0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Arkadaşlar tatil bitti 2 hafta sonra ceza geldi gidiş gelişte ortalama 100 km yi hiç geçmedim desem yeri . Aydın - İzmir Bulvarı 83 km ile ceza yazmışlar abi kaçla gideceğiz daha anlamadım sinir oldum. 189 tl ceza gelmiş sanırım 140 felan öderiz 15 gün içinde ödersek. Birde bu ceza taksit olayı vardı o hala devam ediyor mu bilgi olan varmı tatilde baya maddi olarak açıldım .Bir bu havadan iyi olmadı
jandarma iken 50 km/sa hız sınırı olan bölgede 60 km/sa hızla geçiş yapan resmi araca ceza kesmiştik. yeter ki trafik ekibinin ceza kotası doldurma telaşı olsun.
Muhtemelen ordaki hiz 70 km dir.bende didim deyik.nerdeymis.bura bende.dusmeyeyim.marmarise giderken aydindan gectim.Insallah dusmemisimdir.Eds falanmiydi yoksa radar araci miydi
Hız ihlalini yapan araç o esnada resmi araçta olsa ceza yazılır. Cezalar ilgili kuruma gönderilir. O saatte görevli olan araç şöförü gerekli açıklamayı belgeli olarak yapamazsa cezayı öder. Radar uygulaması gün içi daha önce belirlenen zaman ve yerlerde belli sürelerde yapılır. (Radar cezası için Koto doldurmakla alakası yok. O saatte mecbur radar uygulaması yapılacak. Başka cezalar için bişey diyemem) İtiraz halinde radar kayıtları incelenir. O nedenle ceza yazılamayacak lar hariç her kuruma ait araca ceza yazılır.
O da bişey mi biz duble yolda 110la gidiyoruz diye ceza yedik duble yol hız limiti 120 iken polisin savunması gerinizde 90 tabelası var oldu ama yoktu itiraz içinse nöbetçi savcılığa gidin dediler cuma gecesi yedik cezayı bayrama yaklaşmıştık bayram için gidiyorduk izmiri de bilmediğimiz için nöbetçi savcıyla kim uğraşcak oğlum dedi babam ve hayatında ilk deva 30 yıllık şoför ceza yedi ve ilk cezası radardan oldu o kadar hız sınırlarına uyan biri olmasına rağmen Meğersem Bimere tabela yoktu diye yazsak incelenip iptal oluyormuş ceza ama onu söyler mi hiç polis amcamız kota doldurcak napsın
Şu radar cezası kadar kızdığım bir olay yok. Tamamen sürücüleri aldatmaya yönelik bir yöntem uyguluyorlar. Resmen bazı bölgeler var ki pusu kuruyorlar.Bende geçen sene Diyarbakır merkezde 1 hafta içinde 2kez radar cezası yemişim(yemişim diyorum çünkü internetten öylesine sorgularken öğrendim.) 4 şeritli çevre yolunda hız limiti 70miş. Ve öyle bir yere pusu kuruyorlarki tam alt geçitten çıkttıktan sonra radar bekliyo gelin kucağıma diye. Birde arkadaşlar bu cezakesme olayını çok yerde duydum o ilin dışındaki yabancı plakalara bu ceza işini daha çok yapıyorlar. Benim aracım Erzurum yani 25 plakaydı.Geçen yıl kurum müdürümüz memlekti Karsta radar cezası yemiş aracı Ordu plakalı. Müdürümüz cezayı ödedikten sonra itirazda buulundu aynı hızda seyreden diğer araçlarda vardı benim plakam değişik diye ve mahkeme müdürümüzü haklı buldu parayı geri ödeyecekler.Demek istediğim radar cezasını yabancı plakaya özellikle yazıyorlar nasılsa buralara yabancıdır cezayı öder uğraşamaz diye.