Merhaba arkadaşlar;
Bilindiği üzere Toyotaların çoğu modellerinde bulunan araç teybinde Aux girişinin olmayışı , vatandaşları 150$ dan başlayan ses sinyalini digital dataya çevirip teybe bağlanan aux dönüştürücü cihazları almaya mecbur kılmaktadır.
Ben burada , bu cihazlara gerek kalmadan çözüme kavuşturduğum sistemi sizlerle paylaşacağım. Yeni model teyplerde digital sound processor (DSP) kullanılmaktadır. Bu entegrenin ses girişini bulmak için datashetini inceledim. Ve uygun olan noktalardan aux girişini aldık.

Teybimizin kapağını açıyoruz.

Soketimizi hazırlıyoruz

İşaretli yerlerden stereo jacklı kablonun uçlarını 10uf 63V kondansatöre seri bağlı 1K dirence lehimliyoruz.

Jakın soketini Bluetootha bağlayın . Bluetooth ile tabletinize yada telefonunuza bağlantı kurabilirsiniz.
Kullanışlı birşey olmasını isterseniz birden fazla cihaza bağlanabilen bluetooth kullanın.
Bir sonraki bölümde bluetoothu teybin içine motnajı şarj bağlantılarını, arama geldiğinde radyodan ve cd den telefona geçmesi için gereken
bağlantıları sizlere anlatacağım.
Yakın zamanda panelden yada direksiyondan şarkı seçiminin yapılabilmesi için gereken bağlantıları paylaşacağım
Saygılar
Çekmiş olduğum part1 videosu ;
-Ben çok fazla elektronikten anlamam ama basit bir lehim.
-Basit bir lehim ama ben yapamam anlayan bir arkadaşıma yaptırabilirim.
-Bana sadece aux girişi lazım gerisini ben halledebilirim.
Diyebilenler için bu video uygulamanın nasıl çalıştığını gösterir ve ayrıca cesaret niteliği taşır.
https://www.youtube.com/watch?v=tFW1Iju9Y8I&feature=youtu.be