0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
öncelikle geçmiş olsun.. m/m şanzıman biraz narin bir tür.. arada böyle kafası karışabiliyor ilginç atraksiyonlar yaptığınızda Açıkcası ben de bir sorun olduğunu düşünmüyorum, ancak bir daha yaparsa arıza tespitinde ısrarcı olun..
Yoğun trafikte manuele alma olayını anlamadım ben. Sebebi nedir sizce?
Peki siz es modunu hangi koşullarda kulaniyorsunuz? Farkındayım cevabı kolay sorular sizin için ama 4 günlük bir corolla sahibinin bilgisizliği var bende
E normal sürüş modu Yasin bey.ES modu ise Spor mod oluyor.Kısaca bir örnek vermek gerekirse;E modunda kullanırken 2.500 devirde vites değişimi oluyorken, ES modunda ise 2.500 devirde değil de 3.000 veya 3.500 devirde vites değişiyor.Peki ES modunu ne zaman kullanabilirim diye bir soru sorabilirsiniz.Agresif, sert sürüşlerde ya da dik bir rampayı rahat çıkabilmek için ES mod'unu kullanabilirsiniz.Çoğu tam otomatik şanzımanlarda ES yerine S tuşu vardır.İsmi farklı olsa da işlevi aynıdır Yasin bey.Multimod şanzımanlı bir araç sahibiyseniz Multimod kullanma klavuzunda gerekli bilgiler mevcuttur (tabii aracı sıfır aldıysanız)
Teşekkür ederim Özcan Bey. 2012 comfort extra aldım. Profil bilgilerimi de guncelleyecegim ama cepten yazıyorum şu an. ES modu rampada çok işime yarayacak belli ki. Bugün 90,000 bakımı için servise bıraktım ve bana iyileştirme programı kapsamında emiş borusu değişimi yapılacağı söylendi. Nedir, ne ise yarar tam bilmiyorum ama canım sıkıldı açıkçası. Bu konuda bilgisi olan var mi?
aracınızda üretim hatası ve problem çıkarma potansiyeli olan parçalar ücretsiz olarak değiştirilecek. Bu iyi bir şey üzülmeyin. Çünkü bu parçaları siz değiştirirseniz yüksek bir meblağ ödemek zorunda kalacaktınız. Siz 90 bin km kullanılmış turbonun büyük bölümünü bedavadan değiştirmiş olacaksınız. Değişen parçalar araca göre farklılık gösterebilir.
Araci bugun biraktim, yarin teslim alacagim soylendi. Teslim alirken degisen parcalar hakkinda bilgi almaya calisayim. Bakalim turbo'da ne kadarlik kisim degisecek?Aracin ilk sahibi yag eksiltme, turbo vs ile ilgili sikinti yasamadigini soylemisti ama araci almadan once ekspere goturdum, bana turbo'nun bitmek uzereoldugunu soylemisti. Bu onunla alakali bisey sanirim. Umarim sadece bi boru degisimiyle kurtaririm.Tesekkurler ilginize.
turbo bitmek üzereyse neden sadece borunun değişmesini istiyorsunuz ki? Ben olsam yatar kalkar kapsamlı bir değişim için dua ederdim. İlla cebinizden mi yaptırmak istiyorsunuz? Yoksa özel bir nedeni mi var?
Yasin bey garanti kapsamında ne kadar şey değişirse bu sizin yararınızadır.Bunun için üzülmek yerine sevinmeniz lazım.Kaldı ki gittiğiniz yer yetkili Toyota servisi.Ayrıca Turbo olmazsa aracınız gerekli gücü elde edemeyeceği için gidemeyecektir.İki hafta önce de babamın 2011 Corolla'nın garanti kapsamında bir şeyleri değişti.Toplamda 3 bin liraya yakın bir değişim oldu.Babamın cebinden tek kuruş para çıkmadı... İçiniz rahat olsun Yasin bey.
@Yasin Ozkan (35490) 100 km de ortalama 57,5 lt tüketiyorsa jet motoru vardır o araçta. 5,7 diyecektiniz her herhalde