Gönderen Konu: On cam dıştan buğulaniyor  (Okunma sayısı 15854 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 450
  • Model Yılı: '15
  • 65 kere teşekkür etti
  • 27 kere teşekkür edildi
On cam dıştan buğulaniyor
« : Ağustos 22, 2015, 00:52:51 »
Mehabalar arkadaşlar yakin bir zamandan beri ön cam buğulanmasi sorunu yaşıyorum. Klima açıkken derece kaç olursa olsun sileceklerin biraz uzerinden ve distan bugulanma sorunu yasiyorum.Hava sirkulasyonu acik veya kapali farketmiyor. Sadece hava cikisi orta havalandirmadan oldugu zaman bugu yapmiyor. Diger butun modlarda bugu oluyor. Sizce bunun cozumu nedir
2015 1.6 advanced inci beyazı corolla

Toyota Club Türkiye

On cam dıştan buğulaniyor
« : Ağustos 22, 2015, 00:52:51 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: AB-
  • Kilometre: 120000
  • Model Yılı: '09
  • 111 kere teşekkür etti
  • 54 kere teşekkür edildi
Ynt: On cam dıştan buğulaniyor
« Yanıtla #1 : Ağustos 22, 2015, 01:34:41 »
On cama klima vurdugu muddetce on cam distan nemlecektir. Bu normal birsey.  Cozumu klimayi orta ve alt olarak ayarlayip duruma gore orta hava cikis izgarasini elle kapatarak soguk havayi ayaklara vermektir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 333
  • 636 kere teşekkür etti
  • 964 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ağustos 22, 2015, 01:37:21 »
Mehabalar arkadaşlar yakin bir zamandan beri ön cam buğulanmasi sorunu yaşıyorum. Klima açıkken derece kaç olursa olsun sileceklerin biraz uzerinden ve distan bugulanma sorunu yasiyorum.Hava sirkulasyonu acik veya kapali farketmiyor. Sadece hava cikisi orta havalandirmadan oldugu zaman bugu yapmiyor. Diger butun modlarda bugu oluyor. Sizce bunun cozumu nedir
İç dış sıcaklık farkından kaynaklı. Sizin aracınıza has bir durum yok. Benim bindiğim bütün araçlarda klima açık havalandırmayı ön cama verirsem aynı şey oluyor. Buğ önleyiciler camın içerisine sürülüyor galiba. Merak ettim acaba bunu çözen biri var mı ?
Tabi biri çıkıpta klimayı ön cama vermeyin diyebilir [emoji23] [emoji23] [emoji23]
"Herkesin polisi kendi vicdanıdır, fakat polis vicdanı olmayanların karşısındadır."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 54000
  • Model Yılı: '21
  • 25 kere teşekkür etti
  • 31 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ağustos 22, 2015, 01:43:24 »
Sabaha karşı havadaki su buharının alçaldığı zamanlarda ara ara benim de başıma geliyor. Su fışkırtıp silgecle birkaç kez silince geçiyor yani daha basit bir çözümü ne ola ki...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Model Yılı: -
  • 504 kere teşekkür etti
  • 208 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ağustos 22, 2015, 08:16:38 »
Ben yaz dönemi, klimayı soğuk konumda çalıştırırken sürekli orta havalandırmalardan kullanıyorum. Bunun şu gibi artıları oluyor;
1- Camlar asla buğu yapmıyor
2- Ayaklara hiç hava gitmediği için ayaklar belli bir süre sonra da olsa asla üşümüyor.
3- klimayı ayaklara vurmadığım için yerde bulunan tozlar daha az kalkıyor ve aracımın içi daha geç tozlanıyor.
4- Soğuk hava direkt ortadan geldiği için soğuma işlemi daha çabuk oluyor.
:)

Mesaj Birleştirildi: Ağustos 22, 2015, 08:20:23
Soğuk hava orta havalandırmadan kullanmanın tek sıkıntısı ( kendi aracım için) bazen dokunmatik ekran üstündeki havalandırma içinden çıtırtı ve tıkırtı sesleri gelebiliyor. Belli bir süre sonra kesiliyor. İlerde artar mı yoksa kaybolur mu bilemem.
" Less English, more bike."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '11
  • 4 kere teşekkür etti
  • 164 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Ağustos 22, 2015, 11:54:15 »
camın dıştan buğulanması bulunduğunu yerdeki nemden kaynaklanır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 65 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Ağustos 22, 2015, 19:55:57 »
Arkadaslar tesekkur ediyorum hepinize versiginiz cevaplar icin ama sanirim bu herkeste olan bir durum cozumu havayi oryadan vermek iste o zaman da soyle bir sikintim var kucik bebek oluyor cogunlikla aracta o yuzden ortadan veremiyorum havayi diger turlu nerden verirsem vereyim her zamab bugu oluyor. Diyeceksiniz ki silecekleri calistir gecer ama oyle bir hal aliyorki surekli calistirmam gerekiyor silecekleri bu da beni sinir ediyor bir zaman sonra malesef...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Model Yılı: -
  • 504 kere teşekkür etti
  • 208 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Ağustos 22, 2015, 20:00:44 »
Arkadaslar tesekkur ediyorum hepinize versiginiz cevaplar icin ama sanirim bu herkeste olan bir durum cozumu havayi oryadan vermek iste o zaman da soyle bir sikintim var kucik bebek oluyor cogunlikla aracta o yuzden ortadan veremiyorum havayi diger turlu nerden verirsem vereyim her zamab bugu oluyor. Diyeceksiniz ki silecekleri calistir gecer ama oyle bir hal aliyorki surekli calistirmam gerekiyor silecekleri bu da beni sinir ediyor bir zaman sonra malesef...
Yunus hocam, havayı ortadan verince üstünde bulunan yönlendirme mekanizmasını yukarı doğru kaldırın. Hep yukarı baksın. Fan hızını da yavaşa alın, inanın hiç rahatsız etmiyor.
" Less English, more bike."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 65 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Ağustos 23, 2015, 01:49:42 »
Yunus hocam, havayı ortadan verince üstünde bulunan yönlendirme mekanizmasını yukarı doğru kaldırın. Hep yukarı baksın. Fan hızını da yavaşa alın, inanın hiç rahatsız etmiyor.
Salih bey onerinizi deniyecegim bana da mantikli geldi sanirim bu yolla bugudan kurtulabilirim... :alkis:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 92500
  • 145 kere teşekkür etti
  • 102 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Ağustos 23, 2015, 11:19:02 »
Ankarada böyle bir şey yaşamadım, Antalyada sabah akşam öğlen srekli bir buğu mevcut, Bodrumda sadece akşam üstü ve gece, İzmirde sürekli buğu yapıyor. Ön cam soğuyunca havadaki nem cama yapışıyor. Tek çözümü arkadaşların da dediği gibi ayaklara vermek. 2 aylık bebeğimle Ankara bodrum arası gündüz gittim, klima 3.kademede açıktı. klima temizliğini yaptıysak ve filtremiz temizse sorun olmuyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '11
  • 4 kere teşekkür etti
  • 164 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Ağustos 23, 2015, 12:21:50 »
Ankarada böyle bir şey yaşamadım, Antalyada sabah akşam öğlen srekli bir buğu mevcut, Bodrumda sadece akşam üstü ve gece, İzmirde sürekli buğu yapıyor. Ön cam soğuyunca havadaki nem cama yapışıyor. Tek çözümü arkadaşların da dediği gibi ayaklara vermek. 2 aylık bebeğimle Ankara bodrum arası gündüz gittim, klima 3.kademede açıktı. klima temizliğini yaptıysak ve filtremiz temizse sorun olmuyor.

recep bey bu nemden kaynaklanıyor...şayet klima açık iken cam dışarıdan buğulanıyorsa nem oranının yüksek olmasından dolayıdır,ankaradaki nem ile antalyadaki nem arasında ciddi fark olduğunu düşünürseniz zaten dediğim kendiliğinden ortaya çıkıyor:) biz istanbuda bunu zaten yaşıyoruz:) klimayı ilk kademeye alın soğuk ayarını orta derecelere getirin yda 25 derece de çalıştığın  klima yönünü ortalardan tavana doğru verin hiç birşey olmaz:))