Gönderen Konu: Aracın arka camı patladı. orjinal mi yan sanayi mi  (Okunma sayısı 4633 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 150000
  • Model Yılı: '06
  • 6 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
Aracın arka camı patladı. orjinal mi yan sanayi mi
« : Ağustos 24, 2015, 01:19:59 »
Sakarya ferizlide cumartesi sabahı fırtına oldu. Balkondan düşen fayans Avensis in arka camını patlattı. yoğun yağmurda araç su aldı görebildiğim kadarıyla arka koltuklar yer döşemeleri ve bagaj döşemeleri ile arka pandizot su çekmiş. Kaskoyla iletişime geçtim. cam için beni yönlendirdikleri hiçbir camcı orjinal cam takmıyor. yetkili servis anlaşması var. ama yetkili servis kasko şirketinin cam servisi değil. servisi aradım orjinal cama işçilikle beraber 1600tl fiyat biçtiler. yüzde 20 muafiyet var. bu da 320 tl yi benim ödeyeceğim anlamına geliyor. ama kasko sözleşmesinin parça tedariği kısmında orjinal parça klozu var. yani aslında orjinal parça tedarik etmeleri gerekiyor. sıkıntı şu yetkili servis kasko firmasının cam servisi değil ve sözleşmede anlaşmalı cam servisi dışında yaptırılacak onarımlarda yüzde yirmi muafiyet uygulanır diyor. bu durumda ne yapmalıyım? ilkkez kasko şirketiyle muhattap oluyorum. değerli görüşlerinize ihtiyacım var.  Bir de su olayı var. yetkili servis o işi de yaparız dedi ama fiyatı abartırlar mı? hasar kaydı şişer mi? gidip bir oto kuaförüne kendim mi temizletip kurulatsam? işin kötü kısmı aracı servise gönderdim ama cumartesi mesai bitmişti bugün tatil üstelik servisteki eleman işlerinin yoğun olduğunu çarşambadan önce yapamayacaklarını hem eksperi beklemek zorunda olduklarını söyledi.  beni korkutan aracın içi ıslak bir kaç gün böyle kalsa küflenip koku yapmaz mı burası nemli malum. Yol gösteren olursa minnettar kalırım. iyi geceler...
Herkese Adalet...

Toyota Club Türkiye

Aracın arka camı patladı. orjinal mi yan sanayi mi
« : Ağustos 24, 2015, 01:19:59 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 100 kere teşekkür etti
  • 425 kere teşekkür edildi
Ynt: Aracın arka camı patladı. orjinal mi yan sanayi mi
« Yanıtla #1 : Ağustos 24, 2015, 01:39:00 »
kurutma işine girmeyin kaskoyla araba sel hasarli diye gorunebilir alin bir kuafore verin gitsin icine ahtopot  atiyorlar kuruyor ilk once cekerler suyu sonra kuruturlar, daha önce cam olayi basimiza geldi bu şekilde belli bi kismi biz oduyoruz orjinal cam icin
E12 COROLLA SİMOTA AİR INTAKE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Toyota candır gerisi heyecandır.
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 102000
  • Model Yılı: '12
  • 52 kere teşekkür etti
  • 70 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ağustos 24, 2015, 08:57:35 »
Geçmiş olsun Mehmet bey Can sıkıcı bir durum umarım en kısa sürede sorunlar düzelir.
Avensis Elegant Extra 1.6

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: C-HR
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 15000
  • Model Yılı: '17
  • 108 kere teşekkür etti
  • 148 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ağustos 24, 2015, 10:45:22 »
Yakınlarda cam için anlaşmalı bir yetkili servis bulmayı deneyebilirsiniz. Geçmiş olsun.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 6 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ağustos 24, 2015, 11:28:33 »
Arka camdan yağmur suyu almış sadece bu sel hasarı olarak geçermi? aracın içinde çekilecek kadar su yok sadece arka tarafın döşemeleri ıslak? Bunu döşeme- koltuk hasarı diye geçmezler mi?

Mesaj Birleştirildi: Ağustos 24, 2015, 11:31:07
Sağolun musa bey en kötüsü böyle olsun. Esad bey başka yere hiç bakmadım olacağını sanmam ama bir bakarım sağolun.
Herkese Adalet...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
  • Kilometre: 100000
  • Model Yılı: '11
  • 2592 kere teşekkür etti
  • 1513 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Ağustos 25, 2015, 11:09:16 »
Bence serviste yaptırın
Dh forumda bir arkadaş ön camdan şu alıyor diyordu.  Sonra bir baktılar cam yan Sanayi imiş.  Gitti orijinal camla değiştirdi.
Benim da arka cam patladı. Ben de yüzde yirmisini  vererek serviste yaptırdım maşallah şu alma vs yok
***Ayetleri görmezlikten gelirseniz, çocukları bile ihtiyarlatan bir günde kendinizi nasıl koruyacaksınız? (73:17)
***25k(benzin) 75k (lpg) =105k+km....MaşaAllah

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Ağustos 25, 2015, 12:07:51 »
Mehmet bey aracın kaloriferini açın sicak konumuna getirip oyle rolantide calistirin.
Ben koltuklari makine ile yikadigimda ve tavani sildigimde yarim saat  calistirdim kurudu.sizin koltuklarida bubsekilde biraz kurutabilirsiniz.
Ama arka cam pandizotu cok islandiysa sekli bozulabilir.yada ordaki fren lambasi tesisati zarar görmüş olabilir.
Siz bu sekilde kurutmaya calisin gerisini servise birakin
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 6 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Ağustos 25, 2015, 13:36:55 »
Araç serviste. aradım sadece cam takın dedim. döşeme ve koltuk için bu işleri yapan iki yerle görüştüm. Biri Serdivan Sonax... durumu anlattım hallederiz dediler ayrıca iç döşemeleri komple temizler kuruturuz kötü koku içinde ozonlarız dediler 350 tl gibi bir fiyat biçtiler. Diğer yer de durumu görmeden bir şey diyemeyiz fiyat konusunda ama sorunu hallederiz dediler. Tavan döşemesinin ve fren lambası tesisatının zarar görmüş olabileceği hiç aklıma gelmedi. veya başka bir zarar olabileceği. Fiyatın şişmemesi hasar kaydının olduğundan büyük görünmemesi için sadece cam hasarı olarak hasar beyanında bulundum. inşalllah pişman olmam.

Mesaj Birleştirildi: Ağustos 25, 2015, 13:39:22
Mehmet bey aracın kaloriferini açın sicak konumuna getirip oyle rolantide calistirin.
Ben koltuklari makine ile yikadigimda ve tavani sildigimde yarim saat  calistirdim kurudu.sizin koltuklarida bubsekilde biraz kurutabilirsiniz.
Ama arka cam pandizotu cok islandiysa sekli bozulabilir.yada ordaki fren lambasi tesisati zarar görmüş olabilir.
Siz bu sekilde kurutmaya calisin gerisini servise birakin
Tuncay bey gaziantep te nem sıfır. orda kaloriferle kurutmak mümkün olabilir ama burda sanmıyorum. yine de öneri için teşekkürler.
Herkese Adalet...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • 2908 kere teşekkür etti
  • 3274 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Ağustos 25, 2015, 16:53:38 »
 Halı yıkama makinesi varsa ince uçla kullanabilirsiniz.
 Cam için orijinal parça olarak kabul edilmesinde ısrarcı olunması iyi olur.
 Araç içine de, yapı marketlerde satılan nem alıcılardan koyabilirsiniz bir süre.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 6 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Ağustos 25, 2015, 17:58:36 »
kasko orjinal cam takılmasına bir şey demiyor. benim anlaşmalı olduğum camcıda tak diyor. sorun şu ki onun anlaşmalı olduğu servislerde bırak orjinal camı avensis camı bile yok. sadece biri biz de yok ama getirtiriz dedi o da orjinal değil olimpia... kasko şirketi sompo japon... bu arada burdaki yetkili servis te beni ayar etti. cumartesiden beri aracım orda kapalı alanda yerimiz yok deyip aracın arka cam kısmına naylon çekip dışarı çıkarmışlar. Aracın içi ıslak havalandırılması lazım dediysem de yerimiz yok deyip kestirip attı. camı da yarın gelecekmiş. 4 gündür arac o halde... halbuki aracı göndermeden önce arayıp durumu söylediğimde aracı kapalı alana ekip havalandıracaklarını söylemişlerdi
Herkese Adalet...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: C-HR
  • Kilometre: 95000
  • Model Yılı: '17
  • 156 kere teşekkür etti
  • 402 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Ağustos 25, 2015, 21:27:09 »
Sakarya ferizlide cumartesi sabahı fırtına oldu. Balkondan düşen fayans Avensis in arka camını patlattı. yoğun yağmurda araç su aldı görebildiğim kadarıyla arka koltuklar yer döşemeleri ve bagaj döşemeleri ile arka pandizot su çekmiş. Kaskoyla iletişime geçtim. cam için beni yönlendirdikleri hiçbir camcı orjinal cam takmıyor. yetkili servis anlaşması var. ama yetkili servis kasko şirketinin cam servisi değil. servisi aradım orjinal cama işçilikle beraber 1600tl fiyat biçtiler. yüzde 20 muafiyet var. bu da 320 tl yi benim ödeyeceğim anlamına geliyor. ama kasko sözleşmesinin parça tedariği kısmında orjinal parça klozu var. yani aslında orjinal parça tedarik etmeleri gerekiyor. sıkıntı şu yetkili servis kasko firmasının cam servisi değil ve sözleşmede anlaşmalı cam servisi dışında yaptırılacak onarımlarda yüzde yirmi muafiyet uygulanır diyor. bu durumda ne yapmalıyım? ilkkez kasko şirketiyle muhattap oluyorum. değerli görüşlerinize ihtiyacım var.  Bir de su olayı var. yetkili servis o işi de yaparız dedi ama fiyatı abartırlar mı? hasar kaydı şişer mi? gidip bir oto kuaförüne kendim mi temizletip kurulatsam? işin kötü kısmı aracı servise gönderdim ama cumartesi mesai bitmişti bugün tatil üstelik servisteki eleman işlerinin yoğun olduğunu çarşambadan önce yapamayacaklarını hem eksperi beklemek zorunda olduklarını söyledi.  beni korkutan aracın içi ıslak bir kaç gün böyle kalsa küflenip koku yapmaz mı burası nemli malum. Yol gösteren olursa minnettar kalırım. iyi geceler...

Servisten orjinal camı tedarik edip, kaskonun anlaşmalı olduğu serviste montaj yaptırmayı talep etseniz? her iki kloza da uygun ve sizin için optimum çözüm olur sanki..
2017 C-HR Hybrid Diamond

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 6 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Ağustos 25, 2015, 22:25:08 »
Tedarik işini sigortacı yaparsa o dediğiniz olur. Zira poliçede öyle yazıyor. Ama oyalayıp sallayacakları kesin. uğraşmak istemiyorum. yani ben aracı kasko firmasının anlaşmalı olduğu camcıya çekecektim. orjinal cam yok diyecektim. sigorta şirketinin tedarik etmesini bekleyecektim. Ancak aracın arka koltukları ve bagaj ıslandığından bir an önce hallolsun diye direk yetkili servise götürdüm ama onlarda cumartesiden beri bekletiyorlar. dediğine göre cam yarın gelecek. inşallah koltuklar ve döşemelr küflenmemiştir.şu kasko işi çok  sıkıcı. bir de experin gelmesini bekliyorsun. Hasar kaydı oluşturmasınlar diye döşeme işini beyanımdan çıkardım. Bir de maazallah tutup kayda sel hasarı diye geçerlerse deyip sadece cam için işlem yaptırdım. beyefendiler meteorolojiden o gün yağmur yağdığına dair rapor istiyorlarmış. raporu ben temin edecekmişim. meteorolojinin raporu göndermesi de iki haftayı buluyormuş. Ölme eşşeğim ölme. Allahtan aracın ön koltuklarında ön döşeme ve konsolda bir şey yoktu. arka koltukların yarısı pandizot ve bagaj döşemesi ıslak. bagajın altında ise havuz vardı. onun faydası dokunmuş ta bagajın alt döşemesine  su gitmemiş. of. Allah hepimizi beterinden saklasın ama hiç yoktan dert işte.
Herkese Adalet...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 6 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Eylül 05, 2015, 02:15:40 »
Aracın arka camı değişti. ancak bu sefer de cam rezistansı çalışmıyor. inşallah camın tekrar sökülmesi gerekmez. sök tak sök tak çirkin bir iz bırakmaz umarım.
Herkese Adalet...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • 2908 kere teşekkür etti
  • 3274 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Eylül 05, 2015, 08:07:26 »
Teslim alırken kontrol etmek lazım. Muhtemelen cam ana bağlantı noktalarındadır problem.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 6 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Eylül 06, 2015, 00:44:30 »
Ya arka elektrikli kısımların hepsini kontrol ettim .stoplar sisler geri vites lambası fren lambaları hatta emniyet kemeri sensörleri fln. Ama servisteki bbayan ' arkadaşlar sadece rezistansı kontrol etmiş' deyince bir tek ona bakmadım.
Herkese Adalet...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: '13
  • 305 kere teşekkür etti
  • 177 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Eylül 06, 2015, 12:46:20 »
Mehmet bey öncelikle geçmiş olsun. Umarım sorununuz halledilir.

Bu cam konusunda Talat beyin söylediği gibi tecrubrliyim. 2014 Mayıs ayında ikinci el olarak aldigim 2013 model Avensis aracımi 10 ay sorunsuz kullandım. Sonra 1 yağmurda araç ön cam direklerinden su almaya başladı. Tabi ben bir hışımla servise gittim ve kapı ayarı falan derken sorunum çözülemedi. Son yağmurda araç yine su aldı ve bu kez garanti uzmaniyla kavga etmeye gittiğim yetkili serviste dikkatli bir usta aracımın ön camının orjinal olmadığını fark etti. Tabi sonrasında Özür diledim servisteki çalışanlardan ve aracımın ön camını kaskodan yenilettim. Tabi aracın ilk sahibi ön camın yan sanayi bir camla değiştiğini bana söylememişti.

10 ay hiçbir yağmurda su almayan ön cam bir anda su almaya başladı. Demem o ki ; kesinlikle orjinal parça kullanın. Sonra sıkıntı yaşarsınız.
Avensis elegant extra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Eylül 06, 2015, 15:24:16 »
bahadir yan sanayi camin su alacağını sanmiyorun işçilikle alakali.Cami takan yer fitili iyi oturtamamış olabilir  veya baska bir nedeni.Ama orjinal camin kalitesi gercekte farkli ama.B u konuda bende.senin gibi orinal.derim
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • <<<Toyotasını Bırakan Genç>>>
    • Facebook
  • Kilometre: 48048
  • 940 kere teşekkür etti
  • 930 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Eylül 06, 2015, 15:54:52 »
Su alma sebebi yan sanayi camla alakasi sadece camin sekliyle vardir. Gerisi komple isciliktir...
Geç kaldı desinler, geçmiş olsun demesinler...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: '13
  • 305 kere teşekkür etti
  • 177 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Eylül 06, 2015, 16:13:30 »
İllaki işcilik çok onemlidir ama bir sürü sensörün vsoolduğu bir camın orjinal olması gerektiğini düşünüyorum. En ufak hata çok kötü sonuçlar doğurabilir sonrasında. Benim ağzım yandı ondan..
Avensis elegant extra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 10500
  • Model Yılı: '19
  • 132 kere teşekkür etti
  • 354 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Eylül 06, 2015, 17:41:17 »
Benim aracın ön camı serviste değişmiş ve bir gün kalmıştı.Test etmişler.Neden kalacak dedim.Erken teslim edince su alan camla karşılaştıklarını söylemişlerdi.