Gönderen Konu: Avensis için biraz yardım lazım  (Okunma sayısı 2199 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 137000
  • Model Yılı: '06
  • 134 kere teşekkür etti
  • 26 kere teşekkür edildi
Avensis için biraz yardım lazım
« : Eylül 02, 2015, 18:40:19 »
2006 1.6 comfort lpg li avensis aracımın bazı sorunları var tavsiye istiyorum
1- Lambaların hem içi hem dışı görüş açımı fazla etkiliyor. Hem içini hem dışını temizlettirmek istiyorum ankara da bu işi yapan bildiğiniz iyi bir usta var mı?
2- Ön disk ve balata takımını değiştireceğim internetten alan, memnun olan tavsiye edebileceğiniz site ve markalar var mı?
3- Castrol yağdan mobil yağa geçmek istiyorum yaşadığım yer için 5w40 yağ ideal mobil yağlar içinde hangi modelini tavsiye edersiniz?
Birgün gelecek,bir gün kalacak...

Toyota Club Türkiye

Avensis için biraz yardım lazım
« : Eylül 02, 2015, 18:40:19 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 2928 kere teşekkür etti
  • 2553 kere teşekkür edildi
Ynt: Avensis için biraz yardım lazım
« Yanıtla #1 : Eylül 02, 2015, 18:55:04 »
2006 1.6 comfort lpg li avensis aracımın bazı sorunları var tavsiye istiyorum
1- Lambaların hem içi hem dışı görüş açımı fazla etkiliyor. Hem içini hem dışını temizlettirmek istiyorum ankara da bu işi yapan bildiğiniz iyi bir usta var mı?
2- Ön disk ve balata takımını değiştireceğim internetten alan, memnun olan tavsiye edebileceğiniz site ve markalar var mı?
3- Castrol yağdan mobil yağa geçmek istiyorum yaşadığım yer için 5w40 yağ ideal mobil yağlar içinde hangi modelini tavsiye edersiniz?

Hocam arkadaşımda da 2005 Avensis var, onunda ön farlarında sıkıntı vardı. Buralarda tavsiye edilen bir yere gitti, adamlar boyamış falan ama 2 ayda tamammen bitti içine su falan almış eskisinden beter oldu. En sonunda dayanamamış DEPO marka far almış, bende gördüm yep yeni görünüyor. Bu kadar olacağını bilseydim hiç uğraşmazdım dedi kendisi, çokta bir para tutmamıştı herhalde. Bence direk değiştirin hocam, içini dışını temizletmekle falan uğraşmayın hem vakit hemde nakit kaybı.  :tamam:

NİBK kullanan var çoğunlukla, frumda Ufuk Sönmez Türkiye distribütörü bildiğim kadarı ile, inşallah emmun kalırsınız. Ben ilk arabayı alınca özel servise gitmiştim tüm fren sistemi değişti, diskler balatalar vb şeyler, bence dışının süslü püslü olmasından daha çok öenmli fren sistemi. Arabaya takılanlar önler Bosch arkalar TRW, diskler de ya boch yada TRW diye hatırlıyorum.

THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 134 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2 : Eylül 02, 2015, 20:28:37 »
Hocam arkadaşımda da 2005 Avensis var, onunda ön farlarında sıkıntı vardı. Buralarda tavsiye edilen bir yere gitti, adamlar boyamış falan ama 2 ayda tamammen bitti içine su falan almış eskisinden beter oldu. En sonunda dayanamamış DEPO marka far almış, bende gördüm yep yeni görünüyor. Bu kadar olacağını bilseydim hiç uğraşmazdım dedi kendisi, çokta bir para tutmamıştı herhalde. Bence direk değiştirin hocam, içini dışını temizletmekle falan uğraşmayın hem vakit hemde nakit kaybı.  :tamam:

NİBK kullanan var çoğunlukla, frumda Ufuk Sönmez Türkiye distribütörü bildiğim kadarı ile, inşallah emmun kalırsınız. Ben ilk arabayı alınca özel servise gitmiştim tüm fren sistemi değişti, diskler balatalar vb şeyler, bence dışının süslü püslü olmasından daha çok öenmli fren sistemi. Arabaya takılanlar önler Bosch arkalar TRW, diskler de ya boch yada TRW diye hatırlıyorum.
@Murat Köse (28015)  hocam bu depo marka farları nereden alırız? sadece farı alıp orjinalinin içindeki ampulleri mi takıyor tekrar

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 100000
  • Model Yılı: '11
  • 2592 kere teşekkür etti
  • 1513 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Eylül 02, 2015, 20:30:55 »
Lambalar servis ücretsiz değiştiriyor galiba garanti kapsamına girmesi lazım. Balata olarak Bosch nibk  öneririm. Netten bakın ya da forumda ufuk beyle temasa geçin
***Ayetleri görmezlikten gelirseniz, çocukları bile ihtiyarlatan bir günde kendinizi nasıl koruyacaksınız? (73:17)
***25k(benzin) 75k (lpg) =105k+km....MaşaAllah

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Eylül 02, 2015, 20:33:46 »
@MUSTAFA UCA (26138) Depo marka farı netten bulabilirsiniz. Örnek link aşağıda. Ayrıca @Ufuk Sönmez (16363) arkadaşımız da size yardımcı olur. Far ampullerinin içine dahil olduğunu sanmam.

http://www.farbul.com/toyota-yedek-parca/avensis-yedek-parca-tr/aydinlatma-134.html
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 134 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Eylül 02, 2015, 20:44:08 »
@MUSTAFA UCA (26138) Depo marka farı netten bulabilirsiniz. Örnek link aşağıda. Ayrıca @Ufuk Sönmez (16363) arkadaşımız da size yardımcı olur. Far ampullerinin içine dahil olduğunu sanmam.

http://www.farbul.com/toyota-yedek-parca/avensis-yedek-parca-tr/aydinlatma-134.html
@Aytaç Hut (27127) hocam peki far ampullerini de değiştirmem gerekir mi yoksa yine orjinallerini mi takayım yoksa yeni alayım daha iyi olacaksa

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
« Yanıtla #6 : Eylül 02, 2015, 20:46:05 »
@Aytaç Hut (27127) hocam peki far ampullerini de değiştirmem gerekir mi yoksa yine orjinallerini mi takayım yoksa yeni alayım daha iyi olacaksa

Aydınlatmasından memnunsan aynılarını takabilirsin, zayıf diyorsan hazır açılmışken daha güçlü halojen ampul alabilirsin.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 134 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Eylül 02, 2015, 20:51:34 »
Aydınlatmasından memnunsan aynılarını takabilirsin, zayıf diyorsan hazır açılmışken daha güçlü halojen ampul alabilirsin.
memnun değilim aracıma uygun ampulleri nasıl öğrenebilirim açılmışken değiştireyim tavsiye edebileceğiniz ampuller var ise memnun olurum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
« Yanıtla #8 : Eylül 02, 2015, 20:53:54 »
memnun değilim aracıma uygun ampulleri nasıl öğrenebilirim açılmışken değiştireyim tavsiye edebileceğiniz ampuller var ise memnun olurum

Ampul tipinizi bilmiyorum forumda vardı arayabilirsin. Philips extreme vision ve osram nightbreaker en çok tercih edilenler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Eylül 02, 2015, 21:09:06 »
mustafa bey araciniz elegant ise servis ler fari garantiden degisiyor.Far ampulunuzde h7 olmasi lazim.
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #10 : Eylül 02, 2015, 21:10:56 »

Mustafa Hocam, arkadaşıma yapılanlar sadece boş far takılmış, diğer şeyler mevcuttan kullanılmış.

Şu anda üstünde bulunanları kullanın hocam, far değişince zaten yeterli aydınlanmayı hissedeceksiniz. Ve çok güzel bir görüntü var dıştan bakınca, arkadaşın arabasının resmen şekli şemali değişmişti. Görüşte çok güzel olmuş.
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 134 kere teşekkür etti
« Yanıtla #11 : Eylül 02, 2015, 21:20:58 »
aracım comfort maalesef ama toyota ya mail atacağım bakalım ne diyecekler? Murat hocam değişmişken ampülleri de değiştireyim bir daha uğraşmayım diye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #12 : Eylül 02, 2015, 21:32:41 »
aracım comfort maalesef ama toyota ya mail atacağım bakalım ne diyecekler? Murat hocam değişmişken ampülleri de değiştireyim bir daha uğraşmayım diye

Benim arkadaşın arabasını garantiye sokmadılar, bazı seriler falan demişler. Xenonlu olan arabadan onunkisi. elegant herhalde. Kendisi sonra bu maceraları yaşadı.

Bilmiyorum kaç para o ampuller, çok çok pahalı değilse siz bilirsiniz.  :saygi: Ben olsam bende değiştirirdim, ikide bir sanayiye gitmek istemezdim :) Ama internetten alacaksanız mutlaka arabanızın modeline göre bakın, bazısı halojen bazısı xenonlar için oluyor.
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 134 kere teşekkür etti
« Yanıtla #13 : Eylül 02, 2015, 21:39:52 »
Benim arkadaşın arabasını garantiye sokmadılar, bazı seriler falan demişler. Xenonlu olan arabadan onunkisi. elegant herhalde. Kendisi sonra bu maceraları yaşadı.

Bilmiyorum kaç para o ampuller, çok çok pahalı değilse siz bilirsiniz.  :saygi: Ben olsam bende değiştirirdim, ikide bir sanayiye gitmek istemezdim :) Ama internetten alacaksanız mutlaka arabanızın modeline göre bakın, bazısı halojen bazısı xenonlar için oluyor.
aracım xenon değil halojen birde  bu linkteki ürünler benim aracıma uygun mu bu siteden alış veriş yapan oldu mu acaba? Ufuk bey ile iletişime geçtim. Bazı parçaları ondan alacağım keşke taksit imkanı olsa da hepsini ondan alsam.
http://www.otosupermarket.com/TOYOTA-AVENSIS-Fren-Balatasi-On-BOSCH,PR-61019.html
http://www.otosupermarket.com/Toyota-Avensis-Fren-Diski-On-16-18-277-mm-2004-2009-BOSCH,PR-108632.html

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
« Yanıtla #14 : Eylül 02, 2015, 22:04:20 »
@MUSTAFA UCA (26138) Bosch iyidir ancak Ufuk Bey'de Nıbk marka balata ve disk vardı yanılmıyorsam kullanan arkadaşlar memnundu.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 134 kere teşekkür etti
« Yanıtla #15 : Eylül 02, 2015, 22:32:11 »
@MUSTAFA UCA (26138) Bosch iyidir ancak Ufuk Bey'de Nıbk marka balata ve disk vardı yanılmıyorsam kullanan arkadaşlar memnundu.
peki linkteki ürünler aracıma uygun değil mi?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
« Yanıtla #16 : Eylül 02, 2015, 22:33:56 »
peki linkteki ürünler aracıma uygun değil mi?

onlarda uyar, fayda-maliyet açısından değerlendirin istedim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #17 : Eylül 02, 2015, 22:37:15 »
aracım xenon değil halojen birde  bu linkteki ürünler benim aracıma uygun mu bu siteden alış veriş yapan oldu mu acaba? Ufuk bey ile iletişime geçtim. Bazı parçaları ondan alacağım keşke taksit imkanı olsa da hepsini ondan alsam.
http://www.otosupermarket.com/TOYOTA-AVENSIS-Fren-Balatasi-On-BOSCH,PR-61019.html
http://www.otosupermarket.com/Toyota-Avensis-Fren-Diski-On-16-18-277-mm-2004-2009-BOSCH,PR-108632.html

Hiç bilmiyorum KOD falan yazsa araştırılır ama adamların resimleri birbirini tutmuyor ki... Yetkili olmayan bir Toyota servisinde de kesin vardır bunlardan, onlarada sorun bence hem kesin net olur hemde taksit imkanıda oluyor.
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 134 kere teşekkür etti
« Yanıtla #18 : Eylül 02, 2015, 22:37:43 »
onlarda uyar, fayda-maliyet açısından değerlendirin istedim.
nıbk biraz daha pahalı