Gönderen Konu: T25 kasa lpg hakkinda  (Okunma sayısı 1073 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
T25 kasa lpg hakkinda
« : Ağustos 30, 2015, 11:45:08 »
Selam arkadaslar,
Aldigim T25 kasa avensiste lovato marka lpg takili. Ancak bildiginiz eski sistem. Yani arac direk lpgde calismaya basliyor. Dun ise izmirdeki Huseyin ustaya gittim. Bu araclara bu tip lpg takildigini soyledi. Ayrica yaglama ve mikset icin bir sistem takacak arabaya haftaya. Bu sayede subaplar ve enjektorler koruma altinda kalacak. Buraya kadar hersey normal gibi gozukuyor.  Araba eski lpg sisteminden dolayi gazda giderken gaz bitse bile benzine gecmiyor. Buda bir risk aslinda. Yuksek hizda giderken gaz bitse araba stop etcek ve kaza kacinilmaz olacak. Dun gaz bitti ve once balon patlar gibi bir ses ve araba stop etti. Allahtan otoparktan cikiyordum ve yavastim. Sonra benzine aldim sorunsuz kullandim.
Tavsiyelerinize ihtiyacim var. T25 2.0 da lpg taktiran arkadaslarimiz vardir aramizda mutlaka.

Toyota Club Türkiye

T25 kasa lpg hakkinda
« : Ağustos 30, 2015, 11:45:08 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
Ynt: T25 kasa lpg hakkinda
« Yanıtla #1 : Ağustos 30, 2015, 12:42:41 »
O yaglama dediğinizi  ilk.önce prins.yapti valve care.dedi.1000-1500tl arasi fiyat biçti.
Simdi 150 tlye takiyorlar.Acikcasi ben kalibrasyon kötü olduktan sonra hicbirise yarayacagini düşünmüyorum.
Çünkü katki da kullanilan kimyasal ne .İçeriği ne  bunlari kimse bilmiyor. koruyor diyorbda neye göre koruyor.Test yapilmista ispatlanmis mi.
Neyse o yuzden o subap koruma katki larına onyargiliyim.Pazarlama mantigi
diger konuda araciniza mikserli lpg oluyor maalesef anahtarla benzin lpg gecisi yapiyorsunuz.
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • <<<Toyotasını Bırakan Genç>>>
    • Facebook
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 48048
  • Model Yılı: '06
  • 940 kere teşekkür etti
  • 930 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ağustos 30, 2015, 15:25:03 »
Abi bence yaglama sistemi gereksiz. Sebebi ise hadi diyelim giris subaplarini korudu. Cikis subaplarini(egzost)  koruyamayacak ve kapak acildiginda sadece cikis subaplarini degil tum subaplari degistireceksiniz ;)
Geç kaldı desinler, geçmiş olsun demesinler...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ağustos 30, 2015, 20:30:27 »
Lpg takilali daha 15000 km olmuş. Usta zaten bana mesela 250 km lpg de kullaniyorsan 50 km de benzinli kullan ki koruma saglasin dedi. Aractan cok memnunum ki bu sorunlari bile bile 2.0 aldim araci. Bu tarz arabalarda 2.0 motor olmasi gerektigini düşünüyorum. Beni sadece korkutan lpg den benzine otomatik gecmemesi. Surekli lpg yi takip etmem gerekecek.