Gönderen Konu: 83 km ile RADAR CEZASI MI OLUR ?  (Okunma sayısı 6147 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • İYİLİK İYİDİR ...
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 40800
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 930 kere teşekkür edildi
83 km ile RADAR CEZASI MI OLUR ?
« : Ağustos 28, 2015, 10:45:04 »
Arkadaşlar tatil bitti 2 hafta sonra ceza geldi gidiş gelişte ortalama 100 km yi hiç geçmedim desem yeri . Aydın - İzmir Bulvarı 83 km ile ceza yazmışlar abi kaçla gideceğiz daha anlamadım sinir oldum. 189 tl ceza gelmiş sanırım 140 felan öderiz 15 gün içinde ödersek. Birde bu ceza taksit olayı vardı o hala devam ediyor mu bilgi olan varmı tatilde baya maddi olarak açıldım .Bir bu havadan iyi olmadı

BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

2016  - Corolla Multi Drive S - Advance

Toyota Club Türkiye

« : Ağustos 28, 2015, 10:45:04 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • SUBARU Forester SG
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 114000
  • Model Yılı: '07
  • 195 kere teşekkür etti
  • 286 kere teşekkür edildi
Ynt: 83 km ile RADAR CEZASI MI OLUR ?
« Yanıtla #1 : Ağustos 28, 2015, 10:48:30 »
Arkadaşlar tatil bitti 2 hafta sonra ceza geldi gidiş gelişte ortalama 100 km yi hiç geçmedim desem yeri . Aydın - İzmir Bulvarı 83 km ile ceza yazmışlar abi kaçla gideceğiz daha anlamadım sinir oldum. 189 tl ceza gelmiş sanırım 140 felan öderiz 15 gün içinde ödersek. Birde bu ceza taksit olayı vardı o hala devam ediyor mu bilgi olan varmı tatilde baya maddi olarak açıldım .Bir bu havadan iyi olmadı

yücel hocam olur olur bal gibi olur hemde. 2006 dan beri araba kullanıyorum hayatımda iki kere trafik cezası yedim. ikisi de bursa'da. ikisi de şehir içinde 70 km hız sınırını geçtiğim için. ilkini geçen sene yedim 80 km ile. bu yılkini 79 km ile yedim. yüzde on üst sınırını geçtiğim için 1 km ile 189 tl trafik cezası yedim. yapacak hiçbir şey yok. 1 hafta içinde öderseniz 141.75 tl ödeyeceksiniz bilginiz olsun. 

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A-
  • Model Yılı: -
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ağustos 28, 2015, 10:52:21 »
yücel taksitlendirmeyi netten yapıyorsun ama faiz geliyor 189 TL üzerinden , benimde tatiller biteli epey oldu çok şükür henüz birşey çıkmadı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • İYİLİK İYİDİR ...
  • 19 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Ağustos 28, 2015, 11:09:19 »
Vay arkadaş Ankara da 82 km bende radarı fark ettim baktım hızım 80 civarı ve önümdeki yanımdaki araçlarla hep aynı hızda geçtik .Bu bize ders olsun bir daha 70 kadar düşer öyle geçerim .Yapacak bir şey ödeyecez
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Avensis.. babam gibi araba:))
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 68453
  • Model Yılı: '11
  • 4 kere teşekkür etti
  • 26 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ağustos 28, 2015, 11:17:48 »
Zamanında ben de akan trafiğe uygun olarak 90 KM/s civarı seyrettiğim bir yolda o zaman epey yüklü bir ceza yemiştim. Aklımca kimseyi sollamıyordum, makul hız sınırlarında giderken neden ceza yedim kendime sorarken, meğer daha önce yolda tadilattan dolayı 90 km yi 70 km ye çektiklerini atlamışım. Tabi o durumda her yoldan geçene verilmediğini sorsanız bile kura çektik size çıktı diyebilirler.  :( O yüzden her zaman tabelalara dikkat etmekte, yol şartlarına ve trafik kurallarına uymak yüzde yüz önce kendimizin sonra o yolun kullanan diğer sürücülerin menfaatine oluyor!
9. 2011 Skoda Yeti 1.2 TSI DSG (capondan almana ;) )
8. Terfi: Avensis 2001 Sol/AT D4.. Bilenler bilir:) (yeni sahibinde)
7. Arabam 6 yıl kullandığım Corolla 1997 GLi
...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • P R İ N S VSI2- Japan Keihin Corporation
  • Araç: Rav 4
  • Kilometre: 220000
  • Model Yılı: '05
  • 572 kere teşekkür etti
  • 511 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Ağustos 28, 2015, 11:31:47 »
 Bursa içi 70 km ile gitmem gereken yerde %10 toleransı 78 km ile geçtiğimden 3 kez farklı yerlerde bir kez de 92 km ile 320 tl (bile bile yedim )maalesef. yok bisikletle gezmek lazım ya olmayacak..Neyse artık çok dikkat ediyorum.. :(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • İYİLİK İYİDİR ...
  • 19 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Ağustos 28, 2015, 11:39:59 »
13 yıllık ehliyetim var 2 kere ceza yedim birinde  Evlendiğimin 2 nci günü eşimle kimliklerimizi yeniletmeye kaymakamlığa gittik bütün araçların durduğu yere birde aracımızı park ettik çıkışta baktım benimkinde ceza var polise sordum hayırdır bana neden park cezası kestiniz dedim siz ikinci sıraya park etmişsiniz dedi dedim  hepsi öyle dedim siz kaymakamlık önüne ikinci sıra yapmışsınız dedi .Tartışmadım niyet belli olunca .Dedim yeni evlendim düğün hediyeniz olsun dedim .ikinci cezam da bu radar cezası oldu o kadar dikkat li ve kurallara uyan bir sürücüyüm emniyet kemeri olsun .Hız sınırları olsun ama demek ki şehir içlerinde daha yavaş gitmek lazım

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: A-
  • Model Yılı: '13
  • 28 kere teşekkür etti
  • 82 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Ağustos 28, 2015, 13:27:25 »
Maalsesef farklı zamanlarda Eskişehir içinde 3 kere radar cezası yedim.Kurallara riayet ederim hız sınırını geçmemeye özeni muhakkak gösteririm ama maalesef geliyor.Neden geliyor diye soracak olursanız maalesef diğer araçlar tarafından trafik akışına göre gitmeye zorlandığım için.Artık şehiriçi 45 civarı seyrediyorum her yolda.Arkamdan sellektörler kornalar umurumda olmuyor.Yediğim cezayı sellektör ve korna yapanla beraber ödemeyeceğiz sonuçta. 40'ı biraz geçince hız sabitlemeye alıyorum mis.
Toyocuk :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .: Toyota Eco-Driver :.
  • Kilometre: 11111
  • Model Yılı: '18
  • 66 kere teşekkür etti
  • 563 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Ağustos 28, 2015, 13:42:08 »
jandarma iken 50 km/sa hız sınırı olan bölgede 60 km/sa hızla geçiş yapan resmi araca ceza kesmiştik. yeter ki trafik ekibinin ceza kotası doldurma telaşı olsun.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 333
  • Model Yılı: '15
  • 636 kere teşekkür etti
  • 964 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Ağustos 29, 2015, 00:58:38 »
jandarma iken 50 km/sa hız sınırı olan bölgede 60 km/sa hızla geçiş yapan resmi araca ceza kesmiştik. yeter ki trafik ekibinin ceza kotası doldurma telaşı olsun.
Hız ihlalini yapan araç o esnada resmi araçta olsa ceza yazılır. Cezalar ilgili kuruma gönderilir. O saatte görevli olan araç şöförü gerekli açıklamayı belgeli olarak yapamazsa cezayı öder. Radar uygulaması gün içi daha önce belirlenen zaman ve yerlerde belli sürelerde yapılır. (Radar cezası için Koto doldurmakla alakası yok. O saatte mecbur radar uygulaması yapılacak. Başka cezalar için bişey diyemem) İtiraz halinde radar kayıtları incelenir. O nedenle ceza yazılamayacak lar hariç her kuruma ait araca ceza yazılır.
"Herkesin polisi kendi vicdanıdır, fakat polis vicdanı olmayanların karşısındadır."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Ağustos 29, 2015, 02:20:53 »
Muhtemelen ordaki hiz 70 km dir.bende didim deyik.nerdeymis.bura bende.dusmeyeyim.marmarise giderken aydindan gectim.Insallah dusmemisimdir.
Eds falanmiydi yoksa radar araci miydi
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 122000
  • Model Yılı: '08
  • 144 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Ağustos 29, 2015, 08:54:49 »
Muhtemelen ordaki hiz 70 km dir.bende didim deyik.nerdeymis.bura bende.dusmeyeyim.marmarise giderken aydindan gectim.Insallah dusmemisimdir.
Eds falanmiydi yoksa radar araci miydi
aydın otoban cine sakar çetibelin de genelde radar olur,

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .: Toyota Eco-Driver :.
  • Kilometre: 11111
  • Model Yılı: '18
  • 66 kere teşekkür etti
  • 563 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Eylül 02, 2015, 12:49:28 »
Hız ihlalini yapan araç o esnada resmi araçta olsa ceza yazılır. Cezalar ilgili kuruma gönderilir. O saatte görevli olan araç şöförü gerekli açıklamayı belgeli olarak yapamazsa cezayı öder. Radar uygulaması gün içi daha önce belirlenen zaman ve yerlerde belli sürelerde yapılır. (Radar cezası için Koto doldurmakla alakası yok. O saatte mecbur radar uygulaması yapılacak. Başka cezalar için bişey diyemem) İtiraz halinde radar kayıtları incelenir. O nedenle ceza yazılamayacak lar hariç her kuruma ait araca ceza yazılır.

görev kağıtlarının önceden belli olduğu doğrudur fakat her trafik timi her görevde uygulama yapmıyor. ayrıca ne kadar ceza keserlerse o kadar iyi ve diğer bölgelerdeki birimlerden daha fazla sayıda yaptırımda bulunmuş olmaları lehlerine işliyor. bu yüzden yeterli sayıya ulaşmak ya da geçmek amacıyla zamanında görmedikleri ihlâlleri cezaya dönüştürebiliyorlar. radar olsun, diğer trafik tim görevleri olsun fark etmiyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • 19 kere teşekkür etti
« Yanıtla #13 : Eylül 08, 2015, 02:42:24 »
O da bişey mi biz duble yolda 110la gidiyoruz diye ceza yedik duble yol hız limiti 120 iken :) polisin savunması gerinizde 90 tabelası var oldu ama yoktu :) itiraz içinse nöbetçi savcılığa gidin dediler cuma gecesi yedik cezayı bayrama yaklaşmıştık bayram için gidiyorduk izmiri de bilmediğimiz için nöbetçi savcıyla kim uğraşcak oğlum dedi babam ve hayatında ilk deva 30 yıllık şoför ceza yedi ve ilk cezası radardan oldu o kadar hız sınırlarına uyan biri olmasına rağmen :) Meğersem Bimere tabela yoktu diye yazsak incelenip iptal oluyormuş ceza ama onu söyler mi hiç polis amcamız :) kota doldurcak napsın :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 100 kere teşekkür etti
  • 425 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Eylül 08, 2015, 03:03:43 »
O da bişey mi biz duble yolda 110la gidiyoruz diye ceza yedik duble yol hız limiti 120 iken :) polisin savunması gerinizde 90 tabelası var oldu ama yoktu :) itiraz içinse nöbetçi savcılığa gidin dediler cuma gecesi yedik cezayı bayrama yaklaşmıştık bayram için gidiyorduk izmiri de bilmediğimiz için nöbetçi savcıyla kim uğraşcak oğlum dedi babam ve hayatında ilk deva 30 yıllık şoför ceza yedi ve ilk cezası radardan oldu o kadar hız sınırlarına uyan biri olmasına rağmen :) Meğersem Bimere tabela yoktu diye yazsak incelenip iptal oluyormuş ceza ama onu söyler mi hiç polis amcamız :) kota doldurcak napsın :)
okadar emin olsaydim polisi arabaya bindirir yola cikardim tabelayi goster derdim :D
E12 COROLLA SİMOTA AİR INTAKE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 19 kere teşekkür etti
« Yanıtla #15 : Eylül 08, 2015, 03:10:26 »
ben zaten polisle tartıştım şimdi kamerayı açıp gidiyorum bütün yolu videoya çekcem nerde tabelan dedim arkamızdan da 2 araba daha durdurmuşlar herkes şaşkın halde nasıl ceza yedik diye ve o iki arabadanda toplan 8 tane kalıplı abiler çıkınca adam arabasına binip bağırmaya başladı senin yaşınca çocuğum var böyle saygısızlık görmedim alırım şimdi seni içeri vs diye bende burdaki tek suç unsuru haksız yere ceza yazıp bana bağırman dedim o da boş bu gençlik işimizi sizden mi öğrencez dedi içimden boş dediğin adam üniversite okuyo dedim ama dışımdan diyemedim çünkü babam olay çıksın istemedi bana kızdı geç arabaya diye bende napıyım babaya karşı boyun kıldan ince :) geçtim arabaya naptıysam döndüremedim babamı tabela için

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 46 kere teşekkür etti
  • 103 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Eylül 08, 2015, 09:06:52 »
eğer polis ceza yazmayı kafasına koymuşsa gözünün üstünde kaşın var der ve bir şekilde yazar. ben böylelerini ALLAH a havale ediyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Artık O Bir Çinli
  • Kilometre: 22000
  • Model Yılı: '23
  • 278 kere teşekkür etti
  • 474 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Eylül 08, 2015, 10:20:24 »
Şu radar cezası kadar kızdığım bir olay yok. Tamamen sürücüleri aldatmaya yönelik bir yöntem uyguluyorlar. Resmen bazı bölgeler var ki pusu kuruyorlar.

Bende geçen sene Diyarbakır merkezde 1 hafta içinde 2kez radar cezası yemişim(yemişim diyorum çünkü internetten öylesine sorgularken öğrendim.) 4 şeritli çevre yolunda hız limiti 70miş. Ve öyle bir yere pusu kuruyorlarki tam alt geçitten çıkttıktan sonra radar bekliyo gelin kucağıma diye.

Birde arkadaşlar bu cezakesme olayını çok yerde duydum o ilin dışındaki yabancı plakalara bu ceza işini daha çok yapıyorlar. Benim aracım Erzurum yani 25 plakaydı.
Geçen yıl kurum müdürümüz memlekti Karsta radar cezası yemiş aracı Ordu plakalı. Müdürümüz cezayı ödedikten sonra itirazda buulundu aynı hızda seyreden diğer araçlarda vardı benim plakam değişik diye ve mahkeme müdürümüzü haklı buldu parayı geri ödeyecekler.

Demek istediğim radar cezasını yabancı plakaya özellikle yazıyorlar nasılsa buralara yabancıdır cezayı öder uğraşamaz diye.
2002 E11 Corolla----2006 Corolla HB----2006 Focus Sedan----2004 Honda Accord----98'Palio--99'Astra----2016 Astra J----2017 Clio----2020 Corsa----2012 Honda ACCORD----2011 Honda CR-V----2020 Corolla son olarak 2023 Chery Omoda5

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0-
  • 4 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Eylül 08, 2015, 13:30:44 »
Başka il sınırları içinde isem,bulurum bir yerel plakalı araç takılırım peşine...bu sayede çok radardan kurtulmuşluğum vardır :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 333
  • Model Yılı: '15
  • 636 kere teşekkür etti
  • 964 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Eylül 08, 2015, 13:54:55 »
Şu radar cezası kadar kızdığım bir olay yok. Tamamen sürücüleri aldatmaya yönelik bir yöntem uyguluyorlar. Resmen bazı bölgeler var ki pusu kuruyorlar.

Bende geçen sene Diyarbakır merkezde 1 hafta içinde 2kez radar cezası yemişim(yemişim diyorum çünkü internetten öylesine sorgularken öğrendim.) 4 şeritli çevre yolunda hız limiti 70miş. Ve öyle bir yere pusu kuruyorlarki tam alt geçitten çıkttıktan sonra radar bekliyo gelin kucağıma diye.

Birde arkadaşlar bu cezakesme olayını çok yerde duydum o ilin dışındaki yabancı plakalara bu ceza işini daha çok yapıyorlar. Benim aracım Erzurum yani 25 plakaydı.
Geçen yıl kurum müdürümüz memlekti Karsta radar cezası yemiş aracı Ordu plakalı. Müdürümüz cezayı ödedikten sonra itirazda buulundu aynı hızda seyreden diğer araçlarda vardı benim plakam değişik diye ve mahkeme müdürümüzü haklı buldu parayı geri ödeyecekler.

Demek istediğim radar cezasını yabancı plakaya özellikle yazıyorlar nasılsa buralara yabancıdır cezayı öder uğraşamaz diye.
Cezayı iş dışında da yeseniz bulunduğunuz ilin sulh ceza hakimliğine gidip cezayı yediğiniz ile iletilmek üzere itiraz dilekçesini veriyorsunuz. Ceza zaten arkadan yazılıyor. O ilin plakası olsa ne olmasa ne. O ilin vatandaşı radarın nerde olduğunu bildiği için ceza yemekten kurtuluyor.
"Herkesin polisi kendi vicdanıdır, fakat polis vicdanı olmayanların karşısındadır."