0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Ahmet bey geçmiş olsun,Titreme olayı contayla alakalı değil, subab ayarıyla alakalıdır. Japon muadil conta stone marka 70 tl piyasa samsundaydınız galiba otojapondan alabilirsiniz. Conta yanıksa üstüne gitmeyin ben motor indirdim. Haberiniz olsun. 430 tl işçilik çok bu arada
Ahmet bey geçmiş olsun istanbulda iseniz silindir kapak contasi ni değiştireceginiz bir yer tarif ederim toyota özel servis i hemde iscilik cok ucuz. Bende vvti 2001 contayi degistirdim. Çok memnun um. İşçilik için soylenen rakam cok fazla sakin o fiyatta yapmayin
Uzun süreli su kullanımı sonrası soğutma sıvısına antifriz eklenmesi, antfrizin korozyon çözme etkisi sonucu korozyona uğrayan yerlerin aşınmasına sebep olur.Silindir kapak contanız normalde klingrik olarak tabir edilen malzemeden imal edilmiştir, ancak contanın üzerinde silindir bloğu ve silindir kapağı arasındaki su kanallarının denk geldiği kısımlar orijinal sontada anodize alüminyum, aftermarket contalarda metal alaşım ile çerçevelenmiştir, bence ustanızın tespiti doğru ama siz yine de soğuk çalıştırmada beyaz duman var mı? gözlemleyin.Silindir kapağı söküldüğünde sadece silindir kapak contası değil, subap kapak contası, pulları, eksantrik keçesi, buji kovan keçelerinin de değişimi gerekecektir. Hatta kapak sökülmüş vaziyetteyken subap keçelerini yenileyerek subap ayarı yaptırmanızda faydalı olur. Ayrıca silindir kapağı üzerinde radyatör üst hortumunun girdiği metal bir port var onunda kesinlikle kontrol edilmesi gerekli.Özetle aracınıza uygulanacak işlem basit bir iş değil, en uygun fiyatı veren yerine aracınızı size en düzgün şekilde teslim edebilecek yeri tercih etmenizi öneririm.
çok teşekkürler ufuk bey... çok açıklayıcı bir mesaj oldu...peki soğuk çalıştırmada beyaz duman yoksa bu kaçak olmadığı anlamına mı gelir? ayrıca bir sorum daha olucak... kaçak var diyelim... bir süre daha (elime para geçinceye kadar) mesela 2 ay kadar bu şekilde kullanmaya devam edersem, motora ağır hasar verme durumu olur mu? yoksa acilen contayı değiştirmelimiyim?