0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
işin espirisi bir yana Mercedes kusursuz araç üretir mantığı abartının daniskasıdır. İlk çıkan A serisini denemek için isteyen yabancı bir oto dergisi (yanlış hatırlamıyorsam) çok istemesine rağmen Mercedes aracı önce vermemek için direnmiştir. Israrlar sonucu verdiği zamanda araç test esnasında (ESP varken hemde) bildiğiniz takla atmıştır.Piyasaya sürdüğü bir aracın takla attığı bir şirket için kusursuz üretim yapıyor demek o yüzden bana abartı geliyor.
arabayı otomobil yapan başka firma da yok . direksiyon açısından görüş alanına oturma pozisyonundan ergonomiye kadar her parça için çalışan, bir tuş sesinden kapı sinyal seslerine kadar çalışmış, uzun dönem testleri yapıp 7 yılda ancak bir kasa üretebilen, lüks kaliteyi seri üretime geçirebilmiş ve evinizde seyahat edermiş gibi hissettiren başka firma var mı ?
Mercedes kötü arabamı oldu şimdi...Bu mudur sonuç
Arkdaşlar konu matrak amaçlı açılmıştır. Ancak yazdıklarınıza katılmamak mümkün değil. Mesela Ufuk ustanın dediği gibi asıl mesela global ekonomiye ayak uydurmak.Ben mercedes ceo su olsam markamı rezil edeceğime çakma bir firma satın alır yada kendim marka yaratırım. Renault- Dacia ikilisinde olduğu gibiMErcedes c 180 i hiç bir güç bana satamaz. 1,6 motor Volvo olmaz,1,2 skoda superb olmaz,1,0 mondeo olmaz.Omaz kardeşim yapmayın bunu bize. Güzel ülkemin bu saçma sapan vergi sistemi Allahın izni ile bir gün değişirse belki bir şeyler olur. Global ekonomy yada diğer adı ile vahşi kapitalizme hep karşı olmuşumdur.Ben renault 1,5 motor -lu mercedes kullanmak istemiyorum. Renault istesem gide Renault alırım
Her ne kadar tasvip etmesem de, mercedes dizel motor ar-ge'sine harcayacağı paranın çok az bir kısmı ile renaulttan dizel motor satın alıyor. Hatta belki hiç para ödemeyerek karşılığında farklı bir teknoloji satarak alıyor. Bu da zaten sizin ve diğer arkadaşların yazdığı gibi global ekonomi gerçeğinin bir sonucu.. Ne yazık ki butik iş yapanlar hariç hiç bir marka buna karşı koyamaz, koyarsa da diğer markaların gerisinde kalır. Kaldı ki dci motor kendini kanıtlamış bir motor.. Mercedes de güvenip arabasına koyduysa, garantisini de veriyorsa bizim açımızdan çok sorun edecek bir şey yok diye düşünüyorum.. Bunun dışında diğer yazdıklarınıza katılıyorum... (c180 ile ilgili yazdığınız hariç )Ben safkan mercedese binmek istiyorum derseniz, siparişle c63 ,a45 gibi araçları getiriyorlar Türkiye'ye.. Ancak vergi sisteminden dolayı 1.600motor E serisinin satıldığı ülkemizde bu lükse ulaşmak biraz zor..
Kotu araba yoktur global ekonomi vardir Serhat abi Mercedes tabi ki kotu bir marka degil, otomotib sektorunde bir cok teknolojiyi kullanicisiyla ilk bulusturan markalardan biridir.Ancak 2001 global buhran sonrasinda butun markalar " kalite dusur, fiyat dusur, daha fazla sat" mantigi ile hareket etmeye basladi.Mercedes' te butun markalar gibi global ekonomiye ayak uydurabilmek, daha fazla kullaniciya ulasarak pastadan daha fazla pay alabilmek icin model yelpazesi genisligi adi altinda diger ust segment araclarina kiyasla nispeten daha kalitesiz ancak daha alinabilir yildiz amblemli araclar uretti, urettirdi.Artik luks segment arac markasi yok, luks segmentin kendisi var. Yani her sektorde oldugu gibi kalite=para mantalitesi yururlukte.