Gönderen Konu: Yine olmadı Avensis  (Okunma sayısı 1611 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: '13
  • 305 kere teşekkür etti
  • 177 kere teşekkür edildi
Yine olmadı Avensis
« : Ağustos 30, 2015, 00:46:31 »
 Bugün ben de "yeni" Avensis testi yapanlar kervanına katıldim. Servise aracımdaki küçük bir hasar için gitmiştim. Gelmişken bir de test sürüşü yapmak istedim. Zaten bir süredir aklımdaydı araç.
 1.6 dizel en dolu paketti test aracı (Premium plus navi) Allah var arabaya çalışılmış donanım anlamında. En azından cep telefonu koyacak bir boşluk koymuşlar vites kolunun önüne  :alkis:  İçi daha kaliteli olmuş. Led farları, güvenlik ekipmanları, daha konforlu süspansiyon çok hoşuma gitti. Ayrıca metalik mavi renk bir harika.
 Amaaaa, malesef motoru olmamış, şöyleki dümdüz bir yolda aracı 95 km hıza sakince ulaştırıp ardından dip gaz yaptım 6.viteste ve araba tepki vermedi, sonra 5.vitese çektim gene tık yok, en son 4.viteste araba öne atıldı. Ama öyle ahım şahım bir ivmelenme gene yoktu. Bilenler bilir 1.6 132 beygirlik benzinli atmosferik motorun bu anlamda bir tork eksiği var. Bu yüzden bu benim gibi bir önceki nesil Avensis kullanıcıları için önemli bir kıstas. 270 Nm torku ben tadamadım. Bilmiyorum belki daha uzun süre kullansam fikrim değişirmiydi ama daha önce dizel kullandım farklı markalarda, örneğin bir 1.5 dci megane III gibi değildi ya da bu sınıfın lideri 1.6 tdi Passat gibi.
 Gelelim fiyat disiplinine, 1.6 dizel premium plus navi 113000 TL bir alt donanım olan premium 102000 seviyesinde. Benzinli 1.6 Advance 78000, 1.6 premium 86000 tl. Bu fiyatlandırmayla benzinli almak her türlü daha cazip gibi göründü. Ama yinede şu an kullandığım 2013 Avensis elegant extra aracın üzerine benzinli premium donanim için bir 30 bin ya da dizel için 40 bin gibi rakamlar verecek bir ekstra bulamadım.
 Aslında üzüldüm, bu motordan çok umutluydum. Hatta 2 senelik yakın gekecekte alma isteğim vardı. İşin garibi öyle pek satma gibi bir derdi de yok gibiydi satış elemanının, benden serindi adam :rofl: Sanırsın Vw ya da Mazda çalışanı :)
Uzun lafın kısası, günün sonunda aracıma binip yine uzak hayallerle mutlu ayrıldım yetkili servisten. Ve arabamın kıymetini bir daha anladım.
Avensis elegant extra

Toyota Club Türkiye

Yine olmadı Avensis
« : Ağustos 30, 2015, 00:46:31 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 100000
  • Model Yılı: '11
  • 2592 kere teşekkür etti
  • 1513 kere teşekkür edildi
Ynt: Yine olmadı Avensis
« Yanıtla #1 : Ağustos 30, 2015, 08:53:54 »
Hayir yıllarca bekledik adamlar çağ dışı 120 bg motor getirdi.  Yav adamlar 1. 6 dizel den 160 bg 300nm den fazla tork çıkarıyor bakın opele  Renault A. hal böyleyken plaza larda çürüsün...
***Ayetleri görmezlikten gelirseniz, çocukları bile ihtiyarlatan bir günde kendinizi nasıl koruyacaksınız? (73:17)
***25k(benzin) 75k (lpg) =105k+km....MaşaAllah

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • P R İ N S VSI2- Japan Keihin Corporation
  • Araç: Rav 4
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 220000
  • Model Yılı: '05
  • 572 kere teşekkür etti
  • 511 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ağustos 30, 2015, 10:50:05 »
Avensis e 1.6 motor zayıf geliyor arkadaşlar kabul edelim artık,D segment bir araç en az 150 hp olmalı ..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 305 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Ağustos 30, 2015, 11:35:44 »
 Aslında mesele sadece beygir ve tork değeri de değil. Aktarma ve ağırlık.
 Aracın görüntüsü keskin, hissiyatı güzel, böyle bir araçta gaza basınca bir miktar heyecan arıyor insan. Ama gidişi bildiginiz 1.3 multijet. Bir de şanzıman manuel olunca hiç tat vermiyor.
 Nerde opelin yaptığı 136 bg 320 Nm tork ya da en azından bir Hyundai dizele rakip olabilmesi lazımdı bu aracın.

Hayir yıllarca bekledik adamlar çağ dışı 120 bg motor getirdi.  Yav adamlar 1. 6 dizel den 160 bg 300nm den fazla tork çıkarıyor bakın opele  Renault A. hal böyleyken plaza larda çürüsün...
Avensis elegant extra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Aşk-ı Derun
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: '00
  • 11 kere teşekkür etti
  • 108 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ağustos 30, 2015, 12:17:36 »
satış elemanıda bu kadar umursamadığına göre sanırım Toyota da artık bu işten umudunu kesmiş olmalı
Onlara: Yeryüzünde fesat çıkarmayın, denildiği zaman, "Biz ancak ıslah edicileriz" derler.
Şunu bilin ki, onlar bozguncuların ta kendileridir, lâkin anlamazlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: B-
  • Kilometre: 5500
  • Model Yılı: '15
  • 6 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Ağustos 30, 2015, 13:04:01 »
Yeni avensisteki dizel motor versolardada kullanılıyor bildiğim kadarı ile. Yakın çevremde dizel verso kullanan arkadaşlarım var ve tork' dan çok memnunlar, rampada ve düz yolda aracın çok iyi tepki verdiğini söylüyorlar. Her iki araçta manuel vites ve ağırlıklar aşağı yukarı aynı fakat sonuç niye farklı ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 305 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Ağustos 30, 2015, 21:31:49 »
Hocam belki beklentilerle ilgilidir. Benim araçtan beklentim tork gücünün beni etkilemesiydi ama göremedim bunu. Yakıt ekonomisi ve konfor üst seviyede, ha arabayı taşımaya taşıyor motor ama insan 110000 bin lira gibi bir rakama çıkınca biraz fazlasını istiyor. Avensis'i eskiden bu kadar cazip yapan şey birazda alınabilirliğiydi. O paralara çıktıktan sonra çok az insanalır bu aracı bu motor ve şanzıman kombinasyomuyla.

Yeni avensisteki dizel motor versolardada kullanılıyor bildiğim kadarı ile. Yakın çevremde dizel verso kullanan arkadaşlarım var ve tork' dan çok memnunlar, rampada ve düz yolda aracın çok iyi tepki verdiğini söylüyorlar. Her iki araçta manuel vites ve ağırlıklar aşağı yukarı aynı fakat sonuç niye farklı ?
Avensis elegant extra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 277 kere teşekkür etti
  • 406 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Ağustos 30, 2015, 21:51:50 »
Avensis çok uzak olmayan bir zamanda Vectra gibi tarihe karışacak bence.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Ağustos 30, 2015, 22:32:48 »
110 binliraya passat comfortline dsg alinir avensisin hiç sansi yok.hele superb  de işin icindeyken cok zor.
Mondeo da cok guzel olmuş. Avensisin işi   bu fiyatlarla zor okadar parayi verdikten sonra avensis alirmiydim 30 defa düşünülür
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Bir başkadır benim memleketim...
  • Kilometre: 22000
  • 533 kere teşekkür etti
  • 165 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Ağustos 30, 2015, 22:36:27 »
110 binliraya passat comfortline dsg alinir avensisin hiç sansi yok.hele superb  de işin icindeyken cok zor.
Mondeo da cok guzel olmuş. Avensisin işi   bu fiyatlarla zor okadar parayi verdikten sonra avensis alirmiydim 30 defa düşünülür
Abi valla dusunceme tercüman oldun. O kadar para vereceksem gider Superb, passat ya da Audi alırım.  Ben bu Toyota yi anlamaz oldum. Fiyat dusurup daha fazla satma çabasında olmalari gerekirken iyice dususe geçtiler.
Şimdi Avensis 1.6 Elegant
97, 1.3 XE A/C, DÜPLÜ:) ( Eskiden )

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Ağustos 30, 2015, 22:43:58 »
Mujdat  fiyatlar uçmuş. Mardinden iş arkadasim turkiyey gelen yeni passatlardan temmuz ayinda mersin den passat 1.6btdi comfortline dsg + cam tavan birde 104 bin liraya aldi.
Simdi listeye baktim cam tavansiz 118 binlira
Valla nasil bir ülke olduk bu fiyata insanlarin cogu milyarlarca faiz odeyip bu araclari aliyorlar yazik günah.
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Bir başkadır benim memleketim...
  • Kilometre: 22000
  • 533 kere teşekkür etti
  • 165 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Eylül 16, 2015, 22:41:45 »
Mujdat  fiyatlar uçmuş. Mardinden iş arkadasim turkiyey gelen yeni passatlardan temmuz ayinda mersin den passat 1.6btdi comfortline dsg + cam tavan birde 104 bin liraya aldi.
Simdi listeye baktim cam tavansiz 118 binlira
Valla nasil bir ülke olduk bu fiyata insanlarin cogu milyarlarca faiz odeyip bu araclari aliyorlar yazik günah.
Sidik yarışı var abi insanlarımızda.... Ayranı yok içmeye tahterevanla gideriz... ya. :) Filanca almış ben alamaz mıyım?  Diyor kafaları bizdeki bu gazı gören yabancılar ne kadar yükseltsek Türkler alır diyor ve giydiriyorlar.....
Şimdi Avensis 1.6 Elegant
97, 1.3 XE A/C, DÜPLÜ:) ( Eskiden )

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Camry
  • Kilometre: 112000
  • Model Yılı: '09
  • 15 kere teşekkür etti
  • 27 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Eylül 17, 2015, 01:37:46 »
Avensis'e paçayı kurtarması için , Honda'nın kullandığı 160hp'lik motor ve ZF'in 9 ileri otomatik şanzımanı lazım. Yoksa sonu görünüyor.
Camry 3.5

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 84000
  • Model Yılı: '07
  • 426 kere teşekkür etti
  • 307 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Aralık 04, 2015, 22:48:48 »
Toyota bunu hep yapiyor. Tutulan kasalardan daha da guzellestirme yapacagina işi batiriyor. Efsasne kasa corolladan sonra dana gozu corolla ilebatirdilar. Avensiste de son 2;kasa avensisle batirdilar . Avensislerin arka cok kötü. On icin de avensisin önü ile yaris in aurisin onu ayni.  Eeee nerede kaldi avensis kullandigin.....
E 12 corolla2007
Xp9 yaris2 2007

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 180000
  • 186 kere teşekkür etti
  • 251 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Aralık 04, 2015, 23:32:44 »
avensise para vermem onun yerine passatta almam çünkü önüne gelen passat alıyor onun yerine biraz farklı birazda havalı olan 2.el audi a3've a4 lere bakardım en azından tasarım anlamında sıradan değiller passatında tasarımı sıradan değil ama herkeste olması passatı sıradanlaştırıyor bana göre
Toyota Corolla 2002 1.4 Terra e120 Sedan (2015—)
Toyota Corolla 2005 1.6 Sol Hb (2024——)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .: Toyota Eco-Driver :.
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 11111
  • Model Yılı: '18
  • 66 kere teşekkür etti
  • 563 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Aralık 04, 2015, 23:48:52 »
1.6 lt corolla advance benzinli alacağınıza, 1.6 lt advance avensis alın. her açıdan üstün. otomatikçileri üzer sadece. arka kısmı sağ olsun türk bir tasarımcı ile beraber traşladılar ve şu anda çok iyi durumda. sıkıntılı yerleri bana göre halâ adam akıllı tasarlanamamış basit yan dikiz aynaları ile marşpiyelin göz zevki bozan uyumsuzluğu. benim için toyota'da alınabilecek tek araçtır. gerisi asya toplumuna reva görülmüş araçlar. auris'i de toplamaya çalıştılar ama asla bir avensis değil.