Otomobil gereksiz yere kullanılmadığı taktirde bir lüks olmaktan çok ihtiyaç halini almıştır.Güvenlik ve dışardan gelebilecek risklere karşı kendimizi koruma altına almak zorundayız.Bu giderlerde kısıtlama yapmamak gerekir.Tasarruf için daha az konforlu daha az yakan daha az donanımlı araç seçilebilir.Daha düşük hacimli motor tercih edilerek mtv azaltılabilir.Gereksiz yere otomobil kullanmayarak yakıttan tasarruf sağlanabilir.Bunların dışında diğer giderler bakım masrafları hariç bütün arabalar için aynı.
Biz ne lüksümüzden ne konforumuzdan vazgeçiyoruz büyük bir çoğunluğumuz otomobili araç olarak değil amaç olarak görüyor.Otomobille sosyal statü belirlenen bir ülkede diğer giderleri kısıp gereksiz donanıma para yatırıyoruz.
Avrupa da genellikle orta sınıf insanlar baz donamım tercih ediyor çünkü onlar için otomobil demek a noktasından b noktasına seyahat ettiren makina demektir.Sadece otomobilde değil örneğin çamaşır makinası bulaşık makinası iş yapsın yeter ama bizde 20 programlı alınmayan makina makina değildir.
Geçen yaz paris e gittim sokaklarda bizim yüzüne bakmadığımız araçlar dolu.Benimde burda çoğu zaman eleştirdiğim küçük hacimli motorlara sahip araçlar var genelde kuş grubu Fransız değil mi dediğimiz araçlar her sınıf insanın altında.Orada benim ünüversiteki hocam la buluştuk sohbet ettik.Sonra yanından ayrılırken ben nasıl tekrar dönecem diye sordum.Yolu tarif ettikten sonra gülümseyerek kaybolursan gördüğün ilk lüks arabanın önüne atla sahibi çok büyük bir ihtimalle Türk tür sana yolu tarif eder