Gönderen Konu: AE 101 direksiyon  (Okunma sayısı 2363 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2014 1.4 S/D4D Advance
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: -
  • 7 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
AE 101 direksiyon
« : Aralık 26, 2008, 13:32:55 »
öncelikle bilmemek ayıp değil öğrenmemek ayıp derler yazıyı okurken fazlaca eleştirmeyin lütfen arkadaşlar, aracımı muayene ettirdikten sonra, (bu arada hafif kusur 1 reflektör eksik olarak sorunsuz geçti) fakat muayeneden sonra direksiyonda bir gariplik var. üç kollu direksiyon düz durduğunda hafif hafif sola doğru çekiyor sanki, birde sola döndürmek  sağa oranla daha sert gibi, acaba ne değişti tesadüf mü arızalanma acaba, hidrolikten olurmu neresindedir. görülen bir yerde mi bu hidrolik bu arada direksiyondan hiç ses gelmiyor her iki yöne sonuna kadar çevirerek dönsemde, ( bu arada denemek için sonuna kadar çevirdim forumda duymuştum zaralı olduğunu) ben diyorumki aracı life kaldırıp baktılar. akisler, rotlar, frenler,farlar hepsi elektronik olarak bakıldı sorun olsa muayeneden geçmezdi diyede düşünüyorum. ama şimdi üç kollu direksiyon düz gitmek için 2,3 derece sağ durduğunda  düz sorunsuz gidiyor. bu arada dönüşlerde direksiyonun toplaması iyi fakat bazen sinyal  özellikle sol keskin dönüşlerde değilde sollamalarda otomatik atmıyor sanki hassaslığı kaybolmuş, fakat bazende atıyor bilemiyorum bu yaşta normal diyesim geliyor ama, direksiyonu öyle tutmam yanımdaki arkadaşın bile dikkatini çektiğine göre, birde arkadaşlar görünürde fren merkezinin orada iki tane hidrolik sıvısı var. bunların her ikiside minimum çizgisine yakın yerde duruyorlar, birde sol tarafta sarı teneke kavanoz gibi  bir hidrolik sıvısı daha var o ne işe yarıyor arkadaşlar bu konuda yardımcı olursanız sevinirim, arıza varmıdır  arıza nerde olabilir ve bir sorum daha var, arka resiztans çalışmıyor sisle lambası ile birlikte, acaba bunların sigortası aynı olabilirmi arka cam resistanlarını gözle kendim kotrol ettiğimde sanki hiç hasar yok gibi, fakat bunların düğmelerinin ışığı yanıyor. biraz uzun oldu ama kusura bakmayın şimdiden teşekkürler herkese :-[
Aldanma insanların samimiyetine Menfaatleri uğruna gelirler vecde, Cenneti vaad etmeseydi eğer Allah'a bile etmezlerdi secde. .
''Mehmet Akif ERSOY''

Toyota Club Türkiye

AE 101 direksiyon
« : Aralık 26, 2008, 13:32:55 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
Ynt: AE 101 direksiyon
« Yanıtla #1 : Aralık 26, 2008, 15:25:43 »
  Selam Adem.
 Sinyal kolunun tırnağı tam yerine denk gelmeyince atmıyordur, tırnağa denk gelincede kolayca atıyordur. Direksiyon olayı ise bana Rot ayarlarındanmış gibi geldi. Acaba kontrol esnasında ayarınımı bozdular diyeceğim ama günahlarınıda almayayım. Bir rot ayarcısına gtmekte fayda var bence.
 Fren hidrolik kabının yanındaki debriyaj hidrolik kabı. Diğer tarafta altta olan ise hidrolik direksiyon kabı. Direksiyon hidroliği kapağı açınca görünüyor mu? Bu hidroliklerde belli zamanlarda değişmesi lazım.
 Göstergede rezistans ışığı yanıyor mu? Arka cam rezistansı komplemi yanmıyor?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2014 1.4 S/D4D Advance
  • 7 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Aralık 26, 2008, 17:22:16 »
Hakan bey sorduğum sorulara göstermiş olduğunuz ilgi ve alakaya teşekkür ederim. sizin öğrenmek istediğiniz maddelere baktım,  fren ve içerisinde plastik bilye gibi olan herhalde debriyaj kabı minumum yazan çizginin biraz üstünde, direksiyon hidroliği olduğunuzu söylediğiniz kaba bakınca sıvı görünüyor, ayrıca göstergede resizstan ve arka sis ışığı yanıyor fakat her ikiside görev yapmıyor  arka cam resiztansı komple yanmıyor hiç buğu çözmüyor. Rot ayarı ile ilgili yarın bir rotbalanscıya gideyim sonucu burda yazarım.
Aldanma insanların samimiyetine Menfaatleri uğruna gelirler vecde, Cenneti vaad etmeseydi eğer Allah'a bile etmezlerdi secde. .
''Mehmet Akif ERSOY''

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • toyota sahibi olmak ve besyo ayrıcalıktır,,,
« Yanıtla #3 : Şubat 08, 2009, 17:53:21 »
bendede aynı sorun vardı önce rot balans yaptırdım geçer gibi oldu daha sonra lastikleri değiştirdim hepsinden kurtuldum sorunların,, lastkler ne durumda
toyota sahibi olmak ve besyo ayrıcalıktır,,,

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • Kan Grubu: A-
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Şubat 08, 2009, 18:52:49 »
bendede aynı sorun vardı önce rot balans yaptırdım geçer gibi oldu daha sonra lastikleri değiştirdim hepsinden kurtuldum sorunların,, lastkler ne durumda
vizeden geçtiğine göre lastikleri çok kötü değildir, gerçi ben çok kötü lastiklerle geçmiştim ama sanmıyorum, şanstı benimkisi
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • benım arabam ıstee buuuu
« Yanıtla #5 : Şubat 08, 2009, 22:44:46 »
selam arkadaslar bendede  93 madel var dıreksıyonu duz bıraktıgımda saga cekıyor ben lastık havaları az dıye tahmın edıyorum ama bılen varsa benı bılgılendırısse  neden yaptıgını cok sevınırım hee  bıde  jant alıcam 13  ama model begenemıyorum sole sekıllı  olan varsa aklından resmını yollayabılrmı gercekten ıhtıyacım var sımdıden tavsıyelerınız ıcın tesskur edrım
ben toyotacıyım baska araba tanımam kırmızı ısıkta kalkıs yaptıgım  zaman o motor sesı  u egsostun bagırısı hangıısnde var ben corollaya asıgım  ılgınız ıcı tweskkerler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • toyota sahibi olmak ve besyo ayrıcalıktır,,,
« Yanıtla #6 : Şubat 08, 2009, 22:59:18 »
bende yaşadım aynı sorunu,, ilk lastik,jant,rot ve balanstan süphe etmeli derim,,,sonra da en son iyi bir usta,, ustacık değil ama :)
toyota sahibi olmak ve besyo ayrıcalıktır,,,

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Şubat 09, 2009, 08:09:11 »
  Selam Halil bey. Sizi Tanışma bölümünde tanıyabilirmiyiz?
 13 Jant ile bence şekilli birşeyler bulmanız zor, 14 daha makul gibi.