Gönderen Konu: Mercedes bazen hata yapabilir  (Okunma sayısı 3189 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • just do it
  • Araç: Camry
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 225000
  • Model Yılı: '06
  • 351 kere teşekkür etti
  • 565 kere teşekkür edildi
Mercedes bazen hata yapabilir
« : Ağustos 18, 2015, 13:20:56 »
Evet Mercedes bazen hata yapabilir.Mesela motora eklemesi gereken 2 beygiri kaputun üstünde unutabilir   :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl:
Akıl ile sabrı birleştir ve zekan ile konuş...

Toyota Club Türkiye

Mercedes bazen hata yapabilir
« : Ağustos 18, 2015, 13:20:56 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • just do it
  • 351 kere teşekkür etti
Ynt: Mercedes bazen hata yapabilir
« Yanıtla #1 : Ağustos 18, 2015, 13:21:20 »
Resim FB den alıntıdır...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 277 kere teşekkür etti
  • 406 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ağustos 18, 2015, 16:38:48 »
Haykırdım. [emoji4]

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 45000
  • Model Yılı: '13
  • 114 kere teşekkür etti
  • 74 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ağustos 18, 2015, 16:56:19 »
Plakayı merak ettim.
196.000 de yenilendik.
195 binde geldin 201 binde gittin. 1996 corolla GLİ
2013 Hyundai İ20 kusura bakma sana ısınamadım.
2013 Fluence 1.5 dci EDC hoşgeldin.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 32 kere teşekkür etti
  • 201 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ağustos 18, 2015, 17:54:10 »
işin espirisi bir yana Mercedes kusursuz araç üretir mantığı abartının daniskasıdır. İlk çıkan A serisini denemek için isteyen yabancı  bir oto dergisi (yanlış hatırlamıyorsam) çok istemesine rağmen Mercedes aracı önce vermemek için direnmiştir. Israrlar sonucu verdiği zamanda araç test esnasında (ESP varken hemde) bildiğiniz takla atmıştır.Piyasaya sürdüğü bir aracın takla attığı bir şirket için kusursuz üretim yapıyor demek o yüzden bana abartı geliyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Model Yılı: '20
  • 252 kere teşekkür etti
  • 709 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Ağustos 18, 2015, 19:22:41 »
yaptığın işi tutku ile yapmıyorsan ferrari olamazsın.
yaptığın işi her yönü ile düşünmezsen mercedes olamazsın
yaptığın işi onurunla yapmıyorsan japon olamazsın :)

bir altı ay önce yeni mercedes c serisini test ettik. inanılmaz bir şey duydum. amg modellerinde standart gelen donanımlar gelmediği için test araçlarını geri göndereceklermiş. bayiiye kadar gelmiş olması çok enterasan.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 277 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Ağustos 18, 2015, 20:07:39 »
işin espirisi bir yana Mercedes kusursuz araç üretir mantığı abartının daniskasıdır. İlk çıkan A serisini denemek için isteyen yabancı  bir oto dergisi (yanlış hatırlamıyorsam) çok istemesine rağmen Mercedes aracı önce vermemek için direnmiştir. Israrlar sonucu verdiği zamanda araç test esnasında (ESP varken hemde) bildiğiniz takla atmıştır.Piyasaya sürdüğü bir aracın takla attığı bir şirket için kusursuz üretim yapıyor demek o yüzden bana abartı geliyor.
Buna Mercedes-Benz Türk'ün cayır cayır yanan otobüs rezaletlerini, makyajsız W204 C-Serisinin IIHS Small Overlap testindeki başarısızlığını (Mercedes testi kabul etmeyip revize edilmiş versiyonu yolladı) ve son olarak Citan'ın Euro NCAP'ten sadece 3 yıldız almasını da ekleyebiliriz. Mercedes'in motorsporlarında yaşadığı güvenlik zaafiyetlerini (50'li yıllarda F1'de 80 küsür insanın ölümüne neden olmuşlardır) ve dayanıklılık problemlerini (bir ara F1'de Mercedes motorları yarışın yarısında patladığından pop corn diye dalga konusu olmuştu.) göz önünde bulunduracak olursak aslında o kadar da kusursuz bir firma olmadığını anlamak zor değil.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 100
  • Model Yılı: '10
  • 367 kere teşekkür etti
  • 316 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Ağustos 18, 2015, 21:26:20 »
Efsane F1 pilotu Michael Schumacher A serisini test ederken arac takla atmisti.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 252 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Ağustos 18, 2015, 21:31:53 »
arabayı otomobil yapan başka firma da yok . direksiyon açısından görüş alanına oturma pozisyonundan ergonomiye kadar her parça için çalışan, bir tuş sesinden kapı sinyal seslerine kadar çalışmış, uzun dönem testleri yapıp 7 yılda ancak bir kasa üretebilen, lüks kaliteyi seri üretime geçirebilmiş ve evinizde seyahat edermiş gibi hissettiren başka firma var mı ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
  • Kilometre: 6500
  • 1130 kere teşekkür etti
  • 2372 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Ağustos 18, 2015, 22:49:37 »
arabayı otomobil yapan başka firma da yok . direksiyon açısından görüş alanına oturma pozisyonundan ergonomiye kadar her parça için çalışan, bir tuş sesinden kapı sinyal seslerine kadar çalışmış, uzun dönem testleri yapıp 7 yılda ancak bir kasa üretebilen, lüks kaliteyi seri üretime geçirebilmiş ve evinizde seyahat edermiş gibi hissettiren başka firma var mı ?
Lexus .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 114 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Ağustos 18, 2015, 23:24:44 »
Mercedes kötü arabamı oldu şimdi...Bu mudur sonuç
196.000 de yenilendik.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
  • Kilometre: 6500
  • 1130 kere teşekkür etti
  • 2372 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Ağustos 18, 2015, 23:34:13 »
Mercedes kötü arabamı oldu şimdi...Bu mudur sonuç
Kotu araba yoktur global ekonomi vardir Serhat abi :)

Mercedes tabi ki kotu bir marka degil, otomotib sektorunde bir cok teknolojiyi kullanicisiyla ilk bulusturan markalardan biridir.

Ancak 2001 global buhran sonrasinda butun markalar " kalite dusur, fiyat dusur, daha fazla sat" mantigi ile hareket etmeye basladi.

Mercedes' te butun markalar gibi global ekonomiye ayak uydurabilmek, daha fazla kullaniciya ulasarak pastadan daha fazla pay alabilmek icin model yelpazesi genisligi adi altinda diger ust segment araclarina kiyasla nispeten daha kalitesiz ancak daha alinabilir yildiz amblemli araclar uretti, urettirdi.

Artik luks segment arac markasi yok, luks segmentin kendisi var. Yani her sektorde oldugu gibi kalite=para mantalitesi yururlukte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • just do it
  • 351 kere teşekkür etti
« Yanıtla #12 : Ağustos 19, 2015, 21:54:14 »
Arkdaşlar konu matrak amaçlı açılmıştır. Ancak yazdıklarınıza katılmamak mümkün değil. Mesela Ufuk ustanın dediği gibi asıl mesela global ekonomiye ayak uydurmak.Ben mercedes ceo su olsam markamı rezil edeceğime çakma bir firma satın alır yada kendim marka yaratırım. Renault- Dacia ikilisinde olduğu gibi
MErcedes c 180 i hiç bir güç bana satamaz. 1,6 motor Volvo olmaz,1,2 skoda superb olmaz,1,0 mondeo olmaz.Omaz kardeşim yapmayın bunu bize.
Güzel ülkemin bu saçma sapan vergi sistemi Allahın izni ile bir gün değişirse belki bir şeyler olur.

Global ekonomy yada diğer adı ile vahşi kapitalizme hep karşı olmuşumdur.Ben renault 1,5 motor -lu mercedes kullanmak istemiyorum. Renault istesem gide Renault alırım

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: C-HR
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 95000
  • Model Yılı: '17
  • 156 kere teşekkür etti
  • 401 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Ağustos 19, 2015, 23:38:19 »
Arkdaşlar konu matrak amaçlı açılmıştır. Ancak yazdıklarınıza katılmamak mümkün değil. Mesela Ufuk ustanın dediği gibi asıl mesela global ekonomiye ayak uydurmak.Ben mercedes ceo su olsam markamı rezil edeceğime çakma bir firma satın alır yada kendim marka yaratırım. Renault- Dacia ikilisinde olduğu gibi
MErcedes c 180 i hiç bir güç bana satamaz. 1,6 motor Volvo olmaz,1,2 skoda superb olmaz,1,0 mondeo olmaz.Omaz kardeşim yapmayın bunu bize.
Güzel ülkemin bu saçma sapan vergi sistemi Allahın izni ile bir gün değişirse belki bir şeyler olur.

Global ekonomy yada diğer adı ile vahşi kapitalizme hep karşı olmuşumdur.Ben renault 1,5 motor -lu mercedes kullanmak istemiyorum. Renault istesem gide Renault alırım

Her ne kadar tasvip etmesem de, mercedes dizel motor ar-ge'sine harcayacağı paranın çok az bir kısmı ile renaulttan dizel motor satın alıyor. Hatta belki hiç para ödemeyerek karşılığında farklı bir teknoloji satarak alıyor. Bu da zaten sizin ve diğer arkadaşların yazdığı gibi global ekonomi gerçeğinin bir sonucu.. Ne yazık ki butik iş yapanlar hariç hiç bir marka buna karşı koyamaz, koyarsa da diğer markaların gerisinde kalır.

Kaldı ki dci motor kendini kanıtlamış bir motor.. Mercedes de güvenip arabasına koyduysa, garantisini de veriyorsa bizim açımızdan çok sorun edecek bir şey yok diye düşünüyorum..

Bunun dışında diğer yazdıklarınıza katılıyorum... (c180 ile ilgili yazdığınız hariç :D )Ben safkan mercedese binmek istiyorum derseniz, siparişle c63 ,a45 gibi araçları getiriyorlar Türkiye'ye.. Ancak vergi sisteminden dolayı 1.600motor E serisinin satıldığı ülkemizde bu lükse ulaşmak biraz zor..  :(
2017 C-HR Hybrid Diamond

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 277 kere teşekkür etti
« Yanıtla #14 : Ağustos 19, 2015, 23:55:41 »
Safkan Mercedes'ler Daimler-Benz ortaklığından beri üretilmiyor desem? Tamam, W211 gibi istisnalar olabilir ama bu iki markanın evliliğinden önceki kalite ile sonraki bir değil bence.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • P R İ N S VSI2- Japan Keihin Corporation
  • Araç: Rav 4
  • Kilometre: 220000
  • Model Yılı: '05
  • 572 kere teşekkür etti
  • 511 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Ağustos 20, 2015, 10:47:40 »
Her ne kadar tasvip etmesem de, mercedes dizel motor ar-ge'sine harcayacağı paranın çok az bir kısmı ile renaulttan dizel motor satın alıyor. Hatta belki hiç para ödemeyerek karşılığında farklı bir teknoloji satarak alıyor. Bu da zaten sizin ve diğer arkadaşların yazdığı gibi global ekonomi gerçeğinin bir sonucu.. Ne yazık ki butik iş yapanlar hariç hiç bir marka buna karşı koyamaz, koyarsa da diğer markaların gerisinde kalır.

Kaldı ki dci motor kendini kanıtlamış bir motor.. Mercedes de güvenip arabasına koyduysa, garantisini de veriyorsa bizim açımızdan çok sorun edecek bir şey yok diye düşünüyorum..

Bunun dışında diğer yazdıklarınıza katılıyorum... (c180 ile ilgili yazdığınız hariç :D )Ben safkan mercedese binmek istiyorum derseniz, siparişle c63 ,a45 gibi araçları getiriyorlar Türkiye'ye.. Ancak vergi sisteminden dolayı 1.600motor E serisinin satıldığı ülkemizde bu lükse ulaşmak biraz zor..  :(
3 yıl C180 amg si olan yakın bir arkadaşım,tasarruflu olması sebebiyle,aracını CLA 180 ile değiştirdi 1.5 DCİ motorlu nedense pek beğenmedi ..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 252 kere teşekkür etti
« Yanıtla #16 : Ağustos 20, 2015, 12:19:29 »
mercedesi mercedes yapan nitelikler a b c serisinde yok.

1.5 dci motorun yakıt haricinde başarılı bir yanını göremiyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Lazy Black Sheep
    • www.toyotaclubtr.com
  • Kilometre: 55000
  • Model Yılı: '08
  • 96 kere teşekkür etti
  • 126 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Ağustos 20, 2015, 12:33:19 »
AMG modellerinin disinda Mercedes'i almayi düsünmem bile.
AMG modellerini de en erken 10 yil sonra, o da belki.

Arabyi kullanirken beni uyutuyor. Fazla rahat.
Ey Türk Gencligi, birinci vazifeni hic bir zaman unutma!

"The hottest places in hell are reserved for those who in times of great moral crises maintain their neutrality" Dante

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 114 kere teşekkür etti
« Yanıtla #18 : Ağustos 20, 2015, 21:31:43 »

Kotu araba yoktur global ekonomi vardir Serhat abi :)

Mercedes tabi ki kotu bir marka degil, otomotib sektorunde bir cok teknolojiyi kullanicisiyla ilk bulusturan markalardan biridir.

Ancak 2001 global buhran sonrasinda butun markalar " kalite dusur, fiyat dusur, daha fazla sat" mantigi ile hareket etmeye basladi.

Mercedes' te butun markalar gibi global ekonomiye ayak uydurabilmek, daha fazla kullaniciya ulasarak pastadan daha fazla pay alabilmek icin model yelpazesi genisligi adi altinda diger ust segment araclarina kiyasla nispeten daha kalitesiz ancak daha alinabilir yildiz amblemli araclar uretti, urettirdi.

Artik luks segment arac markasi yok, luks segmentin kendisi var. Yani her sektorde oldugu gibi kalite=para mantalitesi yururlukte.

Dediklerinde çok Haklısın Ufuk kardeşim.

Birde şöyle birşey duymuştum, Mercedes için E'den, BMW içinde 5'den başlar diyorlar. Yani Mercedes  A veya C serisi için veya BMW' nin1 veya 3 serisini o markalara ait sayma gibi...

Şunu örnek gösterebilirmiyiz, aynı kasa Arabanın üç değişik markası var ( Fiat ducato, citroen Jumper , Peugeot boxer). Artık markaya yatırım yapıyor üreticiler kalite ikinci planda kaldı sanırım. Mesela babam yıllarca Beko bayiliği yaptı. Aynı fabrikadan üç değişik marka çıkıyor ( ARÇELİK, Beko, altus)  çoğu insan aynı markanında servislerine kadar aynı olduğunu bilmesine rağmen ARÇELİK e daha fazla para vererek onu tercih edebiliyor.
196.000 de yenilendik.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 65000
  • Model Yılı: '12
  • 106 kere teşekkür etti
  • 142 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Ağustos 20, 2015, 21:46:21 »
Amaç Renault dan motor alıp, maliyeti düşürüp c sınıfında daha fazla araç satabilmek. Yoksa mercedeste bilir güzel bir dizel motor koymayı. Fakat mercedes kasaları fazla ağır o yüzden ortalama birşey oluyor. 136 bg sıkıntı yaratmıyordur ama 2 lt ve üstü mercedes motoru gibi aşırı performanslı değildir. Mercedes yeni gelecek motorada göz dikmiştir bence işte o zaman fikirler değişebilir :)