Gönderen Konu: Yeni Renault Kadjar 1.5 dci edc İcon Test Sürüşü ve İzlenimler  (Okunma sayısı 1423 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 32000
  • Model Yılı: '14
  • 74 kere teşekkür etti
  • 72 kere teşekkür edildi
Son zamanların popüler sınıfı olan kompakt crossover liginin yeni üyesi Kadjar'ı test etme şansım oldu. Araçla ilgili genel izlenimlerimi sizlerle paylaşmak istiyorum. Her şeyden önce aracın dış görünüşünü çok beğendiğimi söylemek istiyorum. Özellikle Icon paketle birlikte sunulan led farlar ve gündüş sürüş farları araca çok yakışmış. Aracın gösterge grubu da dijital ve farklı temalarla kullanılabiliyor. Bu da hoş bir ayrıntı olmuş.Genel olarak Kadjar'ın işçilik ve malzeme kalitesi oldukça yeterli. İç mekanda kullanılan malzemeler kaliteli duruyor. Herhangi bir işçilik kusuru da göremedim. İcon ve Touch olarak iki farklı donanım seviyesiyle sunulan Kadjar'ın giriş seviyesi olan Touch bile oldukça zengin bir donanım içeriğine sahip. Bu arada Kadjar'ın çok şık tasarlanan anahtarlığını da çok beğendiğimi söylemek istiyorum. Gelelim motor, edc şanzıman ve sürüş özelliklerine. Renault'un birçok modelinde kullanılan 1.5 litrelik ve  110bg güç ve 260 nm tork üreten motoru edc şanzıman ile birlikte çok uyumlu bir şekilde çalışıyor. Vites geçişleri sarsıntısız ve hızlı. Motorun çekiş gücü ve ivmelenmesi birçok kişiyi tatmin edecektir. Aracın iç mekan genişliği oldukça iyi. 1.86 cm boyumla ben hem arkada hem de önce gayet rahat ettim. Araç, 470 lt'lik bir bagaj hacmine sahip. Bu sınıf için oldukça iyi değerler bence. Küçük bir ailenin bagaj yükünü rahatlıkla kaldıracaktır. Genel olarak beğendiğim aracın birçok yönüyle kardeşi Nissan Qashqai'den daha iyi olduğunu düşünüyorum. İlerleyen zamanlarda etrafta sıklıklı Kadjar ile karşılaşacağımızı düşünüyorum. Aşağıda testle ilgili bir video hazırladım. Beğenip,paylaşırsanız sevinirim...

TESTLE İLGİLİ VİDEO LİNKİ:
https://www.youtube.com/watch?v=wFclWZalunQ
1.Renault Clio 1.2 16V Authentique (2005), 2.VW Golf 1.6 16V fsi Goal (2007), 3.Renault Megane Sedan 1.5 dci Extreme (2008), 4.Seat Leon 1.6 tdi Style (2011), 5.Toyota Corolla 1.4 d4-d Advance (2014)

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 333
  • Model Yılı: '15
  • 636 kere teşekkür etti
  • 964 kere teşekkür edildi
Ynt: Yeni Renault Kadjar 1.5 dci edc İcon Test Sürüşü ve İzlenimler
« Yanıtla #1 : Ağustos 03, 2015, 21:27:46 »
Video ve paylaşımıznız için teşekkürler. Lakşn fiyat için Yuhh diyorum. 1.5dcı edc ıcon donanım 93500 tl ve arka da havalandırma yok. Şahinde bile olan ayak havalandırmasını çözüm olarak var diyorlarya orada bittim. Lakin Gösterge ekranı ve orta konsol çok güzel.
"Herkesin polisi kendi vicdanıdır, fakat polis vicdanı olmayanların karşısındadır."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 117000
  • Model Yılı: '15
  • 371 kere teşekkür etti
  • 132 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ağustos 03, 2015, 22:17:08 »
Kubilay Bey video için tesekkurler. Bugun ben de internet uzerinde bu aracla ilgili bir test videosu izledim. Ön camdaki yan sütunların dönüşlerde veya virajlarda görüşü biraz olumsuz etkiledigi  ve motor şanzıman uyumunun daha iyi olabileceği beklentisi olduğu izlenimini edindim. Burada tabi torkun devir bandına yayılması olayının bir sonucu olduğu anlatılıyordu. Buna karşın ortadaki multimedya sisteminden 4 lastikteki basıncı izlemekten tutunda, radyo navigasyon ve park asistanındaki yardımcı 3 seçeneği devreye alıp devreden çıkarabiliyor olmanız gibi özellikler çok pratik. Menunun kullanım kolaylığı da cabası. Ama malumdurki renault ya bu paralar verilmez gibi bir algı da mevcut. Kullanmadığım için çok net konuşamıyorum ancak dış tasarım (özellikle de ön panjur ve farların panjurun uzantılarıyla tamamlanmış olarak konumlandırılması) bence harika olmuş. Rekabet iyice kızışmaya başladı ama fiyatlara pek yansımayacak gibi duruyor...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 65000
  • Model Yılı: '12
  • 106 kere teşekkür etti
  • 142 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ağustos 03, 2015, 23:31:27 »
Arka havalandırma toyotanın çoğu modelinde yok. Yeni avensis dahil