0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
2006 1.6 comfort lpg li avensis aracımın bazı sorunları var tavsiye istiyorum1- Lambaların hem içi hem dışı görüş açımı fazla etkiliyor. Hem içini hem dışını temizlettirmek istiyorum ankara da bu işi yapan bildiğiniz iyi bir usta var mı?2- Ön disk ve balata takımını değiştireceğim internetten alan, memnun olan tavsiye edebileceğiniz site ve markalar var mı?3- Castrol yağdan mobil yağa geçmek istiyorum yaşadığım yer için 5w40 yağ ideal mobil yağlar içinde hangi modelini tavsiye edersiniz?
Hocam arkadaşımda da 2005 Avensis var, onunda ön farlarında sıkıntı vardı. Buralarda tavsiye edilen bir yere gitti, adamlar boyamış falan ama 2 ayda tamammen bitti içine su falan almış eskisinden beter oldu. En sonunda dayanamamış DEPO marka far almış, bende gördüm yep yeni görünüyor. Bu kadar olacağını bilseydim hiç uğraşmazdım dedi kendisi, çokta bir para tutmamıştı herhalde. Bence direk değiştirin hocam, içini dışını temizletmekle falan uğraşmayın hem vakit hemde nakit kaybı. NİBK kullanan var çoğunlukla, frumda Ufuk Sönmez Türkiye distribütörü bildiğim kadarı ile, inşallah emmun kalırsınız. Ben ilk arabayı alınca özel servise gitmiştim tüm fren sistemi değişti, diskler balatalar vb şeyler, bence dışının süslü püslü olmasından daha çok öenmli fren sistemi. Arabaya takılanlar önler Bosch arkalar TRW, diskler de ya boch yada TRW diye hatırlıyorum.
@MUSTAFA UCA (26138) Depo marka farı netten bulabilirsiniz. Örnek link aşağıda. Ayrıca @Ufuk Sönmez (16363) arkadaşımız da size yardımcı olur. Far ampullerinin içine dahil olduğunu sanmam.http://www.farbul.com/toyota-yedek-parca/avensis-yedek-parca-tr/aydinlatma-134.html
@Aytaç Hut (27127) hocam peki far ampullerini de değiştirmem gerekir mi yoksa yine orjinallerini mi takayım yoksa yeni alayım daha iyi olacaksa
Aydınlatmasından memnunsan aynılarını takabilirsin, zayıf diyorsan hazır açılmışken daha güçlü halojen ampul alabilirsin.
memnun değilim aracıma uygun ampulleri nasıl öğrenebilirim açılmışken değiştireyim tavsiye edebileceğiniz ampuller var ise memnun olurum
aracım comfort maalesef ama toyota ya mail atacağım bakalım ne diyecekler? Murat hocam değişmişken ampülleri de değiştireyim bir daha uğraşmayım diye
Benim arkadaşın arabasını garantiye sokmadılar, bazı seriler falan demişler. Xenonlu olan arabadan onunkisi. elegant herhalde. Kendisi sonra bu maceraları yaşadı.Bilmiyorum kaç para o ampuller, çok çok pahalı değilse siz bilirsiniz. Ben olsam bende değiştirirdim, ikide bir sanayiye gitmek istemezdim Ama internetten alacaksanız mutlaka arabanızın modeline göre bakın, bazısı halojen bazısı xenonlar için oluyor.
@MUSTAFA UCA (26138) Bosch iyidir ancak Ufuk Bey'de Nıbk marka balata ve disk vardı yanılmıyorsam kullanan arkadaşlar memnundu.
peki linkteki ürünler aracıma uygun değil mi?
aracım xenon değil halojen birde bu linkteki ürünler benim aracıma uygun mu bu siteden alış veriş yapan oldu mu acaba? Ufuk bey ile iletişime geçtim. Bazı parçaları ondan alacağım keşke taksit imkanı olsa da hepsini ondan alsam.http://www.otosupermarket.com/TOYOTA-AVENSIS-Fren-Balatasi-On-BOSCH,PR-61019.htmlhttp://www.otosupermarket.com/Toyota-Avensis-Fren-Diski-On-16-18-277-mm-2004-2009-BOSCH,PR-108632.html
onlarda uyar, fayda-maliyet açısından değerlendirin istedim.