Gönderen Konu: albea izlenimlerim :) sadece izlenimlerim inceleme yapmak icin biraz eski  (Okunma sayısı 2039 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A-
  • 44 kere teşekkür etti
  • 45 kere teşekkür edildi
 Uzun suredir uygun fiyatli araba arayışındaydım çünkü köye gitme ihtimalim vardı(meslek iicabı ). Dacia vs bakinirken palio alayim dedim. Yok yav dedim sonra bide bagajı olsun dedim ve albea aldım. 78 bindeki aracimin bi sol on camurlugu boyalı. Maşallah temiz bakmıs ilk sahibi. Sagolsun çokta iyi biriydi. Dostlugumu hala surdurebilirim o derece :)). Sadede geleyim araç bekledigimden çok iyi çıktı ;).

Hacim :
Aracin ic hacmi neredeyse c sınıfını aratmaz. Arka diz mesafeside yeterli düzeyde. Bagaj hacmide çok iii. Fluance de bile bagaj kapağınınkkollarının altında eşyalar edilirken bunda onları bagajin iç dosemesiyle kapatmis lar. Tatlı bi ayrıntı :).

Güvenlik:

Aracta bi tane güvenlik donanımı var oda airbag. abs li model olmasını çok isterdim ama yapacak bise yok. Ama arac yüksek hızlarda yoldan kopmuyo. Güven vermeyen bu yapısı yok. suspansiyon sistemi yumusaga yonelik ama yol tutusu bekledigimden iyi

Konfor:

Arac konfor noktasinda da beklenti karsilar potansiyele sahip. Hayalkırıklığı olacak bi durumla karşılaşmadim. Fakat koltuk pozisyonu çok dik. Biraz yatık kullanmayı sevenler için hoş değil ayrıca direksiyonun derinlik ayarının olmaması da üzücü ama yapacak bise yok. 3 kuruşa 5 köfte yok maalesef :). Dediğim gibi suspansiyonu sistemi yumuşak hissettiriyor bu gayet iii. Ayrıca debriyaj pedalı 2005 corolla dan hatırladığım kadarı ile kıyaslayarak olursam yumuşak. Hemde fren pedali sanki tuş gibi çalışıyor :). Basınca dibinde duruyor. Sonu yokmuş gibi bi basma hissiyatina sahip değil. Direksiyon yumuşaklığı da bana iyi geldi. Çok hissiz deği . En azından eradan iyi gibi geldi. Sürdüğüm era da   sorun olup olmadığını bilmiyorum tabi ama benim yorumum bu şekilde.

Yakıt tüketimi ve sonuç:

Araca tüpü ben taktirdim. Sıralı sistem taktirdim. Arastirmam sonucu bundaki fire motorun aslında vvti teknolojisi kullandığını öğrendim. Tek eksantrik olması gucunu azaltsada şehir içinde yakıt tuketimini çok düşürüyor. 60 TL lık yakıtla 358 km yol gittim ki muazzam bu sonuç. Taksicilerin neden tercih ettiğini anladım :). Cok ta sessiz çalışan bi motor.  Rolantide sesini duymak kapılar kapalı ise çok zor. Şaşırtıcı bi sessizliği var.

Uygun fiyatıyla alternatif bi model ve bence çok yeterli. Tavsiye ederim. Temiz bulunursa baya idare edecek bi model :)

Edit: araç makyajlı kasa. 2006 model için tüm bu izlenimim
94' reno broadway :)

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • <<<Toyotasını Bırakan Genç>>>
    • Facebook
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 48048
  • Model Yılı: '06
  • 940 kere teşekkür etti
  • 930 kere teşekkür edildi
Bu konuda beni anarlar haberin olsun abi :D
Geç kaldı desinler, geçmiş olsun demesinler...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 65000
  • Model Yılı: '12
  • 106 kere teşekkür etti
  • 142 kere teşekkür edildi
Albela mı İlke :) Taksiciler - dolmuşçular sık kullanırdı :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Model Yılı: -
  • 277 kere teşekkür etti
  • 406 kere teşekkür edildi
Bu konuda beni anarlar haberin olsun abi :D
Başlığı görünce sesli güldüm valla. [emoji4] Niye acaba?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 44 kere teşekkür etti
Ne yaptın ilke reno 12 mi inceledin ki hayırdır  :D :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 57000
  • Model Yılı: '04
  • 205 kere teşekkür etti
  • 374 kere teşekkür edildi
Emrah bey, okul  için aldığınızda daciayla ilgili yorumlar yapmıştım. Çok isabetli bir karar almışssınız. 1.4 firede  yakıt yok. Hemde  stabilde sizi toyota gibi üzmez. Arabada klima var mı? İhtiyacınız olur.  Absde olsa tadından yenmezdi ama hayırlısı. Dip fren dediğiniz olay hayra  alamet değil. Fren ayarı yaptırmanız gerekiyor. Hayırlı olsun hocam
1)ToyotaCorolla 1996gliAC 181000- 225000km (2013- 2016  )satıldı
2)ToyotaCorolla 2004SOL 57.500km(2015-   )
İnsan, kınadığı yaşamadıkça ölmezmiş. (Hadis-işerif)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 44 kere teşekkür etti
Emrah bey, okul  için aldığınızda daciayla ilgili yorumlar yapmışt. ım. Çok isabetli bir karar almışssınız. 1.4 firede  yakıt yok. Hemde  stabilde sizi toyota gibi üzmez. Arabada klima var mı? İhtiyacınız olur.  Absde olsa tadından yenmezdi ama hayırlısı. Dip fren dediğiniz olay hayra  alamet değil. Fren ayarı yaptırmanız gerekiyor. Hayırlı olsun hocam

Tesekkur ederim barış hocam. Evet hatırlıyorum yorumlarınızı. Klima da olsaydi tadindan yenmezdi de uzun sureli binmeyi kestirebilirsem taktiririm diyorum. Randıman verir mi bilmiyorum tabi de! Fren zaten aşırı hassas. Anında kitliyo. Götürüp gostereyim sorun olacağını düşünmemiştim. Muayeneden geçtiği icin

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kilometre: 117000
  • Model Yılı: '15
  • 371 kere teşekkür etti
  • 132 kere teşekkür edildi
Emrah bey öncelikle hayırlı olsun. Şunu belirtmek isterim ki toyotalarda  (model ve kullanılmaya başlandığ yılı tam bilmiyorum) fren pedalının güven vermiyormuş gibi algılanması durumu son yıllarda bazı başka modellerde de rastladığımız "rejeneratif" diye tabir edilen ve fren yaparkenki elde edilen enerjiyi elektrik enerjisine çeviren sistemden kaynaklanmaktadır. Bu başlarda sıkıntı gibi algılanıyor olmasına rağmen(özellikle otomatik şanzımanlarda manuel şanzımanlı araçlara göre biraz daha fazla hassasiyet oluşturuyor olabilir) kısa sürede alışılan ve aslında mühendislik açıdan da ekonomi adına ve hatta tasarruf açısından geliştirilmiş bir detaydır diyebilirim. Zaten mekanikten anlayan arkadaşlar gerekli açıklamaları daha ayrıntılı anlatırlar.

Güle güle kullanın aracınızı, önemli olan zaten sizin memnuniytiniz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 44 kere teşekkür etti
Emrah bey öncelikle hayırlı olsun. Şunu belirtmek isterim ki toyotalarda  (model ve kullanılmaya başlandığ yılı tam bilmiyorum) fren pedalının güven vermiyormuş gibi algılanması durumu son yıllarda bazı başka modellerde de rastladığımız "rejeneratif" diye tabir edilen ve fren yaparkenki elde edilen enerjiyi elektrik enerjisine çeviren sistemden kaynaklanmaktadır. Bu başlarda sıkıntı gibi algılanıyor olmasına rağmen(özellikle otomatik şanzımanlarda manuel şanzımanlı araçlara göre biraz daha fazla hassasiyet oluşturuyor olabilir) kısa sürede alışılan ve aslında mühendislik açıdan da ekonomi adına ve hatta tasarruf açısından geliştirilmiş bir detaydır diyebilirim. Zaten mekanikten anlayan arkadaşlar gerekli açıklamaları daha ayrıntılı anlatırlar.

Teşekkürler. Benim araçta o sistemin olduğunu pek sanmıyorum ama bi gostermekte fayda var fren önemli mekanizma. Aslındaben sorun olarak algilamamistim bile ama sorunsa eğer hemen giderilmeli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 127000
  • 787 kere teşekkür etti
  • 155 kere teşekkür edildi
hayırlı olsun emrah bey.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • <<<Toyotasını Bırakan Genç>>>
    • Facebook
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 48048
  • 940 kere teşekkür etti
  • 930 kere teşekkür edildi
@Ahmet Güve (8047) daha iyi anlatır benim albeayı :D :D :D :rofl:
Geç kaldı desinler, geçmiş olsun demesinler...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • İYİLİK İYİDİR ...
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 40800
  • 19 kere teşekkür etti
  • 931 kere teşekkür edildi
Hayırlı olsun güle güle kullanın .Gayet mantıklı bir karar o aracı aldığınız paraya 1996 - 1997 model Corolla alamazsınız o yüzden marka bağımlısı olmaktansa yüksek model düşük km reli temiz araç almak en mantıklısı
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

2016  - Corolla Multi Drive S - Advance

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Model Yılı: -
  • 100 kere teşekkür etti
  • 425 kere teşekkür edildi

araç toyota değil ki bu konuda fiat albea :)
E12 COROLLA SİMOTA AİR INTAKE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kilometre: 117000
  • 371 kere teşekkür etti
  • 132 kere teşekkür edildi
araç toyota değil ki bu konuda fiat albea :)

Ben fren pedalını 2005 corolla ile karşılaştırdığı için açıklama yapma gereği duydum ama onu da debriyaj pedalı olarak karşılaştırmış Emrah Bey zaten. Bir de Emrah Bey'in de dediği gibi o yıllarda o teknoloji yoktu corollalar da sanırım.

Dediğim gibi suspansiyonu sistemi yumuşak hissettiriyor bu gayet iii. Ayrıca debriyaj pedalı 2005 corolla dan hatırladığım kadarı ile kıyaslayarak olursam yumuşak. Hemde fren pedali sanki tuş gibi çalışıyor :). Basınca dibinde duruyor. Sonu yokmuş gibi bi basma hissiyatina sahip değil.

Yani şimdiki modellerde sonu yokmuş gibi ya da durmayacakmış gibi bir hissiyat oluyor ya ona atfen yazmıştım.