Gönderen Konu: silindir kapak contası...  (Okunma sayısı 8705 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 273000
  • Model Yılı: '96
  • 49 kere teşekkür etti
  • 42 kere teşekkür edildi
silindir kapak contası...
« : Ağustos 31, 2015, 16:00:51 »
merhaba değerli üstadlar...
yaklaşık 2 ay kadar önce teklemeden dolayı bujilerim değişmişti. hiçbir sorun kalmamıştı... şu aralar motorda inceden bir titreme ve rölantide hafif bir düzensizlik başgöstermeye başladı... ustaya götürdüm... bujileri söktü... bir tane bujinin pas gibi bir tortu oluşturduğunu gördük. diğerleri tertemizdi...
usta, "bu göz su kaçırıyor, silindir kapak contası değişecek" dedi... parça + işçilik hemen hemen 500 TL civarı çıkar dedi...
şu anda o kadar para çıkaramam, bir süre böyle kullansam sıkıntı çıkarır mı dedim?
usta, " çok sorun olmaz ama kaçak gittikçe artar, bir an önce değiştirsen iyi olur" dedi...
........
sizce silindir kapak contası teşhisi doğrumudur? silindir kapak contası durduk yere, hararet yapmadan kaçırma yapabilir mi?
elime para geçene kadar bir süre böyle kullansam daha büyük sıkıntılara neden olur mu?
şu doneleri de vereyim...
* soğukken marşta ve ilk çalıştırmada sıkıntı yok...
* çekişte hiçbir düşüş yok...
* tekleme yok, sadece titreme var. o da ısındıkça biraz azalıyor gibi...
* rolanti 100-150 (aynı 250 lik dilim içinde) aşağı yukarı oynuyor genelde...
* yağda eksilme veya renk, kıvam değişikliği yok...
* aşağı yukarı haftada bir su bardağı kadar su eksiltiyor.
* radyatörde ve borularda bir su kaçağı yok izleyebildiğim kadarıyla...
* kış başında antifiriz koydurmaya gittiğimde suyla karışık değil de sadece antifiriz koyulmuştu... sorunun nedeni bu olabilir mi? antifirizin aşındırıcı özelliği varmıdır?
çıkarım senle her yola... 96 corolla SW 1,6 xei
ahmet - 1980 / samsun
Arh+

Toyota Club Türkiye

silindir kapak contası...
« : Ağustos 31, 2015, 16:00:51 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
    • http://www.google.com.tr/
  • Kan Grubu: ---
Ynt: silindir kapak contası...
« Yanıtla #1 : Ağustos 31, 2015, 17:45:54 »
sadece antifiriz koydurmanın bir zararı olmaz benim arabanında yıllardır aynı bir zararını görmedim yalnız antifiriz sudan dolayı kireçlenen yerleri söküyor

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 57000
  • Model Yılı: '04
  • 205 kere teşekkür etti
  • 374 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ağustos 31, 2015, 18:32:32 »
Ahmet bey geçmiş olsun,
Titreme olayı contayla alakalı değil, subab ayarıyla alakalıdır. Japon muadil conta stone  marka 70 tl piyasa samsundaydınız galiba  otojapondan alabilirsiniz. Conta yanıksa üstüne gitmeyin ben motor indirdim. Haberiniz olsun. 430 tl işçilik çok  bu arada
1)ToyotaCorolla 1996gliAC 181000- 225000km (2013- 2016  )satıldı
2)ToyotaCorolla 2004SOL 57.500km(2015-   )
İnsan, kınadığı yaşamadıkça ölmezmiş. (Hadis-işerif)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 6 kere teşekkür etti
  • 31 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Eylül 02, 2015, 10:28:44 »
Ahmet bey geçmiş olsun istanbulda iseniz silindir kapak contasi ni değiştireceginiz bir yer tarif ederim toyota özel servis i hemde iscilik cok ucuz. Bende vvti 2001 contayi degistirdim. Çok memnun um. İşçilik için soylenen rakam cok fazla sakin o fiyatta yapmayin
toyota corolla vvti 1.4 Terra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 49 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Eylül 03, 2015, 10:44:51 »
ilgilenenlere teşekkür ediyorum...
Ahmet bey geçmiş olsun,
Titreme olayı contayla alakalı değil, subab ayarıyla alakalıdır. Japon muadil conta stone  marka 70 tl piyasa samsundaydınız galiba  otojapondan alabilirsiniz. Conta yanıksa üstüne gitmeyin ben motor indirdim. Haberiniz olsun. 430 tl işçilik çok  bu arada

işte sıkıntı burda barış bey... sanayi ortamı biliyorsunuz ki kurt kapanı... conta kaçırıyor diyen ustaya güvenemiyor olmamız... bujinin ucundaki pas benzeri tortu contanın kesinlikle kaçırma yaptığının kanıtımıdır?... conta kaçırsa motor suyuna yağ, motor yağına su karışmaz mı? motor suyu berrak, motor yağı gayet normal... suda çok hafif eksilme var, yağda eksilme yok... eksozdan su veya yağ atma yok... eksoz dumanında renk değişimi yok...

Ahmet bey geçmiş olsun istanbulda iseniz silindir kapak contasi ni değiştireceginiz bir yer tarif ederim toyota özel servis i hemde iscilik cok ucuz. Bende vvti 2001 contayi degistirdim. Çok memnun um. İşçilik için soylenen rakam cok fazla sakin o fiyatta yapmayin

maalesef istanbulda değilim. samsundayım... bir iki yere daha sordum, sordurdum. en az diyen işçiliğe 350 lira diyor efendim...
ahmet - 1980 / samsun
Arh+

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 6500
  • Model Yılı: '20
  • 1130 kere teşekkür etti
  • 2372 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Eylül 03, 2015, 11:18:44 »
Uzun süreli su kullanımı sonrası soğutma sıvısına antifriz eklenmesi, antfrizin korozyon çözme etkisi sonucu korozyona uğrayan yerlerin aşınmasına sebep olur.

Silindir kapak contanız normalde klingrik olarak tabir edilen malzemeden imal edilmiştir, ancak contanın üzerinde silindir bloğu ve silindir kapağı arasındaki su kanallarının denk geldiği kısımlar orijinal sontada anodize alüminyum, aftermarket contalarda metal alaşım ile çerçevelenmiştir, bence ustanızın tespiti doğru ama siz yine de soğuk çalıştırmada beyaz duman var mı? gözlemleyin.

Silindir kapağı söküldüğünde sadece silindir kapak contası değil, subap kapak contası, pulları, eksantrik keçesi, buji kovan keçelerinin de değişimi gerekecektir. Hatta kapak sökülmüş vaziyetteyken subap keçelerini yenileyerek subap ayarı yaptırmanızda faydalı olur. Ayrıca silindir kapağı üzerinde radyatör üst hortumunun girdiği metal bir port var onunda kesinlikle kontrol edilmesi gerekli.

Özetle aracınıza uygulanacak işlem basit bir iş değil, en uygun fiyatı veren yerine aracınızı size en düzgün şekilde teslim edebilecek yeri tercih etmenizi öneririm.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 49 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Eylül 03, 2015, 12:16:04 »
Uzun süreli su kullanımı sonrası soğutma sıvısına antifriz eklenmesi, antfrizin korozyon çözme etkisi sonucu korozyona uğrayan yerlerin aşınmasına sebep olur.

Silindir kapak contanız normalde klingrik olarak tabir edilen malzemeden imal edilmiştir, ancak contanın üzerinde silindir bloğu ve silindir kapağı arasındaki su kanallarının denk geldiği kısımlar orijinal sontada anodize alüminyum, aftermarket contalarda metal alaşım ile çerçevelenmiştir, bence ustanızın tespiti doğru ama siz yine de soğuk çalıştırmada beyaz duman var mı? gözlemleyin.

Silindir kapağı söküldüğünde sadece silindir kapak contası değil, subap kapak contası, pulları, eksantrik keçesi, buji kovan keçelerinin de değişimi gerekecektir. Hatta kapak sökülmüş vaziyetteyken subap keçelerini yenileyerek subap ayarı yaptırmanızda faydalı olur. Ayrıca silindir kapağı üzerinde radyatör üst hortumunun girdiği metal bir port var onunda kesinlikle kontrol edilmesi gerekli.

Özetle aracınıza uygulanacak işlem basit bir iş değil, en uygun fiyatı veren yerine aracınızı size en düzgün şekilde teslim edebilecek yeri tercih etmenizi öneririm.

çok teşekkürler ufuk bey... çok açıklayıcı bir mesaj oldu...
peki soğuk çalıştırmada beyaz duman yoksa bu kaçak olmadığı anlamına mı gelir?
ayrıca bir sorum daha olucak... kaçak var diyelim... bir süre daha (elime para geçinceye kadar) mesela 2 ay kadar bu şekilde kullanmaya devam edersem, motora ağır hasar verme durumu olur mu? yoksa acilen contayı değiştirmelimiyim?
ahmet - 1980 / samsun
Arh+

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 6500
  • Model Yılı: '20
  • 1130 kere teşekkür etti
  • 2372 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Eylül 03, 2015, 12:53:09 »
çok teşekkürler ufuk bey... çok açıklayıcı bir mesaj oldu...
peki soğuk çalıştırmada beyaz duman yoksa bu kaçak olmadığı anlamına mı gelir?
ayrıca bir sorum daha olucak... kaçak var diyelim... bir süre daha (elime para geçinceye kadar) mesela 2 ay kadar bu şekilde kullanmaya devam edersem, motora ağır hasar verme durumu olur mu? yoksa acilen contayı değiştirmelimiyim?

Rica ederim, hayır su kaçağının çok az olması halinde eksoz içerisinde farkedilemeyecek kadar olur dolayısıyla o beyazlığı göremeyebilirsiniz keza sizin aracınızda da çok düşük seviyede gibi görünüyor.

Belli bir seviyeye kadar motor sıcaklığı ile tolere edilir ancak belli bir seviye sonrası kötü yanma sebebi ile çok daha büyük masraflara sebebiyet verir.