Gönderen Konu: Toyota Plazadan sıfır arac alma prosedürü?  (Okunma sayısı 2309 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Bir başkadır benim memleketim...
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 22000
  • Model Yılı: '05
  • 533 kere teşekkür etti
  • 165 kere teşekkür edildi
Toyota Plazadan sıfır arac alma prosedürü?
« : Ağustos 09, 2015, 22:56:57 »
Arkadaşlar iyi geceler.

Bir arkadasima sifir yaris otomatik almayi dusunuyoruz. Ama sıfır bir arac akirken prosedür nedir?

Yani ne kadarini önden veriyoruz. Kefil gerek mi? Anlatirsaniz sevinirim. 

Bir de Yaris de tutulan renk nedir?  Hediye olarak ne isteyelim?
Şimdi Avensis 1.6 Elegant
97, 1.3 XE A/C, DÜPLÜ:) ( Eskiden )

Toyota Club Türkiye

Toyota Plazadan sıfır arac alma prosedürü?
« : Ağustos 09, 2015, 22:56:57 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
Ynt: Toyota Plazadan sıfır arac alma prosedürü?
« Yanıtla #1 : Ağustos 09, 2015, 23:56:04 »
Müjdat abi öncelikle şimdiden hayırlı olsun . Allah kazadan beladan korusun .

Kendi tecrübelerimi paylaşacak olursam .

Abi kefil konusunda araçlarımı peşin aldığım için bir şey diyemeyeceğim ama araçlara rehin konulduğundan kefil isteyeceklerini sanmıyorum .

Corolla aracımı alırken önden ufak bir ödeme yaptım . Geri kalan parayı aracı teslim almadan hemen önce havale ettim zaten aracı ertesi gün teslim aldığımdan günler önce ödeme şansım olmadı :)

Son aracımı alırken ise teslim süresi 1 hafta oldu önden 500 tl ödedim hatta yanımda 5 krş yoktu karttan çektirdim . :) Geri kalan parayı ise aracı teslim alana kadar kısım kısım eft ile ödedim paranın büyük kısmını ise aracı teslim alacağım gün ödedim ve her ödeme için  makbuz istedim ne olur ne olmaz .

Hediye konusunda ise bu tamamen pazarlığınıza bağlı. Ben audi yi alırken pazarlıkta sadece cam filmi alabildim ama satıcı aracı teslim ederken sürpriz yaptı ve kaput koruma filmide çektirdiğini söyledi .

Ödeme konusunda birde şu var abi belli bir kısmı kredi kartı ile kabul eden firmalar var bilginiz olsun. Ben ford connecti alırken de audiyi alırkende küçük bir kısmı kredi kartı ile tek çekim ödedim taksit ile kabul eden firmalarda var .

Renk konusunda ise abi . Bu zevk meselesi zaten aracı hemen almak isterseniz çok fazla seçeneğiniz olmuyor . Ben yarise kırmızıyı ve maviyi yakıştırıyorum .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 150000
  • Model Yılı: '11
  • 183 kere teşekkür etti
  • 37 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ağustos 10, 2015, 00:01:26 »
selamın aleyküm
hiç bir şey gerekmiyor gidiyorsun pazarlığa oturuyorsun temsilci ile burası onemli fiyatı ne kadar aşağı çekebilirsen çek kardeş orası senin hünerine kalmış sonra 300-500 kapora verirsin bi kaıt verirler sana gerekli belgeleri hazırlarsın hazaırlarlar onlar bitince parayı verisisn yada bankadan gönderirsin o kadar
hediye konusunda tabiri caizse cingene olun derim toyota cok cimri hiç bişi vermeden araba satmaya kalkışır haberin olsun ne koparabilirsen
birde bir kaç yerden hatta şehir dışından bile fiyat al fiyatlar fark ediyor
alacağın araç şimdiden hayırlı uğurlu olsun yüce allahım kazasız belasız iyi günlerde binmek nasip etsin
selametle

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ağustos 10, 2015, 00:05:33 »
ben geçen hafta aldım alj den kredi kullanacaksanız eve ait sadece 1 fatura istiyorlar kredi girişini yapıyorlar onaylanırsa gidip imzaları atıyosunuz peşinatıda veriyorsunuz işlem bitiyor.adamlar paranın hepsini almadan ötv kdv ödemiyorlar.ayrıca plaka işlemleri için vekalet veriyorsunuz size vekalet örneğini paylaşıyorlar.araç ellerinde hazırsa 1 gün sonra teslim oluyor

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ağustos 10, 2015, 00:08:28 »
ben geçen hafta aldım alj den kredi kullanacaksanız eve ait sadece 1 fatura istiyorlar kredi girişini yapıyorlar onaylanırsa gidip imzaları atıyosunuz peşinatıda veriyorsunuz işlem bitiyor.adamlar paranın hepsini almadan ötv kdv ödemiyorlar.ayrıca plaka işlemleri için vekalet veriyorsunuz size vekalet örneğini paylaşıyorlar.araç ellerinde hazırsa 1 gün sonra teslim oluyor

Vekalet konusunda eğer siz trafiğe gidebiliyorsanız gerek yok .

Ben tüm aldığım araçlarda trafiğe kendim gittim boşuna vekalet parası vermeye gerek yok . Zaten firmanın takipçisi sizi arıyor ve gidip imza atıyorsunuz 5 dakika sürmüyor . Ama işiniz dolayısıyla veya başka bir sebeple gidemiyorsanız vekalet verebilirsiniz fakat vekalet için noterde daha fazla uğraşıyorsunuz . :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 333
  • 636 kere teşekkür etti
  • 964 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Ağustos 10, 2015, 01:25:01 »
Biz temmuz başı opelden 3 tane araç aldık. Sadece başta 1 imza attık vekalet için. 100 tl verdik kapora aracı ayırttık. Paranın kalanını eft yaptığımız vakitte arabanın faturasını kesti. Ayrı bir vekalet ücreti felan ödemedik. Aravı tealim aldığımız vakitte 1 - 2 teslim ve garanti evraklarını imzaladık. Arabanın fiyatından başka para vermedik sigorta vekalet plaka vs hepsi dahil. Hedi olarak park sensörü ve kartel muhafazası istedik verdiler.Yangın tüpü ve İlk yardım Çantası dahildi. Arkadaşlarında dediği gibi birkaç yerden fiyat alın fiyatlar değişiyor.
Renk olarakta favorim Alev Kırmızısı (Ateş kırmızısıyla karıştırmayın) Mavi ve Beyaz.
"Herkesin polisi kendi vicdanıdır, fakat polis vicdanı olmayanların karşısındadır."