0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Uzun yolda basmak hızlı gitmek bana göre değil ne bileyim ailem içindeyken korkuyorum .Hani bir laf var kontrolsüz hız hız değildir diye .Aracın bakım durumuna gelince 10 bin bakımına 200 km re kalmıştı .Yaptırayım, yaptırayım derken tatil işi çıkınca yola çıkmadan halledeyim dedim .mobil 3000 5/30 tam sentetik yağ aldım , hava filtresi , karbon polen filtresi , orijinal yağ filtresi + işçilik 100 tl ye hallettim hala olayın şokundayım kendim bile inanamadım .Yakıt konusunda bu araçla ilk uzun yolum beni şaşırttı desem yalan olmaz çünkü şehir içi yakıt tüketimi hiçte az değil .Ben yola çıkmadan 6 litreleri yakalarsam çok dedim fakat 5,4 gibi değer yakalayınca hem sevindim hem şaşırdım 670 km yolu 160 lira gibi bir rakama hem de benzinli bir araç için çok iyi bir değer .Yollarda zaten çok fazla radar uygulaması var isteseniz de süratli gitmiyorsunuz ciddi cezalar var. Yolculuk esnasında sadece bir yerde araca gıcık oldum açıkçası oda Afyon - Ankara arası o gün yağmurlu ve rüzgarlıydı hava yol müsaitti yoldan da sıkıldım biraz hızlanayım dedim ama hızlandım baktım araba hakimiyetimde durmuyor sürekli yan rüzgar alıyor ama baya baya hissettiriyor .bir ara dedim lastikler falan mı sorun var orayı geçtik sivri hisardan sonra yol müsait oldu baya bi hızlandım ..70 e kadar araba ip gibi gidiyor bu arabanın bu yan rüzgardan etkilenme ve yol tutuş olayı beni gıcık ediyor .
Yüksel aklımda aslında mobil 1 esp veya Castrol edge vardı ama şimdi tatil öncesi bakım işi çıkınca fazla açılmak istemedim .Sordum sadece yağa 110 lira dediler diğer parçaların az tutacağını bilemedim o yüzden mobil 3000 aldım .Bu yağıda yıllarca kullandım hiç sorun çıkmadı. Zaten şöyle bir durum var ben aracı aldıktan sonra yaptırdığım ilk bakım benden önceki sahibi yani ilk sahibi sürekli servise götürüyormuş servis kağıtlarını da verdi .Servis hep mobil 10/40 yarı sentetik yağ koymuş .Ben aldığımdan beri ilk yağ bakımım bu motorların orijinal yağı mobil 1 esp 5/30 servisler ucuza kaçıyor .Bakalım şimdilik memnunum herhangi bir sorun çıkmadı yağdan dolayı aracım hem serileşti hem de alt devirler canlandı yakıtım da baya düştü .Bir sonraki yağ değişimine nasip olursa daha kaliteli yağ kullanırım