmeniz gerekiyor sisteme.

Mesaj Birleştirildi: Eylül 03, 2015, 21:11:49
Yanlış bilgi İlke...

Senin dediğin şahıs adına kayıtlı araçlar için. Şirket araçlarında farklı bir uygulama var...

olabilir. kendi calistigim sirketin araci sahis uzerineydi ama sirkete kayitliydi
Geç kaldı desinler, geçmiş olsun demesinler...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Eylül 04, 2015, 09:48:19 »
Ruhsat üzerinde boş muayene onayı alanı bulunmuyor ise öncelikle muayene için istasyona başvurulması ve muayenenin tamamlanmasının ardından istasyonlarımızdan elektronik ortamda ücretsiz olarak hazırlanarak onaylanan elektronik tespit formu ile birlikte trafik tescil bürolarına giderek yeni bir trafik belgesi alabilirsiniz.

Alıntıdır...
Anladığım kadarıyla muayene geçti raporu yeterli bunun için.Bi' tek koltuk sayısı için ruhsat değişikliği kaldı [emoji4]

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Eylül 08, 2015, 14:54:00 »
Yaptığım işlemleri anlatayım belki birinin işine yarar  :)

Ruhsatta araç 4 kişilik yazıyor muayeneden geçmez düşüncesi ile cuma günü emniyete gittim yeniletmeye.Sistemde 5 görünüyor sıkıntı olmaz dedi memur ancak araç sınıfı yazmıyormuş onu da gene sistemden M1 olarak düzeltip bildirimde bulundu.Ruhsat Ümraniye'den çıktığı için sisteme hemen düşmeyebilir bugün yaptırma muayeneyi, bi' daha da belgesiz gelme dedi.

Aracı bugün soktum muayeneye çok şükür geçti.Vekaletname için çalışan olduğuma dair bir belge istenmedi.Trafik belgesinde muayeneye yer kalmadığı için sana bir belge vericem onunla emniyetten alırsın yenisini dedi.

Emniyete gittim tabi ki araç şirket üzerine olduğu için gene işlem yapamadım. |-\  Vekaletname, Sicil gazetesi, imza sirkülerini ve 2015 faaliyet belgesini istedi.Çıkışta fotokopi makinesinin ordan da dilekçe alıp onu da doldur dedi.Bi' bu kaldı hayırlısıyla onu da yarın tamamlayıp amacıma ulaşıcam inşallah