0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
2015 avensis aracımı alalı 3 hafta olmuştu aracı yıkadım kurularken sitede oturan bir ailenin 3-4 yaşlarındaki çocuğu yanıma geldi ve aracın diğer tarafına geçti, aradan 2-3 dakika geçtikten sonra arabaya taş attı hemen yanına giderek araca baktım bir şey göremedim, neyse bir şey olmamış diyerek kurulamaya devem ederken kaportada bir çökük ile arka kapıda yoğun ve derin taş çiziği ve tamponda ince çizikleri farkettim velet boyunun yettiği yerleri taş ile çizmiş ama yapacak bir şey yok dedim bundada vardır bir hayır. Demem oki siz ne kadar sakınırsanız sakının yazılana mani olamıyorsunuz.
Çiziklerin içini ince fırça ile rötuş yaptıklarında ancak yakından bakıldığında belli olur. Aşırı derin gibi gözükmüyor Pasta denedinizmi ? Eğer tırnak takılıyorsa pasta kurtarmaz. Boya kardırıp kendinizde yapabilirsiniz.
İşin ustasıysa birebir tuttururlar. Renk kodlarını kendileri bilir zaten. Bilmiyorsada aracın kapı içinde yada motor kısmında yazıyordur. Boyacılarda kardırılıyor boya. Gram cinsinden satılıyor diye biliyorum. Fazla birşey tutmaz. Kurudukça bir kaç kat sürüyorlar. Ancak dikkatli bakıldığında belli oluyor.
Geçmiş olsun Allah beterinden korusun benimde Başıma gelmişti aynı durum yapanların yanına kalmaz kul Hakkı'na giriyorlar Allah islah etsin
Hocam Allah ıslah etsin böylelerini... Üzülmeyin kapalı garajınız müstakil eviniz yoksa böyl şeyler eninde sonunda oluyor. gerçi bir yere gittiğinde de olur. Benim en uyuz olduğum şey ki kasıtlı çizseler o kadar umursamam. yanyana park ettiğinizde sizden önce gelen yan aracın sahibi ve yolcusunun kendi kapısını ök.z gibi açıp cart diye senin kapına vurmaları... benim kapı kollu altında iki üç tane böyle çizik var. ne diyelim herkeste aynı hassasiyet yok. ben park ederken yer genişse kapı rahat açılacak şekilde park ediyorum. yer dar ise elimi kapının arkasına koyup öyle açıyorum. elimi benim kapı ile diğer arac arasına koyuyorum. ama herkes aynı hassasiyete sahip değil. Daha komiğini anlatayım. evin bahçesinde kendi yıkama makinemle ( en az 500-600 tl değerinde yıkama ekipmanım vardır) saat 13.00 dan saat 18.00 kadar iç dış motor döşeme iğneden ipliğe yıkayıp temizledim. öyleki terden sırılsıklam olmuştum. misafirliğe gidecektik. aracıma gururla baktım parıl parıl parlıyordu. hemen duşa girdim geç kaldığımız için aceleyle çıktım 15-2o dakika geçti dışarı çıkıp araca binecekken bir de ne göreyim? aracımın sağ tarafı arka tamponundan taaa ön tamponuna kadar çizik içinde kalmış. harita olmuş resmen. Aracın içinde müzik dinleyen oğluma patladım 15 dakika yoktum aracın içinde oturuyorken nasıl çizeni görmedin diye... burnumdan soluyordum. (arabam konusunda çok titizimdir.) kafayı yemek üzereyim. eşim eşyaları alıp gelecek diye beklerken 3 yaşındaki kızım geldi araca bindi. ben hala abisine kızıyorum çizeni görmedin mi diye... Kızım 'Baba ben çiydim alabayi' nee dedim o gülerek yine ben çiydim dedi. Laftan anlamaz ne desem boş kızım niye çizdin arabayı dedim. Ne cevap verse? Baba ipucu çiydim. ne ipucusu kızım? harita ipucusu dedi. Abisi baba bu sabah çizgi filmde define haritası vardı onu izliyordu. orda ipucu işareti vardı falan filan... dedii. Sinirden patlamak üzeryken dönüp yüzüne baktım öyle mahsum bakıyorduki kıyamadım kızmaya... nasihat ettim bol bol uyardım anlayacağı dilde. o çiziği hazmetmk zorunda kaldım. Allahtan çok kuvvetli olmadığı için boyayı kazıyamamış. araç tozlanınca belli oluyor ama temizleyince pek farkedilmiyor. pasta cilayla giderilir diye umuyorum. ya hocam işte böyle. bazen boşvermek lazım (inanamıyorum kendime bunu ben mi söylüyorum ) etrafta en pimpirikli araba sahibi olarak bilinirim de...