Gönderen Konu: 97 Corolla Gli yakıt tüketimi ve Lpg önerisi?  (Okunma sayısı 11535 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: '97
  • 5 kere teşekkür etti
97 Corolla Gli yakıt tüketimi ve Lpg önerisi?
« : Ağustos 06, 2015, 22:34:19 »
Değerli arkadaşlar, ilk arabamı aldım. 97 model Toyota Corolla Gli. Size birkaç soru sormak istiyorum.
1-) 97 model Corolla Gli'nin yakıt tüketimi nedir? Uzun yolda 7 lt gibi bir yakıtı oldu, bu tüketim biraz fazla değil mi? Hız ise 90-100 idi. Ki bu uzun yol... Şehiriçi yakıt tüketimi baya yükselir diye tahmin ediyorum eğer uzun yolda böyleyse..
2-) Araçta performans hava filtresi ve 1 inch daha büyük jant var, yakıt bundan dolayıda bu kadar artmış olabilir mi?
3-) Arabaya LPG taktırmayı düşünüyorum, hangisini taktırmalıyım? Önerisi olan var mı?

Toyota Club Türkiye

97 Corolla Gli yakıt tüketimi ve Lpg önerisi?
« : Ağustos 06, 2015, 22:34:19 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Bir başkadır benim memleketim...
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 22000
  • Model Yılı: '05
  • 533 kere teşekkür etti
  • 165 kere teşekkür edildi
Ynt: 97 Corolla Gli yakıt tüketimi ve Lpg önerisi?
« Yanıtla #1 : Ağustos 06, 2015, 22:46:24 »
Hayırlı ugurlu olsun. Allah kaza bela vermesin.

Hemen hemen fabrika değeri.  Şehir içi her araç fazla yakar.

Lastik ebadi illaki etki eder.  Orjinal lik her zaman iyidir.  BRC. ;)
Şimdi Avensis 1.6 Elegant
97, 1.3 XE A/C, DÜPLÜ:) ( Eskiden )

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Model Yılı: -
  • 100 kere teşekkür etti
  • 425 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ağustos 06, 2015, 22:48:03 »
uzun yolda 7 fazla
E12 COROLLA SİMOTA AİR INTAKE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 5 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Ağustos 06, 2015, 23:01:43 »
Teşekkürler, sağolun. Jantı ve hava filtresini normaliyle değiştirsem yakıtı düşer mi peki? Ortalama 90km/h ile 5,7 lt fabrika değeri.. LPG ne kadar düşürür?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Bir başkadır benim memleketim...
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 22000
  • Model Yılı: '05
  • 533 kere teşekkür etti
  • 165 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ağustos 06, 2015, 23:03:52 »
Teşekkürler, sağolun. Jantı ve hava filtresini normaliyle değiştirsem yakıtı düşer mi peki? Ortalama 90km/h ile 5,7 lt fabrika değeri.. LPG ne kadar düşürür?
Ne kadar dusurur bilemem. Bir aracin az ya cok yskmasina sebep cok fazladır.  Hiz, ruzgar, lastik,  yedek parçalar .....gibi....
Şimdi Avensis 1.6 Elegant
97, 1.3 XE A/C, DÜPLÜ:) ( Eskiden )

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 57000
  • Model Yılı: '04
  • 205 kere teşekkür etti
  • 374 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Ağustos 06, 2015, 23:20:26 »
Lpg tüketimi paylaşıyorum.
Uzun yolda 7,5 litre yakıyor. Oda 15-16krş ediyor.
Şehiriçi 10 litre yakıyor .20-21krş yakıyor. Karmada 18-19 yakıyor. 2 yıldır hesaplıyorum. Arabanız aşırı yakıtta subab ayarı  isteyebilir bilginiz olsun.
1)ToyotaCorolla 1996gliAC 181000- 225000km (2013- 2016  )satıldı
2)ToyotaCorolla 2004SOL 57.500km(2015-   )
İnsan, kınadığı yaşamadıkça ölmezmiş. (Hadis-işerif)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 5 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Ağustos 06, 2015, 23:32:10 »
Ölçüm yapmadan önce Aydın'dan Antalya'ya gittim. Çok yaktığını fark ettiğim için bilen bi ustaya götürdüm. Sübap ayarı yaptılar. Bu değer subap ayarı yapıldıktan hemen sonra olduğu için olabilir mi? Yani subap ayarı yapılmadan önce daha 7 lt den daha yüksekti.. Bende LPG taktırınca o değerlere düşerse süper :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Ağustos 07, 2015, 08:07:51 »
İdeal koşullarda ve uzun yolda 6lt ortalama yakalanabilir o araçla.
Aracın bakımları kaliteli ürünler ile mi yapıldı bakmak lazım.
Jant ağırlıkları da yakıtı etkiler, keza lastik cinsi de.
Gerisi kullanım tarzına kalıyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • Doğa Fotoğrafçısı
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 83000
  • Model Yılı: '11
  • 149 kere teşekkür etti
  • 51 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Ağustos 07, 2015, 09:21:19 »
uzun yolda 7lt bence (hangi araç olduğu önemli değil) fazla. orijinalin dışına çıkılan değişikliklerde performans için yapıldıysa haliyle daha fazla yakması normal diye düşünüyorum. ben zamanında lpgye çok karşıydım ama taktırdıktan sonra yapılan tasarrufu görünce boşuna o şekilde bir tutum gösterdiğimi anladım. şimdi arabadan inmiyorum. 5 ayda yaptığım km'nin yarısı lpg taktırdıktan sonraki 1 ay içinde yapmışım. Taktıracaksan ki kesinlikle tasarrufundan çok memnun kalacaksın BRC veya Prins taktır. Ben BRC taktırdım şuan problemim yok ama ister istemez performansta düşüş oluyor ancak bu işe giriyorsan onu da göze almışsın demektir. uzun yolda 15-16 kuruşu, şehir için yoğun trafik ve uzun rampalı bir güzergahta ev-iş arası gidip geldiğimde 26-27 kuruş tüketimim var. daha düzgün ve çok sıkışık olmayan yollarda 20-24 kuruşa kadar düşüyor tabi.
2011 MODEL TOYOTA COROLLA 1,6 COMFORT EXTRA TAM OTOMATİK

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • CCCXXXXVIII-RollaFx Usdm
    • Rc Garage & Fotoğraf Albümü
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 999
  • Model Yılı: '95
  • 171 kere teşekkür etti
  • 352 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Ağustos 07, 2015, 09:23:52 »
Lpg cebinizi kurtarır, kesinlikle taktırmalısınız, lpg sistemini takacak eleman tecrübeli olmalı sadece. Barış Ergün abinin değerlerini yakalayabilirsin.
http://etna81.blogspot.com/ AE101TR Eibach Pro-Kit <--> FX Ön Tampon ,Usdm Arka Tampon ve Arka Stop Reflektör(Kırmızı Beyaz) <--> Parlak Siyah Panjur <--> Kristal Kara Far(Mercek Bi-Xenon) <--> Anatomik Spoiler <-->  Japan Pioneer Müzik Sistemi <--> 15” Darwin Racing GTX Jant <--> Eibach ProKit Yay <--> https://goo.gl/JM6Hqh

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 5 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Ağustos 07, 2015, 10:22:14 »
LPG taktıracağım, bi kaç yere sordum aradaki fiyat farkı da çok. Brc 1650-1700, Atiker 1000-1100 tl civarı dediler. Bu kadar farka BRC değer mi? Jant, performans hava filtresi de olsa 7 lt fazla geliyor bana. Ki gaza öyle yüklenmedim. 3000 deviri pek fazla aşmadım

Mesaj Birleştirildi: Ağustos 07, 2015, 10:23:19
Arabanın eski sahibi iyi bakmamış demekki arabaya.. Eksiklerini yavaş yavaş yapıyoruz bakalım

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 288000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 929 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Ağustos 07, 2015, 10:27:00 »
Durmuş bey öncelikle hayırlı olsun çok severek kullanacağınız bir araç .Efsane kasaya 13 yıl bindik . Ortalama tüketim yazın şehir içi 8 litre civarıdır .Uzun yolda ise 6 litre civarı yakar .Şimdi lastik ebadı ve performans filtre yakıtı ciddi etkileyen unsurlardır.Şöyle anlatayım size örnek olması açısından . 2004 ford fiesta aracım vardı lpg li lastik abadı 175 - 60 - 14 dü ve şehir içi lpg tüketimi 0,175 - 0,180 krş gibi çok iyi bir değerdi uzun yolu söylemiyorum bile .Kardeşim aracını satacağı için yeni aldığı lastikleri bana verdi lastikler 185-65-14 ve bristone b330 du biraz tırnaklı dört mevsim tabir edilen bir lastik .Lastikleri taktıktan sonra yakıt çok defa ölçtüm en dikkatli kullanmamda bile 0,235 in altına düşüremedim sorun var sanırım lpg servisine götürdüm durumu anlattım .Lpg ile alakalı hiçbir sıkıntı olmadığını sorunu lastik kaynaklı olduğunu söylediler .Gerçekten de lastik yakıt konusunda çok büyğk etken orjianl abatında lastik takıp orijinal filtresini takarsanız rutin bakımlarını yaptırmanız taktirinde 90-100 sabit hızlarda 5,8-6 litre civarı tüketiminiz olur .Şehir içi de 8 litreyi geçmez kışın 10 litre olabilir
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • CCCXXXXVIII-RollaFx Usdm
    • Rc Garage & Fotoğraf Albümü
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 999
  • Model Yılı: '95
  • 171 kere teşekkür etti
  • 352 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Ağustos 08, 2015, 08:44:35 »
Benim aracımda 195/50/15 tekerler var. Lpgde Barış abinin dediği gibi yakıyorum. Hava filtresi biraz işi değiştiriyor olabilir :). Ama tabi basmadığın sürece değişmemesi gerek. Yakıt konusunda buji, hava filtresi,yağ da etkendir. Atiker'de kullanan çok arkadaşım var sıkıntı yaşamadılar, dediğim gibi önemli olan usta.
http://etna81.blogspot.com/ AE101TR Eibach Pro-Kit <--> FX Ön Tampon ,Usdm Arka Tampon ve Arka Stop Reflektör(Kırmızı Beyaz) <--> Parlak Siyah Panjur <--> Kristal Kara Far(Mercek Bi-Xenon) <--> Anatomik Spoiler <-->  Japan Pioneer Müzik Sistemi <--> 15” Darwin Racing GTX Jant <--> Eibach ProKit Yay <--> https://goo.gl/JM6Hqh

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • 216 kere teşekkür etti
  • 272 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Ağustos 10, 2015, 12:16:00 »
http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=69152.msg940992#msg940992

Başlığı inceleyiniz.

Bizim ae101'lerde karma karışık olmayan motor-mekanik sistemi ve çok kapsamlı beyin (yani aracı çok fazla kontrol eden/sorgulayan/karışan elektronik devreler) olmaması ve toyota motorlarının tüp/lpg kitlerine yakın dostluğu sebebiyle kesinlikle çok pahalı kitler gerekli değil. Uzun süre araştırdım ve YERLİ olmasının da etkileriyle Atiker taktırdım.

Mesaj Birleştirildi: Ağustos 10, 2015, 12:19:15
Ayrıca yakıt değeriniz öyle yüksekçe değil. Çünkü hava filtresi ve jant farkına rağmen hemen hemen aynı yakıt değerine sahibiz. Ben  şehirler arası 6,3-7 lt yakıt tüketiminde idim.