-
2005 Verso Park Sensörü
Gönderen
Duran Culfa
02 Eyl, 2015 14:05
-
2005 model verso aracımın arka park sensörlerinden ortadaki gözlerden biri arızalı. geri vitese taktığımda arızalı sensör direkt ikaz vermeye başladığı için park konusunda sorun yaşıyorum. servis ile görüştüğümde bir adet park sensörünün montaj hariç maliyetinin 400-500 tl arasında olduğunu söylemekteler. daha önce böyle bir sorun yaşayıp ekonomik bir çözüm bulan arkadaşlardan bilgi rica ediyorum. bilgi paylaşımında bulunarak yardımcı olursanız çok memnun olurum.
-
-
duran bey cikmasi ankarada mevcut.benim iki defa değişti. ikisindede arkadan carptilar ve kirdilar.
maalesef orjinal oldugu için orjinal sensör almalisiniz.
orjinali.denso.marka.en son.haziranda hasar yüzünden degisti.özel serviste 290 tl ye getirtmislerdi.
bozuk ise devamli otuyor.
cikmacilarda 150.tl.civari ama ne.oldugunu basina ne.geldiginiz.bilmiyorsunuz.
onun.icin.en.iyisi sifir.takmak.
forumda.tem.toyota var.ufuk sönmez bulabilir size.
hangisi calismiyor ortada ki büyükler den biri calismiyor demissiniz
tek sensör fiyati.300.tl. kur artisi oldu fiyatlar degimis olabilir.
-
-
Tuncay Bey, verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim. Fiyat konusunda maalesef haklısınız Yetkili birkaç servise sordum yanlızca bir sensör için fiyatlar yazdığınız seviyelerde maalesef. çok şükür ki yanlızca 1 sensörüm arızalı

4 ön 4 arka toplam 8 park sensörü yaklaşık 2400 tl... çıldırmamak elde değil

çıkma konusunda da ancak yerinde montaj yaptırıp öyle almalı sanırım. bugün gün boyu internet başında park sensörü araştırıp durdum. eğer orjinalini makul bir fiyatla bulamazsam sanırım piyasa fiyatı 300 tl civarında olan Bosch Park Pilot URF7 adlı Arka Tampon için 4 lü park sensörü temin edip onları kullanırım artık.
Mesaj Birleştirildi: 02 Eyl, 2015 23:36
Tem Toyota Ufuk Beyle iletişim sağlamaya çalışayım.
-
-
onlerde 2 adet var.Zaten bende iyice.gicikoldum.
Tampona.biri.dokundursa ya cercevesi.kırılıyor ya sensor.araci alali 4 sene.oldu 5.defa.sensör degisti.bozulsa bende.sizin.gibi yapardim.
ama tampondaki orta sensör yerleri büyük. bu alacaginiz sensorler insallah yerine oturur küçük gelmez
-
-
Tuncay Bey, ekonomik bir çözüm bulmalı. bir sensör için 300-400 tl gerçekten çok anormal bir fiyat. bu arada Verso için orjinal Denso marka park sensörünün OEM numarasını biliyorsanız paylaşırsanız memnun olurum. aradığım 2005 model Verso Elegant için uyumlu sensördür.
-
-
PZ36200208A1 nette boyle şeyler var ama.en.iyisini ufuk bilir
-
-
aracımın arka tamponundan söktüğüm park sensöründen parça numarasına ulaştım. Toyota Verso 2005 model orjinal park sensörü. DENSO marka parça numarası TOYOTA 89341-52010 DENSO 188200-5920
-
-
tamponu cikartip söktunuz herhalde arkasinda segmani var.dikdörtgen seklinde.Sensorler cok pahali ama yerine uygun sensör varmi o büyüklükte bilmiyorum
-
-
Bir elektrikçiye gidin ve sizin park sensörü beyninin girişine uygun göz isteyin. Sensör gözler genelde universaldir.
Eğer uygun bir sensör bulamazsanız hepsiburada gibi bir siteden 40-50 tl ye cyclone alın hiç uğraşmayın.
Park sensörü delikleri hazır olduğundan sensör gözlerinin montajını kendiniz yapabilirsiniz. bagajın içine kablolar nereden alındıysa oradan klavuz tel ile gözlerin kablolarını çekebilirsiniz. Bagaj içinde de önceki beyin nereye konulduysa yeni beyni oraya koyar ve elektriği oradan alırsınız.
-
-
mutlu orjinal sensore benzeyen sensör bulunmasi zor.Sensör ler farkli olduğu için suan.piyasadakiler kucuk gelebilir.Verso da.durum.biraz farkli
-
-
forumda bir konuda verso 2005 deki sensör parça no su paylaşılmıştı. aliexpress ten 30 dolardı sanırım. almışken yedek de alıp bulundurmak lazım.
piyasada çapı büyük sensörler de bulunabiliyor diye biliyorum. eğer büyük çaplı sensörlü bir kit bulunabilirse onun ucuza takılması daha mantıklı.
-
-
-
-
Duran bey sonucu merakla bekliyorum.
gelen sensör ler sorunsuz olur calisirda burada 350 tl vermeyiz
Sonucu mutlaka buraya yazmanizi rica ediyorum
-
-
elime ulaşır ulaşmaz montaj için elektrikçime gidip sizi mutlaka bilgilendiririm.
-
-
Teşekkürler duran bey.elektrikciden ziyade kaportaciya gidin tamponun sökülmesi biraz zor Sensör yuvaya oturtulup soketi takiliyor
-
-
çekik gözlü kardeşlerimize sipariş verdiğim sensörler bugün elime ulaştı. en kısa sürede montaj yaptırıp sonucu sizlerle paylaşırım.
-
#16 Yanıtla
Gönderen
Cihan Mert
19 Ara, 2015 10:38
-
ne oldu sonuç hocam çalıştımı sensörler

umarim çalışmıştır.
-
-
Valla türkiye de 220 tl.Kalabalik trafikte her dokunma da kiriliyor.2 senede 3 sensor değiştim
-
-
Sayın Cihan Mert, evet sipariş verdiğim park sensörlerimi değiştim ve park sensörü sorunsuz bir şekilde çalışmaktadır. piyasada tüm araştırmalarıma rağmen çıkmasını bulamamıştım. servisteki fiyatlar ise anormaldi. elimde var diyende adeti için 250 tl fiyat istemişti. bende sipariş verirken 2 adette yedek sipariş vermiştim. toyota arka tampon orta sağ sol park sensörü ihtiyacı olan arkadaşlara kargo ile gönderebilirim.
-
-
selam sayın duran culfa bey verso için elinizde bulunduğunu söylediğiniz park sensörleri duruyor mu? bana ön tampon için 2 arka tampon orta için 2 olmak üzere toplam 4 göz lazım yardimci olabilir misiniz. ? Teşekkürler