Gönderen Konu: 1330 KM YAKIT ÖLÇÜMÜ  (Okunma sayısı 1578 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 288000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 929 kere teşekkür edildi
1330 KM YAKIT ÖLÇÜMÜ
« : Ağustos 17, 2015, 12:14:46 »
Arkadaşlar 1 haftalık tatil bitti güzelde geçti Kuşadası - Davutlar -Güzel çamlı - Milli Park  derken bitirdik gezmeyi .Ankara dan evimin önünden km yi sıfırladım evin önüne tekrar geldiğimde  1337 km olmuş .Gidiş geliş ortalama 90-100 km hızımı hep korudum .Çok çok nadir yol ve trafiğin gerektirdiği durumlarda bahsi geçen hızın altına ve üstüne indim çıktım .Yakıt ve yaptığı yolu sizlere aşağıya paylaşayım bence değerler çok iyi .
İlk yakıt  : 165 tl aldım ( 161 tl de pompa attı )36 litre

ANKARA- Kuşadası Davutlar  = ( 668 km  - 161 tl  -35,9 litre  5,4 litre ortalama ) Şamandıra attı 9 tl ekstra koydurdum 170 tl   4,61 tl den  - 36,87 litre

Bu arada benzin ibresi Çeyrek depo çizgisinin azcık altındaydı henüz benzin lambası falan yanmamıştı çeyrek depo benzin vardı araçta

Kuşadası Davutlar - Ankara  = ( 669 km -170 tl aldığım yakıt ile benzin ibresi çeyrek depo çizgisinin azcık altındayken aynı yerindeyken evime geldim )

Toplamda -  165 + 170 şeklinde yakıt aldım 72 lt - 335tl  / 1337km = 0,25 krş  - 5.4 litre ortalama tüketim .

Bu arada giderken 200 km kadar - Dönüşte de  250 km kadar klima açıktı

Yola çıkmadan 1 gün önce Mobil 5/30 Tam sentetik motor yağı  - Hava Filtresi  - Polen filtresi  - Orijinal YAĞ filtresi  değiştirdim .

Mesaj Birleştirildi: Ağustos 18, 2015, 10:22:09
ilgi çekmedi anlaşılan sağlık olsun......
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Toyota Club Türkiye

1330 KM YAKIT ÖLÇÜMÜ
« : Ağustos 17, 2015, 12:14:46 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 190000
  • Model Yılı: '02
  • 463 kere teşekkür etti
  • 674 kere teşekkür edildi
Ynt: 1330 KM YAKIT ÖLÇÜMÜ
« Yanıtla #1 : Ağustos 18, 2015, 23:03:07 »
90-100km hiz icin uzun yolda ortalama yakmış. Guzel veri. Cimri bir motor oldugunu her zaman kanitliyor zaten. Ama sahsen 110-120 yi deneyin derim araba yere oturunca ideal hizi bu oluyor. Altını istemiyor gibi gidiyor zaten
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • power of honda
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: '11
  • 26 kere teşekkür etti
  • 121 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ağustos 18, 2015, 23:56:21 »
Sizin mesajı görünce bende hesapladım :)aracım lpg li ama lpg kullanmadım benzinle gittim.ankara-marmaris-fethiye-kaş-adrasan-kemer-Antalya -ankara  arada bir sağ sola gitmeler toplamda 1710 km gösteriyor yol bilgisayarı.100 km nin altına yol ve trafik gerekmedikçe inmedim üstünü yazamıyorum :)yaklaşık 450 km klimasız kullandım.Toplamda 495 tl benzin yaktı.
Can yakıpta kalp kırma ey insanoğlu,seninde gülbenzin solacak birgün...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ağustos 19, 2015, 00:05:28 »
Benzinli bir araç için çok başarılı değerler . Bu değerlerin elde edilmesinde yaptığınız bakımında katkısı büyük olmuştur . Uzun yola çıkmadan bakım yaptırmakla iyi yapmışsınız hem yolda kalma ihtimaliniz azalıyor hem daha ekonomik yolculuk ediyorsunuz .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 19 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Ağustos 19, 2015, 10:58:13 »
Uzun yolda basmak hızlı gitmek bana göre değil ne bileyim ailem içindeyken korkuyorum .Hani bir laf var kontrolsüz hız hız değildir diye .Aracın bakım durumuna gelince 10 bin bakımına 200 km re kalmıştı .Yaptırayım,  yaptırayım derken tatil işi çıkınca yola çıkmadan halledeyim dedim .mobil 3000 5/30 tam sentetik yağ aldım , hava filtresi , karbon polen filtresi , orijinal yağ filtresi + işçilik 100 tl ye hallettim hala olayın şokundayım kendim bile inanamadım .Yakıt  konusunda bu araçla ilk uzun yolum beni şaşırttı desem yalan olmaz çünkü şehir içi yakıt tüketimi hiçte az değil .Ben yola çıkmadan 6 litreleri yakalarsam çok dedim fakat 5,4 gibi değer yakalayınca hem sevindim hem şaşırdım 670 km yolu 160 lira gibi bir rakama hem de benzinli bir araç için çok iyi bir değer .Yollarda zaten çok fazla radar uygulaması var isteseniz de süratli gitmiyorsunuz ciddi cezalar var. Yolculuk esnasında sadece bir yerde araca gıcık oldum açıkçası oda Afyon - Ankara arası o gün yağmurlu ve rüzgarlıydı hava yol müsaitti yoldan da sıkıldım biraz hızlanayım dedim ama hızlandım baktım araba hakimiyetimde durmuyor sürekli yan rüzgar alıyor ama baya baya hissettiriyor .bir ara dedim lastikler falan mı sorun var orayı geçtik sivri hisardan sonra yol müsait oldu baya bi hızlandım ..70 e kadar araba ip gibi gidiyor bu arabanın bu yan rüzgardan etkilenme ve yol tutuş olayı beni gıcık ediyor .
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Ağustos 19, 2015, 11:46:37 »
Uzun yolda basmak hızlı gitmek bana göre değil ne bileyim ailem içindeyken korkuyorum .Hani bir laf var kontrolsüz hız hız değildir diye .Aracın bakım durumuna gelince 10 bin bakımına 200 km re kalmıştı .Yaptırayım,  yaptırayım derken tatil işi çıkınca yola çıkmadan halledeyim dedim .mobil 3000 5/30 tam sentetik yağ aldım , hava filtresi , karbon polen filtresi , orijinal yağ filtresi + işçilik 100 tl ye hallettim hala olayın şokundayım kendim bile inanamadım .Yakıt  konusunda bu araçla ilk uzun yolum beni şaşırttı desem yalan olmaz çünkü şehir içi yakıt tüketimi hiçte az değil .Ben yola çıkmadan 6 litreleri yakalarsam çok dedim fakat 5,4 gibi değer yakalayınca hem sevindim hem şaşırdım 670 km yolu 160 lira gibi bir rakama hem de benzinli bir araç için çok iyi bir değer .Yollarda zaten çok fazla radar uygulaması var isteseniz de süratli gitmiyorsunuz ciddi cezalar var. Yolculuk esnasında sadece bir yerde araca gıcık oldum açıkçası oda Afyon - Ankara arası o gün yağmurlu ve rüzgarlıydı hava yol müsaitti yoldan da sıkıldım biraz hızlanayım dedim ama hızlandım baktım araba hakimiyetimde durmuyor sürekli yan rüzgar alıyor ama baya baya hissettiriyor .bir ara dedim lastikler falan mı sorun var orayı geçtik sivri hisardan sonra yol müsait oldu baya bi hızlandım ..70 e kadar araba ip gibi gidiyor bu arabanın bu yan rüzgardan etkilenme ve yol tutuş olayı beni gıcık ediyor .

Abi yan rüzgardar etkilenme olayı 2010 corollada da vardı özellikle büyük vasıtalar sizi sollarken korkutucu olabiliyor . Bunun en büyük sebebi corollanın yerden yüksek oluşu diye düşünüyorum .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Vazgeçemeyeceğiniz bir ilişki; TOYOTA! -
  • Kilometre: 140000
  • 836 kere teşekkür etti
  • 836 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Ağustos 19, 2015, 12:26:13 »
Gayet iyi değerler abi.
1.6 VVT-I, şehir içi diğer 1.6 atmosferiklerden yakıt konusunda çok farkı olmasa da, uzun yolda diğer 1.6 atmosferik motorlara göre kısmen az yakıyor.

Motor yağını MOBIL 3000 5W-30 yerine keşke MOBIL1 ESP 5W-30 ya da CASTROL EDGE 5W-30 koysaydın.
1.6 VVT-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 19 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Ağustos 19, 2015, 12:45:38 »
Yüksel aklımda aslında mobil 1 esp veya  Castrol edge vardı ama şimdi tatil öncesi bakım işi çıkınca fazla açılmak istemedim .Sordum sadece yağa 110 lira dediler diğer parçaların az tutacağını bilemedim o yüzden mobil 3000 aldım .Bu yağıda yıllarca kullandım hiç sorun çıkmadı. Zaten şöyle bir durum var ben aracı aldıktan sonra yaptırdığım ilk bakım benden önceki sahibi yani ilk sahibi sürekli servise  götürüyormuş servis kağıtlarını da verdi .Servis hep mobil 10/40 yarı sentetik yağ koymuş .Ben aldığımdan beri ilk yağ bakımım bu motorların orijinal yağı mobil 1 esp 5/30  servisler ucuza kaçıyor .Bakalım şimdilik memnunum herhangi bir sorun çıkmadı yağdan dolayı aracım hem serileşti hem de alt devirler canlandı yakıtım da baya düştü .Bir sonraki yağ değişimine nasip olursa daha kaliteli yağ kullanırım

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Vazgeçemeyeceğiniz bir ilişki; TOYOTA! -
  • Kilometre: 140000
  • 836 kere teşekkür etti
  • 836 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Ağustos 19, 2015, 13:34:33 »
Yüksel aklımda aslında mobil 1 esp veya  Castrol edge vardı ama şimdi tatil öncesi bakım işi çıkınca fazla açılmak istemedim .Sordum sadece yağa 110 lira dediler diğer parçaların az tutacağını bilemedim o yüzden mobil 3000 aldım .Bu yağıda yıllarca kullandım hiç sorun çıkmadı. Zaten şöyle bir durum var ben aracı aldıktan sonra yaptırdığım ilk bakım benden önceki sahibi yani ilk sahibi sürekli servise  götürüyormuş servis kağıtlarını da verdi .Servis hep mobil 10/40 yarı sentetik yağ koymuş .Ben aldığımdan beri ilk yağ bakımım bu motorların orijinal yağı mobil 1 esp 5/30  servisler ucuza kaçıyor .Bakalım şimdilik memnunum herhangi bir sorun çıkmadı yağdan dolayı aracım hem serileşti hem de alt devirler canlandı yakıtım da baya düştü .Bir sonraki yağ değişimine nasip olursa daha kaliteli yağ kullanırım
Yağ fiyatları maalesef biraz uçuk abi, özellikle EDGE ve ESP serileri pahalı. ESP, EDGE'ye göre bir nebze daha ucuz. Fakat 10.000 KM'de bir değişen bir yağ için, 30-40,00 TL fiyat farkı vermeye değer. Arabalarımız zaten özel ilgi isteyen arabalar değil. Yağın kalitelisini, filtrelerin orijinalini kullandığımız zaman yıllar boyu hizmet edecek tarzda makinalar.
5W-30'un farkını, öncesinde 10W-40 kullanmış insanlar daha iyi anlıyor abi. Sen de farkı hissetmişsin.
Ben çevremdeki herkesi 5W-30'a yönlendirmeye çalışıyorum.
1.6 VVT-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 19 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Ağustos 19, 2015, 18:10:47 »
Kesinlikle gördüğüm farklar var alt devirlerin canlılığı motor daha sessiz ve daha atak yakıt düşüşü .Bir dahaki yağ değişimine inşallah esp veya edge ile değiştireceğim .İşin aslı evden çıkarken yağ bakımı 200- 250 civarına çıkar dedim o sebepten de yağı alırken 5/30 istedim yağcı esp verdi abi o pahalıdır dedim  105 lira dedi zaten bende diğeri dedim 60 dedi 55 e aldım filtreleri ucuza alınca işin rengi değişti açıkçası .Yağ aldığım yer Şaşmaz da toptancı bir yer hatta Ankara da herkes Mobil yağı oradan alır öyle bir yer dağıtıcı .Hava ve Polen filtresini nerden alayım abi diye sordum bizde var kardeş dedi bende abi fiyatları dedim hava filtresi  10 polen 10 dedi polen karbon filtre yalnız piyasadan 30 dan aşağı alamazsın dedi filtreleri getirdi ikisi de kutulu çıkardım baktım gerçekten kaliteli oldukları belli abi sorması ayıptır neden ucuz dedim bunu da toptana veriyorum sen eski müşterisin dedi eyvallah dedim 2 lira uzattım 5 lira geri verdi .Bizden olsun dedi 55 yağ 15 de filtreler 70 lira  kaldı yağ filitresi Ustamda orjinali oluyor AYBERK OTO HAMİT USTA Şaşmaz sanayideki sayılı Toyota ustalarından dır .Tanıyanlar iyi bilir Toyota ya ömrünü vermiş bir usta .Neyse gittik filtreler yağ değişti balatalara bakıldı bujilere bakıldı hava sensörü temizlendi can suyu tamamlandı ön takımlara bakıldı .Ustama borcum nedir ustam dedim 100 lira ver yeter dedi bende 30 lira kaldı onu da sana vereyim oradan da eve dedim ver bakalım dedi onu da ona verdik evin yolunu  tuttuk .İlk yağ değişimden sonra hemen fark göremedim açıkçası ama uzun yol yapıp geldikten sonra ciddi farklar hissetmeye başladım ..