Gönderen Konu: Devirdaim su pompası  (Okunma sayısı 10182 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 6500
  • Model Yılı: '20
  • 1130 kere teşekkür etti
  • 2372 kere teşekkür edildi
Ynt: Devirdaim su pompası
« Yanıtla #20 : Ağustos 27, 2015, 11:15:01 »
Benim arkadaşın 2010 Auris D4D'sinde de  devridaim pompası garantiden değişmiş. Bana da ilginç geldi aytaç, çok şükür ben hiçbir toyota'm da böyle bir sorun yaşamadım, şans olsa gerek....

Euro 5 Aurislerin bir kısmında hatalı üretime sahip devirdaimler vardı, servis bültenindeki şasi numarası aralığında ise garantiden değiştirmeleri gayet normal. Sorun başa dert açacak bir durum değil sadece ses yapıyordu.

Dolar böyle giderse parça fiyatları daha da uçacak Mehmet. Söylediğin fiyat diğer ithal araçlarda da  aşağı yukarı aynıdır.

Tahminin doğru Aytaç, sistemde her gün kalem kalem zam girişleri oluyor. Ülkemizde zaten petrol, dolar, euro fark etmez hangisi artarsa artsın maliyetlere yansıdığından zam kaçınılmaz oluyor, olan yine vatandaşa oluyor.

Trigeri zincirli olduğundan olsa gerek. Genelde kayışlı alman grubunda triger seti ile birlikte devir daimide değiştiriyorlar. Toyota sorunsuz vs. Ama parça fiyatları beni epey ürküttü. Misal 2005 Corollaya rot kolu (ismi yanlış sölemiş olabilirim) sordum orjinale 330 tl dediler 40 tl yan sanayi almak zorunda kaldık.

20-30 lira daha fazla verip Japon malı alabilirdiniz, ömür konusunda da orjinalini aratmazdı.

Toyota Club Türkiye

Ynt: Devirdaim su pompası
« Yanıtla #20 : Ağustos 27, 2015, 11:15:01 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • P R İ N S VSI2- Japan Keihin Corporation
  • Araç: Rav 4
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 220000
  • Model Yılı: '05
  • 572 kere teşekkür etti
  • 511 kere teşekkür edildi
Ynt: Devirdaimsu pompası
« Yanıtla #21 : Ağustos 27, 2015, 16:23:28 »
Devirdaim pompasının kronik sorunlu olduğunu yeni duydum, çok muzdarip olan olabilir ama Toyota'nın en az arıza veren sistemlerinden biridir soğutma sistemi.
Servis kayıtlarında tek sorunlu parça su pompasıdır ,Corollam varken araştırmıştım.O da 100000 km sonra.Bende 95000 de değiştirmiştim,Corollada.